Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Ok, wniosek odrzucony.

Czyli na to wychodzi, że Winter nie miał czego się bać, że go zbanują... :) A chłop w obawie o to usunął konto...

Edytowane przez hubio
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, VRman napisał(a):

Można klikać w ignorowane posty i je rozwijać.

A ja nie zamierzam pozwolić ruskiej trolowni naganiać wyborców proruskim partiom. Choćby i te forum oglądało średnie półtora wyborcy na rok. Po prostu nie powinno się pozwalać.

Podsumuję:

- Volt tak sra ruską propagandą, że Kadajo mu kazał przystopować

- ja wiele razy dawałem mu szansę wytłumaczenia, co powodowało jego skrajnie anty-ukraińskie i mocno pro-ruskie wypowiedzi. Volt to wesoło ignorował. Po tym przestałem dawać mu tzw. "benefit of the doubt". 

- inni userzy, jak widać wyżej, też mają dosyć. On nie pisze w wątku o wojnie. Mu się wydaje żet to wątek o tytule "anty-ukraińskie newsy zebrane z ruskich telegramów i od Zaharovej". I jako mod, masz prawo mu przywalić za choćby właśnie to sranie offtopem. Już nawet pomijając to, że ZAWSZE ten offtop jest waleniem w Ukraińców mającym na celu to, żeby Polak znienawidził Ukraińców. 

Jak będziesz miał w Polsce za dekadę rząd tworzony przez ruskie pacynki, to sobie przypomnisz czemu do tego doszło. A potem że to przez ruską agitkę, na którą Polacy pozwalali. A potem przypomnisz sobie ten wątek. Nie będziesz wtedy na siebie w...ny?

Bo ja bym był. Dlatego apeluję o usunięcie tego trola z tego wątka. 

Człowieku jaka nienawiść do Ukraińców? W odróżnieniu od ciebie ja nawet pomogłem w 2022 roku jeden rodzinie ukraińskiej użyczajac im mieszkanie na czas aż ogarną sobie pracę i coś wynajmą przyjechał ojciec z matką babcia i trójka dzieci , opowiadali mi jak się żyje na Ukrainie i jak zapłacił łapówkę żeby opuścić kraj , zresztą sam byłem na Ukrainie i też widziałem od środka jak wygląda ten kraj 

Realne poglądy i przytomna ocena własnej sytuacji to jest ruska propaganda ? Zarzucaniem człowiekowi który jest potomkiem żołnierza wojska polskiego który walczył z ruskimi i siedział w więzieniu za pomoc polskim partyzanta nazywasz ruska onuca , świat staje na głowie, Ty bracie tak mocno nienawidzisz Rosji bardziej niż kochasz Polskę i wbrem temu co piszesz  przesiąkłeś ich ruskim sposobem myślenia i to takie podejście które reprezentujesznty i uśmiechnięta koalicja doprowadzi do katastrofy i Ruska w Polsce 

I nie było to żadnego offtopu bo posty dotyczyły walk Ukrainy z ruskimi, która mocno przegrywają i zaraz Trump się dogada z Putinem przy udziale Chin w sprawie podziału Ukrainy i wątek będzie można już w tym roku zamknąć podsumowując znów miałem rację

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mar_s napisał(a):

Nie, bo mam nadzieję że dożyję rządu tworzonego przez Polaków i dla Polaków, a nie brukselsko-berlińsko-waszyngtońskich wazeliniarzy dających pomiatać sobą, i niestety krajem w którym mieszkam.

Ok, wniosek odrzucony. 

Można spamować dalej.

Panie Moderator,

Rząd tworzą właśnie osoby wybrane przez tych Polaków...

Żeby nie uprawiać wazeliniarstwa, to Polska musiałaby być potęgą, a nie jedynie średniakiem i to z takim położeniem geograficznym.

trampek niby przywódca i niby najpotężniejszego kraju, a uprawia wazeliniarstwo... nie do końca jest wiadomy cel tego wazeliniarstwa ale to nie zmienia faktu, że je uprawia.

Większość ludzi, którzy myślą, że jakikolwiek polityk będzie w stanie zrobić cokolwiek dobrego dla Polski wyłącznie z pozycji siły są delikatnie mówiąc oderwani od rzeczywistości. Taka polityka więcej zaszkodzi niż pomoże. Był przykład rządów PIS i już wystarczy. Naprawianie tego zajmie ładnych parę lat.

Jak się jest politykiem średnio rozwiniętego państwa i to takiego bez atomu, to niezależnie od opcji politycznej trzeba zarówno umieć dyktować warunki jak i być wazeliniarzem.

Polska niestety jest krajem średnim, żeby nie powiedzieć słabym, a często ambicje naszej klasy politycznej i ich wypowiedzi nie idą w parze z naszymi możliwościami. Z ekonomicznego pkt. widzenia też nie jesteśmy samowystarczalni, więc zawsze będziemy od kogoś zależni.

Można powiedzieć, że na miejscu UA chyba już dawno byśmy przestali istnieć jako państwo.

Obecnie 99% polityków dalej wierzy, że jeszcze wrócimy do czasów kiedy sama obecność amerykanów miała nam zapewnić pokój i dalej sobie będą piastować ciepłe posadki.

Tyle, że już 3 lata temu odbyło się sprawdzam i amerykanie nie dowieźli, a teraz jeszcze to potwierdzili i pośrednio wystawiają nas na strzała.

Faktem jest, że obecni politycy nie potrafią negocjować tylko albo drą ryja w przestrzeni publicznej albo siedzą cicho.

Myślę, że minie jeszcze min. 10 lat zanim zadebiutuje lepsza klasa polityczna, która nie była wychowana w starym systemie powiązań i zależności i będzie miała świeże spojrzenie zarówno na względy bezpieczeństwa jak i potrzeby Polski i obywateli.

@VRman

Włącz ignora na jednego z drugim i też już daj spokój, ponieważ jak ich cytujesz lub im odpowiadasz to dajesz im pożywkę, a wtedy żeby tego nie widzieć musiałbym również ciebie zablokować.

• Haha 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Norrberrto napisał(a):

Myślę, że minie jeszcze min. 10 lat zanim zadebiutuje lepsza klasa polityczna, która nie była wychowana w starym systemie powiązań i zależności i będzie miała świeże spojrzenie zarówno na względy bezpieczeństwa jak i potrzeby Polski i obywateli.

No, no. I właśnie kształtujące się nowe elity polityczne to są Jachiry, Kalety i inne ścierwo. 

Przy starszyźnie mędrców pokroju Zandberga czy Mentzena.

Powodzenia.

Edytowane przez crush
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tak na serio to jutro na PC LAB, tzn. sorry ITHardware, Mar_s i reszta mają wjazd na chatę o 6 rano SKW i ABW... :rotfl:Nie no... wróć... przecież oni nie banują poglądów zbieżnych z tymi jakie wyraża Prezydent największego mocarstwa na świecie - USA, poglądów jednego z najbogatszych ludzi świata i połowy administracji amerykańskiej... ;D

Panowie co tutaj rzucacie "ruskimi onucami" na lewo i prawo - Halo, Halo - od stycznia dużo się zmieniło... Takie poglądy są prezentowane przez naszego największego sojusznika w NATO.... :D

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Norrberrto napisał(a):

To samo mówiono powszechnie w roku 1995, 2005, czy 2015. I wiesz co? To wtedy było lepiej 8:E. Do polityki idą albo najgorsi i najbardziej chciwi, albo nabuzowani skrajną ideologią i kompleksem Boga. 

A my zmieniliśmy się na gorsze. Wtedy takie akcje jakie wyprawiał przez 8 lat PiS by po prostu nie przeszły, dziś to dla wielu normalna partia polityczna, a dla Mentzena przyszły koalicjant.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jestem za zamknięciem, będzie o jedną sowiecką szczujnię mniej, a voltq będzie musiał poszukać nowego miejsca do siania putinowskiej propagandy. Zresztą nie robisz nam łaski tym, że temat jest otwarty. Jeśli by to ode mnie zależało, to bym zamknął ten bajzel. 

Jest różnica między dyskusją ludzi o różnych poglądach a włażeniem w tyłek Putinowi. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jestem za zamknięciem, będzie o jedną sowiecką szczujnię mniej, a voltq będzie musiał poszukać nowego miejsca do siania putinowskiej propagandy. Zresztą nie robisz mam łaski tym, że temat jest otwarty. Jeśli by to ode mnie zależało, to bym zamknął ten bajzel. 

Już nie tylko atakujecie moja skromną osobę ale już moderacja wam nie pasuje , bo popierają wolność słowa? Straszna zbrodnia wg was , celowo pisze w liczbie mnogiej chodzi o wasze wzajemne kółko adoracji 

Zamknąć temat byle ten zły voltq nie pisał faktów i nie przedstawił prawdy bo jeszcze wejdzie ktoś inny spoza kółka adoracji zobaczy logikę i fakty i poprze jego poglądy, straszna zbrodnia

Edytowane przez voltq
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, tomcug napisał(a):

Widzę, że tutaj dalej wesoło %-) Więc tylko powtórzę to, co pisałem ostatnio. Jak się nie podoba linia moderacji, to zamykamy temat całkowicie i będzie z Wami spokój :)

Nic nowego na pclab było to samo tam też domagali się banowania tych którzy się znimi nie zgadzają, tylko tam mieli więcej kontrrozmòwcòw 

4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie pasuje mi moderacja ignorująca ruską propagandę. 

Stwierdzenie faktu że Ukraina przegrywa i wklejenie linku z wp że ma masę dezerterów to ruska propaganda?

Edytowane przez voltq
Opublikowano
5 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jeśli by to ode mnie zależało, to bym zamknął ten bajzel.

Ale to nie od Ciebie zależy :) Tekstów o "ruskiej szczujni" na absolutnie niszowym forum o komputerach już z litości nie skomentuję :)

Ustalcie wspólny front, czy chcecie, żeby temat poleciał do kosza, czy nauczycie się korzystać z opcji ignorowania, jak to wielokrotnie zostało zasugerowane, żeby czynić. Zmiany linii moderacji nie wymusicie, przykro mi.

• Like 2
Opublikowano

Ignorowanie tego sowieckiego ścieku nie sprawi, że ten zniknie. Nie próbuję niczego wymusić, wiem, że nic z tym nie zrobisz i tematu nie zamkniesz, bo czerpiesz przyjemność z czytania ukrainofobicznych postów, z daleka widać, że albo jesteś prorosyjski albo konfiarz, chociaż w sumie różnica między tymi dwoma jest niewielka. Litość zachowaj dla kogoś innego, bo ja jej na pewno nie potrzebuję :) 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@Henryk Nowak

A to już jest zwykła podpucha. Jak komuś się nie podobają jakieś treści to niech nie czyta, albo dodaje do ignora. Nie decyduj za innych z kim powinni prowadzić dyskusję a z kim nie, i to jeszcze przez próbę zmanipulowania "czerwonego". Kółka wzajemnej adoracji to najgorsze koła dyskusyjne, bo realnie nie ma z kim gadać, jak cała dyskusja polega na klepaniu się po plecach i wymyślenie coraz ciekawszych argumentów popierających tezę z którą wszyscy w kółku się zgadzają.

Mam dla ciebie propozycję. Jak Ci się tu nie podoba, to zrób ragequita jak Winter, a nie proponuj jako rozwiązanie TWOJEGO problemu cenzury.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Henryk Nowak

No widzisz. Tylko problem w tym, że część propagandy wynika z rzeczywistości. Tak jak stereotypy nie biorą się z niczego.

A dla was praktycznie każda krytyka Ukrainy czy Ukraińców wpisuje się w powielanie propagandy fiutina. Gdzie już przed wojną był to naród o wiele bardziej kulawy od nas.

Czas pozytywnego zrywu już minął. Teraz jest szara rzeczywistość.

Edytowane przez crush
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
29 minut temu, Suchy211 napisał(a):

@Henryk Nowak

(...)

Mam dla ciebie propozycję. Jak Ci się tu nie podoba, to zrób ragequita jak Winter, a nie proponuj jako rozwiązanie TWOJEGO problemu cenzury.

To nie jest mój problem, ja umiem rozpoznać czerwoną propagandę :)

27 minut temu, crush napisał(a):

@Henryk Nowak

No widzisz. Tylko problem w tym, że część propagandy wynika z rzeczywistości. Tak jak stereotypy nie biorą się z niczego.

A dla was praktycznie każda krytyka Ukrainy czy Ukraińców wpisuje się w powielanie propagandy fiutina. Gdzie już przed wojną był to naród o wiele bardziej kulawy od nas.

Czas pozytywnego zrywu już minął. Teraz jest szara rzeczywistość.

Ależ można krytykować, byle nie szerzyć propagandy. Mam znajomą z Czernichowa, ma tam rodzinę, wiem jakie okropieństwa się tam dzieją. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...