Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, crush napisał(a):

No i teraz pytanie jak w tej gradacji umieścić swój własny interes.

A kto wierzy w Miss Liberty? I na lewicy i na prawicy jest silny głos, że trzeba przestać wojować na świecie.

Bardziej obstawiam interwencje ze strony firm które lubią zarabiać na szerzeniu demokracji z prędkością 4000 pocisków na minutę.

Z "Miss  Liberty" chodzi o docenianie wolności. A to z demokracją od prywaciarzy 4000 pocisków na minutę to akurat dobre :P

@hubioUmiejętność "polityk" ma charakter perka (albo pasywka, mogę mylić pojęcia). To masz, albo tego nie masz. A humaniści to często politycy z największym posłuchem.

Ale zgadzam się. Na tym etapie podejżewam że z Zełeńskim ani Putin ani Trump już gadał nie będzie. Pytanie co będzie jak następca Zełeńskiego podzieli jego retorykę, lub wręcz ją zaostrzy? Pytanie co jak faktycznie na stanowisko prezydenta uda się wcisnąć ruskiego agenta? Ja czuję pod skórą, że USA jest gotowe przymknąć na to oczy.

No i nikt się Zełeńskim nie zachwyca, natomiast krytyka Trumpa wynika z tego, że chłop na pierwszy rzut oka zwyczajnie nie donosi.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubio napisał(a):

A ja mam takie pytanie: czy na Ukrainie nie ma już nikogo innego oprócz Załenskiego, kto mógłby przystąpić do takich negocjacji? Bo widać, że USA po prostu nie chcą aby on dalej reprezentował Ukrainę. Być może jest za dużo emocji. Pamiętajmy też, że Załenski to nie jest zawodowy polityk, to taki nasz Hołownia. Ma zerowe doświadczanie polityczne, nie skończył odpowiednich studiów itp itp. putin i Trump doświadczeniem i byciem w polityce zjadają go na śniadanie. Czy w Ukrainie nie ma kogoś kto mógłby delikatnie odsunąć Załenskiego?

Ktoś jest, ruskie służby na pewno mają już przygotowanych kandydatów i pionków do przejęcia władzy, jak widać Trump gra też pod odsunięcie Zelenskiego, skończy się to kolejną fala emigracji bo każdy kto był w armii będzie się próbował ewakuować z tego kraju zanim ruscy zaczną robić swoje czystki, a patyczkować się na pewno nie będą.

Edytowane przez Foma
  • Upvote 4
Opublikowano

Podmiana głowy państwa na Ukrainie nic nie da. I tak karty będzie rozdawał Trump z Putinem. Zełeński sam o wszystkim nie decyduje. Pewnie stoją za nim bardziej doświadczeni ludzie oraz oligarchowie. Nie wiem jak rozwinie się sytuacja ale nie zakończy się pozytywnie dla Ukrainy. Nie róbmy z Trumpa jakiegoś wybitnego stratega i znawcę polityki, to przed wszystkim jest biznesmen. Z tej trójki to najbardziej "doświadczony" jest Putin, znający fach służb i KGB.

• Upvote 6
Opublikowano
4 godziny temu, hubio napisał(a):

Widać, że pewne cechy narodowe są wieczne i nikt nie uczy się na błędach...! K. walka do ostatniego... (pocisku) Ja prd....

Miałem nie komentować, ale przestań się człowieku kompromitować. Miałem dwa dni przerwy od forum i nadrabiam posty po ostatnich mocno niepokojących informacjach. Niestety Twoje wypociny to jest taki level oderwania od rzeczywistości, że szkoda gadać. 

Tyle bzdur i głupot, naprawdę ciężko czytać te pierdoły. 

Na pożegnanie PcLabu pisałeś, że szkoda Ci czasu na nowe forum i nie będziesz się już produkować, nie będziesz przechodzić na ith.

Ty się wręcz tam zarzekałeś, że nie przejdziesz, że to strata czasu itp. 

Liczyłem na to, ale cóż... 

Merytorycznie naprawdę słabo to wygląda stary 😉

• Like 2
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano
17 minut temu, Suchy211 napisał(a):

A tu odnosnie 4% zeleńskiego.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Trump-mowi-o-4-proc-poparcia-Zelenskiego-Sondaze-daja-mu-znacznie-wiecej-8894856.html

coś czuję, że będziemy świadkami pierwszego w historii zmanipulowania wyników wyborów wspólnie przez rosję i USA.

Żeby było śmieszniej, Zełenski ma większe poparcie społeczne niż Trump :E

12 minut temu, hubio napisał(a):

A ja mam takie pytanie: czy na Ukrainie nie ma już nikogo innego oprócz Załenskiego, kto mógłby przystąpić do takich negocjacji?

Negocjacji nie prowadzą prezydenci tylko przygotowane zespoły negocjacyjne. Spotkanie prezydentów będzie końcowym krokiem, który sprowadza się w zasadzie do medialnego podpisania gotowej umowy. Tak samo Trump nie spotka się z Putinem póki nie będzie konkretów na stole zatwierdzonych przez obie strony.

• Upvote 4
Opublikowano
14 minut temu, hubio napisał(a):

A ja mam takie pytanie: czy na Ukrainie nie ma już nikogo innego oprócz Załenskiego, kto mógłby przystąpić do takich negocjacji? Bo widać, że USA po prostu nie chcą aby on dalej reprezentował Ukrainę. Być może jest za dużo emocji. Pamiętajmy też, że Załenski to nie jest zawodowy polityk, to taki nasz Hołownia. Ma zerowe doświadczanie polityczne, nie skończył odpowiednich studiów itp itp. putin i Trump doświadczeniem i byciem w polityce zjadają go na śniadanie. Czy w Ukrainie nie ma kogoś kto mógłby delikatnie odsunąć Załenskiego? Podobno doszło w parlamencie to bardzo ostrego starcia z Poroszenką, który nigdy nie dopuścił do wojny na Ukrainie i stosował wyważoną politykę zarówno do Zachodu jak i rosji... Poroszenko jest zawodnikiem wagi ciężkiej i ja bym go widział na tych negocjacjach. Pamiętajmy też, że Ukraińcy mają wciąż ogromne problemy wewnętrzne z korupcją i sami się mocno kłócą między sobą.

https://czaswschodni.pl/art/wiadomosci/zelenski-naklada-sankcje-na-swojego-poprzednika_16143730-e6dc-4a91-957b-8252cd2036da

W tych całych zachwytach nad Załenskim i krytyką Trumpa należy moim zdaniem zachować zdrowy rozsądek.

A od kiedy to USA ma decydować kto jest reprezentantem wolnego narodu?

Trump nie ma doświadczenia w polityce, tylko w kłamstwach.

Nie da się odsunąć urzędującego zgodnie z prawem prezydenta. 

a po drugie - powtarzasz russką narrację. 

Zełenski nie jest jedynym który nie chce takiego zgniłego pokoju.

no i zgodnie z tym co pisałeś - przestań się kłócić i patrz jaki jest interes Polski, a nie trumpa cxy fiutina.

• Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-polityczna-burza-w-usa-po-slowach-trumpa-o-zelenskim-haniebn,nId,7915692

Trump upokarza Zeleńskiego w każdy możliwy sposób. Jest jak szkolny łobuz który gnoi kogoś kogo uważa za słabszego. Szkoda że Trump nie nazwał Zeleńskiego homoseksualistą. Pasowałoby całkowicie do jego psychopatycznego charakteru. To jest gnojenie Ukrainy ile się da. Jeśli za Trumpa nie dojdzie do wojny światowej albo bliżej w Europie albo u nas to się mocno zdziwię.

Ale jakie są opinie wystarczy poczytać u Trumpa Jr. który nie raz wytykał Zeleńskiemu aktorstwo i że robił się baletnicą.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Keller napisał(a):

Jeśli za Trumpa nie dojdzie do wojny światowej albo bliżej w Europie albo u nas to się mocno zdziwię.

Czekaj na skończenie jego kadencji.

A później się zacznie, A GDYBYM JA DALEJ BYŁ PREZYDENTEM, TO DO TEGO BY NIE DOSZŁO (a tak w ogóle to wina Demokratów) :E

• Upvote 1
Opublikowano
34 minuty temu, VRman napisał(a):

@Winter

Aha. A Musk sobie dzwoni do Fiutina i wyłącza Ukrainie Starlinki przypadkiem. Tak jak przypadkiem ma wśród swoich bliskich znajomych ruskich agentów służb.

Na wiece AfD jeździ przypadkiem. 

Trum właśnie zaczął powtarzać ruskie bzdury o tym, że Zelenski nie ma żadnego poparcia, że jest dyktatorem, którego nikt nie wybrał i że to jego wina, że jest wojna.

Kolesie w administracji Trumpa mają długą historię dziwnych kontaktów z Kremlowskimi służbami.

Trump był powodem przetrzymania wysłania pomocy, co mocno pomogło Rosji na froncie. Republikańscy politycy już rozumieli, że Trumpowi rośnie poparcie i nie ośmieliliby się gremialnie mu postawić. Zresztą niejeden z nich sam osobiście przytula rubelki. 

Pod pozorem walki z woke'owcami, właśnie wesoło wtyka żelazny pręt w działanie agencji zajmujących się bezpieczeństwem USA. 

Ale Tobie potrzeba poczekać na wyniki negocjacji? 

Tych negocjacji, co to je Trump rozwala robiąc ustępstwa zanim jeszcze usiadł do stołu? Ten wielki weteran biznesu i znawca technik negocjacyjnych, który o negocjacjach napisał książkę?

Taki sprytny plan na pogłaskanie ego Fiutina wygłasza człowiek, który nie potrafi odpowiadać na pytania, tylko jak zdarta płyta zawsze schodzi na proste zdania, w których powtarza co chwilę kilka wyrazów? Tym wielkim strategiem ma być gość, który był tak inteligentny, że w wywiadzie sam przyznał, że "drain the swamp" to był tylko frazes, który zresztą na początku mu się nie podobał, ale ostatecznie z niego korzystał, bo trzeba mówić ludziom co chcą usłyszeć?

Widziałeś wywiad u Joe Rogana? Jak Rogana lubię i nawet szanuję, tak tego się nie dało oglądać a wywiad był bardzo bliski tej farsie jaką CNNy i im podobne odstawiały pytając Joe Bidena tak strasznymi pytaniami jak "jaki typ lodów ostatnio pan poprosił?"

Joe jeszcze kilka lat wcześniej mówił, że nie chce robić pogadanki z Trumpem. Ruski propagandysta Tim Pool jeszcze rok wcześniej mówił, że chciałby zobaczyć wywiad Rogana z Trumpem, bo Rogan by nie pozwalał wymigiwać się od odpowiedzi i nie miałby problemu z zadawaniem trudnych pytań. 

Trump jest pacynką tak samo jak wcześniej Biden. Tylko pacynką innych ludzi. Niestety wszystko się już bardzo wyraźnie ułożyło w odpowiedź na pytanie "co to za ludzie?"

Nie widzę szans, żeby rozmowy pokojowe skończyły się czymkolwiek niż kompletną katastrofą. Zamrożą konflikt, dadzą ruskim odbudować wojsko i po kilku latach będzie kolejny odcinek serialu "wprowadzamy ruski mir w Ukrainie" albo uda im się propagandą i terrorem wcisnąć tam swoich ludzi i zwasalizować jak Białoruś. 

Masz potwierdzenie, że dzwoni do Putina? Jakich agentów ma za swoich znajomych?

Majątek też zbudował dzięki Putinowi?

Opublikowano (edytowane)

Ale dajcie sobie spokój z insynuowaniem agentury i onucami. To że ktoś ma odmienne zdanie i go nie wyrazi nie znaczy że problem zniknie. Poza tym nie ma co idealistycznie patrzeć na rzeczywistość. Teoretycznie jest możliwe, że to jeszcze putinowi będziemy hołd lenny składać, albo że to z nim my będziemy się układać. Wystarczy że sojusznicy pękną, co nie jest przecież niemożliwe. Hubio się po prostu trochę zafiksował z tym zakończeniem wojny na podyktowanych przez kreml warunkach i broni swojej pozycji jak Częstochowy i tyle.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Ja przykładowo w ogóle nie podzielam opinii, że Trump chce doprowadzić celowo do porażki tych jego negocjacji z Rosją. Wg mnie został raczej przekonany, że ma do zdobycia te cenne i zapewne przeszacowane ukraińskie złoża oraz wierzy, że się zapisze w historii itd. Natomiast to się nie zakończy sukcesem, zostanie przez Rosjan rozegrany. Wtedy jego poparcie może zanurkować ostro. Bo w opinii społecznej zamiast ostrego rozgrywającego stanie się el pajaco. Wścieknie się na to niepomiernie. Wtedy może podjąć takie działania, które mogą doprowadzić nawet do impichmentu.

• Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano
5 minut temu, Keller napisał(a):

Co masz na myśli z tym czekaniem?

To że burdel zrobiony przez polityka, to często after-effect. Tj. Trump nie będzie już prezydentem, natomiast ówczesna rzeczywistość będzie pokłosiem jego decyzji.

• Thanks 1
  • Upvote 3
Opublikowano
1 minutę temu, adashi napisał(a):

Ja przykładowo w ogóle nie podzielam opinii, że Trump chce doprowadzić celowo do porażki tych jego negocjacji z Rosją. Wg mnie został raczej przekonany, że ma do zdobycia te cenne i zapewne przeszacowane ukraińskie złoża oraz wierzy, że się zapisze w historii itd. Natomiast to się nie zakończy sukcesem, zostanie przez Rosjan rozegrany. Wtedy jego poparcie może zanurkować ostro. Bo w opinii społecznej zamiast ostrego rozgrywającego stanie się el pajaco. Wścieknie się na to niepomiernie. Wtedy może podjąć takie działania, które mogą doprowadzić nawet do impichmentu.

Przestań, bo niektórym się tutaj mózg przegrzeje.

Opublikowano
2 minuty temu, adashi napisał(a):

Dlatego pozostaje czekac. Starcie Przerosnitego Ego vs Stary KGBowiec zapowiada sie nad wyraz interesujaco. A Polska? Musi sie zbroic. Mocno.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, zdunzdun napisał(a):

Miałem nie komentować, ale przestań się człowieku kompromitować. Miałem dwa dni przerwy od forum i nadrabiam posty po ostatnich mocno niepokojących informacjach. Niestety Twoje wypociny to jest taki level oderwania od rzeczywistości, że szkoda gadać. 

Tyle bzdur i głupot, naprawdę ciężko czytać te pierdoły. 

Na pożegnanie PcLabu pisałeś, że szkoda Ci czasu na nowe forum i nie będziesz się już produkować, nie będziesz przechodzić na ith.

Ty się wręcz tam zarzekałeś, że nie przejdziesz, że to strata czasu itp. 

Liczyłem na to, ale cóż... 

Merytorycznie naprawdę słabo to wygląda stary 😉

Za to od twojej strony "stary" to wygląda super merytorycznie :rotfl:Oprócz sterty ataków personalnych zero dyskusji :) Jak nie msza nic do powiedzenia daj dyskutować innym...

A Ty @GordonLameman przemyśl komu dajesz lajki bo jestem pewny, że posty kolegi z laba raczej by ci się mocno nie spodobały :) 

Godzinę temu, Foma napisał(a):

Ktoś jest, ruskie służby na pewno mają już przygotowanych kandydatów i pionków do przejęcia władzy, jak widać Trump gra też pod odsunięcie Zelenskiego, skończy się to kolejną fala emigracji bo każdy kto był w armii będzie się próbował ewakuować z tego kraju zanim ruscy zaczną robić swoje czystki, a patyczkować się na pewno nie będą.

Napiszę bezpośrednio - na te negocjacje moim zdaniem powinni wysłać Poroszenkę, ale szybciej go Załenski wsadzi niż dopuści do władzy :) Ot takie "zabawy" w czasie wojny... Pewno u nas by było tak samo, choć zdunzdun znów mnie zmiesza z błotem... A o Poszence można powiedzieć wszystko, ale nie to, że w godzinie próby nie stanął do walki i to bezpośrednio z karabinem w ręku ani tego, że SKUTECZNIE za jego rządów nie doszło do takiej wojny.

A jak tak już wymieniamy przywódców Ukrainy to mamy jeszcze po drodze Julię Tymoszenko, którą też wsadzano do więzienia... Ot - Ukraina to taka niekończąca się "noc teczek" jaka u nas była w 1992r... Tam trwa do dzisiaj... :) I to jeszcze jeden dowód na to jak wielką odpowiedzialnością wykazał się Lech Wałęsa i partie liberalne jak: PO, Lewica, Buzek itp nie dopuszczając jak długo się dało tego bagna pisowskiego... Z nimi byśmy skończyli jak Ukraina... Ale w 1999r udało się nam wejść do NATO

Pisząc więc negatywnie o Ukrainie i porównując ją do naszej cechy narodowej jaką jest wrodzona kłótliwość chcę aby każdy pamiętał, że to nie jest tak, że Ukraina nigdy nie miała szans na wejście do NATO po 1991r. Od 1991r do 2014r przez 23 lata miała "okienka". Może nie tyle co my, ale miała.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Winter napisał(a):

Masz potwierdzenie, że dzwoni do Putina? Jakich agentów ma za swoich znajomych?

Majątek też zbudował dzięki Putinowi?

Za dużo jest poszlak. Za dużo afer. Za dużo biznesów z Ruskimi. Obejrzałeś kiedyś jakiś dokument o Trumpie? Życiorys głęboki jak studnia malowany głównie negatywami. Ile ludzi przez niego wycierpiało.

Zresztą, sposób wyrażania się o Rosji i Putinie już mówi samo przez siebie, wraz z obecną całą sytuacją.

I tak, Rosja miała duży wpływ na jego majątk.

https://en.wikipedia.org/wiki/Business_projects_of_Donald_Trump_in_Russia

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 7
Opublikowano
2 minuty temu, MaxaM napisał(a):

Za dużo jest poszlak. Za dużo afer. Za dużo biznesów z Ruskimi. Obejrzałeś kiedyś jakiś dokument o Trumpie? Życiorys głęboki jak studnia malowany głównie negatywami.

Zresztą, sposób wyrażania się o Rosji i Putinie już mówi samo przez siebie, wraz z obecną całą sytuacją.

I tak, Rosja miała duży wpływ w jego majątku.

https://en.wikipedia.org/wiki/Business_projects_of_Donald_Trump_in_Russia

Nie oglądałem dokumentów, bo nie oglądałem o żadnym polityku.

Mówi o Rosji w superlatywach teraz z konkretnych powodów. Dla mnie słowa nic nie znaczą dopóki nie staną się rzeczywistością. Piszesz do człowieka pracującego na codzień w korpo. Ja większy kit sprzedaję pracownikom niż cały ten Trump.

Opublikowano
7 minut temu, hubio napisał(a):

Za to od twojej strony "stary" to wygląda super merytorycznie :rotfl:Oprócz sterty ataków personalnych zero dyskusji :) Jak nie msza nic do powiedzenia daj dyskutować innym...

A Ty @GordonLameman przemyśl komu dajesz lajki bo jestem pewny, że posty kolegi z laba raczej by ci się mocno nie spodobały :) 

Napiszę bezpośrednio - na te negocjacje moim zdaniem powinni wysłać Poroszenkę, ale szybciej go Załenski wsadzi niż dopuści do władzy :) Ot takie "zabawy" w czasie wojny... Pewno u nas by było tak samo, choć zdunzdun znów mnie zmiesza z błotem...

Byłem na labie zanim ty tam trafiłeś i znam ich nieco lepiej.

a to co piszesz to są straszne bzdury. Już raz ci dokładnie wykazałem dlaczego Zelenski jest legalnym prezydentem, a ty dalej powtarzasz tą russką propagandę…

Opublikowano (edytowane)

@Winter

No fajnie, jako korporobol porównujesz się do głowy mocarstwa? Serio? Najważniejszy człowiek na świecie może paplać jęzorem na lewo i prawo wypaczając rzeczywistość. Ehhh na jakim Ty świecie żyjesz.

Nic nie oglądałeś, nic nie czytałeś, to nawet nie zdajesz sobie sprawy kim naprawdę jest Trump. Jego kariera polityczna jest jedynie pyłkiem w jego życiorysie.

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Byłem na labie zanim ty tam trafiłeś i znam ich nieco lepiej.

a to co piszesz to są straszne bzdury. Już raz ci dokładnie wykazałem dlaczego Zelenski jest legalnym prezydentem, a ty dalej powtarzasz tą russką propagandę…

Ja coś powtórzyłem? Ja osobiście podważyłem legalność? Jako prawnik powinieneś chyba bardziej zwracać uwagę na słowa niż przeciętna osoba :) Wklejenie linka do wywiadu z putinem czy zadawanie pytań nie jest żadnym podważeniem legalności prezydentury Załenskiego. putin kłamie na wszystkim. Nie znam niuansów konstytucji Ukraińskiej i może coś przeoczyłem ale kompletnie nie pamiętam gdzie mi to wykazałeś? Na co się ciągle powołujesz. Pamiętam jedynie jak pisałeś o naszej Konstytucji gdzie rzeczywiście w czasie wojny nie rozpisuje się wyborów. Natomiast jeśli masz wiedzę, że Załenski rządzi zgodnie z prawem to mi to absolutnie wystarcza bez żadnego udowadniania :) bo bardziej wierzę tobie niż putinowi :) Natomiast i tak w takim wypadku jest dosyć ciekawe skąd on wytrzasnął tą Radę Najwyższą i to wszystko co mówił w tym wywiadzie? Całkowite bzdury?

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

Trump jest już krytykowany przez wiele głów państw, przez senatorów z jego partii a na forach czy reddicie trudno znaleźć aktualne wpisy broniące jego postępowania. Mimo to polscy geniusze, śmietanka intelektualna i członkowie mensy @Winter i @hubio wiedzą lepiej 🤣

Naprawdę nie rozumiem dlaczego w ogóle z nimi dyskutujecie, to są idioci których należy ignorować. 

Coraz więcej radykalnych głosów dochodzi z kolejnych krajów, np z Turcji czy Norwegii. Trump dopiero zaczął kadencję i już wyszedł na totalnego idiotę. Nie wiem co będzie mówić za miesiąc czy dwa dwa ale uważam, że doprowadzi do częściowej izolacji handlowej USA. Im dłużej będzie rządzić, tym gorzej dla USA. Europa sobie poradzi, po prostu musi sięgnąć głębiej do kieszeni. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano
20 minut temu, hubio napisał(a):

Zwyczajnie źle się czyta Twoje wypociny. Nie pierwszy raz się dosłownie błaźnisz w tematach o których pojęcia nie masz. Nie mam tu na myśli tylko i wyłącznie tematu tego konfliktu. 

Ja rozumiem wyrażać swoje zdanie, ale Ty z fusów wróżysz, powielasz jakieś dyrdymały, pleciesz farmazony o bardziej humanitarnych Rosjanach (w porównaniu do Niemców) w odniesieniu do obozów itp. 

Kolejna kwestia mistrzu. Zapodaj cóż takiego kontrowersyjnego z mojej strony miały przeczytać Gordon na pclab. Ciekawy jestem 😉

• Confused 1
  • Upvote 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...