Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@hubio Potrzebujesz rozmiar czcionki 72 dla swojej wypowiedzi żebyś ją zrozumiał, albo to co napisałeś? Pomoc została cofnięta przez 5-6 miesięcy przez Trumpa rękami Johnsona, jak również pomoc została cofnięta przez tydzień przez sprzeczkę w Białym Domu to chyba trochę więcej niż ZAPOWIEDZ, prawda? Więc w KAŻDYM ASPKECIE została cofnięta. Bo jeśli nie została cofnięta, to nie może zostać przywrócona, racja? 

Ależ owszem, masz rację. Szkoda na Ciebie czasu. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano (edytowane)

Faktycznie to była tylko zapowiedź jeśli chodzi o tą zadymę w gabinecie owalnym. Bo z minutę na minutę nie cofnięto przecież z granic uzbrojenia, które szło do Ukrainy. Cofnięto na tydzień dane wywiadowcze co zresztą odczuli boleśnie Ukraińcy. To co pisałem i wyżywaniu akurat nie kierowałem do ciebie @TheMr..

Więc po prostu zadam pytanie bo mogę po prostu nie wiedzieć. Czy na dzień dzisiejszy czyli 03.04.2025 pomoc dla Ukrainy została w jakiś sposób zablokowana czy to przez Kongres czy przez USA w stosunku do tego co było przewidziane za kadencji Bidena?

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

Z Jesionki dostawy sprzętu zostały zablokowane, co było wrzucane tutaj na forum. "Bo z minutę na minutę nie cofnięto przecież z granic uzbrojenia" - owszem, cofnięto. https://rzeszow.tvp.pl/85396905/hub-w-jasionce-potwierdza-wstrzymanie-pomocy-usa-dla-ukrainy

https://wiadomosci.wp.pl/niepokoj-w-jasionce-po-decyzji-trumpa-fijolek-wstrzymanie-pomocy-musi-budzic-nasze-obawy-7131906722413504a

Rozmowa dalsza z Tobą nie ma sensu. Znowu muszę cię wrzucić do zablokowanych. Prosty tekst przerasta twój umysł, w sumie to przykre. Teraz mnie nie dziwi, że prowadzisz biznes z zerową szansą na rozwój i narzekasz na podatki. Jak wrócisz z podstawówki, możemy wrócić do rozmowy. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, VRman napisał(a):

Czyli Hubio mniej więcej

czego to doczekalem, hubio ora trolli ktorzy nie potrafia dyskutowac o wojnie bez swojej okopanej wizji politycznej XD

Cytat

"Bezczelność, co wyrabia". Miller kontra ambasador Ukrainy

To bezczelność, co wyrabia pan ambasador. Polska przekazała Ukrainie ogromną pomoc - mówił w "Gościu Wydarzeń" Leszek Miller, komentując słowa Wasyla Bodnara. Dyplomata sugerował, że nasz kraj będzie pominięty przy odbudowie Ukrainy, jeśli jego armia nie weźmie udziału w misji stabilizacyjnej.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-04-01/leszek-miller-uderza-w-ambasadora-ukrainy-bezczelnosc-co-wyrabia/

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Z Jesionki dostawy sprzętu zostały zablokowane, co było wrzucane tutaj na forum. "Bo z minutę na minutę nie cofnięto przecież z granic uzbrojenia" - owszem, cofnięto. https://rzeszow.tvp.pl/85396905/hub-w-jasionce-potwierdza-wstrzymanie-pomocy-usa-dla-ukrainy

https://wiadomosci.wp.pl/niepokoj-w-jasionce-po-decyzji-trumpa-fijolek-wstrzymanie-pomocy-musi-budzic-nasze-obawy-7131906722413504a

Rozmowa dalsza z Tobą nie ma sensu. Znowu muszę cię wrzucić do zablokowanych. Prosty tekst przerasta twój umysł, w sumie to przykre. Teraz mnie nie dziwi, że prowadzisz biznes z zerową szansą na rozwój i narzekasz na podatki. Jak wrócisz z podstawówki, możemy wrócić do rozmowy.

Człowieku jaka jesionka? O czym ty bredzisz? Zadałem proste pytanie czy pomoc jest zmniejszona w stosunku do tego co zapewniał Biden? Wrzucasz mi jakieś artykuły z czasu zadymy w Gabinecie Owalnym. To wtedy wpłynęło wyłącznie na dane wywiadowcze. W skali całej pomocy militarnej na nic nie wpłynęło. Przez tydzień obowiązywało to cofnięcie pomocy.

I przeczytaj może jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem te linki co wklejasz. Bo tam jedynie są przedstawiane obawy...

- Muszę powiedzieć szczerze, że komunikat USA budzi nasz niepokój. Widzieliśmy, ile amerykańskiej broni trafiało na Ukrainę i jak kluczowa jest ona dla obrony i wolności Ukrainy. Bez naszego hubu nie wiem, czy Ukraina byłaby jeszcze wolna, więc to musi budzić nasze obawy i z niepokojem patrzymy na to, co dalej będzie się działo – mówi Konrad Fijołek.

A dalej się działo to, że ZOSTAŁA TA DECYZJA COFNIĘTA!

Czy masz problemy z czasem przypuszczającym i dokonanym?

I obrażasz mnie, a potem blokujesz? Bo boisz się odpowiedzi? Kto tu się zachowuje jak dzieciak? A o mój biznes się nie martw. Jakoś od 20 lat daję sobie radę :)

Myślałem, że coś mnie ominęło i że błędnie piszę, że Trump nie zablokował pomocy. Chcę się czegoś dowiedzieć, a tracę czas na kolesia co przedstawia mi posty sprzed miesiąca. Dawno nieaktualne. Różnica wiesz jaka jest między nami? Że ja jak się pomyliłem i wkleiłem dzisiaj dane z giełdy z 14 to zalajkowałem sprostowania i skasowałem post, a nie brnąłem dalej i kogoś dawałem do ignorowanych bo raczył mieć inne zdanie...

Nie no, ten wątek pod tezę to już nie dyskusja...

Edytowane przez hubio
Opublikowano
37 minut temu, hubio napisał(a):

Człowieku jaka jesionka? O czym ty bredzisz? Zadałem proste pytanie czy pomoc jest zmniejszona w stosunku do tego co zapewniał Biden? Wrzucasz mi jakieś artykuły z czasu zadymy w Gabinecie Owalnym. To wtedy wpłynęło wyłącznie na dane wywiadowcze. W skali całej pomocy militarnej na nic nie wpłynęło. Przez tydzień obowiązywało to cofnięcie pomocy.

I przeczytaj może jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem te linki co wklejasz. Bo tam jedynie są przedstawiane obawy...

- Muszę powiedzieć szczerze, że komunikat USA budzi nasz niepokój. Widzieliśmy, ile amerykańskiej broni trafiało na Ukrainę i jak kluczowa jest ona dla obrony i wolności Ukrainy. Bez naszego hubu nie wiem, czy Ukraina byłaby jeszcze wolna, więc to musi budzić nasze obawy i z niepokojem patrzymy na to, co dalej będzie się działo – mówi Konrad Fijołek.

A dalej się działo to, że ZOSTAŁA TA DECYZJA COFNIĘTA!

Czy masz problemy z czasem przypuszczającym i dokonanym?

I obrażasz mnie, a potem blokujesz? Bo boisz się odpowiedzi? Kto tu się zachowuje jak dzieciak? A o mój biznes się nie martw. Jakoś od 20 lat daję sobie radę :)

Myślałem, że coś mnie ominęło i że błędnie piszę, że Trump nie zablokował pomocy. Chcę się czegoś dowiedzieć, a tracę czas na kolesia co przedstawia mi posty sprzed miesiąca. Dawno nieaktualne. Różnica wiesz jaka jest między nami? Że ja jak się pomyliłem i wkleiłem dzisiaj dane z giełdy z 14 to zalajkowałem sprostowania i skasowałem post, a nie brnąłem dalej i kogoś dawałem do ignorowanych bo raczył mieć inne zdanie...

Nie no, ten wątek pod tezę to już nie dyskusja...

Pomoc usa byla chwilo zagrozona politycznym impasem, ale nie zostala ani cofnietam ani oficjalnie przerwana. Mowienie inaczej to albo nadinterpretacja, albo celowe sianie defetyzmu. :boink:

Nie myliłbym obaw politykow z decyzja wykonawcza. Przeciez Reuters, Politico czy DefenseNews jasno informowaly, ze opoznienia wynikaly z wewntrzengo impasu w kongresie,  nie z aktywnego cofniecia czegokolwiek..

Czy wy w ogle czytacie czasami to, co linkujecie? 

14 minut temu, Kris194 napisał(a):

Jak chcą trafić do Boga jak twierdzą to przecież mają tyle atomówek, czemu się nie zbombardują :E

Hehe, on twierdzi, ze operacja specjalna to trudny i krwawy sposob by przywrocic Rosje bogu i dopiero gdy stracimy bliskich, zrozumiemy kim jestesmy. :E Czyli co?? Zeby odkupic rosje trzeba zginac cierpiec i zabijac? :E Zwykla rosysja propaganda. 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, leelooo napisał(a):

Pomoc usa byla chwilo zagrozona politycznym impasem, ale nie zostala ani cofnietam ani oficjalnie przerwana. Mowienie inaczej to albo nadinterpretacja, albo celowe sianie defetyzmu. :boink:

Nie ma nawet sensu prostować tego debilizmu tutaj. 

Dzięki za wrzucenie "żartu" jaki stworzyły ruskie trole w wątku o politmemach, bo rozwiałeś wszelkie wątpliwości

(typ właśnie wrzucił przeróbkę rozmowy Zelensky-Trump, gdzie Zelensky jest nazywany sprzedajną d... mówi o robieniu lodów Bidenowi, a Trump chce tylko zakończyć wojnę i i tak dalej.

A ja tylko żartowałem, że chyba Volt zawołał pomocnika do tego wątka.

image.png.de2243d520f09c54daafd0a8eed1079a.png

NIE KARMIĆ!

Czyste propagandowe gówno z Kremla zgłaszać.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
14 godzin temu, leelooo napisał(a):

Nie myliłbym obaw politykow z decyzja wykonawcza. Przeciez Reuters, Politico czy DefenseNews jasno informowaly, ze opoznienia wynikaly z wewntrzengo impasu w kongresie,  nie z aktywnego cofniecia czegokolwiek..

Oczywiście, że tak. Powiedz to @TheMr. :) Po tej kompromitacji ze strony "wyznawców jedynie słusznego przekazu" jakiekolwiek informacje podawane przez nich będą miały dla mnie wartość zerową. Skoro w tak ważnej sprawie po prostu kłamią to mogą także w innych. Posty są pisane nie po to żeby oddać prawdę czy dążyć do prawdy tylko po to, żeby zawsze uzasadniać postawione tezy + służy im do obrażania ludzi mających inne zdanie. 

Opublikowano
3 godziny temu, hubio napisał(a):

Po tej kompromitacji ze strony "wyznawców jedynie słusznego przekazu" jakiekolwiek informacje podawane przez nich będą miały dla mnie wartość zerową. Skoro w tak ważnej sprawie po prostu kłamią to mogą także w innych. Posty są pisane nie po to żeby oddać prawdę czy dążyć do prawdy tylko po to, żeby zawsze uzasadniać postawione tezy +

cóż za autoironia dokładnie tak zadziałałeś w sprawie braku ceł na kacapów

Opublikowano
14 godzin temu, drex1 napisał(a):

Elon Musk’s father has said that his family admires Putin.

Świetnie. To jeszcze dodaj fakt, że Elon praktycznie nie utrzymuje kontaktu ze starym.

Ale każdy clickbait rodem z TVPiS jest dobry, nie?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, crush napisał(a):

Świetnie. To jeszcze dodaj fakt, że Elon praktycznie nie utrzymuje kontaktu ze starym.

Nie utrzymuje ale miał bardzo duży wpływ na Elona w dzieciństwie i wiele się nauczył dzięki niemu. Do tego dochodzi kwestia, że jego dziadek był zamieszany w ruch technokratyczny w Ameryce. Przypadek? Być może. Ale coraz więcej tych przypadków.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano

Stary to Muska podobno strasznie piętnował, a w domu panował rygor i strach przed ojcem. 

Oczywiście mogę tylko gdybać, bo wiem tyle co przeczytałem we fragmencie biografii, ale rzekomo relacje były lekko mówiąc napięte. 

Opublikowano (edytowane)

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/zelenski-o-kontyngencie-wojska-francuskie-i-brytyjskie-w-gotowosci/3nl02vr

Fiutin ostatnio wiele razy groził Wielkiej Brytanii i Francji, więc było wiadome, że coś konkretyzują poza samym gadaniem. I bardzo dobrze :) 

Poniżej spojler bo offtop na temat naszego forumowego kolegi i jego działalności w tym wątku. Idzie w dobrą stronę :)

Spoiler

Podziękowania dla moderacji za wywalanie jego posta z antyukraińskim offtopem wczoraj. Mam nadzieję, że dostał "Bieszczady" na dłużej. 

BTW. Spójrzcie na posty wyżej o ataku na cywili ukraińskich. Zobaczcie na reakcje jakie wkleja Voltq. I na reakcje pod wyzywaniem rusków, którzy to zrobili od zarazy.

On jest "confused". On nie rozumni. Przecie ruscy dobre. 

Serio - On nie wkleja reakcji sad. On wkleja confused. 

Aż mnie to skłoniło, aby zobaczyć czy to norma u niego.

Info, że NATO jest słabe - reakcja SERDUSZKO.

Info, że produkcja amunicji niska w EU - serduszko.

Post, że Rosja mogłaby se walnąć w pociąg z dyplomatami kilkudziesięciu Europejskich krajów i nikt im by nic nie zrobił - serduszko

Post bez treści, ale z tweetem o tym, że Putin aprobuje groźby Trumpa odnośnie Grenlandii - serduszko

No tak..

Edytowane przez VRman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Tego o image-to-prompt > text-to-image/video nie pisałem w kontekście kontynuacji (funkcji Extend).      
    • A miałem zapytać m.in @Jaycob  w temacie o Lies ale jak tu napisałeś to właśnie dopowiem, już kiedyś pytałem o sousliki godne polecenia i właśnie ww. lista jest chyba standardowa  LotF właśnie też miałem na liście, ale co do Niohów jakoś nie czuję w nich nic wciągającego czy interesującego, jakaś taka gra bez "tego czegoś" może w wolnej chwili sobie Dema pooglądam jak gra, może On mnie  przekona, aby dopisać do listy Niohy tak na wszelki wypadek, choć jak na razie trochę zejdzie z Pinokiem.  
    • Dają do punktu gdy automat jest zapchany, żeby nie przedłużać opcji odbioru, a kolejny automat jest za daleko. Jakby automat był nieco większy nie byłoby problemu. Do DPD nie mam za to wielkich pretensji, bo odebrać paczkę można (lepiej już nieraz z punktu niż czekać aż się zwolni miejsce w automacie czy dymać znacznie dalej do drugiego). Nie zmienia to faktu, że to Inpost ma pod tym względem najbardziej rozbudowaną infrastrukturę, dlatego jest wygodniejszy, ale właśnie żeby się dogrzebać do dostawy inpostem trzeba nieraz pokombinować. To nazywa się wtedy "paczkomat mobilny" i faktycznie coś takiego jest możliwe w Inpoście. Jak nie odbierzesz paczki w ten sposób, to wtedy kurier będzie czekał aż zwolni się miejsce w paczkomacie lub przekieruje paczkę do innego paczkomatu, z tym że Inpost chyba określa maksymalną odległość do drugiego paczkomatu.  
    • Pozwolę się wypowiedzieć.  Trudno zamknąć się w piątce, ale spróbuję.      Moje zestawienie najlepszych soulslike'ów spoza stajni FS: Lies of P Nioh 2 Nioh  Lords of the Fallen (2023) Remnant: From the Ashes Z indyków to oczywiście Another Crab's Treasure, Hollow Knight/Silksong i Blasphemous - chociaż to bardziej metroidvanie  a może soulsvanie.      Do samego Khazana mam mieszane uczucia. Z jednej strony combat jest rewelacyjny (najlepszy ze wszystkich), a design bossów i walki z nimi to absolutna topka. Z drugiej strony cała reszta, jak level-design, różnorodność przeciwników czy ogólna atmosfera, wypada moim zdaniem przeciętnie.
    • VRman - marudzisz. Nie grałem w Mirror's Edge, nie moja bajka, ale na porównaniach wygląda fajnie i gra nie straciła nic ze swojej specyficznej oprawy graficznej. No, chyba nie myślałeś, że RT, tekstury PBR, GI, to wszystko będzie gratis, jeżeli chodzi o wydajność. Wyszła też public alpha RTX Remix Dark Messiah. Aż zainstalowałem grę. Po tylu latach... I jeżeli ktoś się spodziewa przyzwoitej wydajności w RTX Remixach, to raczej będzie zawiedziony.  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...