Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Winter napisał(a):

Ukraińcy niech się cieszą, że USA ich przez 3 lata wspierały.

Jak do tej pory, to USA cieszyło się, że robili najbardziej opłacalną inwestycję. Rozbrajając mocarstwo, głównego konkurenta, wydając grosze ;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@wiechu_koperytko

Skolko za djeń dają djengów? Haraszo?

Czy moderacja mogłaby posprzątać tego ruskiego bota z forum?

Typ ma zero postów poza 1 tutaj w tym wątku. Zarejestrował się aby napisać anty-ukraiński wpis i nie robi nic poza downvote'ami antyruskich wpisów i upvote'ami pro-ruskich. 

Edytowane przez VRman
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, MaxaM napisał(a):

Jak do tej pory, to USA cieszyło się, że robili najbardziej opłacalną inwestycję. Rozbrajając mocarstwo, głównego konkurenta, wydając grosze ;) 

Tak, tak. Tak super biznes, że nikt w UE nawet nie był zainteresowany produkcją amunicji dla nich.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Winter napisał(a):

Ciekawe, czy tak samo się oburzałeś, jak nas ten kurdupel obrażał w ONZ. Sowiecki model dyplomacji.

a ty w dalszym ciągu nie rozumiesz, że nie chodzi mi wcale o złe podejście Zelenskiego, tylko o to, co Trump robi ze swoim krajem.

Teraz, Winter napisał(a):

Tak, tak. Tak super biznes, że nikt w UE nawet nie był zainteresowany produkcją amunicji dla nich.

no to patrz jak to teraz wygląda XD

Pokażę Ci to na wykresach może bardziej:

lamusy z EU:

obraz.png.e9b74a2d404066c130bf040a9fb79e31.png

obraz.png.3ccf2380603848687f93245f01c299dc.png

obraz.png.779ae6551793fee58841095957668c63.png

i MAKE AMERICA GREAT AGAIN

obraz.png.a263ad23bb34c21ed25e4889fa4a72f0.png

obraz.png.8e684d2ae2f9830e00480655ebe58605.png

obraz.png.2311eb3f4ea6c5e33bed9bdc47b65001.png

Trump to taki szkodnik, że szkodzi każdemu, z wyjątkiem tych, którzy faktycznie są zagrożeniem.

6 minut temu, MaxaM napisał(a):

+1

Edytowane przez huudyy
  • Like 2
  • Upvote 5
Opublikowano
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

a ty w dalszym ciągu nie rozumiesz, że nie chodzi mi wcale o złe podejście Zelenskiego, tylko o to, co Trump robi ze swoim krajem.

no to patrz jak to teraz wygląda XD

Pokażę Ci to na wykresach może bardziej:

lamusy z EU:

obraz.png.e9b74a2d404066c130bf040a9fb79e31.png

obraz.png.3ccf2380603848687f93245f01c299dc.png

obraz.png.779ae6551793fee58841095957668c63.png

i MAKE AMERICA GREAT AGAIN

obraz.png.a263ad23bb34c21ed25e4889fa4a72f0.png

obraz.png.8e684d2ae2f9830e00480655ebe58605.png

obraz.png.2311eb3f4ea6c5e33bed9bdc47b65001.png

Trump to taki szkodnik, że szkodzi każdemu, z wyjątkiem tych, którzy faktycznie są zagrożeniem.

+1

Spadki nastąpiły zaraz po ogłoszeniu ceł.

Ty Amerykaninem jesteś, że tak się o USA martwisz?

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

a Ty jesteś Amerykaninem, że tak kibicujesz Trumpowi, skoro to naraża Polskę na niebezpieczeństwo?:heu:

Pisałem wielokrotnie po co mi Trump, ale nie dociera.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Pisałem wielokrotnie po co mi Trump, ale nie dociera.

Bo to bzdurne i dość infantylne podejście. 

Mniej więcej takie:

„Stańmy nad przepaścią i udajmy, że skaczemy, to może zamontują barierki”

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano

Infantylne to jest liczenie, że kraj z drugiego końca świata ma nas bronić.

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Bo to bzdurne i dość infantylne podejście. 

Mniej więcej takie:

„Stańmy nad przepaścią i udajmy, że skaczemy, to może zamontują barierki”

Ja bym powiedział, że nieszczere. Nie jestem za PiSem/Trumpem/Putinem, ale...

• Sad 1
Opublikowano
21 minut temu, Winter napisał(a):

Spadki nastąpiły zaraz po ogłoszeniu ceł.

Ty Amerykaninem jesteś, że tak się o USA martwisz?

Mam babcie w Czikago i tatę w Ramstein. Co to w ogóle za pytanie? 

Przede wszystkim mieszkam w Polsce, a nie wyjebałem dzidę na szparagi pod Amsterdam - mieszkam w kraju, który graniczy z państwem pogrążonym w wojnie, obok eksklawy zbrodniczego reżimu, który już nie raz nas ostrzegał, że jesteśmy następni. 

Ja wiem ze z perspektywy mieszkańca lepszej części Europy możesz mieć ten konflikt w dupie, czy to kto komu pomaga, ja tylko patrzę na z perspektywy chłopaka któremu nie widzi się zeta w Orzyszu. 

• Like 3
  • Upvote 5
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Mam babcie w Czikago i tatę w Ramstein. Co to w ogóle za pytanie? 

Przede wszystkim mieszkam w Polsce, a nie wyjebałem dzidę na szparagi pod Amsterdam - mieszkam w kraju, który graniczy z państwem pogrążonym w wojnie, obok eksklawy zbrodniczego reżimu, który już nie raz nas ostrzegał, że jesteśmy następni. 

Ja wiem ze z perspektywy mieszkańca lepszej części Europy możesz mieć ten konflikt w dupie, czy to kto komu pomaga, ja tylko patrzę na z perspektywy chłopaka któremu nie widzi się zeta w Orzyszu. 

Kolejny z niby wyższą kulturą, a same przekleństwa.

Opublikowano
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

Nigdzie się nie chelpilem moim wychowaniem, za to ty zgrabnie omijasz temat XD 

Pracuję i mieszkam za granicą, jak kilka milionów Polaków. Cała moja rodzina mieszka w Polsce. Co tobie w ogóledo tego typie? 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, MaxaM napisał(a):

To najpierwej chcieli tak jak piszesz, a teraz chcą na odwrót?

Opublikowano (edytowane)

@adashi

No tak, bo obecna polityka ma cokolwiek związanego nawet z polityką Trumpa. Najpierw chcieli dobrze dla kraju, a teraz chcą na odwrót i rozmontowują od środka? Przecież kwestia Ukrainy, to tylko fragment tego co złego się dzieje teraz w USA. Z jednej strony America First, a robią rzeczy odwrotne.

Edytowane przez MaxaM
  • Haha 3
Opublikowano

@VRman ale może na polskim forum piszmy jednak w jęz. polskim :flaga: Ja wiem, że tu część osób bardziej się czuje Europejczykami niż Polakami, czasami sam tak mam, ale są jakieś granice. Tym bardziej, że nie wszyscy znają angielski, a co więcej nie muszą znać. I tak już wstawiacie ciągle anglojęzyczne twity, ale pisanie po angielsku to chyba przesada.

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Tak, może źle napisałem - nie odnosiłem się do konkretnych Twoich pamięci, tylko tak bardziej ogólnie. Moduły CL30 wcale nie są jakoś specjalnie szybsze od CL36, a obecnie przy kombinacjach producentów potrafią być wolniejsze...    
    • Tą płytę doradzałem ostatnio koledze z forum ale ty ją odradzałeś mówiłeś że to wymysły są a teraz sam doradzasz to samo😊
    • nie X870 a X870E, bo to kolosalna różnica musisz sam zdecydować co ci bardziej odpowiada, od wyjśc/wejśc po bolączki jednej i drugiej   masz podwieszonego posta z tabelą, wyswietl sobie jedną i drugą , obydwie mają kulawe audio, tylko alc897, ale x670e ma 4 m2, a x870e tylko 3, co komu pasuje itd    osobiście bym nie dopłacał, wolałbym 4 m2.. ale to ja
    • Samych Castlevanii uzbierałem 10, ale niektóre pewnie tylko sprawdzę.   Castlevania SNES Castlevania IV Rondo of Blood (PC Engine) Symphony of the Night (PS 1) (Game Boy Advance / DS) Aria of Sorrow Portrait of Ruin Dawn of Sorrow Order of Ecclesia Harmony of Dissonance Circle of the Moon Harmony of Despair (traktuję ją jako mechaniczne podsumowanie serii na PS3 /Xbox, zbalansowana jest pod coopa)   Metal Slug trochę Megamana trochę Metroid np. Fusion do retro handhelda The Legend of Zelda: Ocarina of Time  Discworld point and click God Hand kiedyś RE:Outbreak, gdy zacznę ponownie ogrywać oryginalne 1-3 Silent Hill 1, 2 raczej na PC z HD modami lub co tam znajdę na monitorze CRT DMC 1, 3, w trakcie na PC, a będzie jeszcze 5 i może 4  Zone of the Enders 2nd Runner, jakoś nie dokończyłem Do popatrzenia na sprity i mechaniki dawnych bijatyk: może Street Fighter Alpha 3 / MAX oraz Darkstalkers, gdybym dalej był głodny   I "zwieńczenie retro" to Ninja Gaiden 1-2 na xboxy. Chyba ich jedyny ex, który mnie interesuje. Sigmy oraz porty są innymi wersjami gry, ponieważ stracili kod źródłowy.    Jeszcze napatoczy się starszych tytułów, bo to lista na szybko, a współczesnych masy gier szkoda wymieniać. Akurat robię retro handleda ze smartfona, a jak będzie niewygodnie w gamesir g8 to wymienię na coś z chin lub nastąpi powrót na PC. Dawno temu odrzuciłem sporo tytułów, przy okazji nadrabiania i odbijania się od gier na emulacji z WiiU i przeglądania gier z playstation 1-3, choć trzeba będzie zrobić rewizję odrzutków.  Współczesne "retro" do nadrobienia to m.in.: DEVIL BLADE REBOOT Shadow of the Ninja - Reborn Oh, jeszcze oryginalne Dead Space 1 i 2   Nex Machina Signalis Bloodstained: Ritual of the Night Forgive Me Father 2 Vanquish Demon's Souls z PS3 (rozgrzebane, do okolic smoka) Lost Planet 1, 2 (pudełko od lat leży, kupiłem z sentymentu do trailerów i artykułów, jakoś nie odpalając.) Od biedy seria yakuza do 6, ale szkoda mi czasu na to i wystarczy mi same, już skończone Y0. ....iii musiałem zapomnieć dodawać do list steam.   Koniecznie muszę jeszcze skończyć RE:Village, ale przy nadrabianiu całej serii, w końcu DLC do RE7 zaczęło mnie męczyć, stąd skok w DMC. Po nowym RE z 2026r wskoczę w Dying Light 1. Podejrzewam że będzie to najlepsza mechanicznie gra "SP" o Zombi, więc zostawiłem na koniec. RDR2 czeka na odpowiedni nastrój.  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...