Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

Baron PO powiązany z deweloperami przegrał w sądzie z Janem Śpiewakiem

Sędzia stwierdziła m.in. że deweloperzy mają bardzo duży wpływ na politykę mieszkaniową i związku z tym zwracanie uwagi na relacje deweloperów i polityków powinny być poddawane publicznej krytyce. Sędzia stwierdziła też, że pozew Halickiego był formą nadużycia z jego strony

• Like 2
Opublikowano

Prędzej mi kaktus na ręce urośnie niż te osiedle będzie rozebrane :E Złoży jakąś apelację od apelacji, gdzieś posmaruje, może sprawa się przedawni albo się okaże, że już tam mieszkają samotne  matki z dziećmi i nie da się ich wyrzucić - coś się wymyśli.

Opublikowano

jak pomagamy krajom z takim poziomem korupcji to spora czesc jest defraudowana i to ciekawy przypadek kiedy ta kasa wraca :hihot:

co prawda niedosc ze polski obywatel skladal sie w podatkach na ta pomoc to jeszcze bedzie teraz mogl wynajmowac mieszkanie od obcokrajowca :sex:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

tylko w w takiej osadzie miałeś wszystko pod ręką tutaj niestety tylko domy a do wszystkiego trzeba dojeżdżać. Może za jakiś czas zadomowi się jakaś żabka albo inny sklepik a w momencie jak na zdjęciu czyli rzepak kwitnie to dobrze chatę i samochód zasłaniać folią żeby chociaż pranie wysuszyć i codziennie nie jeździć na myjnie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Cytat

Koniec programu dopłat do kredytów

Uważam, że to koniec programu dopłat do kredytów hipotecznych stwierdził prezes PSL Władysław Kosiniak-Kamysz, dopytywany przez money.pl o zapowiadane w lutym wsparcie dla kredytobiorców.

https://www.money.pl/gospodarka/koniec-programu-doplat-do-kredytow-kosiniak-kamysz-rozwiewa-watpliwosci-7164071870491584a.html

chyba wreszcie sie poddali jak zobaczyli jaki rachunek im wystawili mlodzi ludzie XDDDDDD

lapowki od deweloperow beda do zwrotu

Opublikowano
W dniu 12.05.2025 o 21:55, Dimazz napisał(a):

tylko w w takiej osadzie miałeś wszystko pod ręką tutaj niestety tylko domy a do wszystkiego trzeba dojeżdżać. Może za jakiś czas zadomowi się jakaś żabka albo inny sklepik a w momencie jak na zdjęciu czyli rzepak kwitnie to dobrze chatę i samochód zasłaniać folią żeby chociaż pranie wysuszyć i codziennie nie jeździć na myjnie.

Zdjęcie jest przede wszystkim odpowiednio wykadrowane, bo w rzeczywistości daleko do cywilizacji nie mają. 

2025-06-0509_35_37-Ldowiskowidnica_Latawiec_MapyGoogle.png.1e101e884c3b338b75d3a11568d5b3f4.png

• Upvote 1
Opublikowano
19 godzin temu, Lypton napisał(a):

Zdjęcie jest przede wszystkim odpowiednio wykadrowane, bo w rzeczywistości daleko do cywilizacji nie mają. 

2025-06-0509_35_37-Ldowiskowidnica_Latawiec_MapyGoogle.png.1e101e884c3b338b75d3a11568d5b3f4.png

Potwierdze bo to miasto rodzinne mojego ojca, kamieniem robniesz masz praktycznie centrum, lokalizacja idealna park na miejscu,2km dalej masz do centrum miasta,cisza spokoj do wszystkiego blisko. Do plusow dodajesz ze latem masz basen, korty tenisowe, boiska bo masz OSIR na miejscu. A wiem o czym mowie ba tym lodowisku jako obcokrajowiec polskiego pochodzenia reprezentujac miasto(po ojcu)za malolata zdobylem mistrzostwo wojewodzytwa  wtedy bylo walbrzyskie w short track.

Dlatych co nie wiedza lepsza mapka

sw.jpg

Opublikowano
W dniu 5.06.2025 o 08:54, kubikolos napisał(a):

najnowsze do zwrotu, stare juz dawno sie zwrocily

Ktore to są te najnowsze? Co to znaczy "do zwrotu"? Co to znaczy "stare już dawno się zwróciły"? 

Przecież te dopłaty przyznane są chyba na 10 lat. 

Opublikowano

czy ty zyjesz w alternatywnej rzeczywistosci? stare doplaty sa juz zamkniete, kto sie zalapal temu jeszcze bedziemy placic wiele lat, nikt wiecej nie dostanie

ale KO zapowiadalo nowy program doplat i mimo ogromnej korupcji nie wprowadzili go i prawdopodobnie nie wprowadza

• Upvote 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja w końcu kupuję mieszkanie, ale z wtórnego 5 letni blok. Deweloperkę posrało z tymi cenami, a fajne lokalizacje to wgl kosmos jeśli chodzi o ceny i kupowanie dziury w ziemi to nie dla mnie :E Za 10-15 lat i tak się na domek wynoszę. 

Opublikowano
20 godzin temu, galakty napisał(a):

Ja w końcu kupuję mieszkanie

ja bym od razu deweloperki nie skreslal, ceny caly czas leca i deweloperzy daja duze rabaty, nie ma co patrzec na ceny ofertowe

po wycofaniu sie z doplat jest rzez przy obecnych stopach %

ale tak czy siak w dluzszej perspektywie -  czym wczesniej tym lepiej :thumbup: