Klakier1984 45 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 20 minut temu, TheMr. napisał(a): Francja, Niemcy i Szwecja upadają od 15 lat i coś upaść nie mogą, a szariat wprowadzają od 20 lat Cóż w państwach przez ciebie wymienionych bardzo dużo rzeczy idzie w złym kierunku i sami to dostrzegają. Co do szariatu, nie od razu Rzym zbudowano. Na razie w takich Niemczech tylko za tym protestują, od czegoś trzeba zacząć. 1
Fenrir_14 41 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @SylwesterI. Jeśli u mnie w domu któryś z gości nasra na dywan to jest poproszony żeby to posprzątał w pierwszej kolejności. Jeśli nie wykazuje takiej woli dostaje po prostu lepę w twarz i wylatuje z lokalu 💪 oczywiście jest z automatu wykreślony z listy gości. Warto mieć zasady 👍 mamy widocznie różne standardy.
SylwesterI. 82 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 12 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Cóż w państwach przez ciebie wymienionych bardzo dużo rzeczy idzie w złym kierunku i sami to dostrzegają. Co do szariatu, nie od razu Rzym zbudowano. Na razie w takich Niemczech tylko za tym protestują, od czegoś trzeba zacząć. Tak, niecałe 6% islamistów wprowadzi w Niemczech szariat https://wiadomosci.onet.pl/kraj/religia-w-niemczech-w-co-wierza-niemcy/kmw3pjk człowiek nie wierzy własnym oczom, jakie tu "teorie" są wyciągane 4 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): @SylwesterI. Jeśli u mnie w domu któryś z gości nasra na dywan to jest poproszony żeby to posprzątał w pierwszej kolejności. Jeśli nie wykazuje takiej woli dostaje po prostu lepę w twarz i wylatuje z lokalu 💪 oczywiście jest z automatu wykreślony z listy gości. Warto mieć zasady 👍 mamy widocznie różne standardy. Nie zapraszam do domu osób, które mogły, by o czymś takim nawet pomyśleć, ale współczuję towarzystwa i dziękuję za takie zasady, nie zastosuję Edytowane 2 godziny temu przez SylwesterI.
Fenrir_14 41 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Sugeruje Ci wycieczkę krajoznawczą do takich europejskich miast jak Haga, Bruksela, Birmingham, Sztokholm czy Hamburg i zakosztowanie tam życia nocnego 😎😎😎 chyba że byłeś i zwiedzałeś to chętnie posłucham 🤣 Z mojej strony EOT. Nie ma sensu tu zaglądać bez różowych okularów. Edytowane 2 godziny temu przez Fenrir_14
hubio 53 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 30 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Nie no wybacz ale jeśli nie mogą albo nie chcą sobie poradzić z mniejszosciami we własnych krajach to dla mnie są słabi i g***no warci 😎 co z tego że mają skoro nie mogą ich użyć nawet do obrony własnych obywateli na swoim terytorium? im szybciej wyślą wojsko i służby na obce terytoria tym szybciej proces rozpadu tych krajów nastąpi. Ja wiem, że konfederacja przedstawia przekaz jakoby to po centrum Paryża czy Sztokholmu czy Berlina przechadzały się uzbrojone formacje gangów islamskich, a ludzie bali wyjść z domu... ale pojedź może tam, albo włącz sobie YT od blogerów podróżniczych. Są dzielnice niebezpieczne. Są sytuacje niebezpieczne. Zdecydowanie poziom bezpieczeństwa jest niższy niż u nas ale to zdecydowanie nie jest poziom: "obrony własnych obywateli". Osoby tam przebywające, a przecież też udzielające się na forum mogą powiedzieć więcej i poprawcie mnie jeśli się mylę, ale to poziom bezpieczeństwa jak w Polsce w latach 90tych?
sk09372 12 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 5 godzin temu, NotQuite napisał(a): Faktycznie, 2 miesiące mądrzy inaczej przekonywali, że inwazji rosyjskiej nie będzie, bo to nie ma sensu. Od 2022 mało który autor tych mądrości się do nich przyznaje. Przeniesienie CAŁEJ produkcji do Chin było po prostu olbrzymim błędem, i raczej każdy wiedział że tak nie może być. Ale korzyści ekonomiczne z tego na przestrzeni dekad były nie do przecenienia. Ja się przyznaję że nie wierzyłem w inwazje bo to by było głupie i tu akurat miałem rację.
SylwesterI. 82 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 9 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Sugeruje Ci wycieczkę krajoznawczą do takich europejskich miast jak Haga, Bruksela, Birmingham, Sztokholm czy Hamburg i zakosztowanie tam życia nocnego 😎😎😎 chyba że byłeś i zwiedzałeś to chętnie posłucham 🤣 Z mojej strony EOT. Nie ma sensu tu zaglądać bez różowych okularów. Sugeruję nocną wycieczkę po Warszawie, Gdańsku itd. przynajmniej w twarz dostaniesz patriotycznie, od Polaka
Fenrir_14 41 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @hubio Odpowiem Ci tak. W Hadze czekałem z kolegami w aucie na kogoś na parkingu jednego z osiedli. Zwykły pracujący dzień, godzina popołudniowa, jasno. Dwie dziewczynki sobie idą chodnikiem. Jedna miała tą huste zdjętą z głowy i przewieszoną przez kark. Zatrzymuje się auto, wysiada chłop ok. 45 lat i ładuje z otwartej małolatę w twarz tak że ja przesówa 2 metry w tył. Czeka aż zawiąże hustę, wsiada w auto i odjeżdża. Nie wiem ile masz lat, ja się urodziłem w '79 i był w bardzo wielu krajach i miejscach, z czego się bardzo cieszę. Mam też znajomych z lat dzieciństwa którzy poszli tzw. złą drogą i zwiedzali pudła na zachodzie. Tak więc nie mam potrzeby żeby się posiłkować wspomnianymi źródłami. Byłem w wielu miejscach i wiele akcji miałem czy też widziałem. @SylwesterI. Ostatni raz jak wyszedłem na Długą w Gdańsku na piwo i któryś z rodaków się sapał to skończyło się straszeniem że zadzwoni po policję nagrywaniem relacji także szkoda nawet komentować 🤣 Edytowane 2 godziny temu przez Fenrir_14
SylwesterI. 82 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) miałeś szczęście, pierwszy z brzegu przykład po wpisaniu "pobicie Gdańsk": https://gdansk.policja.gov.pl/pm1/informacje/wiadomosci/41948,POLICJANCI-ZATRZYMALI-SPRAWCOW-POBICIA.html i nie trzeba chodzić do zakazanych dzielnic, wystarczy w centrum na przystanku siedzieć bandziory są i były wszędzie, u nas przynajmniej patrioci, dostaniesz od "swojego" pracuję lata w Holandii i muslimkowie są w większości przypadków milsi i bardziej pomocni od innyc polaków. Szczególnie tych "prawdziwych prawackich patriotów" którzy z zazdrości by utopili innego polaka w szklance wody, zaglądali mu do portfela, łóżka, z kim się spotyka i w co wierzy. Edytowane 2 godziny temu przez SylwesterI.
Klakier1984 45 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 25 minut temu, SylwesterI. napisał(a): Tak, niecałe 6% islamistów wprowadzi w Niemczech szariat https://wiadomosci.onet.pl/kraj/religia-w-niemczech-w-co-wierza-niemcy/kmw3pjk człowiek nie wierzy własnym oczom, jakie tu "teorie" są wyciągane Nie pierwszy raz trzeba ci zwracać uwagę na problemy z czytaniem ze zrozumieniem... "Nie od razu Rzym zbudowano" jest raczej dość proste w interpretacji. Ponadto jak próbujesz się bawić procentami. Czy przytoczone 6% to faktycznie mało?? Tych z LPG jest ponoć 0,1 % a jak potrafią reszcie wejść na głowę 🙃
SylwesterI. 82 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Kto to są ci z LPG? Kierowcy zagazowanych aut?
hwdp43 60 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu to temat o ukrainie czy migrantach ? 1
Fenrir_14 41 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Skoro lepiej się czujesz w grupie obcych kulturowo ludzi to tylko pogratulować że trafiłeś we wlaściwe miejsce i jesteś szczęśliwy 😀 każdy ma prawo do szczęścia. EOT. 1
SylwesterI. 82 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) @hwdp43 Wychodzi na to, że o szariacie napędzanym LPG Edytowane 1 godzinę temu przez SylwesterI.
Klakier1984 45 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 14 minut temu, SylwesterI. napisał(a): miałeś szczęście, pierwszy z brzegu przykład po wpisaniu "pobicie Gdańsk": https://gdansk.policja.gov.pl/pm1/informacje/wiadomosci/41948,POLICJANCI-ZATRZYMALI-SPRAWCOW-POBICIA.html i nie trzeba chodzić do zakazanych dzielnic, wystarczy w centrum na przystanku siedzieć bandziory są i były wszędzie, u nas przynajmniej patrioci, dostaniesz od "swojego" Widać, że jesteś świerzynka tutaj to ci jedną rzecz wytłumaczę żeby ci się lepiej spało Nikt tutaj nie neguje, że patusy są w każdym kraju. Jednak zdroworozsądkową większość uważa, że nie musimy do tego swojego "piekiełka" dokładać jeszcze sobie elementu z zagranicy. Spotykając w ciemnej uliczce takiego Gdańska jakiegoś sebikxa zawsze jest nadzieja, że dasz mu na flache i się dogadacie 😁 Jak spotkasz jakiegoś Abdula, to nawet je będziesz w stanie zrozumieć za jakie grzechy z kosą na ciebie leci. 7 minut temu, hwdp43 napisał(a): to temat o ukrainie czy migrantach ? Racja. Koniec wyjaśniania kolegi 7 minut temu, SylwesterI. napisał(a): Kto to są ci z LPG? Kierowcy zagazowanych aut? Pozbędziesz tu dłużej to się dowiesz. Edytowane 1 godzinę temu przez Klakier1984
SylwesterI. 82 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Codziennie spotykam Abdula, Omara, i innych, z kosą za mną nie latają, jak są bandziory, to jest sprawa dla policji. 4 minuty temu, Klakier1984 napisał(a): Pozbędziesz tu dłużej to się dowiesz. 8 lat poza stacją benzynową nie spotkałem EOT Edytowane 1 godzinę temu przez SylwesterI. 1
Winter 390 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) https://x.com/elonmusk/status/1857811663027630158?s=46 Niech go Trump ustawi fo pionu, bo typowi się coś odkleiło. Zachód utrzymuje nawet administrację i emerytury na Ukrainie. On nie ma nic do gadania. Edytowane 1 godzinę temu przez Winter
areczek1987 11 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu No panowie przygotowywać się delikatnie
TheMr. 196 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Oczywiście cały czas Ukraina ma w głowie pokój na ich warunkach. 1
areczek1987 11 Opublikowano 55 minut temu Opublikowano 55 minut temu Niech jeszcze i z 2 lata trwa jak myślą że są do czegoś zdolni...
Umpero 110 Opublikowano 34 minuty temu Opublikowano 34 minuty temu 4 godziny temu, Badalamann napisał(a): @Suchy211 Jeśli dobrze pamiętam, pytałeś co moim zdaniem powinniśmy zrobić po odcięciu pomocy z USA. To realistyczne o ostrożne pomysły. Z moich życzeń to powinniśmy wspierać Ukrainę z powietrza w bezpośrednich atakach na sił rosyjskie na Ukrainie. I to od wiosny 2022. A w tym roku powinniśmy tam już posłać wojska lądowe. Francja wyszła z takimi ideami wiosną 2024. Ależ możesz śmiało jechać, ich wspomagać i swoją krew przelewać. Innych w to nie mieszaj.
Karro 22 Opublikowano 29 minut temu Opublikowano 29 minut temu Pierwsze co to faktury powinniśmy im wystawić a nie dawać.Choćby na okres 30 lat. Zaraz pewnie Trump zakończy to a polski podatnik dekadę będzie to spłacał.Reszta wjedzie na Ukrainę i będzie tam lata wypompowywać kasę
Rekomendowane odpowiedzi