Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Zdzisiu napisał(a):

Lepiej ale różnica nie jest warta oddawania życia. Alternatywą jest ucieczka. 

A z tymi władzami to z każdym rokiem tylko dokręcają śrubę. 

Na tu i teraz tak. Rzecz w tym, że masz dokąd uciekać, bo ktoś kiedyś walczył i wywalczył lepsze warunki niż w ruskim mirze. W tym problem.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, kanon7 napisał(a):

No spoko, tylko chcieć, a polityka (zapisy) to coś o 180 stopni innego, tj.

I. trump narzeka na NATO, ale to USA były głównym pomysłodawcą NATO w 1948/1949 r. (wejście w życie 1949 r.)
II. trump sugeruje że artykuł 5 NATO, USA nie będzie w stanie zrealizować - a przypominam że w historii tylko JEDEN raz aktywowano ten artykuł i wysłano mu wojska - komu? samo USA po 11 września 2001 r. do Afganistanu i Iraku....
III. USA/rosja/UK - dały pisemne gwarancje suwerenności i integralności terytorialnej Ukrainie i co? gwarancje warte papieru toaletowego
IV. a przypominam że USA także dały taki papier toaletowy, eeee "gwarancję" Korei Południowej (vs. Korea północna), Tajwan (vs. Chiny), Japonia (vs. Chiny i rosja), Izrael (vs. bliski wschód) - to teraz niech mi ktoś powie, co te państwa ww mogą pomyśleć o "gwarancji" papieru toaletowego przez USA, z perspektywy Ukrainy, a teraz zabezpieczenia ich samych? no słaba reklama, wręcz strzał w kolano dało sobie USA...
V. Wszelkie znaki na niebie i ziemi mówią że trump chce poświęcić Ukrainę, aby rosję poklepać po plecach i pomogła rosja USA rozegrać Chiny. Tylko kwestia czasu aż rosja gdy będzie umiała kopnie w 4 litery USA...

Twierdzisz że Ukraina ma zostawić zdobyte obecnie tereny przez rosję (nie ma sensu o nie negocjować), a oburzasz się że wg ww dokumentu na początku wojny, wojsko Polskie strategicznie ma odpuścić wschód Polski od Wisły. Masz jakieś podwójne standardy, w tej samej sytuacji...

Na dzisiaj, czy się to komu podoba, czy nie - jedynym praktycznym gwarantem że ruscy nie wejdą ponownie na Ukrainę, są wojska (kontyngent wojskowy) zewnętrzne na Ukrainie; wojsko USA? Francji? UK? Niemiec? Polski? Włoch? UE? NATO? obojętnie... tutaj musi być to samo co jest na granicy państw obydwóch Korei - wojsko fizyczne innych państw.
Drugim teoretycznym gwarantem, jest bycie Ukrainy w NATO - ale na dzisiaj to przyszłość odległa, nie określona + teoria, gdzie dla putina teoria to fikcja.
Żadne inwestycje USA na Ukrainie, żadne firmy USA na Ukrainie, żadne dokumenty, memorandum nie odstraszy putina - tylko wojsko państw sojuszniczych.

Zapominasz o wielu rzeczach. Tajwan, Japonia to wyspy. Prowadzenie wojny z wyspami jest niezwykle kosztowne i nieopłacalne. Po za tym te wszystkie państwa, które wymieniłes mają bardzo silną armię. Japonia może słaba, ale może się zmobolizować w razie czego. Korea południowa spokojnie sobie poradzi sama w wojnie z północą. Ma wyszkoloną armię. Po za tym mocny przemysl zbrojeniowy. Ukraina jest skoruporowana. W Azji tak nie kradną. Ukraina ma mało ludzi do walki plus brak wojskowego przemysłu. Choć ostatnio coś tam robia, ale nadal to za malo.

Edytowane przez łukasz850
  • Like 1
Opublikowano

Widzę że kolega @voltq

wysrał z siebie już każdy punkt tępej ruskiej propagandy. 

I jeszcze pisze o innych, że “żyją w bańce” a “on ma wiedzę”. 

Złapaliśmy go tutaj dziesiątki razy na żałosnych kłamstwach i powtarzaniu tępej propagandy, ale to nie jest jednostka zdolna do refleksji. 

Bucze wyjaśniałem tutaj już kilka razy tym onucom i pokazywałem dwa międzynarodowe śledztwa, ale cóż.

z takimi jednostkami nie ma co dyskutować, bo to jest najgorszej wody foliarstwo. Proponuje ignorować. 

//Kultura wypowiedzi!!
eNeSik

• Haha 3
  • Upvote 13
Opublikowano
3 godziny temu, łukasz850 napisał(a):

Zapominasz o wielu rzeczach. Tajwan, Japonia to wyspy. Prowadzenie wojny z wyspami jest niezwykle kosztowne i nieopłacalne. Po za tym te wszystkie państwa, które wymieniłes mają bardzo silną armię. Japonia może słaba, ale może się zmobolizować w razie czego. Korea południowa spokojnie sobie poradzi sama w wojnie z północą. Ma wyszkoloną armię. Po za tym mocny przemysl zbrojeniowy. Ukraina jest skoruporowana. W Azji tak nie kradną. Ukraina ma mało ludzi do walki plus brak wojskowego przemysłu. Choć ostatnio coś tam robia, ale nadal to za malo.

Ukrainie nikt żołnierzy nie musiał dawać aby walczyli 3 lata, tylko sprzęt, amunicję. 
A ty myślisz że Japonia, Korea Południowa ma tyle sprzętu i amunicji aby samemu walczyć? Wg danych mają one amunicji na ok. 2 tygodni walki, bez pomocy USA. 
Totalnie z czapy Twoje porównanie. 

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, kanon7 napisał(a):

Ukrainie nikt żołnierzy nie musiał dawać aby walczyli 3 lata, tylko sprzęt, amunicję. 
A ty myślisz że Japonia, Korea Południowa ma tyle sprzętu i amunicji aby samemu walczyć? Wg danych mają one amunicji na ok. 2 tygodni walki, bez pomocy USA. 

Japonia jest wyspą. Rosja musi mieć dużo statków ,żeby zatakować Japonię. Japonia będzie wiedziała o ataku i będzie strzelać do rosyjskich statkow jak do kaczek.

• Confused 1
Opublikowano
9 minut temu, łukasz850 napisał(a):

Japonia jest wyspą. Rosja musi mieć dużo statków ,żeby zatakować Japonię. Japonia będzie wiedziała o ataku i będzie strzelać do rosyjskich statkow jak do kaczek.

A wiesz że samolotem też można się dostać na wyspę?

• Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, kanon7 napisał(a):

2 tygodnie to kupa czasu. Polska ma podobno na tydzień.;)

• Like 1
Opublikowano
Cytat

Rosja jest gotowa na elastyczność w rozmowach na temat Ukrainy - powiedział w sobotę Dmitrij Miedwiediew, cytowany przez propagandową agencję RIA Novosti. Były prezydent Rosji zabrał głos po bezprecedensowej kłótni do jakiej doszło między Donaldem Trumpem i Wołodymyrem Zełenskim w piątek w Białym Domu.

Miedwiediew wskazał, że Moskwa może wykazać "elastyczność" w dalszych rozmowach na temat Ukrainy, "ale tylko w oparciu o rosyjską Konstytucję i realną sytuację (na froncie - red.)". Wypowiedź rosyjskiego polityka to reakcja na piątkowe wydarzenia, do których doszło w Gabinecie Owalnym.

albo Rosja sama juz nie wie czego chce albo jej cele zmieniają sie jak w kalejdoskopie albo wysyła celowo rozne sygnały w swiat by namieszać w umysłach 

• Like 1
Opublikowano

No przecież to ciągle ta sama narracja, którą tworzą i Ławrow i Vance i Trump i cała reszta ruskich onuc. Ma być, że "Ukraina jest winna wszystkiemu, teraz nie chce pokoju a my, wspaniała Rosja - chcemy! jesteśmy nawet elastyczni!"

Np. tak elastyczni, że w zamian za oddanie połowy Ukrainy zgodzą się zabrać resztę rok później niż planowali.

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano

Nie trawię tego typa z samego wyglądu mordy taki fałsz ,obłuda od niego bija jak od naszych szczekaczy ala JAKI ....ale to lvl wyżej  typ. A z gadki i mimi jego to mi się nóż w kieszeni otwiera .

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

już oficjalnie potwierdzone: 

- zrobienie szopki z wizyty Zelenskiego, żeby dosłownie chwilę po niej, użyć jej jako pretekstu do zatrzymania pomocy militarnej dla Ukrainy

- zabronienie agencjom rządowym pracy na rzecz walki cybernetycznej z Rosją. Na pewno to ci wredni amerykanie mieli farmy troli od lat i to o nich przestrzegają dziesiątki państw, z udowodnionymi atakami na wiele krajów. Na pewno to "dla poprawy stosunków z Rosją" więc Rosja na 100% właśnie zwolniła wszystkich troli od agentury wpływów i wszystkich hackerów, jacy pracowali w temacie USA. 

Teraz już Musk mówi, że dobrym pomysłem byłoby wyjście z NATO

Do tego właśnie pojawiły się doniesienia, że mają plany uruchomienia Nord Stream 2. 

I co? I NIKT kurtka Jensena mać nie reaguje? Jak kilku typów plus kilkudziesięciu randomów wlazło 6 stycznia i pomachało flagami, to afera na cały świat i trąbienie o zamachu na demokrację. A jak faktycznie jest zamach rusków na USA i udane rozmontowanie całej potęgi (tej co jeszcze została po Bidenowcach) USA to nikt nic nie robi? 

To serio jest surrealistyczne.  Niepojęte..

dopóki człowiek sobie nie przypomni, że dawno nie ma państw i rządów. Po co panikować i działać, przecież w rządach są politycy mający w dupie swoje kraje, a skoro są przy korycie to zawsze się jakoś tam z kimś dogadają, źle nie będzie. Po co się przepracowywać.

Za wpuszczanie nachodźców nie było kar za zdradę. A powinny być. Dziś  bycie politykiem w Polsce i popieranie Trumpa i ruskiej narracji, też powinno być karane jak za zdradę. 

I też nie będzie.

Bo "nobody gives a fuck"

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem. Jest tu grono osób które uparcie twierdziło, że skoro Trump był juz raz prezydentem i "nic złego" dla świata się nie stało to teraz też tak będzie. To co przepadło na PCLAB byłoby świetną kopalnią cytatów "źle się zestarzało"

Edytowane przez bourne2008
  • Upvote 1
Opublikowano
14 minut temu, VRman napisał(a):

faktycznie jest zamach rusków na USA i udane rozmontowanie całej potęgi (tej co jeszcze została po Bidenowcach) USA to nikt nic nie robi? 

To serio jest surrealistyczne.  Niepojęte..

Jaki zamach, co też Ty wypisujesz. To nie jakiś zamach tylko normalna modyfikacja priorytetów. Tak ta demokracja działa. Kręte drogi prowadzą do optimum i optimum może się nigdy nie udać osiągnąć.

A Potenga chwiała się już od dawna. Już było to widać w 2022 kiedy Zachód nie doprowadził do przegranej Rosji kiedy jeszcze była na to realna szansa.

23 minuty temu, VRman napisał(a):

Za wpuszczanie nachodźców nie było kar za zdradę. A powinny być. Dziś  bycie politykiem w Polsce i popieranie Trumpa i ruskiej narracji, też powinno być karane jak za zdradę. 

I też nie będzie.

Wpuszczenie nachodźców powinno zostać ukarane. Popieranie Trumpa niby czemu? Za poglądy chciałbyś karać?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Już nawet republikanie w USA zaczynają krytykować pomarańczową małpę a w Polsce jełopy zaraz mu pomniki będą stawiać. Ciekawe ile jeszcze będziemy tu czytać o jakichś wybitnych strategiach, geopolitycznych niuansach? JPRDL

Edytowane przez bergercs
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
53 minuty temu, bourne2008 napisał(a):

Nie wiem. Jest tu grono osób które uparcie twierdziło, że skoro Trump był juz raz prezydentem i "nic złego" dla świata się nie stało to teraz też tak będzie. To co przepadło na PCLAB byłoby świetną kopalnią cytatów "źle się zestarzało"

Tyle tylko, że jak dotąd nic się nie stało.

Ukraina od początku była spisana na stratę.

Za kilka lat? Jasne. Zobaczymy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Wpuszczenie nachodźców powinno zostać ukarane. Popieranie Trumpa niby czemu? Za poglądy chciałbyś karać?

Jak nie widzisz zdrady i działania na rzecz ruskich przy rozwalaniu USA, nawet po tym jak zaczęli rozwalać CIA, FBI i dosłownie rozwijać czerowny dywan przed ruskimi hackerami, jak robią w zasadzie wszystko ku poklaskowi Rosji, NADAL nie widzisz, że Trumpa zwerbowano (raczej za głupi na to) albo szantażowano (to na 100%) i ma robić co Krelm każe, jak NADAL masz na oczach różowe okulary niczym Stępień z 13 Posterunku, to nie mamy o czym gadać.

Chyba, że trolujesz i udajesz. Jak nie to obawiam się, że nawet jakby ogłoszono, że Ławrow odchodzi z rządu Rosji i dostaje posadę w rządzie Trumpa, to i tak was to nie przekonało do tego, że coś tu nie gra. 

Mówimy więc o ruskiej pacynce obstawiającej wszystkie ważne funkcje państwa w USA proruskimi pacynkami. 

I uważasz, ze chwalenie i powtarzanie ruskich bzdur będąc Polakiem w Polsce, to nie zdrada? Jak Fiutin kreuje umysły Rosjan propagandą do nienawidzenia Polski i Polaków od lat i wiele razy tam słychać, ze Polska powinna zostać podbita przez Rosję?

To ma nie być karane? Kurtka Jensena. Co ja czytam.

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• tym bardziej, ze konstrukcje chinskie, to przewaznie stare, sprawdzone, proste rozwiazania. wklejalem gdzies filmik. nie widze wiec powodu na ten moment, aby jednoznacznie stwierdzac, ze beda to konstrukcje jakos mocno odbiegajace zywotnoscia od tych europejskich. 
    • Obniżcie temperaturę dyskusji, to dobrze wszystkim zrobi. A kolega przez jakiś czas nie odpowie.
    • Mam tylko 1 telefon z Androidem i kilka starych telefonów z 2006 roku opartych na pakietach jar javy i kilka kart SIM i mam kilka komputerów. Pierwszy numer telefonu na prawdziwym telefonie w WhatsAppie mi się bezproblemowo zarejestrował ale na komputerze w VMware Workstation z Androidem LineageOS 14.1 R5 (Cynagenmod) VMware (VMDK) 64bit  Size: 665MB SHA256: 85E1BA927B5F29FC009691C128907608A69F118D3FD5BE603D9339B0EF61683C https://www.osboxes.org/android-x86/ jest problem. Alarm Masz zainstalowany niestandardowy ROM, co może powodować problemy z WhatsApp Messenger i nie jest wspierane przez naszą obsługę klienta. Aby się zalogować, musisz korzystać z oficjalnej aplikacji WhatsApp i wszystkie uprawnienia dla WhatsAppa są odblokowane i WhatsApp jest na 100% pobrany z oficjalnej strony internetowej i jest zainstalowany w najnowszej wersji. Chciałbym mieć na każdym komputerze konto WhatsAppa z zarejestrowanym innym numerem i chciałbym móc na WhatsAppie rejestrować nowe numery telefonu bez potrzeby używania telefonu z Androidem. W telefonie z Androidem mam już zarejestrowane 1 konto WhatsAppa i nie chcę dalszych kont WhatsAppa przez telefon z Androidem rejestrować żeby mi się numery nie pomieszały. Mam kilka komputerów to chcę żeby każde 1 konto w WhatsAppie przypadało na 1 komputer i żeby te wszystkie konta w WhatsAppie były niezależne od siebie. Każdego konta w WhatsAppie chcę używać do czegoś innego. Na Wszystkich komputerach mam zainstalowany 64 bitowy Windows 10 22H2 Pro i VMware Workstation. Najbardziej by mi pasował taki emulator Androida żeby był wirtualnym systemem wewnątrz VMware Workstation żeby sobie Windowsa dodatkowymi programami nie zaśmiecać chyba że byłby to jakiś lekki program portable albo strona internetowa emulująca Androida albo IPhona. W LDPlayer https://www.ldplayer.net/ i w MEmu https://www.memuplay.com/how-to-use-futebol.dahora32-on-pc.html Czy gdyby w komputerze a zamontować pusty dysk twardy to czy dałoby się zainstalować Androida i w czasie uruchamiania komputera wybierać czy ma się uruchomić Windows czy Android? Czy gdyby do telefonu z Androidem wgrać CyanogenMod albo LineageOS to czy byłyby problemy z WhatsAppem? Czy dałoby się korzystać dalej z WhatsApoa gdybym miał zablokowane wszystkie numery w WhatsAppie ze rozsyłanie spamu i czy wtedy musiałbym kupić nową kartę SIM i na nowy numer zarejestrować WhatsAppa?
    • @TheMr. jeden ban ci nie wystarczył? Słowa o usunięciu konta niezrozumiałe. Nigdy nie pisałem, że usunę konto. Chyba kogoś pomyliłeś. Tak czy inaczej uwaga personalna. A uwaga o brandzlowaniu się do.... No cóż... A na koniec kolejna prowokacja dotycząca mojej wiedzy.   Fora są po to żeby uczyć się nawzajem więc jak czegoś nie wiedziałem to już wiem. Za resztę merytorycznej odpowiedzi dziękuję choć odp. merytorycznej było z 10% w twojej odp. Mam ciebie w ignorach, ale tym razem odwinąłem - na moje nieszczęście     @8V32 PcLab oby stał jak najdłużej.
    • Zgadza się, póki co komputer chodzi bez zawiechy od rano. Dzięki za poradę, sam bym na to nie wpadł, że to może być wina przewodów. Zainteresuje się tymi kątowymi SATA, trochę drogie (mnie interesują takie plecione bo są elastyczne), ale co teraz jest tanie z akcesoriów PC ; ]
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...