Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, hubio napisał(a):

No może ktoś z przywódców europejskich w Londynie PO ZA KAMERAMI dosadnie przygadał Załenskiemu bo proszę:

Wołodymyr Zełenski. Dodał, że on i jego zespół są gotowi pracować "pod silnym przywództwem prezydenta Trumpa, aby osiągnąć pokój, który będzie trwały".

https://wiadomosci.wp.pl/zelenski-ukraina-gotowa-usiasc-do-stolu-negocjacyjnego-jak-najszybciej-7131557187258880a

Ja jestem bardziej skłonny uwierzyć, że dostrzegł niemoc decyzyjną Europy jako takiej. Przecież z tego całego szczytu w Londynie nic nie wynikło. Ja już praktycznie o nim zapomniałem.  Zorientował się, że nie może liczy na nic więcej niż kroplówkę, a jak tak dłużej pójdzie byt Ukrainy przejdzie w fazę terminalną.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, areczek1987 napisał(a):

Bardzo wartościowa wrzutka. Warto przeczytać.

5 godzin temu, crush napisał(a):

Wskaźniki sobie, ludzie sobie. Czy czasem PiS nie pokazywał wzrostów gospodarczych? Czy czasem Biden nie pokazywał wzrostów gospodarczych?

A jednak ludzie nie byli zadowoleni.

Zaraz, Ty chcesz porównywać rosnące PKB wraz z rosnącą (jeszcze bardziej) inflacją jak było u nas, z rosnącą inflacją i... spadającym PKB? Co to za nowa ekonomia? :E

Opublikowano (edytowane)

Jak dwa lata na to jest potrzebne, to może nie być tragedii, wielu twierdziło, że nawet kilka ładnych lat nie sprawi, że można pozwolić na niepoleganie USA w kwestii broni i sprzętu wojskowego.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
2 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Jak dwa lata na to jest potrzebne, to może nie być tragedii, wielu twierdziło, że nawet kilka ładnych lat nie sprawi, że można pozwolić na niepoleganie USA w kwestii broni i sprzętu wojskowego.

Kilka, a nawet kilkanaście lat jeśli chcielibyśmy korzystać w 100% z europejskich projektów i produkować wszystko na najwyższym poziomie. Europa nadal nie ma samolotów piątej generacji, a za rogiem USA wprowadza szóstą. Chodzi o samo wsparcie Ukrainy. USA tak naprawdę daje od dłuższego czasu tylko rakiety do patriotow i HIMARsow. 

Opublikowano

@TheMr. Fajne, podoba mi się, ale chciałbym wiedzieć co robi Polska, aby nie być krajem znanym z niczego, klientem świata. Ale przynajmniej wiem, że amunicję i sprzęt będziemy mieli od kogo kupić. Fabryki amunicji powinny być na tyłach.

8 minut temu, Spl97 napisał(a):

Bo ja myślę, że to jest kwestia tego ile jesteś wstanie poświęcić. Czasu i zasobów. Kiedy psychiczna bariera pęknie otwiera się worek z potrzebnymi zakupami.

Opublikowano
40 minut temu, Spl97 napisał(a):

Nie robmy juz w europy takich slabeuszy. Duzo bogatych krajow z duzymi gospodarkami. Majacych jak nikt inny doswiadczenia wojenne. Do takiej rosjii ktora ma glownie marna piechote to i teraz by europa dala rade, a za rok to juz w ogole. Tu bardziej chodzi o to ze bez USA bedzie to kosztowalo sporo wiecej ukrainskich istnien.

Jeszcze nie widzielismy tak na prawde europy wrzucajacej drugi bieg. Przyklad Czesi wyzej, uruchamiaja 2 linei produkcyjna ammo, a pod koniec roku trzecia.

Na ruskich w ich sytuacji nie trzeba duzo. Nie mowie ich pokonac, ale efektywnie mielic i kasac od czasu do czasu.

Pytanie czy Ukraina zaakceptuje dodatkowe straty ktore beda wiazaly sie z odejsciem USA.

My tu gdybamy a za 2 dni wszystko moze sie 3 razy odwrocic.

Kozubel przytoczyl ciekawa statystyke. CNN zrobilo ankiete kto zawinil podczas klotni w bialym domu. Zelenski zebral tylko 4% jako odpowiedzialny reszte Trump i Vance. Wiadomo ze to CNN, ale ogolnie w stanach ludzie jednak widza, ze cos jest nie halo.

Opublikowano
Godzinę temu, MaxaM napisał(a):

Zaraz, Ty chcesz porównywać rosnące PKB wraz z rosnącą (jeszcze bardziej) inflacją jak było u nas, z rosnącą inflacją i... spadającym PKB? Co to za nowa ekonomia? :E

Mnie interesuje realny poziom życia, a nie wykresy.

Ale wy dalej pompujcie wykresy i lamentujcie wpływ propagandy. To potencjalnie za 3 lata przywitamy PiS, a Ameryka za 4 kolejnych republikanów. 

Opublikowano

Sprawę trzeba postawić jasno trump wytracił USA z orbity zaufanego sojusznika, więc teraz będą ogrywani jak każdy inny kraj spoza sojuszu. Sami sobie zgotowali ten los.

Bawi mnie tez jakies myślenie że jak USA będzie wydobywalo mineraly na Ukrainie to putin nie zaatakuje tam :E

Po pierwsze skad w ogole pomysl ze tylko USA będzie to wydobywać a nie do spolki z rosja.

Dwa, kto powiedział że to będą amerykanie, chyba chcieliście napisać ze kasa będzie trafiała do amerykanów bo oni tam na pewno nie bede tego robic "na wlasna reke".

1 minutę temu, hubio napisał(a):

Wierzę to ja w Ciebie drogi moderatorze @Kadajo co mnie broniłeś na labie przed konfiarskimi atakami.... :rotfl:

Zmieniłeś strony zdrajco :gordon:

IQmL.gif

:hihot:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Myślę, że najbliższe 4 lata dadzą Ci odpowiedzi na te pytania :) Za 4 lata sobie sam odpowiesz... O ile w ogóle do pokoju dojdzie bo do tego jeszcze bardzo długa droga.

Nie zmieniłem stron. Mam tylko inne spojrzenie w sprawie tej wojny :) Jeśli już to stawiaj mnie w gronie Millera i Kraśko, a nie brauna i Mentzena :) 

Edytowane przez hubio
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...