Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, areczek1987 napisał(a):

Ty sobie poczytaj jaki twist ma zrobić polityka niemiecka wobec nas i już gotuj kamasze by zwiedzać rejony Odessy/Zaporoża 

Tzn jaki? Mówi się o odbudowie relacji i zawarciu jakiegoś dwustronnego sojuszu.

Nowy przyszły kanclerz opowiada się za znaczącym, dużo bardziej niż do tej pory, wsparciem Ukrainy.

Nie śledziłem jego wypowiedzi aż tak szczegółowo, ale może zrezygnuje z dotychczasowego nieangażowania sie Niemiec w wysyłanie kontyngentów, ale może i tu zmieni się podejście i dołączy do pokojowej misji na Ukrainie.

P.S. Tak całkiem prywatnie, niezależnie od informacji o tym co się dzieje i co jest planowane, to niesamowicie zabawna jest masa użyutkowników netu u nas:

Odwracani sie USA pod prezydenturą Trumpa od Europy - "dobrze! to taki kop w 4litery by Europa się zmobilizowała i pokazała siłe!"

Europa montuje dużą misję wojskową na Ukrainę. Bazowo pokojową i jak kacapy wycykają to tak zostanie. - "Dobrze tak trzymac! W końcu ruskie rozumieją tylko siłę!"

No to trzeba słać wojska, przynajmniej po dywizji z dużych państw. Może więcej. Francja i WB mówi że są gotowi posłąć kontyngenty - "Brawo! Tak trzymać. Szybko i sprawnie pokazujemy ruskim terrorystom gdzie ich miejsce!"

I teraz skoro my, Europa pokazujemy, to i z Polski powienien iść znaczny kontyngent. - "Ej, aż tak to nie! My nie róbmy nic więcej. Nie ma co się wychylać. Pan Putin mógłby się zezłościć!" xD

P.S.2 To co pisałem wyżej. Państwa dalej na zachód od nas mają argument że w razie czego wyniszczą ruskich rękami i krwią Polaków, sami śląc tlyko broń i amunicję. Dokładnie taki jaki my mamy od trzech lat na temat zatrzymywania i wyniszczania ruskich rękami i krwią Ukraińców.

Opublikowano
13 minut temu, MaxaM napisał(a):

Tutaj dluzsza wersja. Macron się nie cacka z Trumpem :)

A ten mu wturuje że jeśli on w to wierzy to on z tym problemu nie ma :E

Tu całe dużo wcześniej wrzucane jak do samego początku przewiniesz.

* bez tłumaczenia 

Opublikowano

Argument dość logiczny, ale nie jestem przekonany. 

Nasza armia ma takie braki, że należy ją odbudowywać na wczoraj teraz zaraz, a nie jak już będzie potrzebna do walki. 

Należy wszystko naprawić w zarządzaniu, do tego potrzeba też kasy. Trzeba uzdrowić cały system, żeby mądrzy ludzie się garnęli do wojska a nie uciekali byle dalej. Należy szkolić a jest z czego (drony!, zgranie w większej skali, co jest piętą Ahillesową wojsk Ukraińskich) i tak dalej.

Może lepiej jest bronić Polski na Ukraińskiej ziemi, ale jeszcze lepiej jest jej bronić na Polskiej ziemi w czasie pokoju - dając tej armii siłę i potencjał odstraszający. 

Myślę, że jakby dziś np. Chinole się spiknęli z ruskimi i za tydzień mieli atakować Polskę to mają pewną wygraną. Ale jakby Polska za 5 lat naprawiła to, co zarządzający armią zawalją równo od ponad 20 lat jak nie dłużej, to już sytuacja wyglądać by mogła zupełnie inaczej.

Ma być SIŁA. Ale nie w postaci kupy sprzętu jednego sprzętu za pierdyliard, kupowane na szybko, bez offsetu i wręcz logiki. 

Można wpompować w Polską Armię nawet bilion dolarów (amerykańskie słowo: trillion) i nadal mieć gówno, a nie armię. 

Nie tylko nasza armia jest w opłakanym stanie. Angielska czy Niemiecka to samo. 

Trzeba to odbudować na wczoraj, a nie ugadywać się z Fiutinem, który pewnie się chętnie zgodzi na stacjonowanie wojsk EU na terenie Ukrainy, jeśli za to znowu sobie Europa pośpi, w czasie gdy ruscy się będą zbroić po zęby. Już teraz produkują więcej amunicji niż cała Europa a oni się rozpędzają i mają w dupie jakieś normy eko i opłaty za CO2. Huty mogą kopcić ile chcą. A u nas? 

My nawet przemysł wspierający przemysł zbrojeniowy (jak właśnie hutnictwo) mamy do odbudowy.

Nadal uważam, że naszych w tym kontyngenice być nie powinno. Ewentualnie jak już to na terenie państwa NATO, do ich ewentualnej obrony, ale też nie za dużo i jak najmniej tych, którzy są potrzebni w kraju do szkoleń. Ale szkoleń sensownych a nie ze stania przepisowo na baczność i regulaminu koszenia trawnika w jednostce. 

• Haha 1
Opublikowano
57 minut temu, MaxaM napisał(a):

Tutaj dluzsza wersja. Macron się nie cacka z Trumpem :)

Całą kadencję Macrona krytykowałem, a potrafi mi teraz zaimponować. Jako jedyny potrafi gębę otworzyć z europejskich przywódców, Scholz wiecznie głowa spuszczona i cisza.

Opublikowano
1 godzinę temu, Badalamann napisał(a):

P.S. Z  podobnego powodu jesteśmy gotowi natychmiast przyjść z pomocą Państwom Bałtyckim.

Rzeczywistość tych "was" tak samo zweryfikuje, jak tych od zwyciężania Ukrainu.

• Like 1
Opublikowano

@adashi Co konkretnie masz na myśli? Scenariusz wojny na ograniczonym froncie Państw Bałtyckich jest znany. NATO uważa go za najbardziej prawdopodobny.

Nasze wojska z północno wschodniej części kraju są w stanie wejść tam do walk w ciągu pierwszej doby walk.

Równocześnie wygląda że Europa przyspiesza proces militarnego budzenia się.

Można się spodziewać w najbliższym czasie pierwszej poważnej armii europejskiej i to sił szybkiego reagowania. To jest organizowane właśnie pod ten scenariusz walk o Państwa Bałtyckie.

Możliwe też że potencjał odstraszania będzie dostateczny by ruscy bandyci nie odważyli się zaatakować.

Dowiemy się dość szybko, bo okienko dla tych bandytów to czas prezydentury Trumpa.

P.S. Ukraina broni się od 3 lat. Straciła w tym czasie zaledwie ok 20% terytorium. 3 lata temu nikt się nie spodziewał że może iść im tak dobrze.

Obecnie doszliśmy od przekazywania posowieckiego starego sprzętu do myśliwców F16 i Mirage.

Europa zwielokrotniła swoją produkcję amunicji, w tym kal 155mm.

@VRman To nie tyle argument co opis rzeczywistości. 

Nie mamy też 5 lat "na spokojnie". Wszystko niesamowicie przyspieszyło.

Opublikowano

Gkj3YzxXQAAUi7h.thumb.jpg.1f834626511e722b62fe8f9f12387883.jpg

Ukraińska wdzięczność. Duda przez 3 lata był ich adwokatem, a oni sobie teraz żarty z niego robią.

Opublikowano (edytowane)

@Winter robią bo mogą , na Rzeczpospolita przyjaciół Polin państwo teoretyczne wszyscy plują , pajlaki i tak zagłosują znów na POPIS i tak ten cyrk będzie trwał 

@VRman  keep more fantasy 

7 godzin temu, Kris194 napisał(a):

A niech sobie będzie "przekonany". Ogromna część ich ludności pouciekała a nasze bądź co bądź skromne wojska by miały tam stacjonować? Na jakiej podstawie?

On chyba uważa że jak wygra mentzen to przestaniemy utrzymywać i finansować dwa państwa 

5 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Tak jak Ukrainę rozwalili w 3? 🤣 Zdaję sobie sprawę z tego, że te kraje mają niewielki potencjał militarny, natomiast w ruskiej armii też coś bardzo nie gra. 

Przez cały 2024 ruscy posunęli się o 40km na zachód Ukrainy, kiedy ta weszła im jeszcze do Kurska. Ruscy nie są jakimś totalnym anihilatorem, przy nawet powolnej reakcji Europy kraje bałtyckie powinno się dać obronić. 

Jak Rosja walczy z całym NATO to nic dziwnego że tak słabo im idzie 

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-rosja-nienazwana-agresorem-amerykanski-projekt-rezolucji-prz,nId,7919526#crp_state=1

Zaraz się okaże że to polska zdradziecko napadła Ukrainę 

Tak jak dziś mówi się o "polskich nazistach" i że to polska wywołała druga wojnę światową 

Pisałem że tak będzie 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

@voltq
1. Niektórzy tutaj myślą i wiedzą, że lepiej zatrzymać rossję na grnaicy rosyjsko ukraińskiej niż rosyjsko-niemieckiej.

2. Pisałeś wiele rzeczy, a większość z nich to kłamstwa, które tutaj prostowano szybciutko - i to tak, że uciekałeś z wątku jak rusek przed himarsem.

3. rossja walczy tylko z Ukrainą, a nie z całym NATo - przestań powtarzać russką propagandę. Polakom nie przystoi. 

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Winter napisał(a):

Ukraińska wdzięczność. Duda przez 3 lata był ich adwokatem, a oni sobie teraz żarty z niego robią.

Oceniasz ogół na podstawie wpisów kilku osób? Nigdy nie będzie tak, że każdy będzie zachowywać się tak jak należy, a jak każde niewłaściwe zachowanie utożsamiasz z całym narodem to masz problem ze sobą i ze swoimi uprzedzeniami. Znam wielu Ukraińców i tylko jedna Ukrainka spośród tych ludzi nie jest wdzięczna za to, że może spokojnie żyć w Polsce. Gardzę takimi uprzedzonymi ludźmi jak ty. Ukraińcy wykonują w Polsce ciężkie prace, często takie których nie chcą żadni Polacy, często znacznie poniżej swoich kwalifikacji, są daleko od domu który jest atakowany przez Ruskich a ty oczekujesz, że wszyscy będą chodzić jak w zegarku. Najśmieszniejsze, że sam jesteś imigrantem i od wielu lat mieszkasz za granicą. Nie masz pojęcia jak wygląda obecna sytuacja w Polsce. Bez imigrantów stanęłyby autobusy, brakowałoby salowych, budowlańców, magazynierów, kurierów, pracowników w sklepach i wielu innych. 

Przepraszam za offtopu ale się wkurzyłem. Siedzisz w Holandii czy gdzie tam wywiewa nieudaczników którzy nie mogą poradzić sobie w Polsce i śmiesz krytykować ludzi, którzy są nam potrzebni i w ogromnej większości są w porządku. Jakbyś chciał dalej emigrować to leć do Rosji albo na Białoruś, tam byś bardziej pasował ze swoimi fobiami i uprzedzeniami. 

3 godziny temu, voltq napisał(a):

@Winter robią bo mogą , na Rzeczpospolita przyjaciół Polin państwo teoretyczne wszyscy plują , pajlaki i tak zagłosują znów na POPIS i tak ten cyrk będzie trwał 

@VRman  keep more fantasy 

On chyba uważa że jak wygra mentzen to przestaniemy utrzymywać i finansować dwa państwa 

Jak Rosja walczy z całym NATO to nic dziwnego że tak słabo im idzie 

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-rosja-nienazwana-agresorem-amerykanski-projekt-rezolucji-prz,nId,7919526#crp_state=1

Zaraz się okaże że to polska zdradziecko napadła Ukrainę 

Tak jak dziś mówi się o "polskich nazistach" i że to polska wywołała druga wojnę światową 

Pisałem że tak będzie 

Czy ty jesteś ograniczony intelektualnie w stopniu znacznym? 

Owszem, finansujemy Ukrainę bo jest tam wojna a następnym krajem na zachód od Rosji jest Polska. Nie chcemy, żeby działania wojenne doszły do Polski, więc chyba lepiej finansować wojsko ukraińskie niż polskie. 

Poza tym masz zerowe pojęcie o tym jak działa państwo. Ukraińcy pracują w Polsce, płacą podatki i finansują np emerytury, które otrzymują obecni emeryci. 

Ogromna część Ukraińców pracuje na zleceniu, płacą podatki a nawet nie nabywają praw do emerytury w Polsce. 

A pisząc, że Rosja walczy z całym nato bardzo popłynąłeś, może słuchasz sołowjowa i powtarzasz jego brednie? 

Gdzie tam są żołnierze NATO? Gdzie było wsparcie kiedy w pierwszym miesiącu wojny Rosja rozwaliła sobie pysk i mit o niesamowitej armii Rosji prysł? 

Wg mnie jesteś zwykłą niedoedukowaną onucą pozbawioną umiejętności logicznego myślenia.

No i kto pisze, że Polska napadła Ukrainę? Pisałeś że tak będzie - jak będzie? 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Oceniasz ogół na podstawie wpisów kilku osób? Nigdy nie będzie tak, że każdy będzie zachowywać się tak jak należy, a jak każde niewłaściwe zachowanie utożsamiasz z całym narodem to masz problem ze sobą i ze swoimi uprzedzeniami. Znam wielu Ukraińców i tylko jedna Ukrainka spośród tych ludzi nie jest wdzięczna za to, że może spokojnie żyć w Polsce. Gardzę takimi uprzedzonymi ludźmi jak ty. Ukraińcy wykonują w Polsce ciężkie prace, często takie których nie chcą żadni Polacy, często znacznie poniżej swoich kwalifikacji, są daleko od domu który jest atakowany przez Ruskich a ty oczekujesz, że wszyscy będą chodzić jak w zegarku. Najśmieszniejsze, że sam jesteś imigrantem i od wielu lat mieszkasz za granicą. Nie masz pojęcia jak wygląda obecna sytuacja w Polsce. Bez imigrantów stanęłyby autobusy, brakowałoby salowych, budowlańców, magazynierów, kurierów, pracowników w sklepach i wielu innych. 

Przepraszam za offtopu ale się wkurzyłem. Siedzisz w Holandii czy gdzie tam wywiewa nieudaczników którzy nie mogą poradzić sobie w Polsce i śmiesz krytykować ludzi, którzy są nam potrzebni i w ogromnej większości są w porządku. Jakbyś chciał dalej emigrować to leć do Rosji albo na Białoruś, tam byś bardziej pasował ze swoimi fobiami i uprzedzeniami. 

Czy ty jesteś ograniczony intelektualnie w stopniu znacznym? 

Owszem, finansujemy Ukrainę bo jest tam wojna a następnym krajem na zachód od Rosji jest Polska. Nie chcemy, żeby działania wojenne doszły do Polski, więc chyba lepiej finansować wojsko ukraińskie niż polskie. 

Poza tym masz zerowe pojęcie o tym jak działa państwo. Ukraińcy pracują w Polsce, płacą podatki i finansują np emerytury, które otrzymują obecni emeryci. 

Ogromna część Ukraińców pracuje na zleceniu, płacą podatki a nawet nie nabywają praw do emerytury w Polsce. 

A pisząc, że Rosja walczy z całym nato bardzo popłynąłeś, może słuchasz sołowjowa i powtarzasz jego brednie? 

Gdzie tam są żołnierze NATO? Gdzie było wsparcie kiedy w pierwszym miesiącu Rosja rozwaliła sobie pysk i mit o niesamowitej armii Rosji prysł? 

Wg mnie jesteś zwykłą niedoedukowaną onucą pozbawioną umiejętności logicznego myślenia.

No i kto pisze, że Polska napadła Ukrainę? Pisałeś że tak będzie - jak będzie? 

Co mnie obchodzi wojna na Ukrainie? , to ty jakieś głupoty wypisujesz wierzysz w propagandę jednej lub drugiej strony , wmówili ci że jak Ukraina padnie to polska będzie następna, pomyśl czasami samodzielnie , bo ja w odróżnieniu od ciebie mam taką pracę w której odwiedzam raz na jakiś czas Ukrainę fizycznie tam jestem  i nic się tam na większości ich terytorium nie dzieje ale propaganda w TV ostro jedzie to samo było z covidem na zewnątrz nic się nie działo a w telewizji ciężarówki wywożące ciała, potem się okazało że to filmy z wojny w Jugosławii 

A czy ja zabraniam pracować Ukraińca w Polsce? Niech sobie pracują imigranci doprowadzili USA do pierwszej potęgi światowej , tylko trzeba im zabrać zasiłki i wszelkie pomoce socjalne i przestać utrzymywać dwa państwa , ostatnio mi rehabilitację przenieśli bo Ukraińcy z Ukrainy , nie mylić z tymi którzy tu mieszkają na stałe , tylko ci którzy przyjeżdżają sobie tutaj na wakacje lecznicze  już wykorzystali limit , Polakom oczywiście też trzeba zlikwidować zasiłki socjalne 

Screenshot_2025-01-28-14-48-00-254_com.google.android.youtube-edit.jpg

Edytowane przez voltq
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
5 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Bo on na nic więcej niż żarty nie zasługuje :E ale z 11 minut zaśmiałem :P .

Wiceprezydent Ukrainy nie zasługuje u siebie na szacunek? 

2 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a):

Tak, tak. Dzięki Ukraińcom też słońce rano świeci i przypływy są. Weź skończ te bajki opowiadać z mchu i paproci. I bez Polaków sobie poradzono w UK, czy NL lub Niemczech. Zawsze sobie znajdą kogoś z byłych kolonii. Twoi bracia ze wschodu jakoś się zbytnio w takich Niemczech wg statystyk nie przepracowują nawiasem mówiąc.

A wracając do tematu to nie jest jednostkowy przykład misiu kolorowy. Ostatnie badania Centrum Mieroszewskiego pokazują znaczną zmianę nastrojów względem Polaków. Zgadnij, jak natomiast wygląda ich stosunek do takich fajnych krajów, jak Niemcy, które im te wojnę w dużej mierze załatwiły? Wasza ukrainofilia przechodzi już ludzkie pojęcie. To już się nadaje pod leczenie :E 

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Świat mówi o amerykańskiej rezolucji w sprawie Ukrainy. "USA przyłączają się do Rosji"

Rada Bezpieczeństwa Organizacji Narodów Zjednoczonych przyjęła amerykański projekt rezolucji na temat wojny w Ukrainie. W dokumencie Rosja nie została wymieniona jako agresor — mowa jedynie o wojnie rosyjsko-ukraińskiej. Dokument ten spotkał się z komentarzami ze strony światowych mediów. "USA przyłączają się do Rosji" — podała stacja CNN.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/swiat-mowi-o-amerykanskiej-rezolucji-ws-ukrainy-usa-przylaczaja-sie-do-rosji/5epm1z8

GknOvxzW0AAZcts?format=jpg&name=small

Gkk1K9MW8AAivJC?format=jpg&name=small

Jak tam prawaki dalej Trump tylko gra, chce rozegrać putina itp?. 

Nie, Trump to jawna onuca, Tusk miał rację. 

Edytowane przez Camis
  • Like 1
  • Upvote 8
Opublikowano

Czytałem, czytałem. Też tak pisałem już w grudniu, że cały 2025 to na spokojnie Ukraina ma wsparcie. Problem polega na tym że Ukraina straci więcej żołnierzy, ludzi, majątku i będą dalsze zniszczenia, Zeleński chce zakończenia wojny w tym roku, a Budanov już nie mówi o jakichś magicznych kontrach, w dalszym ciągu na stole leży postawienie wszystkiego na jedną kartę - mobilizacja wszystkich tylko konsekwencje tego będą tragiczne. 

Dużo się teraz mówi o negocjacjach, a bardzo mało o tym co się dzieje na froncie, a na froncie dzieje się słabo - być może udało im się powstrzymać Rosjan pod Pokrowskiem (zajęło im to 30 km głębokości, niezliczoną ilość umocnień i wiosek, oraz prawie rok czasu) - ale na 4 kierunkach to są ciągłe straty, a ostatnio stracili bardzo ważną Biłohoriwkę która trzymała las pod Kreminną w ryzach. Mimo co raz lepszego sprzętu, mimo co raz większej ilości dronów to jakość żołnierzy zauważalnie spadła. 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Winter napisał(a):

Jak on z siebie zrobił pośmiewisko i Polacy też mają bekę xD

Dotknij trawy, Winterku.

No i zbieraj tam dalej warzywka w Holandii. Jak prawdziwy p0lak.

Zwykły szczur na emigracji, a wielce się odzywasz. Żenada.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, prystek napisał(a):

nie dziwot ta pomaranczowa gnida chce sie dogadac z ruskimi przeciwko chinom sprzedając tym samym Europę . echh ciężkie czasy ida 

On jest zwerbowany/szantażowany przez Kreml. Ile jeszcze Wam potrzeba, żebyście zaakceptowali tą nieprzyjemną prawdę, zamiast szukać wymówek typu "a może to strategia negocjacyjna" czy "a może to po to, aby przeciągnąć Rusków na swoją stronę przeciwko Chinom". 

Ja też jak byłem dzieckiem to sobie usprawiedliwiałem czemu mój ojciec potwornie cierpiał umierając na raka. Nawet wymyśliłem, że to może był czyściec, żeby mógł od razu iść do nieba. I uwierzyłem w to nawet. To naturalne, że jak coś jest zbyt złe, to staramy się to jakoś zanegować.

Nie ma żadnego  "przeciwko Chinom" jak połowa jego administracji to ludzie, którzy byli zaangażowani w korupcję i mieli kontakty jak nie z ruskimi to właśnie z chinolami. Dopiero co był news o jakimś przydupasie na ten temat. Nie Patel czasem? Mniejsza.

Jakie przeciwko Chinom, jak dzięki Chinom ruscy mają sprzęt i jakoś ciągnęli mimo sankcji?

Jakie przeciwko Chinom, jak przy pół-blokadzie dolara, to Chińskie Juany były "wybawicielem" ruskich banków?

Ja wiem, że prawicowe media w USA cisną ten pomysł od lat. Sam słyszałem to z ust Tima Poola z 5 razy. Ale to jest kompletna bzdura. Mrzonka. Żadnego sojuszu zachód+Rosja przeciwko Chinom nie będzie, bo nawet jakby był, to ludzie pokroju Putina lub ekipy która "Putina" tworzy medialnie, natychmiast by wykorzystali fakt, że są potrzebni zachodowi, do kontynuowania szantaży względem zachodu. Np. "pozwólcie nam okupować Litwę bo jak nie to pójdziemy do Chin!"

Przecież to by się nie skończyło nigdy. Żaden sojusz z taką gangsterką nie wchodzi w grę. Żaden. Jedyne co wchodzi w grę to interesy wielkich korporacji, żeby sobie kupić tanio gazy czy minerały. A że to zakrwawione? Nie interesuje ich to. "Życie tych czy owych to drobnostka, wszystko jest przecież wliczone w koszta. Łysy jedzie do Moskwy!" śpiewał pan Kazimierz 30 lat temu.

A teraz o czym innym.

Panowie. Dajcie na luz z wycieczkami osobistymi względem siebie. To zaczyna wyglądać jak :pijaczyna: ->:punch: a nie kulturalna dyskusja.

Piszę tą część posta,  bo nie jestem zaangażowany po żadnej z walczących stron, co pozwala mi na bezstronność.

Po co to?

Obrażanie Voltq

4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

odpuść. To jest jednostka nieuleczalna. Trudno to wyrazić słowami tak, aby nie złamać regulaminu :) 

Obrażanie Wintera:

54 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

No i zbieraj tam dalej warzywka w Holandii. Jak prawdziwy p0lak.

Zwykły szczur na emigracji, a wielce się odzywasz. Żenada.

Ja się z nimi też mocno czasem nie zgadzam, ale krytykujcie opinie, a nie osoby. Chcecie wylać frustrację to mieszajcie z błotem polityków i celebrytów-debili, czy inne pseudodziennikarstwo. Ale jak zobaczycie, że piszecie, żeby pojechać po userze to kasujcie posta zamiast go dodawać. Dodajcie za to tego nielubianego usera do ignorowanych. 

święte słowa:

"ten kto zaczyna ataki personalne w dyskusji, już przegrał". 

Radzę zapamiętać. Strzelacie do własnej bramki takim zachowaniem.

Edytowane przez VRman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...