Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, nemar napisał(a):

Brzmi to jak gadanie Trumpa, że to Ukraina jest winna. Wypisz, wymaluj!

Różnica jest taka, że Trump zmyśla, a to o lewicy to czysta prawda.

Ale rozmowa z lewicowcem o przesadzie lewicowej jest jak rozmowa z biskupem o przesadzie kleru.

Godzinę temu, bergercs napisał(a):

A tak w ogóle to gdzie ta ekipa, co tu tak świętowała, że Trumpek wygrał wybory? Po kolejnym wyjściu na debili znowu szukają badań wskazujących, że mają wyższe iq od taboretu?

A mogę być zadowolony nie z samej wygranej ale z pewnych aspektów, a nie zadowolony z innych? 

Czy mamy myśl przewodnią?

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja pier....e, oni tam wiedzą co robią?? Czy to jest tylko taka gra pod publikę. Wg mnie na baranów wychodzą.

Może na boku dogadują jakiś deal o którym dopiero się dowiemy, więc grają na czas.

Podejrzewam, że jednak odzew po ostatnim przedstawieniu jest jednak trochę inny niż się spodziewali.

Edytowane przez abudabi
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, hubio napisał(a):

No może ktoś z przywódców europejskich w Londynie PO ZA KAMERAMI dosadnie przygadał Załenskiemu bo proszę:

Wołodymyr Zełenski. Dodał, że on i jego zespół są gotowi pracować "pod silnym przywództwem prezydenta Trumpa, aby osiągnąć pokój, który będzie trwały".

https://wiadomosci.wp.pl/zelenski-ukraina-gotowa-usiasc-do-stolu-negocjacyjnego-jak-najszybciej-7131557187258880a

Ja jestem bardziej skłonny uwierzyć, że dostrzegł niemoc decyzyjną Europy jako takiej. Przecież z tego całego szczytu w Londynie nic nie wynikło. Ja już praktycznie o nim zapomniałem.  Zorientował się, że nie może liczy na nic więcej niż kroplówkę, a jak tak dłużej pójdzie byt Ukrainy przejdzie w fazę terminalną.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, areczek1987 napisał(a):

Bardzo wartościowa wrzutka. Warto przeczytać.

5 godzin temu, crush napisał(a):

Wskaźniki sobie, ludzie sobie. Czy czasem PiS nie pokazywał wzrostów gospodarczych? Czy czasem Biden nie pokazywał wzrostów gospodarczych?

A jednak ludzie nie byli zadowoleni.

Zaraz, Ty chcesz porównywać rosnące PKB wraz z rosnącą (jeszcze bardziej) inflacją jak było u nas, z rosnącą inflacją i... spadającym PKB? Co to za nowa ekonomia? :E

Opublikowano (edytowane)

Jak dwa lata na to jest potrzebne, to może nie być tragedii, wielu twierdziło, że nawet kilka ładnych lat nie sprawi, że można pozwolić na niepoleganie USA w kwestii broni i sprzętu wojskowego.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
2 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Jak dwa lata na to jest potrzebne, to może nie być tragedii, wielu twierdziło, że nawet kilka ładnych lat nie sprawi, że można pozwolić na niepoleganie USA w kwestii broni i sprzętu wojskowego.

Kilka, a nawet kilkanaście lat jeśli chcielibyśmy korzystać w 100% z europejskich projektów i produkować wszystko na najwyższym poziomie. Europa nadal nie ma samolotów piątej generacji, a za rogiem USA wprowadza szóstą. Chodzi o samo wsparcie Ukrainy. USA tak naprawdę daje od dłuższego czasu tylko rakiety do patriotow i HIMARsow. 

Opublikowano

@TheMr. Fajne, podoba mi się, ale chciałbym wiedzieć co robi Polska, aby nie być krajem znanym z niczego, klientem świata. Ale przynajmniej wiem, że amunicję i sprzęt będziemy mieli od kogo kupić. Fabryki amunicji powinny być na tyłach.

8 minut temu, Spl97 napisał(a):

Bo ja myślę, że to jest kwestia tego ile jesteś wstanie poświęcić. Czasu i zasobów. Kiedy psychiczna bariera pęknie otwiera się worek z potrzebnymi zakupami.

Opublikowano
40 minut temu, Spl97 napisał(a):

Nie robmy juz w europy takich slabeuszy. Duzo bogatych krajow z duzymi gospodarkami. Majacych jak nikt inny doswiadczenia wojenne. Do takiej rosjii ktora ma glownie marna piechote to i teraz by europa dala rade, a za rok to juz w ogole. Tu bardziej chodzi o to ze bez USA bedzie to kosztowalo sporo wiecej ukrainskich istnien.

Jeszcze nie widzielismy tak na prawde europy wrzucajacej drugi bieg. Przyklad Czesi wyzej, uruchamiaja 2 linei produkcyjna ammo, a pod koniec roku trzecia.

Na ruskich w ich sytuacji nie trzeba duzo. Nie mowie ich pokonac, ale efektywnie mielic i kasac od czasu do czasu.

Pytanie czy Ukraina zaakceptuje dodatkowe straty ktore beda wiazaly sie z odejsciem USA.

My tu gdybamy a za 2 dni wszystko moze sie 3 razy odwrocic.

Kozubel przytoczyl ciekawa statystyke. CNN zrobilo ankiete kto zawinil podczas klotni w bialym domu. Zelenski zebral tylko 4% jako odpowiedzialny reszte Trump i Vance. Wiadomo ze to CNN, ale ogolnie w stanach ludzie jednak widza, ze cos jest nie halo.

Opublikowano
Godzinę temu, MaxaM napisał(a):

Zaraz, Ty chcesz porównywać rosnące PKB wraz z rosnącą (jeszcze bardziej) inflacją jak było u nas, z rosnącą inflacją i... spadającym PKB? Co to za nowa ekonomia? :E

Mnie interesuje realny poziom życia, a nie wykresy.

Ale wy dalej pompujcie wykresy i lamentujcie wpływ propagandy. To potencjalnie za 3 lata przywitamy PiS, a Ameryka za 4 kolejnych republikanów. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...