Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najgorzej jak twórcy jednak pójdą drogą granie w chmurze . Ale wszystko idzie w tym kierunku. Sprzęt komputerowy coraz droższy że nie długo graniem na pc będzie ekskluzywną zabawą. Łamanie kodu gier przez AI. Producenci będą sprzedawać sprzęt firmą nie detalistom. 

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Parcie na to żebyś nic nie miał i był szczęśliwy (grając w chmurze) jest już od dawna, teraz w związku z tym, że cała elektronika leci do centrów danych dodali do tego jeszcze argument ekonomiczny.

Opublikowano

Skopiowanie mechanik to pierwszy krok, jeszcze trzeba do tego zaprojektować AI przeciwników, lokacje i starcia...

Ale może to pomóc obniżyć próg wejścia lub chociaż skrócić czas.

Może RTSy odżyją, bo tam próg wejścia jest ogromny, jeśli chce się zrobić coś złożonego... Skopiowanie pathfinding już dużo ułatwi...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Może RTSy odżyją

Hmm nie pomyslałem o tym, ale jakby tak dokonać wstecznej inżynierii pierwszego Empire Earth albo Supreme Commander i dać ulepszone... (Tak wiem "podróbki" SC już są, ale mi nie pasują). 

Opublikowano (edytowane)

Hmm, jeśli coś podchodzi pod abandonware to chyba mogą zrobić z tego open source i wykorzystać zawartość dowolnie? 

Bitwę o Śródziemie 1,2 i dodatek możnaby w ten sposób wykorzystać, a prawie nic nie użyło systemów z tej gry. Oczywiście poza licencjonowaną zawartością z LOTR.

Oh, Prey 2006 i Blur też zaliczają się do abandonware.

Edytowane przez musichunter1x