Ukraina - Rosyjska inwazja 2022
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez caleb59 · Opublikowano
Pewnie nagrody za questy, nie zawsze to jest tylko kasa. -
Przez 8V32 PcLab · Opublikowano
W rosji spadło poparcie dla wojny, 36% społeczeństwa popiera wojnę -
Przez Kamiyanx · Opublikowano
No a jak. Potem mówisz do takiego "słuchaj no, gówniarzu" i wygrałeś dyskusję Mnie oszukasz*, Gordona oszukasz*, siebie oszukasz, ale życia nie oszukasz. To jest debilny obowiązek wzięty ze starego systemu edukacji. Zresztą po co w ogóle komu zadania w dobie AI? Wpiszesz sobie treść, ba, nawet zdjęcie zrobisz do Chata GPT czy Gemini i już masz wszystko rozwiązane. Już pomijam, że połowa edukacyjnych rzeczy była przestarzała, już gdy ja studiowałem 10 lat temu. Jakieś całki i dzikie węże liczone ręcznie, zamiast to wpisać w kalkulator itp. *tak na serio to nie Ja bym ponarzekał tutaj na duży nacisk na gadkę, a mniejszy na skill w dużych firmach. Np. na rozmowach w Big4 to się uja znałem na rachunkowości (a co dopiero na audycie), ale byli bardzo zadowoleni z "wysokiego poziomu rozmowy video" (cokolwiek to znaczy xD). No i chyba tu też jest pewna wada szkół, bo ja nie kojarzę, by mnie tego tam uczono. Dopiero na studiach zawsze kładli duży nacisk na zaprezentowanie się, ale to też pewnie wynikało z tego, że z mojej uczelni (w sumie bardziej z wydziału, bo był mocno statystyczno-matematyczny) masowo brali potem do dużych firm. Zresztą w ogóle jak tak sobie pomyślę, to ja ze szkoły praktyczne nie wyniosłem czegokolwiek. Dopiero na studiach uczułem się jak np. zrobić normalną prezentację. Za to w liceum wkułem na pamięć 99433434 dat i okresów literackich, z których dziś kompletnie nic nie pamiętam.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi