Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Winter napisał(a):

Obaj są narcyzami, a narcyzom się lukruje. Putin taki i sraki, ale Putin zakończ wojnę. Dla amerykańskiego wyborcy to wystarczy, bo postulatem było zakończenie wojny, a z jakim wynikiem dla Ukrainy to już inna sprawa.

Przypomnij sobie, jak rozmawiał z Kimem za poprzedniej kadencji. W podobnym tonie, też go chwalił pod niebiosa.

To zupełnie inna sytuacja. Tutaj poza pochlebstwami idzie sporo czystej ruskiej propagandy i niestety... czyny.

Co do amerykańskiego wyborcy, to tam się wylało w ostatnich latach tyle ruskiej propagandy, żeby wola amerykanów pokrywała się z tym co chcą na Kremlu. Po tym co odpierdzielała administracja demokratów i aktywiszcza, bardzo łatwo było zyskać sympatię wyborców przeciwnej strony. I niestety całkiem sprytnie ruskie służby wymyśliły wymieszanie dwóch rzeczy. Wkurzenie wyborców na wydawanie grubej kasy bez dużej korzyśc, lub bez żadnej dla kraju, z wydatkami na pomoc Ukrainie. Potem poszło tylko nagłośnienie szemranych interesików starego i młodego Bidona, wykorzystanie tego do narracji "to demokraci próbowali tam w Ukrainie przejmować władzę" i poszło. Teraz pewnie co drugi wyborca Trumpa w te brednie wierzy. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano
43 minuty temu, adashi napisał(a):

Tylko się za bardzo nie rozpedzajcie. Słabo byłoby po dwóch latach czytania o upadku Rosji, przez kolejne dwa czytać o upadku USA.

Demistery tylko czekają na co by się tu przerzucić.

Nie pisałem o upadku USA tylko o rosnącej inflacji i wzroście bezrobocia. Wyolbrzymiasz. Europa może zatopić dolara. Nie zrobi tego, bo USA jest nam potrzebne. I właśnie dlatego Trump powinien inaczej traktować Europę. A to, że cła będą mieć negatywny wpływ na gospodarkę USA to jest fakt. W USA będzie znaczny wzrost inflacji i bezrobocia. Tylko czytaj ze zrozumieniem, znaczny wzrost to nie upadek.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, hubio napisał(a):

Absolutnie nie prawda! Od 2014r toczyły się nieregularne walki o Krym i było olbrzymie napięcie między oba krajami! Miłości nie mam żadnej, ale też na IIIWŚ nie jestem gotowy.

https://forsal.pl/swiat/rosja/artykuly/8338894,lawrow-rosja-nie-zamierza-zaatakowac-ukrainy.html

Nazwał Europejczyków którzy mówili że Rosja zaatakuje histerykami. No ale wina tęczy, nie? Styczeń 2022, a kiedy przypomnij nam rosja zaatakowała Ukrainę?

8 minut temu, hubio napisał(a):

Obyśmy nigdy nie musieli stanąć przed taką decyzją!

Czyli wykręcasz się przed odpowiedzią. Odważnie.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, VRman napisał(a):

To zupełnie inna sytuacja. Tutaj poza pochlebstwami idzie sporo czystej ruskiej propagandy i niestety... czyny.

Co do amerykańskiego wyborcy, to tam się wylało w ostatnich latach tyle ruskiej propagandy, żeby wola amerykanów pokrywała się z tym co chcą na Kremlu. Po tym co odpierdzielała administracja demokratów i aktywiszcza, bardzo łatwo było zyskać sympatię wyborców przeciwnej strony. I niestety całkiem sprytnie ruskie służby wymyśliły wymieszanie dwóch rzeczy. Wkurzenie wyborców na wydawanie grubej kasy bez dużej korzyśc, lub bez żadnej dla kraju, z wydatkami na pomoc Ukrainie. Potem poszło tylko nagłośnienie szemranych interesików starego i młodego Bidona, wykorzystanie tego do narracji "to demokraci próbowali tam w Ukrainie przejmować władzę" i poszło. Teraz pewnie co drugi wyborca Trumpa w te brednie wierzy. 

A z nami na przykład nie jest inaczej? Po 80 latach to nas obarcza się winą za holokaust. Prawda się nigdy nie przebija, jeśli odpowiednio się zapłaci. Niestety, ale tak to już w tym świecie działa.

Z tą ruską propagandą to też bym nie przesadzał. Ludzie widzą "batalion Monako" w takim Nowym Jorku, czy Warszawie i się wkurzają, bo mieli inny obraz uchodźcy. Ja rozumiem, że stamtąd przyjechali głównie ludzie majętni, ale nie rozumiem, dlaczego ukraiński pracownik na takim samym stanowisku dostaje pensję brutto, mieszkanie za darmo opłacane przez państwo, a przyjechał nowym Porsche. No bez jaj.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Keller napisał(a):

Czyli wykręcasz się przed odpowiedzią. Odważnie.

Pytanie zawierało za mało danych żeby na nie odpowiedzieć :) Moja odpowiedź uzależniona by była od bardzo wielu czynników np. czy nadal jesteśmy w NATO, jeśli nie, czy mamy szansę odeprzeć atak rosji itp. itp. Hipotetycznie jeśli Polska by była dokładnie w takiej sytuacji jak UKR w 2022 r. moja odpowiedź jest dokładnie taka jak zrobili Ukraińcy czyli spróbować odeprzeć atak bo ruskich kacapów zabijających Polki i Polaków - ludność cywilną bo nikt kto się uważa za Polaka w kraju i za granicą nie powinien stać w takiej sytuacji bezczynnie... ale na mój osąd całej sytuacji na chwilę obecną jest taki : jakby Amerykanie chcieli złóż i nam pomóc a mielibyśmy np. oddać rosji województwo podlaskie, które byłoby i tak już zajęte przez rosję, to bym się zgodził żeby zatrzymać walki...

Życzę każdemu z nas, bez względu na przekonania, aby te dywagacje na ZAWSZE pozostały jedynie w sferze wymiany poglądów na forum technologicznym :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, crush napisał(a):

Skąd wam się te brednie biorą?

Jak nie chcę wysyłać pomocy do Palestyny to oznacza, że klękam do miecza Izraela? Nie. Po prostu uważam , że Izrael może mi przynieść większe korzyści.

Czysta kalkulacja. A wy patrzycie przez pryzmat emocji.

Dobrze. Ale zawsze wybierasz partnera który ci da najwięcej korzyści? W biznesie najlepsi partnerzy to ci na których się oczywiście zarabia, ale przede wszystkim przewidywalni i stabilni.

Poza tym zdrowie psychiczne jest ważne, również w skali całego narodu a tolerowanie bandyty i jeszcze przyklejanie ma co ukradł dobrze na psychikę nie wpływa, kiedy musisz sobie jako świadkowi tłumaczyć dlaczego nie ponosisz żadnej winy.

Edit: Właśnie sobie uświadomilem, że brakuje "rekcji" o neutralnym wydźwięku. Na przykład "przemyślę/pomyślę".

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

https://finanse.wp.pl/jesli-wybuchnie-wojna-tak-wezwa-cie-do-wojska-kartka-na-drzwiach-7126817583860512a

Odnośnie tego rozporządzenia: obecnie bardzo wielu Polaków przebywa za granicą, także za granicą Europy... Jak niby polskie władze w czasie mobilizacji w kraju ogarniętym wojną będą ściągały ludzi z Indii, Tajlandii, Filipin czy nawet UK? :) Czy nie lepiej zamiast straszyć to jakoś ludzi przekonywać patriotycznie? :) 

Kurczę żeby im tzn KO nie strzeliło do głowy zrobić próbnej mobilizacji o ile jest coś takiego bo będę musiał lecieć.... :rotfl:

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Winter napisał(a):

A z nami na przykład nie jest inaczej? Po 80 latach to nas obarcza się winą za holokaust. Prawda się nigdy nie przebija, jeśli odpowiednio się zapłaci. Niestety, ale tak to już w tym świecie działa.

Na poparcie tego dowód anegdotyczny. Oglądałem kiedyś materiał jakiejś mało popularnej streamerki z USA. Poruszyła miedzi innymi temat co amerykanie myślą o holokauście. No i niestety, ci najbardziej pospolici jednak myslą że obozy śmierci były polskie.

Edytowane przez Suchy211
  • Sad 1
Opublikowano
4 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Na poparcie tego dowód anegdotyczny. Oglądałem kiedyś materiał jakiejś mało popularnej streamerki z USA. Poruszyła miedzi innymi temat co amerykankę myslą o holokauście. No i niestety, ci najbardziej pospolici jednak myslą że obozy śmierci były polskie.

Nie trzeba aż tak daleko szukać. W Holandii też lokalsi wielokrotnie mi mówili, że współpracowaliśmy z Hitlerem i w ogóle to dobrze, że nas ruscy zaatakowali. Oni tutaj mają sentyment do ruskich. Przykładów mogę podać wiele, ale zacznę choćby od miejscowości Anna Paulowna.

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.wp.pl/trump-uderza-w-zelenskiego-nikomu-nie-jest-do-smiechu-7126911974099744a

Jest jeszcze jedna rzecz: widziałem wywiad z putinem, który mówił, że zgodnie z Konstytucją Ukrainy w czasie stanu wojennego nie przeprowadza się wyłącznie wyborów ustawodawczych, a nie na Prezydenta i jedyną obecnie legalną władzą jest szef jakiejś ukraińskiej Rady Najwyższej czy coś podobnego, czyli na nasze Marszałek ich Sejmu i putin uznaje jego legalność. Oczywiście ten szef tej Rady jest z partii Załenskiego... Na marginesie w tym ich parlamencie ostatnio doszło do rękoczynów....

Od 09:00

To tak apropos tego wszystkiego co przebija się wyłącznie do naszej opinii publicznej.... Tak samo podobno UKR uchwaliła ustawę ZAKAZUJĄCĄ jakichkolwiek rozmów pokojowych z rosją...

Jest dosyć ciekawe, że zarówno na tym forum jak i w całej Europie atakuje się personalnie Trumpa i putina i absolutnie nikt nie chce rozmawiać merytorycznie... :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, hubio napisał(a):

Jest jeszcze jedna rzecz: widziałem wywiad z putinem, który mówił

I na tym można skończyć czytać. 99% co mówi Putin jest bullshitem. Ciągle łapiesz się 'bo ktoś coś powiedział'. Zacznij trochę weryfikować dane, w szczególności jeśli pochodzą od nagminnych kłamców. 

Też się zgadzasz z Trumpem, że Ukraina zaczęła wojnę? Przecież tak Putin też ciągle mówi od lat.

Trump odjeżdża coraz bardziej. Amerykanie śmiali się z sleepiego Joe. Za 3 lata będą go miło wspominać zgrzytając zębami w wyczekiwaniu na nowego prezydenta.

A tymczasem już spadają słupki wyborcze Trumpa.

Najbardziej spada słupek w kwestiach gospodarczych.

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 5
Opublikowano
1 minutę temu, MaxaM napisał(a):

I na tym można skończyć czytać. 99% co mówi Putin jest bullshitem. Ciągle łapiesz się 'bo ktoś coś powiedział'. Zacznij trochę weryfikować dane, w szczególności jeśli pochodzą od nagminnych kłamców. 

Też się zgadzasz z Trumpem, że Ukraina zaczęła wojnę? Przecież tak Putin też ciągle mówi od lat.

A tymczasem już spadają słupki wyborcze Trumpa.

Najbardziej spada słupek w kwestii gospodarczych.

To może zobacz, jak Tuskowi spadało po wyborach.

Opublikowano
10 minut temu, MaxaM napisał(a):

I na tym można skończyć czytać. 99% co mówi Putin jest bullshitem.

Być może... Więc poproszę o link do źródła, że Załenski rządzi legalnie, zgodnie z prawem Ukrainy...

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubio napisał(a):

Być może... Więc poproszę o link do źródła, że Załenski rządzi legalnie, zgodnie z prawem Ukrainy...

Jeśli wyciągasz wnioski cytując notorycznego kłamcę, to chyba w Twoim zakresie jest potwierdzenie jego słów? Inaczej robisz nic innego jak spam, czy też szerzysz propagandę.

Czym to się różni od tego, że stwierdziłbym, że to Ukraina zaczęła wojnę cytując Putina? Noo proszę o linki, że jest inaczej!

Edytowane przez MaxaM
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
12 minut temu, Winter napisał(a):

To może zobacz, jak Tuskowi spadało po wyborach.

Fanem Tuska nie jestem ale on przynajmniej nie pierd.... żeby Litwa była siedemnastym województwem Polski.

• Upvote 6
Opublikowano
2 minuty temu, sk09372 napisał(a):

Fanem Tuska nie jestem ale on przynajmniej nie pierd.... żeby Litwa była siedemnastym województwem Polski.

W tym nie, ale w innych kwestiach już tak. Na YT znajdziesz takich Woźniaków co pier, że Polska będzie potęgą i też ich olewasz, a jednak Tuskowi wierzysz.

Opublikowano
6 minut temu, Winter napisał(a):

W tym nie, ale w innych kwestiach już tak. Na YT znajdziesz takich Woźniaków co pier, że Polska będzie potęgą i też ich olewasz, a jednak Tuskowi wierzysz.

Gdzie napisałem że wierzę Tuskowi ?

Opublikowano
4 minuty temu, sk09372 napisał(a):

Gdzie napisałem że wierzę Tuskowi ?

17stym województwem Litwa Polski nie będzie, ale Polska kolejnym landem niemieckim już tak. Danke Donald.

Opublikowano
16 minut temu, MaxaM napisał(a):

Z prawej strony znajdziesz podobne "rewelacje" nt wielu polityków. Masz jakieś potwierdzenie tych rewelacji?

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, MaxaM napisał(a):

Foszka Trump strzelił za dostanie liścia prawdą w twarz, ale jak to narcyz - będzie mściwy. Typowo żąda tylko uległości i głaskania ego.

Sami są jak widać snołflejkami. Tyle że z władzą.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...