Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, drex1 napisał(a):

Patrz a ja do tej pory myślałem ze to wina putina i  innych ruskich kłamców typu ławrow i inne kanalie które zaatakowały inny niepodlegly kraj i dalej to robią od 3 lat.

Moze tak jak i Tramp nie jesteś ruskim szpiegiem/trollem.... ale to nie ma znaczenia bo działasz i piszesz jakbyś nim był 

.

Dziękuje za te słowa 

Czwartek o 14:18

Opublikowano
2 godziny temu, MaxaM napisał(a):

to jest trochę naciągnięcie tego:

https://www.europeafrica.army.mil/ArticleViewPressRelease/Article/4147621/press-release-usareur-af-repositions-troops-in-poland/

raczej chodzi tylko o przemieszczenie na terenie Polski.

Myślę, że w związku z tym, że ruskie nic sobie nie robią z ustaleń trampka, to prewencyjnie zmieniają rozstawienie swoich oddziałów, tak na wszelki wypadek, jakby jednak ruskim zachciało się przywalić w miejsce przerzutu transportów do UA. 

Zawsze przecież ruskie mogą powiedzieć, że celowali przed granicą ale UA zakłóca sygnał. I znów amerykanie musieli by coś zrobić, a tak to będzie incydencik.

Opublikowano
1 godzinę temu, indexinfio napisał(a):

Ukraina mogłaby być dobrym kierunkiem do emigracji dla wielu rosyjskojęzycznych osób, o ile będzie jakaś realna gwarancja pokoju i znacznie zmniejszą korupcję. To jest oczywiście wariant mocno optymistyczny.

Ale ty myślisz, że po co jest między innymi ta wojna? Przecież gdyby nagle bezpośredni sąsiad, mniejszy brat zaczął skyrocketować że stopą życia, ruscy dostaliby chyba zwiechy systemu. Elity trzymające władze w rosji po prostu nie mogą na to pozwolic.

23 minuty temu, Keller napisał(a):

Pytanie czy mają w co ją wyposażyć, bo co z tych liczb jak byłyby braki sprzętu.

O to się nie martw, mają. Już powinieneś wiedzieć, że te mityczne braki w amunicji, rakietach i tak dalej to w praktyce bujdy na resorach.

Opublikowano
4 godziny temu, VRman napisał(a):

To na pewno nie jest kolejny przykład na sterowania Trumpem z Kremla.

Jaki interes mają Stany w obronie wschodniej flanki?

Ale takie wymierne. Nie te pierdy o solidarności i tych dobrych i złych?

Pomijam już, że pewnie pomarańczowy znowu chce coś wymusić. Choćby zakup sprzętu od nich.

2 godziny temu, indexinfio napisał(a):

Ukraina mogłaby być dobrym kierunkiem do emigracji dla wielu rosyjskojęzycznych osób, o ile będzie jakaś realna gwarancja pokoju i znacznie zmniejszą korupcję. To jest oczywiście wariant mocno optymistyczny.

Nooo... Żeby za 10 lat mieć nową mniejszość do odbijania.

Ruskich się nie powinno nigdzie wpuszczać.

Opublikowano
W dniu 1.03.2025 o 17:35, voltq napisał(a):

Dlaczego ukraincy nie chca dopuscic do miedzynardowego sledztwa w buczy , skoro twierdza ze to zrobili ruskie to czemu oni sie nie zgadzają a rosjanie sie zgodzili ?

Logika wygrywa

Widze ruski troll tu jest aktywny od dawna z  kacapskimi fejkami

Masakra ludności cywilnej, której na początku marca 2022 r. dopuścili się Rosjanie w podkijowskich miejscowościach Buczy i Irpieniu, została odkryta po wycofaniu się wojsk rosyjskich z tych terenów 29 marca tego samego roku. Znaleziono tam setki ciał cywilów. Wiele wskazywało na to, że dokonano ich egzekucji. W Buczy odkryto zbiorowe groby, w których pogrzebano 280 cywilów. Cała społeczność międzynarodowa była zgodna, że potrzebne jest niezależne, międzynarodowe śledztwo. Rozumiały to także ukraińskie władze. Dlatego Rada Praw Człowieka ONZ powołała niezależną międzynarodową komisję śledczą ds. Ukrainy, która miała za zadanie zbadanie naruszeń praw człowieka i międzynarodowego prawa humanitarnego popełnionych przez Rosjan. Komisja rozpoczęła prace 7 czerwca 2022 r. Jej eksperci odwiedzili Kijów, a także m.in. Buczę, Irpień i Sumy. Rozmawiali z ukraińskimi władzami, ale też świadkami rosyjskich zbrodni. W październiku 2022 r. komisja przedłożyła Zgromadzeniu Ogólnemu ONZ raport, w którym wstępnie potwierdziła, że w czterech obwodach: kijowskim, czernihowskim, charkowskim i sumskim doszło do zbrodni wojennych i zbrodni przeciw ludzkości.

https://fakehunter.pap.pl/raport/59374d9c-29b9-4846-84ff-1f7dfbbb71ff

Opublikowano
2 minuty temu, drex1 napisał(a):

Widze ruski troll tu jest aktywny od dawna z  kacapskimi fejkami

Masakra ludności cywilnej, której na początku marca 2022 r. dopuścili się Rosjanie w podkijowskich miejscowościach Buczy i Irpieniu, została odkryta po wycofaniu się wojsk rosyjskich z tych terenów 29 marca tego samego roku. Znaleziono tam setki ciał cywilów. Wiele wskazywało na to, że dokonano ich egzekucji. W Buczy odkryto zbiorowe groby, w których pogrzebano 280 cywilów. Cała społeczność międzynarodowa była zgodna, że potrzebne jest niezależne, międzynarodowe śledztwo. Rozumiały to także ukraińskie władze. Dlatego Rada Praw Człowieka ONZ powołała niezależną międzynarodową komisję śledczą ds. Ukrainy, która miała za zadanie zbadanie naruszeń praw człowieka i międzynarodowego prawa humanitarnego popełnionych przez Rosjan. Komisja rozpoczęła prace 7 czerwca 2022 r. Jej eksperci odwiedzili Kijów, a także m.in. Buczę, Irpień i Sumy. Rozmawiali z ukraińskimi władzami, ale też świadkami rosyjskich zbrodni. W październiku 2022 r. komisja przedłożyła Zgromadzeniu Ogólnemu ONZ raport, w którym wstępnie potwierdziła, że w czterech obwodach: kijowskim, czernihowskim, charkowskim i sumskim doszło do zbrodni wojennych i zbrodni przeciw ludzkości.

https://fakehunter.pap.pl/raport/59374d9c-29b9-4846-84ff-1f7dfbbb71ff

To się szybko obudziłeś bracie , sprawa już dawno została przeze mnie wyjaśniona poszukaj w archiwum forum

Ale dziękuję ci że tak mocno wyszykujesz postów pod swoją tezę o ruskim trollu , nowe konto jakiegoś użytkownika ?

Opublikowano
26 minut temu, crush napisał(a):

Pytasz na serio? To o czym mówi się od 3 lat nie wystarczy? 

27 minut temu, crush napisał(a):

A z tym się zgodzę akurat

Opublikowano

Ale mi się nie podoba taki relatywizm moralny. "Nie ma walki dobra ze złem, to jest biznes". Nagle wojna przestaje być złem w czystej postaci, nagle okazuje się, że warto prowadzić i finansować konflikty w których ktoś ginie. Co to ma być? Ja widzę, że niestety życie w dobrobycie korumpuje człowieka. Po WWII wiedzieliśmy czym jest wojna. Powstało między innymi takie NATO, aby nigdy już do tego nie wracać i co? Wystarczyło że poumierali ludzie pamiętający ostatnią wojnę i ludzkość znowu potrzebuje nauczki.

Opublikowano
Godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Ale mi się nie podoba taki relatywizm moralny. "Nie ma walki dobra ze złem, to jest biznes". Nagle wojna przestaje być złem w czystej postaci, nagle okazuje się, że warto prowadzić i finansować konflikty w których ktoś ginie. Co to ma być?

Najlepsze jest to, że dokładnie identycznie potrafili stawiać sprawę Ukraińcy ze wschodu, których poznałem. Groteskowo brzmi, ale byli tacy dosłownie stawiający za tezę, że ta wojna to tylko i wyłącznie biznes.

Najlepszy był gość z Charkowa. Dzieci mu się porozjeżdżały po świecie (córka we Włoszech, syn w Polsce) on z żoną od początku wojny w Polsce, majątek życia zniszczony, a gość dalej swoje o biznesie i zero stresu :E

Dla mnie to było ciężkie do przetrawienia, zadawałem mu pytania odnośnie tego co czuje, jakie ma przemyślenia itp. Oczywiśćie gość swoje, ta wojna to tylko biznes ;)

Także tak, można jak widać stawiać taką tezę i to wręcz będąc ofiarą owej wojny.

Opublikowano
23 godziny temu, voltq napisał(a):

Realne stwierdzenie naszej ciężkiej sytuacji jest dziwne? mamy ruszać z szabelka na ruskie czołgi? , u nas gdyby wybuchła wojna to po miesiąca byś zobaczył jeżeli by takie forum jeszcze działało ze większość by chciała żeby brać jakikolwiek pokój z Rosją byle żeby tylko ta tragedia się skończyła , pojedz na Ukrainie i pogadaj z ludźmi ja tam często bywam służbowo i ludzie są tak wykończeni to wojną ze niektórzy to już czekają żeby przyszedł rusek i zaprowadził jakiś porządek tak są zrozpaczeni , to samo było u nas po drugiej wojnie światowej jak się bandyci rozplenili gwałcili , palili , rabowali to ludzie szli zgłaszać na UB żeby cos z tym zrobili bo mieli tego dość

Jedź już do swojej matuszki i nie wracaj, podziwiaj sobie ten ruski porządek, organizację i bezpieczeństwo, nie to co w tej parszywej Europie czy upadającej Ukrainie (która nie jest święta, ale ruski bardak i państwowa bandyterka to zupełnie inna skala). 

2 godziny temu, Kaczkofan napisał(a):

No proszę...wojna = biznes dla zbrojeniówki/branży medycznej/firm pokroju Blackwater (teraz Academi)/spekulantów. Nowe, nie znałem.

Wszystko to biznes, wojny, kryzysy czy normalne życie. Nie ma nic za darmo.

Opublikowano
47 minut temu, zdunzdun napisał(a):

Także tak, można jak widać stawiać taką tezę i to wręcz będąc ofiarą owej wojny.

Alternatywnie można także stawiać tezę o wielkiej wojnie dobra ze złem, być może nawet o skali wszechświatowej, obudowywać to argumentacją religijną albo nie. Wszystko zależy od poziomu zrozumienia rzeczywistości jaki mamy oraz od poziomu skłonności do mistycyzmu.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, zdunzdun napisał(a):

Często ludzie popełniają błąd poznawczy. Być może znał osobę, która zarabia kokosy na wojnie. Wniosek? Wojna to tylko biznes, na pewno inni tak samo zarabiają i to jest zmowa aby zarabiać kasę.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano
6 godzin temu, crush napisał(a):

Ale takie wymierne. Nie te pierdy o solidarności i tych dobrych i złych?

Pomijam już, że pewnie pomarańczowy znowu chce coś wymusić. Choćby zakup sprzętu od nich.

Nie Rosjan tylko rosyjskojęzycznych z innych krajów.

Opublikowano
3 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

Ale mi się nie podoba taki relatywizm moralny. "Nie ma walki dobra ze złem, to jest biznes". Nagle wojna przestaje być złem w czystej postaci, nagle okazuje się, że warto prowadzić i finansować konflikty w których ktoś ginie. Co to ma być? Ja widzę, że niestety życie w dobrobycie korumpuje człowieka. Po WWII wiedzieliśmy czym jest wojna. Powstało między innymi takie NATO, aby nigdy już do tego nie wracać i co? Wystarczyło że poumierali ludzie pamiętający ostatnią wojnę i ludzkość znowu potrzebuje nauczki.

Dla niej siedzenie w tvpis też było tylko biznesem. Coś na zasadzie brała kasę ale się nie cieszyła i z poglądami też się nie utożsamiała :E Jej wypowiedź nie dziwi bo co innego może powiedzieć taka wyrachowana blond lala?

Opublikowano
11 minut temu, indexinfio napisał(a):

Nie Rosjan tylko rosyjskojęzycznych z innych krajów.

No to też jest potencjalnie ciężki temat. Ściągniesz rosyjskojęzycznych z Łotwy i nagle się za X lat okaże, że oni jednak się czują rosjanami.

5 minut temu, Kris194 napisał(a):

Dla niej siedzenie w tvpis też było tylko biznesem. Coś na zasadzie brała kasę ale się nie cieszyła i z poglądami też się nie utożsamiała :E Jej wypowiedź nie dziwi bo co innego może powiedzieć taka wyrachowana blond lala?

To podobnie jak Giertych? 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Wolałbym nowy, 128GB może być. 
    • To skoro wiesz, czym są testy CPU, to powinieneś wiedzieć, że taki test nie powinien być ograniczany przez kartę graficzną Dla Ciebie to, że kilka osób chce sobie porównać proce i swoje konfiguracje w jakimś bęcmarku jest bezużyteczne, dla mnie w sumie też, choć z innych powodów, ale ja nie wyskakuję jak Filip z konopi, pisząc niczym Pan Maruda, że "nie, nie, nie, tak nie wolno testować!"  Oczywiście możesz się z tym nie zgadzać, ale to akurat nie rozdzielczość w tym przypadku decyduje o tym, że te porównania są mało przydatne, ale jak chcą sobie sprawdzić, kto ma dłuższego we wbudowanym bęcmarku Tomb Raidera, to co w tym złego? Przecież nie musisz sugerować się ich wynikami. W wielowątkowych obciążeniach jest to możliwe, w grach nawet taki kasztan łapie wyższe zegary od 9800X3D. Loteria krzemowa była zawsze, nic się na to nie poradzi, można co najwyżej zwrócić CPU do sklepu
    • MG HS2:   Dawid Kulinicz Strespnoodmggmgc3ua8h947lfil3lnf610f2la00amgh2ig06h 36fl122m  · Witajcie, mam ogromny problem z moim Mg HS2. Mianowice radio/prawy wyswietlacz - wlacza sie i wylacza losowo, czasami dziala normalnie caly czas, a czasami w ciagu 10 mibut wlaczy sie kilka razy. Czesto wylaczaniu towarzyszy taki zaciety bardzo nieprzyjemny dzwiek. Aaa i dodam rowniez ze bardzo czesto rowniez - radio wcale nie sie uruchamia. Serwis gezet z zielonej gory twierdzi ze bie ma solucji jeszcze na aktualizacje oprogramowania w momencie w ktorym radio sie nie wlacza. Moim zdaniem to nie kwestia softa a sprzetu. Ktos juz tak mial?   MG HSHS2 Klub Polska Facebook.mp4       Sija Skwierczyńska Nam się robiło coś takiego,,,, priv   Kamila Jarzmicka A może to kwestia modułu?   Sija Skwierczyńska Serwis.... Moduł sterowania elektroniką, taka płytka przy silniku.... Czas oczekiwania na cześć ok. 1,5 tygodnia,,, w moim przypadku auto na serwisie drugi raz... teraz namierzyli usterkę ,,,oddane 19.01 jutro odbieramy 02.02   ***************   Wrócmy do Chery Tiggo 9 PHEV:   Paweł Woliński ptdorosSne34n268i8f1950t3g0mi04l41af7fu22025a uud7l188a7 57r  · Czy Tiggo 9 ma radio FM? …i TAK i NIE - znaczy ma na wyposażeniu wg specyfikacji, ale nie działa w 75%, więc Hmm… Dla osób, które słuchają radia (nie myślić z audio/spotify) to będzie ogromny problem… Zdrowych i Wesołych Świąt — bez siły. Chery Tiggo 9 PHEV - Porady Leasing Pomoc PL Facebook.mp4     Błażej Wasiak Jest to jakiś problem ale do przeżycia   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Błażej Wasiak zgadzam się , jeśli nie słuchasz radia to jest do przeżycia   Błażej Wasiak Paweł Woliński możesz odpalić internetowe z apki. Poza tym w garażu nie słucham   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Błażej Wasiak poza garażem jest nie wiele lepiej   Błażej Wasiak Paweł Woliński wiem że nie jest różowo bo mam J7 ale to najmniejszy problem dla mnie   Adam Tee no i dobrze, i tak nie słucham radia, same głupie reklamy i polityka. lepiej powiedz jak działa apple carplay , czy nie muli lub czy nie rwie połączenia ?   Grzesiu Kravvczyk A czy w Twoim egzemplarzu jest pletwa na dachu?   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Grzesiu Kravvczyk no racja, Chińczycy zapomnieli założyć płetwę - dzwoniłem już do serwisu i płetwa ma przyjść po nowym razem z brakującą roletą     Grzesiu Kravvczyk Paweł Woliński nie wiem czy to tak działa ale w mojej Omodzie 9 jest pletwna i radio działa idealnie (FM i DAB) ale wiem że inne modele samochody z początku produkcji mają z tym problem.   Grzesiu Kravvczyk Paweł Woliński     Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Grzesiu Kravvczyk zobaczysz że będziemy dokupować te płetwy na AliExpress do samodzielnego montażu wesołych świąt życzę   Grzegorz Dobry Paweł Woliński nowy podłokietnik tylnej kanapy też ma przyjść, elektryczna regulacja kierownicy także, do samodzielnego montażu;);)   Michał Świderek Ja mam aplikacje w telefonie. I to działa bezbłędnie   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Świderek rozumiem, a ja mam też fiata Doblo z 2015 roku i tam radio działa normalnie PS - 2 rozwiązania problemu widzę : 1. Płetwa (antena) do samodzielnego montażu 2. Darmowa aplikacja RADIO w sklepie online chery   Michał Świderek Paweł Woliński oooo. O darmowej aplikacji nie wiedziałem   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Świderek ja też nie - bo nie istnieje 😂😂😂   Michał Kopeć Ktoś jeszcze słucha radia? Nawet jeśli to w aplikacjach jak TuneIn radio działa lepiej   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Kopeć no tak, pewnie właśnie dlatego dali radio niedziałające , bo i tak nikt nie słucha   Czarek Cezary Jak dla mnie to żadna strata od lat nie słucham tego badziewia.Chodzi mi o te Komercyjne z Fm   Rafał Kaz Co to znaczy "zapomnieli dodać płetwy i radio nie działa"   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Rafał Kaz taki żart , po prostu dali radio które nie działa (w sensie tuner) identycznie jak w omoda na początku, ale pomimo to powielili ta samą usterkę… czemu nie   Rafał Kaz Paweł Woliński całe szczęście bo ja radia słucham z telefonu   Michał Szymczak Paweł Woliński udało Ci się jakoś ogarnąć radio? Ojciec (jest wiekowy i niefejsbukowy) właśnie odebrał swojego Tiggo 9 i też już zauważył problemy z radiem, a on w przeciwieństwie do mnie słucha przede wszystkim radia a nie tidala. Tak sobie myślę, że chyba będzie się do serwisu zgłosić z usterką radia - słaby zasięg i kiepska jakość. Jestem ciekaw czy już może to zgłaszałeś? Sama aplikacja "radia" jest bardzo zbliżona wizualnie (i tak samo ułomna) do tego co mam w moim Leapmotor B10, ale mam wrażenie, że u mnie jednak więcej tych stacji łapie.   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Szymczak nie ogarnąłem , do serwisu nie zgłaszałem… boję się że jak zgłoszę to mi wymontują całe radio na ekspertyzę   Michał Szymczak Paweł Woliński funkcjonalność to chery aktualizacją może ogarnąć, natomiast za kiepski zasięg odpowiada zapewne brak anteny lub jej rozmiar czy umieszczenie, a tutaj to już serwis mógłby coś z tym zrobić, aczkolwiek jeżeli to występuje we wszystkich egzemplarzach to może (tak jak z wieloma punktami z Twojej listy - dzięki wielkie za nią) uderzyć do chery polska żeby jakąś akcję serwisową w tej kwestii zrobili. ************* Chery Tiggo 9 PHEV - Porady Leasing Pomoc PL Facebook.mp4
    • Z tego co widzę co teraz się wyprawia na rynku z cenami kart to był jednak interes życia zakup nowego Palita Game Rock rtx 4090 za 8k.
    • Aa czyli 128GB na UFS 3.1  nie Xiaomi Telefonów tez bym jednak nie chciał czy ja wiem czy Oneplus taka cegła zamówiłem pod koniec 2024 Oneplusa 12 chcialem zobaczyc jak sie prezentuje byłem w szoku jak lepszy aparat przedni miał od mojego S24U reszta  wydawała się na + ale ci powiem Ojciec ma S25U i jak on chodzi to czuć róznice nie jakąs przepasc ogromną ale czuć tą róznice bo Rdzenie nie ma juz na Cortex tylko Orion jak Qualcomm robi w  Laptopach na Windowsie i taktowanie rdzeni tez pewnie swoje robią😉
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...