Transformacja energetyczna - OZE / fuzja jądrowa / paliwa kopalne / CO2 / ceny energii / elektromobilność
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Pentium D · Opublikowano
Tylko to mam. Część tej ramki nachodziła na vram to pomyślałem że dam putty no i dałem tam ale w tej karcie nie ma czujnika temp vram więc nie wiadomo nic. Kostki przykryte na około 50% i to był chyba błąd. Od tego katowania musiało je trochę odgiąć lub to od samego ściągnięcia coolera śrubami. Dałem dystanse cięte na oko i mocno nie dokrecalem, ale i tak się zjebało bo obrazu brak. Raz wrócił i myślałem że już będzie git a później kolejne z uruchomien i nic. Wzialem inna płytę i zasilacz i tu już konkretniejsze info, że z grafiką problem więc podgrzewacz i hot air i grzałem na pałę GPU i bram. Odpalam i jest obraz z liniami więc już jakiś sukces. Druga tura grzania i już czysty obraz, GPU wykryte i sterownik przyjęty ale 0 vramu więc coś jeszcze wymaga grzania a najlepiej to sprawdzenia które kostki mają błędy. Szczerze to nie bardzo mi się chce bawić w kulki bo nawet nie wiem jakie użyć, brak sitka a ręcznie robić to ehhh. Lepiej to chyba sprzedać za jakiś pieniądz niż popsuć bardziej. -
Przez Radio Tirana · Opublikowano
Kilka dni temu stwierdzili, że nadszedł czas na podniesienie ceny do 4200 zł Tego Palita w media expert da się jeszcze złapać za 3810 zł z kodem, ale domyślam się, że taka sytuacja za długo nie potrwa. -
Przez Misticzx · Opublikowano
Scenarzysta Neil Druckmann robiąc z Ellie ZŁOCZYŃCĘ, a następnie zmuszając gracza za pomocą Abby do walki z nią (a wcześniej przechodzenia za pomocą Abby pół gry) okazał się świrem i idiotą według mnie. Co on zrobił z ulubionej postaci graczy (również z doświadczonego i mocno nieufnego Joela) z pierwszej części gry? Z Joela zrobił głupiego amatora który wszedł do domu bandy kompletnie obcych ludzi, a z Ellie potwora gorszego od Abby. Szajba mu odbiła, a inni zamiast go uspokoić to jedynie klepali go po ramieniu i mówili "dobrze facet, rób tak dalej". W dodatku to wyglądało nawet tak jakby próbował wmówić ludziom że Ellie jest gorsza od Abby, czyli to ta bardziej empatyczna Abby darowała jej 2 razy życie (na pewno niewielu przekonało się do Abby grając w jej wątek jak oczekiwał scenarzysta, bo większość pozostała przy Ellie). Byłem pewien że jak zakończy się wątek Abby to gracz znowu powróci do Ellie jako tej lepszej bohaterki żeby mogła pokonać Abby, ale jednak kazali walczyć tą znienawidzoną postacią i pokonać Ellie. Mam wrażenie że ten świr zapomniał pierwszą część gry czyli że Joel i Abby nie zabijali niewinnych, a jedynie tych którzy ich atakowali (Abby natomiast zabiła osobę która nie tyle że ją nie atakowała to jeszcze ocaliła jej życie). Joel w dodatku nie torturował jej ojca (jak ona Joela), a po prostu jej ojciec stanął mu na drodze nie powalając mu zabrać Ellie, więc ten musiał go zabić. Wygląda jakby to co najważniejsze zostało pominięte w drugiej części. Ta cała fabuła kontynuacji to stek bzdur i absurdów. Nawet ostatnia walka Abby i Ellie. Ellie wbija jej nóż w klatkę piersiową, ale to nie problem dla Abby, lecz jak Abby odgryza jej palce to już ten obraz zatrzymują, bo wiadomo że wbicie noża w klatkę piersiową to nic, ale odgryzienie palców wizualnie bardziej się pamięta, więc nie powinny po walce odrosnąć. Jednym słowem idiota to mało powiedziane odnośnie Neila, bo jeden absurd jest dla niego ok, a inny nie. To dosłownie wyglądało tak, że on chciał na siłę nastawić graczy przeciwko Ellie (czyli ulubioną postać graczy z pierwszej części zabijając wcześniej drugą ulubioną postać czyli Joela), czyli żeby im wmówić że Ellie nie jest taka dobra, a na pewno nie jest gorsza od Abby. Temu idiocie to się nie udało w większości, ale część niestety przekonał tworząc tak absurdalną fabułę bez logiki. A najlepsze było to że Abby odgryza palce Ellie, a ta po chwili ją puszcza wolno Normalnie wtedy narasta tak ogromna złość że zabójstwo jedynie jest szybsze i bardziej brutalne. No po prostu wariat do granic z tego scenarzysty. Istny czubek który ma wszystko gdzieś jeśli chodzi o logikę postępowania postaci. Po pierwsze Ellie miała broń, więc nie powinna z nią walczyć na gołe pieści, a po prostu ją zastrzelić jak tam wisiała czy rozciąć jej brzuch jak to robiły Blizny. Zresztą to samo mogła zrobić z Levem, bo on wcześniej przebił strzałą Dinę chociażby i wspierał Abby w atakowaniu jej przyjaciół. -
Przez VRman · Opublikowano
^ nie mogę napisać, że to typowa wrzuta ruskich troli, naginanie wszelkich tematów dyskusji pod to, co pasuje aby oczerniać zachód i przede wszystkim Ukrainę, bo nie wolno. Szkoda, że przypadkiem nic o ruskiej kasie dla LePenowej nie napisał, nie skomentował, a przecież było: https://forum.ithardware.pl/topic/7993-polityka-w-polsce-i-na-świecie-wątek-ogólny/page/1389/#findComment-388575 a za to jest obrona gry robionej łapami ruskiego wdupowłaza obściskująego się z Prigożinem. A dopiero co dawałem 10/10 za fikołek, Widział pan szanowny moderator? Piękny fikołek z potrójną śrubą. Może by warto zajrzeć Gość wrzucił do do wątka filmik, by myślał, że oczerni tym Ukraińców. Potem wyszło, że to wcale nie atakowała Ukrainka, a co gorsza, chyba poszkodowanym był Ukrainiec. Zapytany czemu więc to wrzucał do wątka z dyskusją o nielegalnych imigrantach, wykonał potrójne salto i srubę przy fikołku takim, że na Olimpiadzie miałby od razu złoto. https://forum.ithardware.pl/topic/8019-nielegalni-imigranci-i-uchodźcy-w-ue-temat-ogólny/page/106/#findComment-387127 No ale to tylko ci wredni forumowicze, którzy bogu ducha winnych ludzi wyzywają od troli. Nie wiedzieć czemu. A jeszcze Gordon takie paskudne insynuacje napisał. Skandal. Pałować tych forumowiczów, ten element wywrotowy! Niewinnym t.. ee.. towarzyszom oczywiście chciałem powiedzieć spokoju nie dają! Z dedykacją, piosenka Kazika: "Widzę to co widzę i w ogóle się nie wstydzę! Niech się wstydzi ten co (nic nie) robi, nie ten co widziii ! Gitaraaaaa ognisko, tu leją się po postach! słońce, jezioro, (zbanowali) ich trzech, ale (już ich) jest czworo !! -
Przez janek25 · Opublikowano
z 4k robocizna musisz liczyć oczywiście zależy co się robi. Jak z rudery bevery chills to pewnie drugie tyle
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi