Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Michaelred napisał(a):

Ruskie zawsze zaczynaja negocjacje z kosmicznymi wymaganiami.

A jeśli Ukraina nie dawałaby rady w tamtym czasie (wystarczyłoby zbyt małe wsparcie Zachodu), to czemu Rosja miałaby schodzić z wymaganiami? Proste ultimatum, Ukraina przestaje istnieć albo podpisujecie pokój. Krótka piłka.

Obecnie takie żądania nawet nie wchodzą w grę przy potencjalnym pokoju w najbliższym czasie.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kubikolos napisał(a):

podbijam.

Ponoć już go widziano w okopach.

Spoiler

gnom.png

Edytowane przez Mindstorm

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Prawdę mówiąc, jestem w lekkim szoku. Na przestrzeni lat widziałem różne materiały, concept arty, jakieś opisy, ale to co pokazano tutaj - zebrane w jedną całość - z punktu widzenia fana DA, jest po prostu ekstremalnie smutne. Większość tego co tutaj pokazano, to jest wizja z lat 2014-2015, czyli to co "matki i ojcowie" serii DA chcieli nam dać, jak zakończenie całej tej historii.    O tym że ta odsłona miała pokazać bardzo mroczną stronę Tevinteru - magię krwi, niewolnictwo czy dekadencję, wiedziałem od dawna. Miałem świadomość powrotu Inkwizytora, jakiejś większej roli Doriana z racji jego pochodzenia, zupełnie innej roli Solasa w opowiadanej historii, czy nawet pojawienia się Morrigan - ale nie miałem pojęcia, jak wielką rolę miała tutaj odegrać Calpernia, że miał wrócić nasz Szary Strażnik z Origins, że miał też wrócić Hawke/Alistair/Loghain, w zależności od naszego wyboru w Inkwizycji. Według tego co tutaj pokazano, Taash oryginalnie miała być świetną postacią, odpowiednikiem Karlach z BG3 w świecie Dragon Age, w pewien sposób kontynuować wątki Saarebas z DA2 i Ben-Hassrath z Inkwizycji. Postacią wielokulturową, ale wynikającą z jej pochodzenia i poglądów, a nie jej seksualności.    Teraz dopiero zdałem sobie sprawę, że wykorzystano tutaj wątek, który zapewne został napisany przez zapewne pierwszą ekipę tworzącą DA4 - Antoine i Evka - plaga, głosy w głowie, zwodzenie Szarych Strażników. Dopiero ten materiał przypomniał mi, że przecież to zostało rozpoczęte już w Inkwizycji, w liście Szarego Strażnika do Inkwizytora, o jego poszukiwaniach możliwości odcięcia Strażników od głosów w ich głowach. A co jeszcze bardziej smutne - dopiero teraz uświadomiłem sobie, że ja ten wątek bardzo chwaliłem sobie w Veilguard, a przecież... on nawet nie został dokończony, po prostu skończył się quest z nim związany i nic się nie dowiedzieliśmy, bo zapewne jego dalsza część była fabułą oryginalnej historii, w której miał wrócić nasz Szary Strażnik z Origins. Z krasnoludami to samo - świetny wątek, który tutaj sprowadzono do side-questa Harding.    Ile ja bym dał, by dostać DA4 według oryginalnej wizji. Bez my/wy/oni, bez przytulnych Antiviańskich Kruków, bez przyjaznego Tevinteru, bez tych wszystkich dziwnych motywów, pociętych historii, zmian i przeinaczeń. 
    • Jest jakiś dobry patent na dropy do 15 FPS? Ja instalowałem moda z gamersnexus to rzeczywiście dropy są bardzo rzadko.
    • Zastanawiałem się co to były za pamięci, teraz już wiem  Jedna para jeszcze została     
    • @sideband jakiej firmy masz te optyki? Dobre są? Przyznam się szczerze, że na blackfrajera zakupiłem optyka HDMI 2.1 firmy Claroc za 140 zeta i niestety mi nie działa. Tylko obraz mignie i nic więcej. Więc w takim razie pewnie od Ciebie bym wziął 3m.
    • Niestety jak mam w coś wsiąknąć to w strategie, a nie simy, ale je też porzuciłem bo za bardzo wsiąkam w multiplayer   W abo jest sporo przyzwoitych tytułów, przynajmniej sądząc po ocenach, w tym bagnie gier <2/5. Samo Yuki Space Ranger, Moss, To The Top, SUPERHOT VR  już mi uzasadnia ten abonament. Z pomocą AI w przeglądarce zrobiłem przejrzystą listę, większości co miała dość pozytywne oceny i rzuciła się jakoś w oczy obrazkiem, choć większość to i tak jakieś zapchajdziury, numery tylko dla szybkiego zliczenia, a nie kolejności. Coś tak myślałem że będzie ponad 100, z czego 2-3 są dostępne tylko w planie rocznym. Większość można pewnie zastąpić 1-2 zakupami - Barbaria + Blade and Sorcery. Nawet gdym chciał zostać to VR trochę mnie męczy formą gier lub sprzętu oraz mam jeszcze sporo płaskich tytułów do ogrania, a do tego czasu wyjdą kolejne gogle VR. Może jak będzie DS2 na PS5 to kupię używaną konsolę za ileś tam zł i PSVR2 do ~1300 zł.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...