Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ukończyłem grę prawdziwą perełkę Kingdom Come Deliverance 2. Teraz planuję ukończyć grę Avatar: Frontiers of Pandora. :bandyta:

Gdy mam mocny komputer to teraz narzekam czasem na optymalizacje gier na ultra ustawieniach .:E  

Czasu mam  dużo to sporo gier się ukończy do 2026 a kupka wstydu gier naprawdę jest ogromna.:yuppie:

Rok 2026 zapowiada się pozytywnie - gamingowo! :gordon:

Edytowane przez Czubatka Boża
  • Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Wygląda na to, że Nintendo również umarło i zostali głównie krawaciaże, którzy wiedzą lepiej od devów...
Metroid Prime 4 ma checklistę rzeczy dodanych tylko dlatego, bo Zelda sprzedaje się, więc trzeba również tutaj mieć te elementy, nawet gdy nie pasują i są zrobione byle jak. :E To jest Zelda Prime...
Do tego polali to sosem marnych dialogów na wzór mody z branży i wypełniaczy czasu w postaci pustynnego hubu i potrzeby latania do inżyniera z ulepszeniami. 
Samo strzelanie itp. jest po prostu dobre, jak w każdym innym Metroid Prime, ale ciastko z :kupa:to nadal nie deser.
Wrzucam film jako link, bo tak to automatycznie przetłumaczy... https://youtu.be/KlUqPh9_QF8?si=SJGpRV79jBr5BQWj

Ludzie teoretyzują, że Metroid robiony przez "Bandai Namco Studios Singapore" był dobry, ale Nintendo chciało mieć tam projekt podobny do nowej Zeldy, która sprzedaje się lepiej, więc anulowali ich grę... Baaa, w tym roku nawet kupili ten odział Bandai Namco. :E
Ooo, teraz czytam ,że te studio pracowało nad porzuconym, legendarnym Star Wars 1313, bo składało się z devów od LucasArts Singapore... Ich Metroid mógł być dużo ciekawszy, niż ten klon poprzednich Prime, ale polany szajsowatym sosem. Do piekła z tymi krawaciażami.

Edytowane przez musichunter1x
  • Upvote 1
Opublikowano

Eh kurde. To mnie zmartwiłeś. Wizualnie i technicznie bardzo dobry poziom i John z DF mówi, że gra jest spoko, to myślałem, że jest. 

Wspomniał też, że w przeciwieństwie do poprzednika, tych wkurzających gadających głów nie ma aż tyle.

W końcu to Retro. Ale może tam już też starzy weterani nie mają za dużo do gadania, albo już im się nie chce. W końcu hity tworzyli ponad 30 lat temu. Jest różnica między 30-latkiem a 60-latkiem.

Opublikowano (edytowane)

@VRmanGra była robiona pod S1, a Retro ma swój silnik, więc było oczywiste że powinni dowieźć technicznie. Ponoć początek robi wrażenie, ale planeta z pustynnym hubem jest beznadziejne złożona i nieprzemyślana... Po prostu złożyli to jak nowe Zeldy, ale licho i niepasująco do Metroid, gdzie jest za dużo elementów nic nie wnoszących, poza rozwleczeniem. 

Dla osób niepamiętających tego trailera gry, którą robili ludzie LucasArts Singapore, potem przeniesionych do Bandai Namco Studios Singapore, które robiło oryginalnego Metroid Prime 4, aż Nintendo anulowało projekt... Potem kupując ich dosłownie tygodnie temu, a przynajmniej wiadomości są sprzed tygodnia. 
12 lat temu był ten trailer... Najpewniej złożone jest pod prezentację, a nie rzeczywistą grę, ale takie były założenia projektu i takiej wizji pragnę. Szajs w stylu Anthem i Concord dostaje zielone światło, a to...

Edit. Oh jeszcze jedno... Star Wars 1313 było anulowane, ponieważ Disney nabyło Lucasfilm i sprzątało "dom".
Sądząc po ich filmach Star Wars Fart nie mieli poczucia dobrego smaku i projekt anulowali, bo długo z nim schodziło. Valve potrafi mieć wiele rewizji projektów, ale dla normalnego korpo, które jest nowe w tej sprawie, były to tylko niepotrzebne koszty. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
  • Sad 1
Opublikowano

Najprawdopodobniej ta pustynna statua od The Game Awards to teaser nowej gry z franczyzy Divinity od Lariana.

https://www.ign.com/articles/we-think-we-know-what-geoff-keighleys-weird-desert-statue-is-teasing

Zarejestrowany trademark pokrywa się z centralnym elementem rzeźby. Larian zaprzecza, że pracują nad Original Sin 3, ALE... logotyp przypomina logotypy dwóch pierwszych gier z serii Divinity. Więc nie OS3, a powrót do hack'n'slashowych korzeni marki?

Opublikowano

J8RGdkY.jpeg

Cytat

Granie w Diablo II na Antarktydzie – ciekawostka z Reddita

Użytkownik Reddita o pseudonimie Updawg ogłosił, że jest pierwszą osobą na świecie, która zagrała w Diablo II na Antarktydzie, a dokładniej: pierwszą, która zrobiła to na przenośnej konsoli AYN Thor (sprzęt z Androidem, podobny do Nintendo 3DS, który zadebiutował dopiero w sierpniu 2025 roku).

Opublikował zdjęcie ekranu działającego w warunkach około –30°C, które są typowe dla tego regionu. Jak tłumaczył, chciał „zrobić coś wyjątkowego w tak pięknym i niezamieszkanym miejscu”.

Część komentujących zwróciła jednak uwagę, że przez 25 lat istnienia Diablo II gra była zapewne uruchamiana przez naukowców na stacjach antarktycznych, więc „rekord” dotyczy raczej konkretnego urządzenia, a nie samego faktu grania na Antarktydzie.

Diablo II, kultowa gra studia Blizzard North, została wydana w 2000 roku i do dziś ma status jednej z najważniejszych gier ARPG w historii.

Można, pewnie że można grać w Diablo II na Antarktydzie. :D 

• Like 1
Opublikowano

Z tym path tracingiem to musieli dodać bo by się zesrali jakby nie wspomnieli o tym RT/PT. Całe Digital Foundry :lol2:

Spoiler

A realia są takie, że to lipa straszna, bo mija w tym miesiącu właśnie 19 lat od pierwszego polygonalnego śniego w Lost Planet na x360 (wtedy to rozumiałem zachwyty nad tym) a  mamy tylko tyle postępu ile mamy i nadal z takimi wadami jakie mamy. 

Jakby mi ktoś te 19 lat temu powiedział, że po niemal 20 latach będzie nadal tak kulawo, to bym nie uwierzył. Nadal wyraźnie brakuje polygonów, mocy obliczeniowej, nadal efekt jest wyraźnie opóźniony i wyraźnie nie odpowiada prawdziwej fizyce. Takiego postępu jak mamy w 2025 to się człowiek wtedy spodziewał w roku 2010-11. Albo większego, szczerze mówiąc. 

Opublikowano

Eh... No i kolejna ofiara Covida, który to według kretynów jest tylko katarkiem i ściemą. 

Straciliśmy fajnego voice-aktora, z bardzo długą listą gier, animacji i filmów, w których grał.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Ward_(voice_actor)

Kojarzyłem tylko z Ratcheta (Cpt. Quark) ale jak się okazało słyszałem go w wielu innych grach. 

Podają, że to niby od czegoś innego, nie od Covidu, ale moim zdaniem jak tak go rozwalił ten Covid, to albo przyspieszył o kilka dekad rozwój albo zapoczątkował problemy. Nie pierwszy i nie nawet 10ty taki przypadek, ale to już nie miejsce do tego typu dyskuji, ten offtop jest growy. 

• Sad 1
Opublikowano

Jak ktoś nie zna kanału i lubi żarty i sarkazm, to polecam

No i trzeba znać angielski, ale na tym forum to chyba większość zna

To najnowszy filmik, ale polecam cały kanał. Nie zawsze mu filmik wyjdzie, nie zawsze żart "trafi", ale niektóre jego filmiki naprawdę mnie rozbawiły.

Tylko nie traktujcie tego co mówi zbyt poważnie, bo to nie jest newsman ani analityk. Gość nagrywa śmieszne filmiki i tyle. A że czasem do tego mówi mądrze i trafnie diagnozuje debilizmy w branży to przypadek :)