Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

To nie ma nic wspólnego z moim samopoczuciem i tym czy się będę cieszył raczej mnie to smuci , patrzę realnie na to co mnie otacza nie żyje w matrixie jak większość z was , jak tak dalej pójdzie i nie ogarniecie się to polska jednak podzieli los Ukrainy

Ty ledwie umiesz czytać i pisać. Żyjesz w matrixie filmików dla idiotów.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Dirian napisał(a):

Tak to jest jak się programuje social media z wyprzedzeniem ;) Nawet tego ludzie Zelenskiego nie potrafią ogarnąć, a wysłali chłopa totalnie nieprzygotowanego na pożarcie Trumpowi. 

Przede wszystkim nie wiem jaki tam jest system , ale gdyby Polska miała taka sytuacje i kadencja Dudy by się skończyła to powinien automatycznie marszałek sejmu zostać tymczasowym prezydentem i on powinien jechać na takie rozmowy i reprezentować państwo polskie razem z premierem żeby nie było gadaniny ze to jakiś samozwaniec któremu się kadencja skończyła  ,ale to wymaga myślenia i logiki a w ideokracji emocje rządzą jak u zwierząt

Edytowane przez voltq
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

Posłuchajcie na spokojnie - osoby z jednej i drugiej strony - jeśli tak zupełnie różne politycznie osoby jak Gzegorz Braun i Leszek Miller mówią jednym głosem w sprawie Ukrainy. Jeśli ja - generalnie wyborca liberalny, który nigdy nie głosował na PiS i konfederację też tak mówi to naprawdę jest coś bardzo nie tak i postawa Załenskiego to naprawdę nie jest dzisiaj 100% dobre działanie na rzecz jego własnego narodu. Ja życzę Ukrainie jak najlepiej i wiem, że to wyświechtane słowo: "Pokój" ale za tym słowem idą setki tysiące ocalonych istnień ludzkich!

Z mojej strony na dzisiaj koniec bo piątek wieczorem to raczej powinienem przeznaczyć na coś milszego :) 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, voltq napisał(a):

To nie ma nic wspólnego z moim samopoczuciem i tym czy się będę cieszył raczej mnie to smuci , patrzę realnie na to co mnie otacza nie żyje w matrixie jak większość z was , jak tak dalej pójdzie i nie ogarniecie się to polska jednak podzieli los Ukrainy

Hmm...Ty tak na serio? :hmm:
Skąd wysnułeś takie tezy?:hmm:
Wojenki mnie nie interesują

Edytowane przez Killer85
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

Przede wszystkim nie wiem jaki tam jest system , ale gdyby Polska miała taka sytuacje i kadencja Dudy by się skończyła to powinien automatycznie marszałek sejmu zostać tymczasowym prezydentem i on powinien jechać na takie rozmowy i reprezentować państwo polskie razem z premierem żeby nie było gadaniny ze to jakiś samozwaniec któremu się kadencja skończyła  ,ale to wymaga myślenia i logiki a w ideokracji emocje 

Tam jest inny system, łgarzu.

Tam kadencje się wydłuża do końca wojny i rozpisania wyborów. Więc przestań powtarzać tępa ruską propagandę, produkcie tej propagandy.

• Upvote 6
Opublikowano

Trump to jednak idiota i to Live :smiech:

Jaka on szopę odwalił przed kamerami...

Oby go Amerykanie ustawili do pionu jak się powinno rozmawiać na wizji.

Typ staje po stronie agresora i jeszcze na wizji jedzie po sojuszniku.

Ciekawe jak wyglądała rozmowa z Putinem, nic dziwnego że tego nie pokazali bo dopiero by wyszło jakim błaznem jest prezydent USA.

Oh Ameryko coś ty sobie zrobiła.

• Upvote 7
Opublikowano
Teraz, Voodoo2 napisał(a):

i konfederacja, konfederacja też wygra i wróci do biznesu z Putinem 

Ale konfederacja jeszcze nie rządziła gdybyś zauważył , pewnie okażą się takimi samymi sprzedawczykami jak PIS i PO ale czemu nie dać im jednej szansy? jak nie spróbujemy to się nie dowiemy , na razie od 20 lat rządzi na zmianę PIS I PO a wcześniej komuna z PZPR która nazwała sie lewicą

Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów

Opublikowano
4 minuty temu, voltq napisał(a):

@areczek1987 Niemcy tylko tak gadaja , oni są w strategicznym partnerstwie z Rosja od rozbiorów Polski tylko dwa razy się pokłócili jak to w rodzinie i wybuchły dwie wojny ale zaraz wygra tam AFD i wrócą do biznesu i interesów z Rosja

Ty mi nie tłumacz co i jak. Wrzucam newsy a za słowem takiego "wodza" może coś stać lub nie. Blef? Ja bez Ukrainy przeżyje a bez Rosji tym bardziej... Pytanie kto zaczął a jak kiedyś powiedziałem gdzie powinni się pokazać przy stole to teraz tylko newsy wrzucam dla poglądu jak się układa. Zdanie jest jak pewna część ciała...

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

W Białym Domu właśnie mieliśmy powtórkę z tego, co działo się w 14 marca 1939r., kiedy Hitler "zaprosił" do Berlina Emila Hache i wrzeszczał na niego, by oddał mu Czechy. 

NIGDY WIĘCEJ.

image.png.aa276c472eb9cc88156781a8ce55a978.png

image.thumb.png.b6646e3e8d8039e28fab8b748be72c07.png

Edytowane przez Element Wojny
  • Thanks 1
  • Sad 1
  • Upvote 13
Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Trump to jednak idiota i to Live :smiech:

Jaka on szopę odwalił przed kamerami...

Ciekawe jak wyglądała rozmowa z Putinem, nic dziwnego że tego nie pokazali bo dopiero by wyszło jakim błaznem jest prezydent USA.

Oh Ameryko coś ty sobie zrobiła.

Podrzejwam ze Amerykanie będą zachwyceni postawą Trumpa , wystarczy sobie cejrowskiego obejrzeć co tam się dzieje w USA

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Voodoo2 napisał(a):

i konfederacja, konfederacja też wygra i wróci do biznesu z Putinem 

Konfederacja jako rządzący Polską to będzie w 100% zmarnowana szansa dla naszego kraju, ale tutejsi poplecznicy konfy dopiero muszą to doświadczyć, żeby to zrozumieć :E.

• Upvote 4
Opublikowano
4 minuty temu, hubio napisał(a):

Posłuchajcie na spokojnie - osoby z jednej i drugiej strony - jeśli tak zupełnie różne politycznie osoby jak Gzegorz Braun i Leszek Miller mówią jednym głosem w sprawie Ukrainy. Jeśli ja - generalnie wyborca liberalny, który nigdy nie głosował na PiS i konfederację też tak mówi to naprawdę jest coś bardzo nie tak i postawa Załenskiego to naprawdę nie jest dzisiaj 100% dobre działanie na rzecz jego własnego narodu. Ja życzę Ukrainie jak najlepiej i wiem, że to wyświechtane słowo: "Pokój" ale za tym słowem idą setki tysiące ocalonych istnień ludzkich!

Z mojej strony na dzisiaj koniec bo piątek wieczorem to raczej powinienem przeznaczyć na coś milszego :) 

Braun i Miller nie są różni. Rosja komuną naznaczona, Miller też za tym. To zupełnie inna lewica niż dzisiejsza.

https://www.tysol.pl/a136271-leszek-miller-kariera-naznaczona-wschodnim-sentymentem

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Przypominam, że Amerykanie niedawno wybrali Trumpa na drugą kadencję, więc doskonale zdają sobie sprawę jaki on jest. A druga kwestia - przeciętny Amerykanin ma w poważaniu Ukrainę, ich losy tego państwa obchodzą tyle co mnie czy ciebie losy Demokratycznej Republiki Konga. Nie można się oszukiwać, że wygląda to inaczej.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Konfederacja jako rządzący Polską to będzie w 100% zmarnowana szansa dla naszego kraju, ale tutejsi poplecznicy konfy dopiero muszą to doświadczyć, żeby to zrozumieć :E.

Rządy PIS PO SLD/PZPR PSL/ZSL to nie jest zmarnowany czas? gdzie jesteśmy po 35 latach? trzęsiemy portkami przed Rosją , mamy problemy gospodarcze , nielegalna imigracje , Inflacje ,  największy odsetek samobójstw , najniższy współczynnik urodzeń od czasu drugiej wojny , kraj się sypie , właśnie o tym pisze jak się nie obudzicie z tego snu matrixowego to zlikwidują całkowicie Polskę

Gdybyśmy dobrze wykorzystali ten czas to dziś Rosja by nam mogła naskoczyć , mogliśmy dążyc do bycia mocarstwem po 1989roku

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Od czasów laba widzę nic nie zmądrzałeś. Dalej powtarzasz te same prawicowe brednie.

Nasi dziadkowie umierali bo ich zaatakowano. A ty srasz w porty na samą myśl, że wojna mogłaby do nas przyjść. Ona może do nas przyjść niezależnie od wszystkiego.  A to co proponował trump nic nie dawało - to nie był pokój, to była całkowita kapitulacja. 

I nie dawała nam spokoju. Gwarantowała tylko to że gdyby Putin chciał więcej - czy Ukrainę czy Litwę czy Polskę, to Trump nie zrobi nic

ale To klasyk. W 39 prawicowe odpady też się chciały dogadywać z hitlerem.

Mówiłem że źle się dzieje w Polsce i w UE i dzisiaj wychodzi na moje. Bo co teraz UE może zrobić? Bez USA jest tylko panika.

Węgry, Czechy, Rumunia, Włochy etc. się dogadały. I nie są dzięki temu na szczycie listy z największymi stratami wojennymi. A Polska mimo strat i mimo odgrywania bohaterów na skalę globu nie dostała nawet reparacji. 

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Dirian napisał(a):

Przypominam, że Amerykanie niedawno wybrali Trumpa na drugą kadencję, więc doskonale zdają sobie sprawę jaki on jest. A druga kwestia - przeciętny Amerykanin ma w poważaniu Ukrainę, ich losy tego państwa obchodzą tyle co mnie czy ciebie losy Demokratycznej Republiki Konga. Nie można się oszukiwać, że wygląda to inaczej.

Ale Trump kapituluje z roli USA jako szeryfa i potęgi. Klęka przed Rosją :) 

1 minutę temu, Zdzisiu napisał(a):

Mówiłem że źle się dzieje w Polsce i w UE i dzisiaj wychodzi na moje. Bo co teraz UE może zrobić? Bez USA jest tylko panika.

Węgry, Czechy, Rumunia, Włochy etc. się dogadały. I nie są dzięki temu na szczycie listy z największymi stratami wojennymi. A Polska mimo strat i mimo odgrywania bohaterów na skalę globu nie dostała nawet reparacji. 

Panika u ciebie w gaciach. Europa ma ogromny potencjał. I wygląda na to że teraz będzie większa jedność. 

Dogadanie się z nimi to byłaby hańba o wymagałoby uśmiercania polskich obywateli.

Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Ale Trump kapituluje z roli USA jako szeryfa i potęgi. Klęka przed Rosją :) 

Tak twierdzą przeciwnicy Trumpa, jego zwolennicy czy ogólnie trzeźwo myślący ludzie wiedzą, że Rosja na ten moment nie jest żadnym zagrożeniem czy konkurencją dla USA, a może być cennym partnerem handlowym. USA ma teraz znacznie większe zmartwienia w postaci rosnącej potęgi Chin. 

• Like 1
  • Haha 7
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Dirian napisał(a):

jego zwolennicy czy ogólnie trzeźwo myślący ludzie wiedzą, że Rosja na ten moment nie jest żadnym zagrożeniem czy konkurencją dla USA

Czyli kto??

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Dirian napisał(a):

Tak twierdzą przeciwnicy Trumpa, jego zwolennicy czy ogólnie trzeźwo myślący ludzie wiedzą, że Rosja na ten moment nie jest żadnym zagrożeniem czy konkurencją dla USA, a może być cennym partnerem handlowym. USA ma teraz znacznie większe zmartwienia w postaci rosnącej potęgi Chin. 

Rosja jest zagrożeniem dla sojuszników USA. M. in. dla nas. 

W czym Rosja miałaby być cennym partnerem? USA zacznie im sprzedawać swoją broń? Po tym co robią w Europie od 2014?

Teraz, abudabi napisał(a):

Czyli kto??

Amerykańskie rednecki. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, ghostdog napisał(a):

Europa musi pomyśleć o broni masowej zagłady. Trzeba liczyć na siebie. Żyjemy w ciekawych czasach, jest śmiesznie i strasznie.

Najpierw to byśmy musieli pomyśleć logicznie i trzeźwo ocenić swoja dramatyczną sytuacje , a choćby na tym forum ludzie myślą ze polska jest potęgą a w ogóle to NATO nas obroni bo artykuł 5 panie kochany a reszta to ruskie onuce

Z wiedzy książkowej to mieliśmy podobna sytuacje przed wrześniem 1939 roku , były podobne nastroje co teraz

Uważam to za rzecz bardzo pożyteczną zastanawiać się od czasu do czasu nad tym, co bym robił, gdybym był wrogiem Polski, gdyby odbudowanie Polski było mi niedogodne i gdyby mi chodziło o jej zniszczenie.

Otóż przede wszystkim używałbym wszelkich wysiłków i nie żałowałbym żadnych ofiar na to, ażeby nie dopuścić do zapanowania w tym kraju zdrowego rozsądku, ażeby postępowaniem Polaków nie zaczęła kierować trzeźwa ocena stosunków i położenia ich państwa. Utrzymywałbym w Polsce na swój koszt legion ludzi, których zajęciem byłoby szerzenie zamętu pojęć, puszczanie w obieg najrozmaitszych fałszów, podsuwanie najbardziej wariackich pomysłów. Ilekroć bym zauważył, że Polacy zaczynają widzieć jasno swe położenie i wchodzić na drogę do naprawy stosunków i do wzmocnienia państwa, natychmiast bym zrobił wszystko, żeby odwrócić ich uwagę w inną stronę, wysunąć im przed oczy jakieś nowe idee, nowe plany, wytworzyć jakiś nowy ruch, w którym by rodząca się myśl zdrowa utonęła.

W obecnej chwili wielce by mię zaniepokoiło to, że w polityce polskiej zapanowały nad wszystkim zagadnienia skarbowe i gospodarcze, że Polacy zaczynają sobie naprawdę zdawać sprawę z tego, iż dotychczas szli do ruiny finansowej i gospodarczej, a tym samym do utraty niezawisłości, że zaczynają widzieć błędy dotychczasowego sposobu rządzenia, otwarcie i śmiało do tych błędów się przyznają, chcą się z nich otrząsnąć i objawiają w tym kierunku wyraźną wolę.Uważałbym za rzecz bardzo niepomyślną fakt, że po dymisji Grabskiego Sejm zdobył się, acz z trudem, na utworzenie rządu koalicyjnego, w którym stronnictwa, bardzo dalekie od siebie w swych programach, postanowiły współdziałać w doprowadzeniu budżetu państwa do równowagi i w ratowaniu kraju od popadnięcia w ostatnią nędzę. I wcale by mnie nie cieszyło, że nowy minister skarbu tak daleko poszedł w swej otwartości, odsłaniając niebezpieczne położenie państwa i wskazując potrzeby zmniejszenia jego rozchodów o tak olbrzymią sumę. Czułbym, że mię spotyka największy zawód, mianowicie że się zawodzę na Sejmie, na który liczyłem z całą pewnością, że nigdy nie dopuści do uzdrowienia gospodarki państwowej, że każdy wysiłek w tym kierunku unicestwi. I zacząłbym się obawiać, czy te słabe początki nie rozwiną się w coś mocniejszego, czy te objawy otrzeźwienia, postępu pojęć i poczucia odpowiedzialności za losy kraju nie staną się wyraźniejszymi, i czy Polska nie zaczyna istotnie wchodzić na drogę naprawy. Uważałbym to za rzecz tym bardziej niepożądaną, że obecnie stan finansowy i gospodarczy państw europejskich w ogóle psuje się, że rządy i parlamenty coraz mniej wykazują zdolności zaradzenia złemu i że, gdyby Polska zdobyła się na wysiłek i gospodarkę swą jako tako uporządkowała, mogłoby to utrwalić jej pozycję w Europie i nawet uczynić ją wcale mocną.

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Ciekaw jestem teraz odzewu Putina po tej akcji Trumpa z Zelenskim.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...