Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

apropo

Mam pytanie o to, jak wygląda nagrywanie 120fps lub więcej wspomagane sprzętowo. Chodzi mi o takie, które nie zabiera więcej jak 1-2% wydajności w grze.

Co jest obecnie możliwe na serii 4xxx i co na serii 5xxx, a jak nie ma opcji nagrywania powyżej 120, może ktoś siedzi w temacie i wie czy to technicznie możliwe, jeśli programiści Nvidii uznają, że warto taką opcję udostępnić?

I czy nagrywanie 120 jest normalnie dostępne, czy trzeba coś kombinować, czy te jakie daje soft Nvidii sobie radzi?

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

@samsung70 Mem, więc trzeba traktować pół żartem, pół serio :) ale jak kiedyś podobno "Laszlo Hanyecz, programista z Florydy, 14 lat temu kupił dwie pizze za 10 tysięcy bitcoinów. Wówczas była to równowartość 41 dolarów, gdyż bitcoin kosztował 0,41 centa. Z cenowego punktu widzenia w tamtej transakcji nie było nic dziwnego. Dziś jednak 10 tysięcy bitcoinów to równowartość około 680 milionów dolarów." 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano

W wieku 52 lat zmarł Viktor Antonov, dyrektor artystyczny HL2 i Dishonored, współpracujący także przy takich produkcjach jak Wolfenstein: The New Order, Dishonored 2, Fallout 4 czy nowy Doom. Dwa pierwsze tytuły to od strony art designu absolutne potęgi, chyba nie tylko w moich oczach. Spora strata dla branży. :(

• Upvote 2
Opublikowano

Ah te przeklęte shorty, ale przynajmniej czasem coś dobrego wpadnie :E 
Od razu skojarzyło mi się z poziomem niektórych dawnym gier, w porównaniu do obecnych. Dziś mało która ma jaja wrzucić gracza do wody, aby nauczył się wszystkiego w trakcie.
Przesadyzm samouczków to już zmora, a poczułem się jak ten chłopiec, gdy odpaliłem KCD 1.

Opublikowano

W grach widzimy regres, w sprzęcie ehh co odwala nvidia to głowa mała, szkoda gadać, w mainstrimowych filmach to samo, regres, dobrze że muzyki słucham specyficznej, gdzie trzeba mieć talent i pomysł by coś ciekawego stworzyć, wiem są kapele metalowe mainstimowe, ale jak ktoś w tym siedzi tak jak ja 30 lat, to ma swój gust i wie czego słucha, dlaczego tak jest, mi się wydaje że te młodsze pokolenie odemnie po prostu położyło lachę na wszystko i woli patrzeć w ekran telefonu niż coś robić więcej, walczyć o coś lepszego, takie luźne przemyślenia.

Wczoraj na urodzinach mojego najlepszego kumpla. obchodził 42 urodziny, gadalismy o starych grach, że byśmy sobie popykali jeszcze kiedyś po LANie, obaj też jesteśmy metalowcami :metal: tak to już bywa. :E  Gram w RDR 1 Remastered, jaka ta gra jest zajebista, po wypłacie kupię BigBox Warlords 3, bo tak, stare gry mają klimat, ostatnio grałem też w COD 2, kocham tą część najlepszy COD dla mnie, kuźwa co za klimat drugiej wojny światowej, wylewa się z ekranu. Chciałbym jeszcze dostać Remaster GTA IV no i GTA London 1969 i 1961, moje ulubiona GTA.

• Like 5
Opublikowano (edytowane)

Dobrze prawisz @Stjepan, mam podobne przemyślenia i obserwacje ;) 

Na szczęście w głupocie dookoła widać z roku na rok postęp :E Technologia idzie do przodu, wręcz zasuwa a coraz więcej ludzi moim zdaniem zachowuje się tak, jakby dopiero co zeszli z drzew :P 

Edytowane przez lamparcicho