Kadajo 8 946 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Czy tylko ja pamiętam jeszcze czasy gdzie się cieszyliśmy z nowego sprzętu, a nie kłócili, czy to już początki jakieś choroby i urojeń
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) 9 minut temu, Zachy napisał(a): Tak, bo jestem nigeryjczykiem (nic do nich nie mam), ktory od 15 minut jest w Polsce. Czekasz na testy, ale juz zalozyles, ze na niego zmieniasz. WIec sie zdecyduj - czekasz, czy zmieniasz? Nie wiem kim jesteś i mnie to mało interesuje, wiem za to, że trzeba ci tłumaczyć wszystko powoli i dokładnie i to kilka razy, bo masz problemy ze zrozumieniem. ale te braki to nie mój problem, tylko twój napisałem wyraźnie "czekam na testy, będzie na co wymienić 9800x3d" jak ty nie rozumiesz sensu tego zdania to twój problem, inny będzie wiedział czemu czekam na testy Edytowane 26 Marca przez SylwesterI.
wallec 1 555 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca @Kadajo wystarczy że AMD Mafia przeniesie się na subforum AMD a niebiescy będą sobie tutaj pisać o prockach jak przyjdą
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) 9 minut temu, wallec napisał(a): @Kadajo wystarczy że AMD Mafia przeniesie się na subforum AMD a niebiescy będą sobie tutaj pisać o prockach jak przyjdą A co? znowu chcesz te "mafie" wołać z powrotem co chwila? Nie no, chyba już nie chcesz, wyszło, że refresh to dalej kupsztale, nawet już nie walczysz do ostatniej kropli błękitnej krwi. Edytowane 26 Marca przez SylwesterI. 1
Zachy 773 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) 11 minut temu, SylwesterI. napisał(a): Nie wiem kim jesteś i mnie to mało interesuje, wiem za to, że trzeba ci tłumaczyć wszystko powoli i dokładnie i to kilka razy, bo masz problemy ze zrozumieniem. ale te braki to nie mój problem, tylko twój napisałem wyraźnie "czekam na testy, będzie na co wymienić 9800x3d" jak ty nie rozumiesz sensu tego zdania to twój problem, inny będzie wiedział czemu czekam na testy kiedy mi cos tlumaczyles? ja nawet o rade na forum przewaznie nie pytam wiec gdzie i kiedy mi pomogles? nie dosc ze piszesz 'na dwoje babka wrozyla / albo tak albo siak' to jeszcze mi wmawiasz cos, co nie ma miejsca ja koncze ta dyskusje bo nie ma sensu a ty zaraz ze swoimi wnioskami wyjedziesz bo twoje musi byc na gorze wytlumacze ci to po polsku chciales napisac 'czekam na testy, BYC MOZE BEDZIE na co wymienić 9800x3d' to jest poprawnie po polsku ale nie, ty masz pewnie racje z mojej strony EOT Edytowane 26 Marca przez Zachy
sideband 2 553 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 9 minut temu, Kadajo napisał(a): Czy tylko ja pamiętam jeszcze czasy gdzie się cieszyliśmy z nowego sprzętu, a nie kłócili, czy to już początki jakieś choroby i urojeń To drugie Na forach typu Pclab gdzie wiecznie był burdel to wojenki były normą i dzisiaj to co masz teraz tutaj to jest cisza i spokój. Gdyby przybyło 10x ludków co teraz tutaj siedzi to zobaczyłbyś jaki miałbyś spokój 1
Zachy 773 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Teraz ludki od Intela powinni zaczac postowac o nowych procesorach w watku AMD Dla rownowagi w przyrodzie. 1 1
Fenrir_14 1 166 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) 4 godziny temu, Fenrir_14 napisał(a): Chyba że jeszcze amd się przełamie i wypuści w końcu tego 9950x3dx2 🤣 58 minut temu, Kadajo napisał(a): AMD już dało odpowiedz Czyli miałem jednak nosa haha. No i pięknie, za 3 tygodnie kolejna porcja rozrywki Podziwiam że się Wam chce tyle żreć w tym wątku, tym bardziej że można mieć przecież wszytko w nosie i bawić się na obu platformach @Zachy O 10tej zamawiałem cepa z dostawą na 31.03, wszedłem godzinę temu na sklep, patrzę a tam dostawa na jutro możliwa w tym samym sklepie. Wziąłem dla spokoju ducha Edytowane 26 Marca przez Fenrir_14
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) 18 minut temu, Zachy napisał(a): z mojej strony EOT Dobrze, dobrze, polska język, trudna język, jeszcze zrozumiesz ... kiedyś Edytowane 26 Marca przez SylwesterI. 1
ShaDow_Pro 831 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Namawiam kumpla żeby pogonił B650 i R9 7900, i brał 270K plus na B860 3
Zachy 773 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 5 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): O 10tej zamawiałem cepa z dostawą na 31.03, wszedłem godzinę temu na sklep, patrzę a tam dostawa na jutro możliwa w tym samym sklepie. Wziąłem dla spokoju ducha Ja zadzwonilem do x-kom, ze anuluje zamowienie, bo w Komputroniku maja taniej te cpu. Konsultant powiedzial, ze przekaze sprawe do opiekuna produktu, ktory wroci do mnie z taka sama albo nizsza cena najprawdopodobniej i na razie nie chcial anulowac zamowienia Wojna X-Kom vs Komputronik co do nowego cpu x3d - ciekawe jaka cene zafunduja za ten cud techniki i na ile sie to nada do grania glownie, bo juz ludzie czekaja na miliony fps wiecej 1
tomcug 3 557 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): Dobrze, dobrze, polska język, trudna język, jeszcze zrozumiesz ... kiedyś Ale on Ci dobrze pisze. Czytając tamtą wiadomość dosłownie, jej znaczenie jest takie, że już wydałeś werdykt przed testami, że dla Ciebie 9950X3D2 będzie kolejnym procesorem do kupienia i wymiany 9800X3D na niego. 1 1
Krzysiak 2 582 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) 35 minut temu, wallec napisał(a): @Kadajo wystarczy że AMD Mafia przeniesie się na subforum AMD a niebiescy będą sobie tutaj pisać o prockach jak przyjdą Sam nie wiesz czego chcesz...raz wzywasz tutaj tę mafię, a drugim razem płaczesz że tu jest Edytowane 26 Marca przez Krzysiak
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 3 minuty temu, tomcug napisał(a): Ale on Ci dobrze pisze. Czytając tamtą wiadomość dosłownie, jej znaczenie jest takie, że już wydałeś werdykt przed testami, że dla Ciebie 9950X3D2 będzie kolejnym procesorem do kupienia i wymiany 9800X3D na niego. To po co bym czekał na testy ? Jak ci napiszę, że intele to kupa, to myślisz, że dosłownie sądzę, że zostały wydalone z organizmu ? Logiczne myślenie się kłania
Fenrir_14 1 166 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 1 godzinę temu, SylwesterI. napisał(a): Wiem, że na 9800x3d mogę zrzucić pobór z 150W do mniej niż 100W w bf6 bez utraty wydajności, zejdzie do tego poboru mocy jakiś kasztan z intela ? zapewni tę wydajność co 9800x3d ? Jak dojadą do mnie procki to możemy sprawdzić to co napisałeś w dowolnej rozdzielczości. Mogę to sprawdzić w konfiguracji z 5090 (Astral LC / Aorus Master) albo z 5070Ti (Prime / Strix już powinien dojść)
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Teraz, Fenrir_14 napisał(a): Jak dojadą do mnie procki to możemy sprawdzić to co napisałeś w dowolnej rozdzielczości. Mogę to sprawdzić w konfiguracji z 5090 (Astral LC / Aorus Master) albo z 5070Ti (Prime / Strix już powinien dojść) nie ma najmniejszego problemu
Krzysiak 2 582 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Co do samych CPU to jak już wcześniej pisałem, nie są złe gdy ktoś pracuje na kompie i coś tam trochę pogrywa...dla graczy ciągle są x3d Dla mnie największą wadą tej podstawi jest to, że nova nie wyjdzie na lga1851.
janek25 302 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 8 minut temu, tomcug napisał(a): Ale on Ci dobrze pisze. Czytając tamtą wiadomość dosłownie, jej znaczenie jest takie, że już wydałeś werdykt przed testami, że dla Ciebie 9950X3D2 będzie kolejnym procesorem do kupienia i wymiany 9800X3D na niego. Tomcug jakbyś robił jego test zrób też dla gier bez SMT
sideband 2 553 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 4 minuty temu, Krzysiak napisał(a): Co do samych CPU to jak już wcześniej pisałem, nie są złe gdy ktoś pracuje na kompie i coś tam trochę pogrywa...dla graczy ciągle są x3d Dla mnie największą wadą tej podstawi jest to, że nova nie wyjdzie na lga1851. Jak ktoś ma ból dupy i musi zmieniać co chwilę to zmiana podstawki to problem. Jak coś jest wartę zmiany to bez znaczenia, że trzeba zmienić płytę bo masz spokój na dłużej i tak.
Zachy 773 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) @SylwesterI. logicznie myslac nie znasz polskiej gramatyki i twoj post to byl taki belkot z uzyciem polskiego jezyka, ale wbrew logice i poprawnej skladni i uzycia czasow. podalem ci jak to powinienes napisac poprawnie PO POLSKU. nie wnikam czy to za trudne do ogarniecia, nie moj problem. I juz naprawde EOT w tym temacie @Fenrir_14 obaj wiemy ze 270k nie zapewni wydajnosci w grach jak 9800x3d, moze tam gdzie gpu bedzie limitem. jeszcze nie wiem jaki wymaksowane ndu / d2d / ring dadza boost w tym przypadku ale AR jest wolniejszy od X3D w samym BF6 gdzie chcecie je porownywac nie duzo, ale wolniejszy - z tego co pamietam jak testowalem Epyc vs 285K z maks co na moijej sztuce fabryka dala. w sumie AR-R moze troche nadgoni i wyrowna przy mocnym OC... ale patrzac na slupki wydajnosci w BF6 na PurePC to watpie ;s rownie dobrze mozna poprosic o testy w jakims sofcie, gdzie dodatkowe rdzenie 270K+ robia robote. i niech 9800 / 9850 x3d goni 270K+ tam Edytowane 26 Marca przez Zachy 1
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) 6 minut temu, Zachy napisał(a): @SylwesterI. logicznie myslac nie znasz polskiej gramatyki i twoj post to byl taki belkot z uzyciem polskiego jezyka, ale wbrew logice i poprawnej skladni i uzycia czasow. podalem ci jak to powinienes napisac poprawnie PO POLSKU. nie wnikam czy to za trudne do ogarniecia, nie moj problem. I juz naprawde EOT w tym temacie Cóż jesteś prostym człowiekiem, któremu trzeba pisać wszystko dokładnie i tłumaczyć wielokrotnie, a i tak nie dociera. Patrząc na twoje posty, jesteś ostatnią osobą, która może wypowiadać się na temat gramatyki i pisania poprawnie w języku polskim. Czekam na kolejny EOT Edytowane 26 Marca przez SylwesterI.
Zachy 773 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca ja jestem prosty? OK. zakoncze tak ten temat - mowilem, twoje musi byc na wierzchu. ja czytam wprost i przez kontekst wypowiedzi, a w tym wypadku po prostu nie umiales poprawnie tego napisac. jeszcze pare takich tekstow i lecisz jako pierwszy na ignora bo jestes zwyklym ingonratnem ktory nie potrafi sie przyznac do bledu
Fenrir_14 1 166 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca @Zachy ja wiem ze w ogólnym rozrachunku 9800x3d jest najwydajniejszym procem do gier i pisałem to wielokrotnie, nawet w tym wątku. Ale jestem ciekaw jakie będą różnice na konkretnym limicie w 1440p na przykład oraz jak będzie wyglądał frametime i 1% / 0.1% low. Ja w zasadzie od zawsze mam 9800x3d na pełnym gwizdku więc sobie obczaję ile straci po przykreceniu.
Zachy 773 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) @Fenrir_14 w wyzszych rozdzialkach low 1% i 0.1% na AR-R moze wygladac nawet lepiej niz na x3d. duzo zalezy od tytulu S.Oktaba jak teraz testowal 270K+ to w bf6 w 4k mial 112fps na U7 i 100fps na x3d dla 1% low. Edytowane 26 Marca przez Zachy
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 4 minuty temu, Zachy napisał(a): ja jestem prosty? OK. zakoncze tak ten temat - mowilem, twoje musi byc na wierzchu. ja czytam wprost i przez kontekst wypowiedzi, a w tym wypadku po prostu nie umiales poprawnie tego napisac. jeszcze pare takich tekstow i lecisz jako pierwszy na ignora bo jestes zwyklym ingonratnem ktory nie potrafi sie przyznac do bledu Kolejny EOT proszę, proszę o ignora, moje życie się załamie jak tego nie zrobisz
Rekomendowane odpowiedzi