Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, jankooo napisał(a):

No tak ciulowe testy bo w gorszym świetle pokazują sprzęt jaki masz...:wariat: 

Tragedia.

Stać cię na wszystko tylko nie na spojrzenie z dystansem na to co masz. I wplatasz tu jakieś głupie teorie o zboczeniach. Dosłownie

Czytając te dyrdymały to daleki jestem od stwierdzenia, że jak twierdzisz "dokonałeś mądrego zakupu".

No właśnie, dyrdymały, tylko to potrafisz napisać.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, bleidd napisał(a):

Sam zacząłeś :D

"W Polsce nie mieszkam już ponad 15 lat, a widzę, że mentalnie dalej totalny kibel."

"Pływam praktycznie po całym świecie, mam sporo znajomych z USA i innych krajów"

No i co to wnosi ? dowartościowuje Cię to ? super :) , ja chociaż coś osiągnąłem, a Ty musisz mieć smutne życie :).

Edytowane przez MCH93
Opublikowano
Godzinę temu, sideband napisał(a):

W praktyce są kilka lat w tyle.

By się zrównać NV musiałyby przez kilka lat nic nie robić. Także życzę powodzenia. A to tylko z perspektywy softu, a nie softu i sprzętu.

AMD od długiego czasu nie jest liderem i tylko podąża za NV dlatego są ciągle w tyle.

Jak dla mnie wygląda na to, że są dosyć blisko.. Przecież nie pracują na tym od wczoraj.

W dodatku AMD ma jeszcze jednego asa w rękawie czyli AFMF 3.1. wersja 2.1 działa zadziwiająco dobrze. O ile frame generator w grze, czy lossless scaling wygląda lepiej, to AFMF nie ma input laga, co jest kluczowe w strzelankach. Jeśli uda się im poprawić jakość w AFMF 3.1 bez zwiększenia input lag, to na tym polu wygrywają z NVIDIA, bo oni nie mają dobrej implementacji frame generatora ze sterownika.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MCH93 napisał(a):

Ciekawe 😅😅
Zauważyłem, że tam gdzie jest największy sponsoring Nvidii albo „testy po znajomości” (bo dokładnie tak to wygląda na naszym pięknym polskim YouTube), Nvidia zawsze magicznie wychodzi jako „lepsza” — bo tak i już 🤣🤣

Na zagranicznych forach (USA, Japonia itd.) wygląda to zupełnie inaczej, zero faworyzowania, normalna dyskusja, realny wybór kart AMD.
W Polsce nie mieszkam już ponad 15 lat, a widzę, że mentalnie dalej totalny kibel. Wystarczy powiedzieć „Radeon”, a połowa ludzi rzuca się do gardeł, druga dostaje piany na mordzie i krzyczy, że tylko Nvidia 🤣🤣🤣

Pływam praktycznie po całym świecie, mam sporo znajomych z USA i innych krajów i jakoś nikt tam nie ma takiego zboczenia na punkcie Nvidii, jak to się tu odpierdala.
Tragedia.

Stać mnie na wszystko, dosłownie.
Tylko po co mam się rzucać na coś i przepłacać, skoro można kupić bardzo wydajny sprzęt za dużo niższą cenę?

Zakupów dokonuje się mądrze, a nie pod dyktando marketingu i logo 👍

To nie tak jest. Na forach piszą głównie fanboje AMD a ludzie od Intel / NVIDIA ciupia w gierki i nie mają czasu na to.

Wystarczy zobaczyć ilu się zlatuje obrońców jak wytkniesz jakąkolwiek wadę i argumentem obronnym jest zawsze cena i że szkoda dopłacić do NVIDIA :+)

Edytowane przez wallec
Opublikowano
19 minut temu, wallec napisał(a):

To nie tak jest. Na forach piszą głównie fanboje AMD a ludzie od Intel / NVIDIA ciupia w gierki i nie mają czasu na to.

Wystarczy zobaczyć ilu się zlatuje obrońców jak wytkniesz jakąkolwiek wadę i argumentem obronnym jest zawsze cena i że szkoda dopłacić do NVIDIA :+)

Ciekawa teoria Milordzie...szkoda tylko, że broniłem AMS sam mając 90% czasu NV :hihot: A jakbys był łaskaw przyczepić się do Ryzen, to tutaj sytuacja wygląda na remis z Intelem.

Opublikowano
12 minut temu, HappyLittleGamer napisał(a):

Jest jeszcze panel Nvidia wymagający logowania <żyg>.

Nie wymaga.

12 minut temu, HappyLittleGamer napisał(a):

I control panel który po otwarciu straszy zapachem stęchlizny. 

No i? Swoją funkcję spełnia.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@wallecbez znaczenia czy to AMD, Intel czy NVIDIA. Fanboje każdej z tych marek byli, są i będą... idealnym przykładem na to , że nie tylko AMD jesteś sam :hihot:

Tylko tu często przez takich jak ty już za fanboja AMD ma się człowieka który kupił Radeona czy ryzena i napisze, że spełnia jego wymagania ;)

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 6
Opublikowano

Uważam że robi to z premedytacją i trzeba brać na to poprawkę, około rok temu w podobnym czasie kupowaliśmy RX 7800 i był zadowolony, później z 7900xtx to już w ogóle, teraz 20 kart dalej prowadzi krucjatę.

Opublikowano
57 minut temu, HappyLittleGamer napisał(a):

I control panel który po otwarciu straszy zapachem stęchlizny. 

Akurat prostota to plus, zdecydowanie wolę panel nvidii niż na siłę dopakowany szatą graficzną soft amd ;) nikomu to do niczego nie potrzebne jedyny plus jest taki że w adrenaline możesz ustawić sobie wszystko - krzywa/pl limit/zegar/UV bez potrzeby instalowania innych programów.

• Upvote 1
Opublikowano
44 minuty temu, tomcug napisał(a):

Nie wymaga.

No i? Swoją funkcję spełnia.

CP od AMD jak i NVAPP to syf na tym samym poziomie :hihot:

CP od NV został porzucony i nowe funkcje nie są dostępne na poziomie CP.

Prawda jest taka, że powinni zrobić porządne odświeżenie CP i wcale nie chodzi o wygląd ;)

Na szczęście w przypadku NV jest NVinspector ;)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

6900XT,4080,5070,5070ti,5080,9700XT bo kto mi zabroni :hihot: Widze, ze niebieski dzbanek dalej walczy i nie odroznia preferencji danej osoby tylko zakup czegokolwiek=fanboj ale to trzeba miec plytkie myslenie, zeby utknac w swoim durnym schemacie myslowym i nie dopuszcac myslei, ze ktrosa moze cos zrobic innaczej bo po prostu tak sobie chce :faja: Totalnie odklejnony fanboj zarzuca komus bycie fanbojem tylko dlatego, ze sobie kupil co mu sie podoba :dupa::hahaha:

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 3