Skocz do zawartości

Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, SebastianFM napisał(a):

Raczej nietrafiona ta twoja ocena.

Serio trzeba wyjaśniać, że wzięli bo X-kom od razu daje kody na te gry. Proc + jakąś h810 bierzesz, aktywujesz kod i sru na zwrot a ram ponownie do kompa w którym już siedzi jakiś X3D xD

2 godziny temu, Doamdor napisał(a):

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

Które?

Opublikowano

Gdyby nie oferta na 9850x3d za 1999 pln + crimson desert w x-kom

to oferta na 285k za 1999 + tez jakas gra 1 z 4 bylaby ciekawa dla kogos kto musi miec intela :)

ale widze obie promki juz sie skonczyly :)

Opublikowano
17 godzin temu, wallec napisał(a):

Swędzi mnie po piętach, że te procki będą na tyle dobre, że Nova Lake = skip w mainstream  tak jak tam w komentarzu.

I tak będzie do skipnięcia jeśli nie przegoni w grach zen5 x3d i nie nawiąże walki jak równy z równym z zen6 x3d.

Opublikowano

Pożyjemy zobaczymy jak to mawiają starzy ludzie 😀 równie dobrze może się okazać że nie będzie miał 52 tylko 24 a i tak zmiecie pod dywan amd. Do premiery daleko, różne rzeczy mogą się wydarzyć albo nie zdarzyć w ogólle. Na dzien dzisiejszy tego typu wydumki można odłożyć na półkę 😀 

Ja tam czekam sobie spokojnie i trzymam mocno kciuki 💪

Opublikowano

@Fenrir_14 na am5 będzie jeszcze zen6, dlatego oczywiście będzie się dało jeszcze bardziej wymaksować względem tego co masz ;) Sam świadomie skipnąłem już zen5x3d i czekam na przyszły rok.

Te 52 rdzenie mi nie są potrzebne, zbędny balast jak obecnie wszystko poza rdzeniami P (oczywiście mówię tu o moich zastosowaniach)...wystarczy jednochipletowe 12/24 x3d w zupełności :) 

Teraz, Fenrir_14 napisał(a):

Ja tam czekam sobie spokojnie i trzymam mocno kciuki 💪

Też trzymam kciuki, bo brak konkurencji to najgorsze co może być dla konsumentów...ale też nie liczę na powtórkę sprzed lat, gdy c2d zmiotło amd.

Opublikowano

Żeby Nova Lake powalczył w grach z zen6 3D to by musiał mieć z +30%~40% w IPC i brak problemów z L3 jak arrow lake. Jak przescigna kilka procent w grach Zen5xd to będzie dobrze. Ale jest szansa że będzie w końcu coś ciekawe na rynku ze strony intela, a nie totalna dominacja AMD w grach.

2 godziny temu, Fenrir_14 napisał(a):

Jutro mają coś powiedzieć więcej o tych refreshach a testy pewnie pierwsze 23ego marca. 

Kurde tyle promek teraz wszędzie na z890, nie wiem czy sobie nie wezmę tego Ultra 270 🤣

Pitolisz tak jak ci co kupowali zen1 i było to samo pierdololo ze ilość rdzeni ma znaczenie, wtedy ci co mieli Ryzeny 1700x namiętnie grali w cb23 bo tylko tam pozostawała przewaga, a w grach amd leżało i kwiczało.

39 minut temu, Krzysiak napisał(a):

na am5 będzie jeszcze zen6

I zen7 ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
19 godzin temu, wallec napisał(a):

Swędzi mnie po piętach, że te procki będą na tyle dobre, że Nova Lake = skip w mainstream  tak jak tam w komentarzu.

W rzeczywistości Nova to będzie dopiero pierwszy moment na zakup po 12gen i kilku skipach ;)

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Wu70 napisał(a):

W rzeczywistości Nova to będzie dopiero pierwszy moment na zakup po 12gen i kilku skipach ;)

Typowy cykl Intelowy, fenomenalny produkt na start każdej podstawki.

8700k

10900k

12900k

285k

Można jechać na Intelu cały czas i mieć topke