Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Smutna prawda jest taka, że Ukraina jest w głębokiej d. ale jeszcze ją ma :) i albo zgodzi się na te warunki albo zostanie mocno dojechana przez rosję... Przewiduję, że jak odrzuci plan Trumpa to na lato rosja uderzy ze wszystkich kierunków łącznie z Białorusią i zaatakuje Kijów. Na arenie międzynarodowej będzie głosić hasła, że my chcieliśmy ale oni nie bo to reżim. Takie Chiny, Indie, Węgry i Turcja łykną to jak pelikany. USA nic nie zrobi bo przecież Załenski odrzucił ich plan. Jest w głębokiej d. ale jeszcze ją ma... Bardzo się obawiam czy jeśli odrzuci ten plan, za rok o tej porze nie będzie mieć już nawet tej d. za to my będziemy mieli wojska rosyjskie na swojej wschodniej granicy. Z samą pomocą Europy nie przetrwa. Gdybym nawet był Ukraińcem i nawet zginęliby mi najbliżsi to bym chciał tego pokoju.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
38 minut temu, Keller napisał(a):

Ale właśnie tak jest, że bogaci mają utrzymywać biednych, po to są podatki w demokracji gdy rozmawiamy o pewnej pomocy. Jednak za mało się kosi moim zdaniem takich ludzi, bo żyją w przepychu, a reszta niech zdycha. Im np. dodatkowy 1% podatku nic nie zmieni, najwyżej zamiast 100 kawiorów na miesiac to 95, a wielu ludziom tak, bo będą mieli chleb.

Ale ja nie chcę utrzymywać nieroba. Nawet złotówki nie chcę dać.

Pracy nie brakuje. Albo robisz, albo zdychasz.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Sytuacja jest ciężka. Ja jestem za pokojem teraz, bo Ukraina nic już więcej nie ugra, ale nie może to się skończyć tak, że putin weźmie wszystko co zechce, a Trump mu jeszcze ustawione wybory w Ukrainie załatwi. To oznacza całkowite zwycięstwo bandyty, a rozochocony bandyta ZAWSZE wraca. Poza tym jeśli rosja przejmie kontrolę nad resztą Ukrainy, to oni potrafią w rusyfikację. Wywiozą 20% populacji wgłąb rosji zastępując ją swoimi obywatelami i w ten sposób już ZAWSZE będą rościć sobie pretensje do tych ziem, nawet jak karta tymczasowo się odwróci.

Jeśli Amerykanie będą mieć swoje interesy do wydobywania złóż to może jednak rozochocony bandyta będzie mieć szlaban. Co do tych wywózek to mimo wszystko nie sądzę... To nie lata 30te i mimo wszystko putin to nie stalin. Raczej zwykli obywatele myślę, że będą mieć spokój. Oczywiście to nie tak, że piszę to na 100% ale tak mi się wydaje.

Pamiętajmy jeszcze o jednym - to wszystko co się zaczęło w tym tygodniu i co będziemy obserwować następne ze wszystkich 4 stron: USA, Ukrainy, rosji i Europy to może być gra dyplomatyczna przed negocjacjami, a spotkają się w połowie drogi... Może USA nie będzie miało 50% złóż a 30% a rosja zdobędzie 60% obwodów które chce, a nie wszystkie... Na razie te twitty i info do mediów to oczywiście ogromny hajs dla koncernów medialnych i gra dyplomatyczna na najwyższym poziomie.... Szkoda naszego czasu na analizowanie każdego newsa :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, crush napisał(a):

Ale ja nie chcę utrzymywać nieroba. Nawet złotówki nie chcę dać.

Nierób ma swoje przyczyny czemu nim jest. Oczywiście Ty jak to orędownik obrażania ludzi za słabość sądzisz, że wszyscy to menele pewnie i każdy woli pić z brzuchem na wierzchu i Ty na to bulisz, nie? No nie, tak nie jest. Większość ma problemy zdrowotne. Niech umierają, nie?

Politycy też mówią "nie paszą zarobki lekarzy w Polsce? niech jadą!".

A potem nie ma kto leczyć i gnijemy.

9 minut temu, crush napisał(a):

Pracy nie brakuje. Albo robisz, albo zdychasz.

Pieprzysz, nie znasz sytuacji na rynku, za dużo polityków słuchasz. Pojedź do mniejszego miasta. Im bardziej minimalną krajową dają do góry tym większe są wymogi by w ogóle mieć pracę na umowę. Nie ma. Nawet ciężko w sklepie dostać jak masz średnie. Ale rozumiem ze średnim zdychajcie, trzeba było studia robić... i oczywiście tylko techniczne, a to że masy ludzie oszukali że po studiach różnego typu będą młodzi mieli pracę to tam kij.

Powiedz jaki masz zawód że się tak puszysz? Nie mów że informatyk, bo padnę.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
  • Upvote 8
Opublikowano (edytowane)

Nie musisz mieć wyższego wykształcenia żeby pracować.

I tak. Wynagrodzenia powinny wzrastać.

Ja mówię o patusach i idiotach z bezużytecznym wykształceniem których nikt nie oszukał. Oszukali się sami. Była wizja pracy marzeń i nie wyszło? Trudno. Zakasać rękawy i do kieratu.

A ja odnoszę wrażenie, że siedzisz na jakimś zasiłku.

I koniec offtopu. Bo jak zwykle u Ciebie już się jakieś płacze o tęczowych były.

Edytowane przez crush
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Keller napisał(a):

Nierób ma swoje przyczyny czemu nim jest. Oczywiście Ty jak to orędownik obrażania ludzi za słabość sądzisz, że wszyscy to menele pewnie i każdy woli pić z brzuchem na wierzchu i Ty na to bulisz, nie? No nie, tak nie jest. Większość ma problemy zdrowotne. Niech umierają, nie?

Politycy też mówią "nie paszą zarobki lekarzy w Polsce? niech jadą!".

A potem nie ma kto leczyć i gnijemy.

Pieprzysz, nie znasz sytuacji na rynku, za dużo polityków słuchasz. Pojedź do mniejszego miasta. Im bardziej minimalną krajową dają do góry tym większe są wymogi by w ogóle mieć pracę na umowę. Nie ma. Nawet ciężko w sklepie dostać jak masz średnie. Ale rozumiem ze średnim zdychajcie, trzeba było studia robić... i oczywiście tylko techniczne, a to że masy ludzie oszukali że po studiach różnego typu będą młodzi mieli pracę to tam kij.

Powiedz jaki masz zawód że się tak puszysz? Nie mów że informatyk, bo padnę.

Widać że żyjesz w jakimś matrixie, ludzi którzy są inwalidami nie ze swojej winy i naprawdę potrzebują pomocy jest może 1% w społeczeństwie, głównie to osoby chore na zespół Downa jakieś porażenie mózgowe itd , które nie mogą pracować tym trzeba zapewnić na koszt podatnika godziwe życie plus dobrze opłacić ich opiekunów żeby mogli żyć na dobrym poziomie i opiekować się tymi ludźmi 

Reszta to darmozjady pasożyty i wszelkiej maści patologią którą trzeba posłać do roboty a jak nie chcą pracować to zdechną z głodu, ukradną coś ? To kary jak w cywilizowanych państwach obcięcie ręki i wypalenie na czole złodziej, kilka lat i przestępczość spadnie a ludzie będą żyli w dobrobycie 

Proste rozwiązania są często najlepsze 

Btw nie można być żydem, chrześcijaninem , muzułmanem , katolikiem , jehowym itd i popierać zasiłki socjalne bo to jest kradzież a kradzież jest zakazana we wszystkich religiach 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Pisały tu osoby widzące obawy, że rosjanie mogą po tym pokoju umocnić się i zaatakować kraje takie jak Polska. Jestem odmiennego zdania co zdaje się potwierdzać to:

Rzecznik Kremla Dmitrij Pieskow wyraził we wtorek opinię, że Ukraina ma pełne prawo do integracji z Unią Europejską.

https://wiadomosci.wp.pl/kreml-nie-zamierza-blokowac-przystapienia-ukrainy-do-unii-europejskiej-7126519598099264a

Nawet jeśli by nie byli w NATO rosja atakując państwo będące w UE zaatakuje NATO :) 

• Confused 1
Opublikowano
11 minut temu, hubio napisał(a):

Pisały tu osoby widzące obawy, że rosjanie mogą po tym pokoju umocnić się i zaatakować kraje takie jak Polska. Jestem odmiennego zdania co zdaje się potwierdzać to:

Rzecznik Kremla Dmitrij Pieskow wyraził we wtorek opinię, że Ukraina ma pełne prawo do integracji z Unią Europejską.

https://wiadomosci.wp.pl/kreml-nie-zamierza-blokowac-przystapienia-ukrainy-do-unii-europejskiej-7126519598099264a

Nawet jeśli by nie byli w NATO rosja atakując państwo będące w UE zaatakuje NATO :) 

Ruski koń trojański po zmianie władzy w Kijowie na przychylną Moskwie.

• Upvote 1
Opublikowano
29 minut temu, crush napisał(a):

Nie musisz mieć wyższego wykształcenia żeby pracować.

Ależ trzeba, bo ja mam średnie i dostałem robotę FUKSEM. A wysłałem 100 CV.

I tak. Wynagrodzenia powinny wzrastać.

Nie, minimalne nie powinny bo wtedy wzrastają koszta dla pracodawców i wymagają wtedy od pracowników minimalnych tego co od średnich lub wyżej. Tak się nie da.

Ja mówię o patusach i idiotach z bezużytecznym wykształceniem których nikt nie oszukał. Oszukali się sami. Była wizja pracy marzeń i nie wyszło? Trudno. Zakasać rękawy i do kieratu.

A ja o nich wcale, patrzę na większość jakoś cierpiących a nie bimbających.

A ja odnoszę wrażenie, że siedzisz na jakimś zasiłku.

Chwilę byłem, bo nie mogłem znaleźć pracy ze średnim i dlatego wiem jak jest. Ty nie chcesz powiedzieć jaki masz zawód. Same średnie? Wątpię. Może w dużym mieście coś ogarnąłeś, ale wątpie że czyste średnie.

I koniec offtopu. Bo jak zwykle u Ciebie już się jakieś płacze o tęczowych były.

Były, jeśli ktoś zaczyna temat o tym i uważa że nie powiela ruskich czy chińczyków albo islamistów, ja nigdy sam o tym nie piszę.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, voltq napisał(a):

Widać że żyjesz w jakimś matrixie, ludzi którzy są inwalidami nie ze swojej winy i naprawdę potrzebują pomocy jest może 1% w społeczeństwie,

A dane opierasz na czym? Pewnie na tym co obserwujesz sam, nie? Nie na tym jak jest naprawdę?

Tylko takie obserwacje nie mają prawdy w sobie żadnej, bo to tak samo jakbyś powiedział że transi żałują zmiany płci i trzeba ich leczyć. Myślisz, że choć 1% prawdy jest w tym co tu napisane wtedy? 0.1% max.

głównie to osoby chore na zespół Downa jakieś porażenie mózgowe itd , które nie mogą pracować tym trzeba zapewnić na koszt podatnika godziwe życie plus dobrze opłacić ich opiekunów żeby mogli żyć na dobrym poziomie i opiekować się tymi ludźmi 

Reszta to darmozjady pasożyty

Dobrze, dobrze, ja też byłem takim pasożytem 2 lata mimo średniego. I gówno mogłem zrobić by zmienić mój stan. CV wysyłasz - nie ma odzewu. Kurs robisz - nie ma odzewu, dopiero po jakimś czasie jak się wakat zwolnił bo inny pracownik odszedł. A urzędy pracy dają pracę urzędnikom.

To kary jak w cywilizowanych państwach obcięcie ręki i wypalenie na czole złodziej, kilka lat i przestępczość spadnie a ludzie będą żyli w dobrobycie 

Tak, ja wiem, konfederacja i islam zawsze razem. Cofamy się do jaskiń. Nie radzisz sobie, nieważne z jakiego powodu, to kopa w dupę masz dostać i obcinanie wszystkiego. A najlepiej samobója popełnij, ale eutanazja zabroniona bo religijka zakazuje.

Proste rozwiązania są często najlepsze 

Nie, prostak nie rozumie niczego, tylko mu się dużo wydaje, a najgorzej jak jest agresywny wobec innych. Bo wobec siebie to nie bardzo, jakby mu tak wypunktować kim jest to się obrazi.

Btw nie można być żydem, chrześcijaninem , muzułmanem , katolikiem , jehowym itd i popierać zasiłki socjalne bo to jest kradzież a kradzież jest zakazana we wszystkich religiach 

Nie rozumiesz biblii. Jezus był największym lewakiem i komunistą, bo zawsze mówił - dzielcie się, a słabych i chorych nie zostawiajcie na pastwę losu. Nie, to nie 1%.

12 minut temu, hwdp43 napisał(a):

Co chwila placzesz o lpg :boink:

Im bardziej wyzywasz, tym częściej będę ich bronił. To wina twoja i tobie podobnych. Mózg możesz sobie stuknąć, ale nie dotrze, bo lpg masz w głowie - zagazowałeś się, ale nie wiedzą a dymkiem. I nie lpg a lgbt, ludzie cierpiący 100x bardziej niż ty jesteś w stanie pojąć, bo żyjesz uprzywilejowany.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, hubio napisał(a):

Smutna prawda jest taka, że Ukraina jest w głębokiej d. ale jeszcze ją ma :) i albo zgodzi się na te warunki albo zostanie mocno dojechana przez rosję... Przewiduję, że jak odrzuci plan Trumpa to na lato rosja uderzy ze wszystkich kierunków łącznie z Białorusią i zaatakuje Kijów. Na arenie międzynarodowej będzie głosić hasła, że my chcieliśmy ale oni nie bo to reżim. Takie Chiny, Indie, Węgry i Turcja łykną to jak pelikany. USA nic nie zrobi bo przecież Załenski odrzucił ich plan. Jest w głębokiej d. ale jeszcze ją ma... Bardzo się obawiam czy jeśli odrzuci ten plan, za rok o tej porze nie będzie mieć już nawet tej d. za to my będziemy mieli wojska rosyjskie na swojej wschodniej granicy. Z samą pomocą Europy nie przetrwa. Gdybym nawet był Ukraińcem i nawet zginęliby mi najbliżsi to bym chciał tego pokoju.

Załenski jedynie na co może teraz liczyć to że zachód mu dalej będzie pomagał. Ale jeżeli nie bo np. zostaną przyciśnięci przez Trampa to nic mu nie zostanie jak jedynie się wycofać, a w tedy to już po nim i po Ukrainie.

38 minut temu, areczek1987 napisał(a):

NItka która może niektórych uspokoi.

Zawsze mnie śmieszą takie obrazki. Od kilku osób nieraz zależy życie milionów ludzi w jakieś części świata. Jak się czyta o nich to się wydają nie wiadomo kim. Ale jak się widzi takich na obrazku to nieraz ręce opadają.

Edytowane przez sabaru128
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tak jest z praktycznie wszystkimi politykami. Bez poparcia niewiele mogliby zdziałać. putin byłby emerytowanym oficerem KGB albo już dawno zajmowałby należne mu miejsce dwa metry pod ziemią. 

Zresztą jak idziesz oficjalną ścieżka i nie masz dużo pieniędzy lub znajomości to pewnych rzeczy w takich miastach jak Warszawa nie załatwisz albo zajmie to "wieki". 

Edytowane przez indexinfio
Opublikowano
14 minut temu, sabaru128 napisał(a):

Załenski jedynie na co może teraz liczyć to że zachód mu dalej będzie pomagał. Ale jeżeli nie bo np. zostaną przyciśnięci przez Trampa

... albo wygra AfD i Lepen oraz ich odpowiedniki w całej Europie to oddaje Ukrainę na tacy rosji i to całą, a nie 20%... No chyba, że @GordonLameman, @Badalamann i ich koledzy z tego wątku zrobią jakąś skuteczną zrzutkę na jakieś 200 mld $$$  :rotfl:

Opublikowano
15 minut temu, hubio napisał(a):

... albo wygra AfD i Lepen oraz ich odpowiedniki w całej Europie to oddaje Ukrainę na tacy rosji i to całą, a nie 20%... No chyba, że @GordonLameman, @Badalamann i ich koledzy z tego wątku zrobią jakąś skuteczną zrzutkę na jakieś 200 mld $$$  :rotfl:

Wytłumacz mi jak afd ma wygrać, skoro sondaże dają im około 20% i są pozbawieni jakichkolwiek zdolności koalicyjnych. Sondaże mogą się mylić, ale nie o 30% tak krótko przed wyborami, tym bardziej, że afd nigdy większego poparcia nie miało. Spróbujesz to wytłumaczyć, czy tylko piszesz bzdury żeby coś napisać? 

• Upvote 3
Opublikowano

@Henryk Nowak oczywiście użyłem skrótu językowego bo to nie praca profesorska tylko forum. Chodziło mi o zdolność koalicyjną, a tu już może być różnie choć nie przyglądam się dokładnie niemieckiej scenie politycznej... Jeśli napisałem bzdurę to pokornie się do tego przyznaję... Bardziej mi jednak chodziło o użycie przenośni... Mamy wiele partii w Europie... Są możliwe też przedterminowe wybory.... W UK znów populiści mają duże poparcie... Więc pisząc o Afd i Lepen miałem generalnie na myśli możliwe w ciągu następnych kilku lat przetasowania na europejskiej scenie politycznej. USA już pokazało, że jest to jak najbardziej możliwe...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Monitory przedwczoraj przyszły także miałem możliwość porównania ich bezpośrednio jak z również z moim obecnym Dellem. Tutaj nie sposób nie wspomnieć o tym, że nawet Samsung Odyssey G7 S32DG70 mimo, że to również panel IPS miażdży jakościowo staruszka, nawet zostawiając te same 60Hz. Kolory były zaskakująco dobre i nawet czerń wydawała mi się idealna, a przynajmniej do czasu jak obok postawiłem OLEDa Odyssey G8 . Chyba nie będę jedyny, który stwierdzi że OLED ma efekt WOW, po włączeniu gry (Clair obscur expedition 33) obraz był po prostu magiczny - oczywiście komfort gry był tragiczny bo fpsy spadły z 60 do ledwo 30-40 (od 3060 Ti cudów nie można wymagać), niemniej jednak, stojąc na łące obok świecących drzewach czułem jakbym przeskoczył o generację do przodu w kwestii grafiki  no poezja. Także w grach nie mam nic do zarzucenia. Następnego dnia wziąłem się za testy w pracy, tutaj musiałem ograniczyć jasność do 0 i kontrast z domyślnych 50 na jakieś 20 bo inaczej czułem że biel wypala mi oczy. Następnie musiałem zmienić tryb na ciemny wszędzie gdzie się dało.. Po zmianie było już spoko, jakość tekstu perfekcyjna, nie byłem w stanie zauważyć żadnych problemów z ich wyświetlaniem nawet jak wsadziłem nos w monitor w ich poszukiwaniu. Generalnie po kilku godzinach nie czułem też jakiegoś większego zmęczenia oczu czy coś także raczej nie miałbym problemów z pracą na takim monitorze.   Wracając jeszcze do Samsunga Odyssey G7, tutaj czując że to właśnie powinien być mój wybór biorąc pod uwagę przewagę pracy biurowej nad grami naprawdę byłem skłonny go wybrać... ale niestety skreśliła go nie jakość panelu, bo moim zdaniem jest super i tak, tylko tragiczny interface.. co za oszołom wymyślił takie menu wraz z niewidocznymi małym przyciskami to nie wiem ale lepiej by robotę zmienił.. wisienką na torcie jest tryb gaming który zawsze włączał mi się domyślnie po uruchomieniu monitora, ignorując moje poprzednie ustawienia, co kończyło się wypalaniem oczu.    Tutaj byłem już skłonny zaryzykować i wziąć tego OLEDa do czasu jak doczytałem, że Samsung nie oferuje 3 letniej gwarancji na wypalenia, ba! oferuje jedynie 12 miesięcy gwarancji ogólnej. Takiego ryzyka nie chcę i odsyłam oba modele. Będę szukał innego IPSa (może tego LG 32GR93U-B) bo obecna ich jakość jest naprawdę dobra, albo zamówię innego OLEDa w tym rozmiarze, który będzie płaski i z pivotem i pojawi się w sensownej cenie, ale chociaż da to małe zabezpieczenie na wypalenie.    Moja konkluzja jest taka, że nie jest tak łatwo o uniwersalny monitor w obecnych czasach   
    • Ktoś pozjadał wszystkie rozumy i zapomniał spalić te kalorie.  
    • Skoro kupiłeś WOLED to wiedziałeś na co się piszesz 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...