Kakarotto 727 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja Optymalizacji nie ruszali, ale za to popsuli oświetlenie. Chyba feedback negatywny pomylili z pozytywnym. Pobiorę i ogram sobie na padzie, jeśli ręka pozwoli. Trzeba to zobaczyć na własne oczy.
Ryszawy 401 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Łomatko, z dema na demo gorzej... A gdzież to światło rozproszone i odbite zniknęło?
Kakarotto 727 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja (edytowane) W dniu 9.05.2025 o 20:14, dawidoxx napisał(a): Mam wrażenie ze coś z kolorami przekombinowali.. i z oświetleniem też coś było ruszane, bo na postacie pada ciągły cień.. na pewno w poprzedniej wersji tak to nie wyglądało Odpaliłem sobie demko i nie ma raczej wielkich różnic z poprzednim. Cosik masz inaczej chyba ustawione niż trzeba, a chyba złego dema ściągnąć się nie da. Nie mam takich dziwnych cieni. Edytowane 11 Maja przez Kakarotto
dawidoxx 974 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja 8 godzin temu, Kakarotto napisał(a): Na jakich ustawieniach grasz?
Kakarotto 727 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja 1 godzinę temu, dawidoxx napisał(a): Na jakich ustawieniach grasz? Najwyższe ustawienia (AO), wyłączona głębia, z HDR. Sprawdzałem też inne ustawienia i dalej nie ma takich cieni. HDR nie ruszałem, więc może to jest problem. Później sprawdzę.
Gothic 120 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja (edytowane) To "bez cieni" to tak jakby bardziej bez kolorów i nawet klimatycznie to wygląda i pasuje trochę do Gothica. Edytowane 12 Maja przez Gothic
Kakarotto 727 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja @Gothic Zrobiłem jeszcze takie porównanie, najwyższe i najniższe ustawienia: To chyba sentyment, ale mimo, że pierwszy screen wygląda lepiej, to drugi tak bardziej jakoś pasuje do G1.
Kakarotto 727 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja (edytowane) 4 godziny temu, ODIN85 napisał(a): To ma Rt? Demo nie ma, a przynajmniej nie znalazłem takich informacji. W samej grze ma być. Ponoć na najwyższych ustawieniach włącza się lumen. I to chyba prawda, coś się włącza i zżera 100 fpsów bez zmiany czegokolwiek. Najwyższe: Prawie najwyższe: Edytowane 12 Maja przez Kakarotto
Ryszawy 401 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja (edytowane) Lumen, a pokładałem takie nadzieje w tej technologii... będzie jak w nowym Oblivionie, różnica, że tak powiem "niezauważalna", a wymagania jak Path Tracing w CP2077. Edytowane 13 Maja przez Ryszawy
King Arthas 97 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca W dniu 13.05.2025 o 20:53, Ryszawy napisał(a): "niezauważalna" To będzie można wyłączyć i mieć sporo fpsów więcej, skoro niezauważalna
dawidoxx 974 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Ten remake ma wyjść w tym roku czy dopiero 2026?
Gothic 120 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca 3 godziny temu, dawidoxx napisał(a): Ten remake ma wyjść w tym roku czy dopiero 2026? Ostateczny termin premiery to październik 2025 - marzec 2026
Gothic 120 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca Za niedługo to już całą grę pokażą, ciekawe czy dążą do perfekcji czy też gra jest tak dziurawa i zabugowana, że tak czy siak wyjdzie techniczny bubel w stylu choćby Stalkera 2. 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca Nie no to będzie mniejsza gra niż Stalker i aż tak źle nie powinno być.
bleidd 477 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca Męczą tę grę strasznie długo, a to jednak nie jest ogromna gra i nie trzeba wymyślać też wszystkiego od zera. Ale pewnie brakuje im doświadczenia a UE5 nie jest taki prosty dla niedoświadczonych. Stylistyka gry aż zanadto szarobura jak dla mnie. Dobrze, że odeszli od kolorystyki z Playable teaser z 2019 ale chyba przesunęli wajchę aż za bardzo w drugą stronę
Gothic 120 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca 6 godzin temu, bleidd napisał(a): Męczą tę grę strasznie długo, a to jednak nie jest ogromna gra i nie trzeba wymyślać też wszystkiego od zera. Ale pewnie brakuje im doświadczenia a UE5 nie jest taki prosty dla niedoświadczonych. Stylistyka gry aż zanadto szarobura jak dla mnie. Dobrze, że odeszli od kolorystyki z Playable teaser z 2019 ale chyba przesunęli wajchę aż za bardzo w drugą stronę No napisałem na górze, że albo chcą zrobić grę niemalże idealną albo coś im nie idzie i mają zabugowany i rozerwaną grę na części z toną błędów.
Tomek_ITH 317 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca (edytowane) Edytowane 8 Lipca przez Tomek_ITH 2
Gothic 120 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca (edytowane) Beznadziejny materiał w porównaniu z drugą częścią Making Of. Coś mi się wydaje, że gra będzie słaba oprócz muzyki, udźwiękowienia i polskiego dubbingu. Edytowane 8 Lipca przez Gothic 1
Sheenek 330 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca Calkiem sporo nowych lokacji pokazali, z tego co gadaja to jednak sporo pasji maja. Zobaczymy na ile bedzie ich stac, mam nadzieje ze nie zawioda.
King Arthas 97 Opublikowano 9 Lipca Opublikowano 9 Lipca W dniu 6.07.2025 o 20:50, Gothic napisał(a): Za niedługo to już całą grę pokażą, ciekawe czy dążą do perfekcji czy też gra jest tak dziurawa i zabugowana, że tak czy siak wyjdzie techniczny bubel w stylu choćby Stalkera 2. Przecież było demo dwa razy i moim zdaniem jest spory postęp. Mi nawet w dema się grało przyjemnie.
Gothic 120 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca Obecnie to bardziej od samej gry ciekawi mnie Bezimienny i Xardas w nowej oprawie ze starymi/nowymi głosami bo raczej Mikołajczak i Marzecki to pewniaki, chyba już za tydzień się przekonamy.
Gothic 120 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Na początku przyszłego roku też mogą wyjść mocne gry przed GTA VI typu najnowszy Resident Evil także już wieszczę, że na zachodnie w UK i USA mogą mieć ciężko, że sprzedażą natomiast myślę, że już w samej Polsce i Niemczech gra się bardzo dobrze sprzeda.
Rekomendowane odpowiedzi