Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Torezz u mnie był w Starym Obozie obok magów ognia. Ewentualnie wejście do magów wody w nowym obozie. Nie wiem czy jakiś Guru naucza w 3akcie ale zanim wybrałem obóz to jeden z nich naucza, nie wiem jak teraz po tych wszystkich perturbacjach w fabule.

Opublikowano

Rozdział 3, jestem już strażnikiem i od razu kupiłem sobie najlepszą zbroje. Najlepiej się handluje orężem orków i pokonanych przeciwników :E 

2-3 tysiące bryłek to nie problem.

powoli zaczynam odczuwać brak eliksirów - kto może mnie nauczyć ich tworzenia :hmm:

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Rozdział 3, jestem już strażnikiem i od razu kupiłem sobie najlepszą zbroje. Najlepiej się handluje orężem orków i pokonanych przeciwników :E 

powoli zaczynam odczuwać brak eliksirów - kto może mnie nauczyć ich tworzenia :hmm:

Niby Alchemii uczą Damarok w starym obozie i Riordan w NO.

=================================================================================================

Ostatecznie się skusiłem. :boink: Za dużo pozytywnych informacji i wspomnień z lat młodości. :P 

Postanowiłem zostać magiem ognia, bo z tego co wyczytałem można już od początku iść tylko w magię i olać inwestowanie w siłę/zręczność, czy miecze/łuki. 

Zrzut ekranu 2026-06-11 092003.png

Edytowane przez Gordek
  • Like 2
Opublikowano

Ja też ale until... dopóki nie dopadły mnie bugi. :E Przypomina mi to premierę Dragons Dogmy 2, gdzie po ponad tygodniu czekania na patcha do dziś nie skończyłem głównego wątku, tam też miałem buga blokującego główne zakończenie gry.
Tak to jest jak się robi coś nie pomyśli twórców, eksploruje nie tam gdzie trzeba.  

Opublikowano

Overall gra jest po prostu świetna . . .  chce ją odpalać, zaglądać w każdy kąt, rozwijać postać - ciekawi mnie wątek główny, dialogi, postacie  . . .

Dziś takich gier nie ma, smutne jak przez 25 lat branża poza  piękną grafiką doświadczyła regresu prawie na każdej innej płaszczyźnie . . .

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Bez spoilerów, bo ja mało co pamiętam. Wybór strony(obozu), grania magiem itd nie powoduje zmian w fabule? Tylko dostajemy kilka pobocznych zadań? Tu chyba różnicą była nasza przynależność do frakcji, postaci i kilka zadań pobocznych, a główna fabuła powinna być identyczna dla każdej strony?

Zapewne zagrałbym kilka podejść jak wszystko będzie działać, w oryginał grałem wieki temu i mało co pamiętam poza finałem i jakimiś przebłyskami, 2 akt to wraz graniem powoli sobie przypominałem co i jak.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Mapa jest mała, nie ma problemu z bieganiem, szczególnie po kilku minutach zna się na pamięć gdzie iść, bieganie nie ma staminy więc można biegać do woli. Teleporty są ale w późniejszym czasie. 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Długo będą się wszyscy czepiać o to, że pobiłem kopacza? Wszedłem do starego obozu, strażnik chciał ode mnie haracz. Z racji, że nie miałem to nie dałem. Kopacz miał o to do mnie pretensje, że teraz na moją działkę oni się będą składać i mnie zaatakował. Odbiłem go w obronie, ale nie zabiłem(jestem litościwy 😁). Jednak wszyscy mają teraz o to problem i przypominają mi to przy każdej okazji, nawet w kopalni. A minęło już dużo czasu.

Edytowane przez Necronom
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Necronom napisał(a):

Długo będą się wszyscy czepiać o to, że pobiłem kopacza? Wszedłem do starego obozu, strażnik chciał ode mnie haracz. Z racji, że nie miałem to nie dałem. Kopacz miał o to do mnie pretensje, że teraz na moją działkę oni się będą składać i mnie zaatakował. Odbiłem go w obronie, ale nie zabiłem(jestem litościwy 😁). Jednak wszyscy mają teraz o to problem i przypominają mi to przy każdej okazji, nawet w kopalni. A minęło już dużo czasu.

Miałem zadanie wygrać walkę na bagnach na arenie. Po wygranej wrzyscy mnie bili. Za 5 razem jakoś poszło:E

5 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Mam pełno rzeczy a kupcy nie mają tyle kasy:(

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano

Nic nie da, zrobiłem przemianę w robala, w nocy jak strażnicy drzemią na stojąco dotarłem do Saturasa ale jak go obudziłem to mnie atakował wezwał wszystkich magów i mnie zabili. 
Z racji tego odpaliłem sobie Klasyka, bo Remake jest niegrywalny, a patcha nie wiadomo kiedy dostaniemy, może za tydzień, może w inny dzień.

Opublikowano (edytowane)

Co ja robiłem żeby samemu to naprawić, pójście nago, przemiana w robala, na siłę, próba zagadania każdego, szukanie innych opcji, kompletnie nic nie daje jako, że to silnik UE to nie działają wszelkie sztuczki na skrypty jakie były w oryginalnym silniku.

Edytowane przez Reddzik