Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile razy mam powtarzać. Nowe pokolenie graczy ma to w dupie i grają głównie w multi albo gry typu Wolverine. Nic już się nie zmieni w tej kwestii.

4 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Kolejny dzień retrospekcji po Onimusha i ten materiał przypadkiem dopełnił moje zdanie o tej grze mimo, że nie  jest wspomniana.

Nowa Onimusha mniej zapadła mi w pamięć niż Rondo of Blood. Wolałbym wydać 100 zł na tą starą Caslevenie niż nową gre Capcomu, nie mówiąc o spędzeniu 28 godzin. :E

Od dziś porzucam współczesne gry od razu, gdy coś mi nie pasuje. Dość sprawdzanie jak głęboko sięga zmarnowany potencjał lub co potrafią obecni twórcy.

@ODIN85 Może jeśli przebrniesz z jakimś tłumaczeniem AI to zrozumiesz skąd te oburzenie na Wolverine itp, ale na pewno ktoś, kiedyś doda polskie napisy, przynajmniej kiedyś tak byłoby.

Trzeba zrobić arkę starych gier do polecania, bo będzie niewiele nowych, dużych tytułów wart uwagi. ;)

.

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Ile razy mam powtarzać. 

To nie dotyczy samego projektu, ułatwień itd..., tylko źródła tego podejścia i partactwa.... Inżynieria społeczna i tworzenia pokoleń do konsumpcji papki z marżą, gdzie grom dostało się później niż innym.

Film zaczyna się od przypomnienia funduszy inwestycyjny, w tym kwestii Blackrock i jego ESG, gdzie spełnienie warunków otwiera drogę do finansowania działalności.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
6 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Ile razy mam powtarzać. Nowe pokolenie graczy ma to w dupie i grają głównie w multi albo gry typu Wolverine. Nic już się nie zmieni w tej kwestii.

.

Tak jak całe nowe pokolenie słucha gówno muzyki zrobionej przez AI, nie tak nie jest, znam wielu młodych ludzi którzy grają dobre, Odin85 weź rozbieg i p****** w ścianę z pełną prędkością, bo piszesz takie kocopoły że aż szkoda czytać. 

Opublikowano (edytowane)

Na przykładzie jedzenia...

Korporacja chce sprzedać papkę z marżą, która przy okazji tworzy pokolenia mniej zdatne do zauważania i organizacji.

Zaczyna się przemycanie większej tolerancji na ten smak i formę, ogranicza się dobrą kuchnię, aby nie było łatwego porównania, a już na pewno nie chcą konkurencji z dawną techniką gotowania. Finansowane mają być głównie te same formy i smaki, przez xo ustanowione są wytyczne i nadzorcy kucharzy, którzy sięgają uczelni, gdzie uczą się fachu. 

Ale w końcu każdy może jeść co chce, a trudno spróbować czegoś wymagającego gryzienia, gdy już nie ma dawnych sił po latach jedzenia papki... Subtelne smaki, łączenie faktur, dopracowane metody, znakomite składniki? Ugh, po co to komu, ja chce smaczne tu i teraz, przecież nikt nie wynika z czego to jest, gdy jest smaczne (komfortowe, dopaminowe) i wypełnia żołądek (zajmuje czas).

Edit. Największym wrogiem korporacji jest inspiracja, motywacja i organizacja społeczna... Zupa z tych składników prowadzi do inwencji twórczej, czego mieliśmy wysyp w dawnych latach. Kipeskia jakość tych składników, prowadzi do papki.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
17 minut temu, Stjepan napisał(a):

Tak jak całe nowe pokolenie słucha gówno muzyki zrobionej przez AI, nie tak nie jest, znam wielu młodych ludzi którzy grają dobre, Odin85 weź rozbieg i p****** w ścianę z pełną prędkością, bo piszesz takie kocopoły że aż szkoda czytać. 

To wyjątki i jakiś śmieszny promil. Ja widzę co się dzieje u mnie w domu.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

To wyjątki i jakiś śmieszny promil. Ja widzę co się dzieje u mnie w domu.

Ja widzę co się dzieje poza grami, multum młodych ludzi jeździ na koncerty i festiwale, oprócz tego gra muzykę, tak umie w instrumenty, roczniki 2000 i później, do tego młody mojej siostry gra w gry single player, nie takie jak Wokerin, a ma 10 lat. 

C8lOgyY.jpeg

Opublikowano
10 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Aha młodzi ludzie to dla Ciebie inny wiek.

Mi chodzi o podstawówkę:E

Tak 20+ pokolenie Z to są młodzi ludzie, podstawówka to są dzieciaki które jeszcze nie mają własnego zdania, a tamci i owszem.