Transformacja energetyczna - OZE / fuzja jądrowa / paliwa kopalne / CO2 / ceny energii / elektromobilność
-
Ostatnio przeglądający 2 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez huudyy · Opublikowano
bo to bezcelowe i bezsensowne, jeśli nie będziemy znać większej ilości danych: jaki ma być dystans, jaka ma być różnica temperatur, czy będzie trzeba grzać wcześniej wnętrze/baterie, itd. Elektryk to nie jest auto spalinowe, gdzie między zimą, a latem róznice w spalaniu mogą być pomijalne. -
Przez Jacek Winkler · Opublikowano
Emocje po IEM-ie już opadają, ale niektóre wydarzenia wciąż są świeże. Wielu z Was, którzy odwiedzili Tauron Arenę w ubiegły weekend na pewno kojarzy stoisko ZOWIE. Turniejowe stanowiska, możliwość testowania sprzętu oraz konkurs na celność przyciągały sporą liczbę uczestników. Dla tych, którzy nie zdążyli wziąć udziału w konkursach na miejscu albo chcą jeszcze coś wygrać już po evencie, mamy dobrą informację. Z okazji IEM-u konkurs nadal trwa w formie online i każdy może wziąć w nim udział. Do wygrania jest podkładka ZOWIE G-SR-SE. Zasady są bardzo proste i oparte wyłącznie na kreatywności. Co trzeba zrobić? W komentarzu konkursowym pod tą publikacją lub pod dedykowanym newsem na stronie odpowiedz na pytanie: „Jak wyobrażasz sobie granie na co dzień w 30 FPS?” Najciekawsza odpowiedź, wybrana przez redaktorów ITHardware, zostanie nagrodzona wspomnianą podkładką ZOWIE. Czas trwania konkursu: do piątku, 13.02.2026 włącznie. Link do publikacji na stronie: https://ithardware.pl/aktualnosci/zowie_benq_iem_2026-48503.html Zachęcamy do udziału i zostawiania komentarzy konkursowych. -
Przez Tomasz Niechaj · Opublikowano
Bronię się Tobie wypowiadać? Nie. Odnosisz się do fragmentu mojej wypowiedzi, to klasyczne tendencyjne wyrywanie zdań z kontekstu. Temat był o zużyciu na autostradzie - do tego się nie odniosłeś. Tendencyjne. Oczywiście, że zrobiłem, ale że nie pytałeś, to nie publikowałem Ale Ciebie pytam, żebyś się określił, bo wypowiadasz się w tonie jakbyś miał konkretne dane w tym temacie. No chyba, że nie masz, to można przyznać się otwarcie do tego. -
Przez VRman · Opublikowano
Tak, tylko że wraz z inflacją nie wzrosła uśredniona siła nabywcza. Mnóstwo z tej grupy ludzi, których było stać na wydanie 300$ na nową konsolę kiedyś, dziś nie ma kasy na pierdoły, bo brakuje na życie. Może gdyby konsola była prawdziwym nextgenem o wspaniałych możliwościach jak PS1, PS2 i PS3, może jakby było mnóstwo zajebistych exclusive'ów, to by część z tych biedniejszych się zdecydowała. A tak to pokupują sobie past-geny, albo wybiorą netflixa z piwem w ręku zamiast grania po prostu. Przeliczając jakąś stroną, pierwszą z brzegu, na dzisiejsze: PS1 650$ PS2 560$ A to były nextgeny przez duże N, z masą gier, dla których gracze chcieli mieć ten sprzęt. Teraz PS6 musiałoby mieć moc 11800X3D + 6090Ti, żeby zaoferować taką atrakcyjność "nextgena". A w kwestii gier, to chyba miliarder musiałby zrobić objazd po developerach, zebrać team najlepszych ludzi, wyłożyć sporo kasy i pozwolić im pracować pod zarządzaniem, jakiego się dziś w grach o wysokim budżecie nie spotyka. Na zasadzie "róbcie dobrą grę chłopaki, dostaniecie na to 300 baniek $ nie licząc marketingu, ale robicie grę pod to, żeby była fajna i jak się nie sprzeda wcale, to nie problem". I tak kilka gier by trzeba na start i kilka w zapowiedzi na trailerach w roku premiery. -
Przez Cappucino · Opublikowano
Jakbyś sam miał argument to byś nie pytał. Zrób dwa identyczne testy w warunkach zimowych oraz letnich i zdaj relacje. Gdzie ja napisałem, że poniżej 300km ??? Daruj sobie manipulacje.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi