Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, VRman napisał(a):

Pis jest prorosyjski NIEoficjalnie. Jak dotąd, bo ten debil jakiego chcą widzieć na fotelu prezydenta to już chyba nie.

Agentura ruska w konfie oficjalnie.

Teraz już oficjalnie, gdyż wiatr zawiewa w drugą stronę, m.in. przez Trumpa. Wcześniej mniej lub bardziej się z tym kryli i z tą ukrywaną prorosyjskością można było zmylić przeciwnika, dlatego też dwukrotnie rządzili Polską.

Opublikowano

Trump rozwali Amerykę szybciej niż Europe i Ukraine.

Na miejscu Zelenskiego podpisałbym tam co trzeba i udawał ze wszytko gra a potem zrobił co trzeba.

Dopóki pomarańcze są u steru nie ma co na nich liczyć a tym bardziej się z nimi układać jak nie lezy to w naszym interesie.

Ale ameryka to nie rosja, ludzie jak się wkurwia to będzie wojna domowa. Nie pierwsza zresztą w USA.

Na razie jeszcze się boja bo im "dobrze", ale poczekajcie jak coraz więcej osób będzie traciło prace, nie będą mieli pieniedzy itd. trump idealnie idzie tym Titaniciem na górę lodową.
Może gdyby to postępowało wolniej to by się gotowali jak żaba, ale w takim tempie to będzie tam grubo.

• Like 5
  • Upvote 2
Opublikowano
10 godzin temu, VRman napisał(a):

Smutne jest to, że teraz na mówieniu mądrych słów o debilizmie Trumpów i Vance'ów zyskują lewackie szmatki jak Justinek z Kanady czy lewackie media, które już powoli bankrutowały.

Ale co to za fikołek logiczny? Przecież lewica krytykowała Trumpa od jego poprzedniej kadencji, a nawet wcześniej, odkąd ogłosił, że będzie startować. To już prawie 10 lat. I przez te lata krytykowanie Trumpa sprawiło że "bankrutowały", a teraz robiąc to samo nagle mają turno napęd? Skąd? Gdzie? Jak?

• Upvote 1
Opublikowano

@Kadajo Piszesz jakbyś zakładał że to co robi Trump i Musk przyniesie duże szkody samym Amerykanom.

Oraz że "walka z lewactwem" się tez ludziom znudzi i przestanie być dostatecznym powodem głosowania na republikanów dla ich dotychczasowych wyborców.

Zapominasz że USA to ogromny rynek zbytu, jak i państwo posiadające ogromne złoża wielu surowców.

Jeśli Trump będzie konsekwentny z wojnami celnymi, to wiele firm przeniesie produkcję na rynek USA do USA. I kupi surowce z USA - bo będą tańsze niż importowane z cłami. A to zapewni miejsca pracy i wynagrodzenia w USA. Kosztem oczywiście innych państw czy obszarów, w tym być może i kosztem UE.

Opublikowano
20 minut temu, Spl97 napisał(a):

Teraz już oficjalnie, gdyż wiatr zawiewa w drugą stronę, m.in. przez Trumpa. Wcześniej mniej lub bardziej się z tym kryli i z tą ukrywaną prorosyjskością można było zmylić przeciwnika, dlatego też dwukrotnie rządzili Polską.

Pewnie masz rację, bo wiesz lepiej niż ja co teraz mówią. Ja widziałem jedynie wklejkę wypowiedzi kandydata tutaj. Od jakiegoś czasu, trzeba się przyznać, kompletnie nie jestem w temacie polityki w naszym kraju.

@Kadajo

No ja właśnie mam obawy. Po przejęciu takiej kontroli przez ekipę wspieraną przez kremlinów, po ogromnej kasie jaką dzięki temu zarabia Rosja, będzie ogromna maszyneria finansowo-medialna. Moim zdaniem nawet tak czarny scenariusz jak objęcie obu izb i dwie kadencje prezydenckie, to realne. 

Ludzie naprawdę mieli dość tego co ekipa bidonowców odpierdzielała. Trump i Kamala to było gorzej niż "a giant douche vs, turd sandwitch". Niestety jeśli popatrzeć na demokratów to się kompletnie skompromitowali na dłuższy czas, a w kwestii republikanów też ludzie mają dość nieudolnego i skorumpowanego szamba. Mieli nadzieję na odnowę partii, ale ruska propaganda sprytnie ją połączyła z trumpistami. Także teraz mamy demokratów i republikanów, których większość ludzi ma dosyć + alternatywę w postaci trumpistów.

Problem jest taki, że ludzie tam by się ostro wkurzyli na to co zrobił (z perspektywy czasu w np. 2026-28) Trump, ale... się o tym nie dowiedzą. Tak samo jak zamknięci w swoich CNNowych bańkach nie mieli pojęcia jak tragicznie wujowe były rządy Bidona i sam bidon. Teraz to samo po drugiej stronie - ludzie głosujący na Trumpa już nigdy nie włączą CNNa, MSNBC, a wielu nawet FOXa. Poszli oglądać te.. cholera zapomniałem, to coś co powstało jak się trumpowcy wkurzyli na foxa + masa "niezależnych" i "rzetelnych" kanałów/programów jak wymieniany przeze mnie kilkukrotnie Tim Pool i jego Timcast na YT. 

Jeśli kilkadziesiąt milionów ludzi uwierzyło, że Biden jest w odpowiednim zdrowiu do sprawowania urzędu mimo 4 lat dowodzenia, że wcale nie, to nawet jak Trump zrujnuje USA to jego wyborcy będą winić wszystko, tylko nie ich ekipę. Żeby to zrozumieć, trzeba się zmuszać do oglądania ścieków propagandowych. CNN, TVPis, Republika itd. bo normalnemu człowiekowi ciężko zrozumieć jak durni i łatwowierni mogą być ludzie. Jak durną propagandą można ich zdobyć. Tymczasem ta ruska często ma poziom bardzo dobry. Taki, że nie tylko durnie się nabiorą.

Źle to wygląda niestety. Wojny domowej raczej nie będzie. A przynajmniej nie z powodu demokraci vs republikanie. Na tle innych konfliktów społecznych to już prędzej.

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Badalamann napisał(a):

@Kadajo Piszesz jakbyś zakładał że to co robi Trump i Musk przyniesie duże szkody samym Amerykanom.

Oraz że "walka z lewactwem" się tez ludziom znudzi i przestanie być dostatecznym powodem głosowania na republikanów dla ich dotychczasowych wyborców.

Zapominasz że USA to ogromny rynek zbytu, jak i państwo posiadające ogromne złoża wielu surowców.

Jeśli Trump będzie konsekwentny z wojnami celnymi, to wiele firm przeniesie produkcję na rynek USA do USA. I kupi surowce z USA - bo będą tańsze niż importowane z cłami. A to zapewni miejsca pracy i wynagrodzenia w USA. Kosztem oczywiście innych państw czy obszarów, w tym być może i kosztem UE.

No tak tak, na pewno zrobi to w 4 lata i na pewno amerykanie za to nie zapłacą.

Ja komentuje to co widzę ;)

A widzę Amerykę ciągniętą na dno przez ich własnego prezydenta.

"Odbudować" Amerykę która jest ze sobą skłócona ? Chętnie popatrzę na ta katastrofę :E

Opublikowano
10 minut temu, 209458 napisał(a):

Ale co to za fikołek logiczny? Przecież lewica krytykowała Trumpa od jego poprzedniej kadencji, a nawet wcześniej, odkąd ogłosił, że będzie startować. To już prawie 10 lat. I przez te lata krytykowanie Trumpa sprawiło że "bankrutowały", a teraz robiąc to samo nagle mają turno napęd? Skąd? Gdzie? Jak?

Jaki fikołek. Czytaj uważniej.

Można było jechać "Trump's bad!" to zarabiali. Skończyło się, bo Trump przegrał w 2020 to się nagle okazało, ze te programy i stacje gówno mają do pokazania poza "Trump's bad" i CNN już prawie bankrutował. Teraz pewnie im oglądalność wzrośnie. 

Opublikowano (edytowane)

Przecież całą kadencję Bidena ciągle było o Trumpie, począwszy od nieumiejętności pogodzenia się z przegraną i człowiekami-bizonami w Kapitolu, potem te wszystkie procesy, odwołania, zamkną go czy nie zamkną... A jak ruszyła kampania, zamachy to już na pełnej...

--- edit ---

ale jak masz dane finansowe o amerykańskich mediach to bym nawet poczytał, bo tego nie śledzę zupełnie

Edytowane przez 209458
Opublikowano

@Kadajo Pierwsze efekty starcia celnego zobaczymy szybciej niż za 4 lata.

Tzn rozbudowę czy budowę nowych fabryk itd.

O ile oczywiście Trumpowi się uda to co robi.

Chodzi mi o to, że obecnie są artykuły dzień po jego wypowiedzi, opisujące co na pewno będzie z gospodarką USA. I podniecanie się każdą chwilową zmianą, np wzrostem ceny czegoś na co wprowadził cła.

Natomiast minie trochę czasu zanim wszystko się ustabilizuje na nowych poziomach. Wówczas będzie można oceniać.

P.S. Zostają sami wyborcy i ich oceny ludzi i ich zachowań. Republikanie pokazali że akceptują a nawet cenią prymitywne chamstwo i dowalanie innym, działanie z pozycji siły, wymuszanie szantażem, groźbami.

Nie wykluczone więc, że przy następnych wyborach i tak poprą jakiegoś klona Trumpa, jak De Santisa z Florydy.

Opublikowano
21 minut temu, Kadajo napisał(a):

A widzę Amerykę ciągniętą na dno przez ich własnego prezydenta.

Piewcy upadku USA skończą tak samo jak demistery. Oni też tylko komentowali to co widzieli.

Opublikowano
Godzinę temu, 209458 napisał(a):

Przecież całą kadencję Bidena ciągle było o Trumpie, począwszy od nieumiejętności pogodzenia się z przegraną i człowiekami-bizonami w Kapitolu, potem te wszystkie procesy, odwołania, zamkną go czy nie zamkną... A jak ruszyła kampania, zamachy to już na pełnej...

No tak, ale ludzie już tego oglądać nie chcieli. Rzygali tym już. Słupki oglądalności leciały na pysk, poleciały zwoleniania i roszady w zarządach, plotki o tym, że CNN pójdzie na sprzedaż itd.
Po tym jak Trump wróćił do władzy i zaczął pomagać ruskim, na bank im słupki skoczą/yły w górę.

Danych o finansowaniu nie mam. 

Opublikowano (edytowane)

Zakładając wariant optymistyczny dla USA to przeniesienie albo budowa nowych fabryk i tak doprowadzą do wzrostu cen. Poza tym Amerykanie mają Intela więc sprowadzają sobie TSMC. Wcale to, a wcale nie doprowadzi to pogorszenia sytuacji tej firmy.

Męczy mnie już ten serial o podpisywaniu umowy pomiędzy Ukrainą, a USA. Większość dostępnych u nas informacji to są tylko czyjeś przewidywania. Poza tym z tego co czytałem to ma być tylko pierwszy krok, umowa ramowa. Cały czas nie widzę żeby Rosja umożliwiała jej realizację.

Edytowane przez indexinfio
Opublikowano

O, znowu przekręcik jak za poprzedniej kadencji Trumpa? Zresztą za bidona to samo. Kasa i szumne wspieranie własnej gospodarki milardami... a potem dotowana firma i tak się zawija, a kasy dawno "nie ma". :lol2:

Opublikowano
15 minut temu, VRman napisał(a):

O, znowu przekręcik jak za poprzedniej kadencji Trumpa? Zresztą za bidona to samo. Kasa i szumne wspieranie własnej gospodarki milardami... a potem dotowana firma i tak się zawija, a kasy dawno "nie ma". :lol2:

Putin byłby dumny :E

Opublikowano

Teraz wyobraźcie sobie jak Trump stwierdzi, że Polska nie dostanie amunicji i rakiet do sprzętu amerykańskiego, który posiada, np. w obawie przed tym, ze odda ją Ukrainie. Jaka zostaje zdolność bojowa bez amerykańskiego sprzętu nie mając dostępu do kodu źródłowego posiadanego arsenału? 

Oczywiście to taka luźna myśl z mojej strony i może jestem w błędzie, ale tak mi po prostu przyszło do głowy czy jest w ogóle taka możliwość, żeby tak się to skończyło, że zostajemy bez amunicji, rakiet do tego co amerykańskie, co sprawia, że sporo sprzętu staje się bezużyteczne?

• Upvote 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...