Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, galakty napisał(a):

Ścierwojad mnie ubił

Takie ścierwo?:Up_to_s:  Praktyka czyni mistrza, teraz jesteś jak ja byłem leszczem, nikim ale za kilka godzin to będziesz bić dużo silniejszych. Czuć progres. Ja byłem na (spoiler) nabić trochu doświadczenia :)  Też będziesz takich bił, o ile wcześniej Ci się coś w grze nie spodoba, jeśli masz styczność pierwszy raz z taką grą. :)

Opublikowano

Sprzeciwiłem się jednemu strażnikowi i nie dałem bryłek za ochronę, a ten nasłał na mnie kopaczy, na szczęście za którymś razem udało się ich pokonać i zyskać nawet w nich pomoc. Nie pamiętam oryginału, ale pewnie to było, jednak tutaj dość ciekawie poprowadzone.
Gra nocą ma fajny klimat, ale przez zdecydowanie bogatsze detale podłoża, niemal nie widać gdzie są fanty do zebrania i łatwo wpaść w śpiące stworki :weed:, a pochodnia tylko połowicznie ułatwia obserwację, dobrze to rozegrali, bo zaczyna się robić ciężej niż w oryginale :yuppie:

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Póki co mam problem z tym zamkiem, myślałem, że awans na maks poziom otwierania pomoże ale nie ma bata, nadal tak samo.
domyślne ułożenie, 1 i 2 chodzą same, 6 z 2, 5 z 4, 3 z 5, 4 połączona z 5 6 i 3.  Nie mogę tego ruszyć, przez to, że 4 porusza tyloma na raz, to i 5 3  często są na samym krańcu i nie mogę ruszyć
nie ma jak 5 i 3 ruszyć na środek, cały czas mam je na prawo, i ruch w lewo jest zablokowany bo nie ma miejsca.
mógłbym poszukać na yt rozwiązanie ale tego póki co nie zrobiłem, zapisuję grę i próbuję ale po x ruchach blokuję 3 i 5 zakładkę, a wycisnąć je na środek jest problemem, za dużo kombinacji i jedno drugiemu zaprzecza.
Nie szukałem poradnika, nie używam modów, zapisuję grę i testuję ale póki co poddałem się. Tylko ta skrzynia mi została. 

Spoiler

20260612191236_1.thumb.jpg.9eede20812185204b8d02000be63fb0a.jpg

dokładnie ta skrzynia

Spoiler

koło kowala w zamku. Gram strażnikiem- Stary Obóz.

Spoiler

20260612191139_1.thumb.jpg.109bd35ce7df33fc3b6bf741a0d17669.jpg

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
22 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Takie ścierwo?:Up_to_s:  Praktyka czyni mistrza, teraz jesteś jak ja byłem leszczem, nikim ale za kilka godzin to będziesz bić dużo silniejszych. Czuć progres. Ja byłem na (spoiler) nabić trochu doświadczenia :)  Też będziesz takich bił, o ile wcześniej Ci się coś w grze nie spodoba, jeśli masz styczność pierwszy raz z taką grą. :)

Miałem jakąś połowę życia i nawet do starego obozu nie doszedłem :D 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, PaVLo napisał(a):

Sprzeciwiłem się jednemu strażnikowi i nie dałem bryłek za ochronę, a ten nasłał na mnie kopaczy, na szczęście za którymś razem udało się ich pokonać i zyskać nawet w nich pomoc. Nie pamiętam oryginału, ale pewnie to było, jednak tutaj dość ciekawie poprowadzone.
Gra nocą ma fajny klimat, ale przez zdecydowanie bogatsze detale podłoża, niemal nie widać gdzie są fanty do zebrania i łatwo wpaść w śpiące stworki :weed:, a pochodnia tylko połowicznie ułatwia obserwację, dobrze to rozegrali, bo zaczyna się robić ciężej niż w oryginale :yuppie:

Zrobiłem to samo. Podsłuchał to kopacze Herek, po czym mnie zaatakował. Pobiłem go i teraz wszyscy psioczą. Dodatkowo przez to, że pobiłem go za wcześnie zablokowałem questa dla Kyle'a.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Reddzik napisał(a):

Póki co mam problem z tym zamkiem

Chyba natrafiłem na ten sam zamek, a jeszcze nawet nie mam żadnego poziomu otwierania i poddałem się, bo jest kompletnie nie do otworzenia. 
W ogóle te zamki psują mi tutaj całą grę, bo z prostej czynności, zrobili durne łamigłówki, które zabierają mnóstwo czasu, który można przeznaczyć na ciekawsze rzeczy :mad:

2 minuty temu, Necronom napisał(a):

Zrobiłem to samo. Podsłuchał to kopacze Herek, po czym mnie zaatakował. Pobiłem go i teraz wszyscy psioczą. Dodatkowo przez to, że pobiłem go za wcześnie zablokowałem questa dla Kyle'a.

Ja poczekałem, aż mnie Herek zaatakuje i go pobiłem, ale potem mamy kolejną osobę, która chce pomocy w odzyskaniu amuletu, polecam się zgodzić ;)

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano

Byłem w miejscu gdzie pobiłem kilka orków itp tam skrzynia była bardzo podobna do tej w.w co wrzuciłem screeny ale było 5 suwaków i za którymś razem się udało. Ta co wrzuciłem screeny wydaje się być trudna z racji dodatkowego suwaka i zwiększa to kombinacje. Może jeszcze potestuję.

Opublikowano
55 minut temu, Reddzik napisał(a):

Póki co mam problem z tym zamkiem, myślałem, że awans na maks poziom otwierania pomoże ale nie ma bata, nadal tak samo.
domyślne ułożenie, 1 i 2 chodzą same, 6 z 2, 5 z 4, 3 z 5, 4 połączona z 5 6 i 3.  Nie mogę tego ruszyć, przez to, że 4 porusza tyloma na raz, to i 5 3  często są na samym krańcu i nie mogę ruszyć
nie ma jak 5 i 3 ruszyć na środek, cały czas mam je na prawo, i ruch w lewo jest zablokowany bo nie ma miejsca.
mógłbym poszukać na yt rozwiązanie ale tego póki co nie zrobiłem, zapisuję grę i próbuję ale po x ruchach blokuję 3 i 5 zakładkę, a wycisnąć je na środek jest problemem, za dużo kombinacji i jedno drugiemu zaprzecza.
Nie szukałem poradnika, nie używam modów, zapisuję grę i testuję ale póki co poddałem się. Tylko ta skrzynia mi została. 

Ukryj zawartość

20260612191236_1.thumb.jpg.9eede20812185204b8d02000be63fb0a.jpg

dokładnie ta skrzynia

Pokaż ukrytą zawartość

koło kowala w zamku. Gram strażnikiem- Stary Obóz.

Pokaż ukrytą zawartość

20260612191139_1.thumb.jpg.109bd35ce7df33fc3b6bf741a0d17669.jpg

https://dsazz.github.io/gothic-remake-lockbreaker/#5.0000010001100102210020100.52056

Kolega wczesniej wrzucil, dziala jak zloto.

Opublikowano (edytowane)

Chodziło mi o FSR FG dostępny w menu gry w ustawieniach grafiki. Na Radeonie tego używałem.

U Nvidii to chyba nie trzeba nawet nic w appce zmieniać, są zaimplementowane w grze najnowsze biblioteki DLSS

Edytowane przez tom36816