Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Kadajo przypiął/eła ten temat
Opublikowano

W kompach (wiedza techniczna) to on nie ma żadnej wiedzy tak jak maciaszek i ten jego ziomek od podcastów.

Dramat jak się wypowiadają w tym aspekcie czy też o PS5 PRO.

Zero wiedzy o architekturze GPU i czego można po danym sprzęcie oczekiwać lub czego wymagać.

• Upvote 1
Opublikowano

Są tu jacyś miłośnicy jrpg? Bo oddzielnej sekcji dla tego gatunku chyba nie ma na forum. No, a jak tacy miłośnicy są, to jakby się trafił ktoś lubiący serię Atelier albo Ar Tonelico to już w ogóle byłaby bajka:)

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, CajraX napisał(a):

Są tu jacyś miłośnicy jrpg? Bo oddzielnej sekcji dla tego gatunku chyba nie ma na forum. No, a jak tacy miłośnicy są, to jakby się trafił ktoś lubiący serię Atelier albo Ar Tonelico to już w ogóle byłaby bajka:)

Dobry wieczór :) 

Akurat Atelier czy Ar Tonelico to nie moja bajka, ale jakby coś w temacie Nier'a, Drakengardów, Talesów, Trailsów, Ys, Persony czy nawet Yakuzy, to jestem do dyspozycji xD

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

BioWare skupia teraz całą uwagę na Mass Effect, nie zaplanowano żadnego DLC do Dragon Age: The Veilguard

Tymczasem trylogia Mass Effect przez cały czas korzystała z silnika Unreal Engine, dzięki czemu zremasterowana kolekcja była łatwiejsza do opracowania.

Edytowane przez Tombycz
Opublikowano (edytowane)

Ubisoft po cichu wydał grę kryptowalutową z figurkami NFT

W Champions Tactics gracze mogą łączyć się w trzyosobowe drużyny i walczyć ze sobą za pomocą kolekcjonerskich figurek. Gra jest darmowa, ale zbieranie figurek będzie wymagało wydania pieniędzy. Figurki te można wymieniać z innymi graczami lub kupować na rynku za pomocą złota lub kryptowaluty w grze. Gracze będą musieli posiadać obsługiwany portfel kryptowalutowy, aby grać w grę.

Edytowane przez Tombycz
Opublikowano
11 godzin temu, CajraX napisał(a):

11 godzin temu, skunRace napisał(a):

Z tego co pamiętam to na pewno wołaj @Element Wojny i @Isharoth

Pewnie bardziej @Element Wojny niż ja, ale też trochę jRPG w życiu ograłem. ;) Moje ulubione to Persona 5 i seria Xenoblade Chronicles. Teraz gram jeszcze w Metaphor.
W tym roku grałem jeszcze w serię Kiseki (The Legend of Heroes) i przeszedłem większość części, z pominięciem 4 i Reverie, no i mam zaczęty Daybreak ale nie wiem kiedy go skończę bo jestem już przejedzony tą serią. :E 

W te, które wymieniłeś nie grałem, choć je kojarzę. Co do Atelier to oglądałem gameplaye z nowszych części tej serii i szczerze mówiąc nie wiem czy mi się spodoba. Musiałbym nabrać naprawdę dużej ochoty i wtedy może bym kupił. Póki co przydałaby mi się mała przerwa od jRPG. :( 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Za mocne macie kąkutery do tej gry u mnie na wysokich z dlssQ 1440p przez kilka minut jest 120-140fps, a później "nie wiadomo dlaczego" spadek do 70fps. Nawet zastanawiam się czy dziś nie odpalić z fps lockiem 60 i zobaczyć jak to będzie działać. Bo przy 120 dziala elegancko a potem sobie tak faluje 120 70 90 120 70.. I to mocno się odczuwa 
    • VUJO WOŁAJO CIE @Vujo @Vujo @Vujo  @Vujo @Vujo @Vujo @Vujo @Vujo @Vujo @Vujo @Vujo @Vujo @Vujo @Vujo @Vujo @Vujo @Vujo @Vujo
    • Tak patrząc na cały temat związany z grą jedno jest pewne że gra wyszła w takim stanie że to nie miało prawa mieć status gold tylko pre-beta. Silnik gry dosłownie wali shutterem a wycieki pamięci są wszechobecne. Z 70 FPS potrafi grę tak ściąć że na 30-40s mam 1-2 FPS w mieście wystarczy że szybko się obrócę i mogę pójść sobie zrobić herbatę i przy tym problemie opcje są dwa poczekać z dobrą minutę zanim się silnik odmuli albo wywali raport crash. Problemem jest też zarządzanie"zatwierdzaniem,anulowaniem,zapisaniem" danego ruchu w grze litery A,X,S,Y zmieniają swoje przypisanie , przesuwanie mapy też graniczy z cudem . Jak złapie chorobę to można tylko zapisać i zrestartować grę. Tylko nie rozumiem jednej rzeczy dlaczego gra została wydana jak stan techniczny nie pozwala na wydanie takiej gry. Czyli jeśli z fabryki wyjdzie super samochód ładnie wygląda ma wszystko z zewnątrz a gdy go się kupi z salonu i poprowadzi okaże się że jest w bardzo złym stanie technicznym... Ale przecież to jest nowe dopiero co wydane ... Ponad milion ludzi by miało wypadek akurat tym ładnym samochodem  A tak na serio ... Gdzie są testerzy aby wyłapywać takie rzeczy , co oni zrobili z optymalizacja przecież gra technicznie nie powinna być przepchnięta do publica a tym bardziej gra nie powinna zostać wydana . Na moje jeszcze dobry rok pracy brakuje im aby można było powiedzieć że są na dobrej drodze do wydania gry . Łapie się za głowę że takie coś im wyszło ... Szok ... Coś czuję że hotfixy i łatki nie rozwiążą problemu w taki sposób jaki tego chcemy. Gra moim zdaniem zbyt szybko wydana.  Niech najpierw ogarną podstawowe błędy a potem niech rzeźbią optymalizację ... RT/PT w tej grze serio ? Jak od podstaw mają problemy z grą to gdzie takie pomysły 🤦 Przecież fragmentacja na CPU leży w tej grze to tym bardziej GPU będzie dostawał łomot ? Popatrz sobie przy 720p co się dzieje z CPU. 
    • Dalej są ładniejsze planety no i niektóre bazy czy stare fabryki też fajnie wyglądają.
  • Aktywni użytkownicy

1. 1
      Jaycob
      Jaycob
      192
    2. 2
      Kelam
      Kelam
      168
    3. 3
    4. 4
      Camis