Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I właśnie o to chodzi w demach, aby ludzie mogli zobaczyć co z czym się je, i pomóc twórcom swoimi raportami co kuleje co trzeba naprawić itp itd... A ostatnimi czasy większość takie dema wydaje jako pełnoprawne gry... 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Pograłem i jest o wiele lepiej niż wcześniejszy teaser, walka nie jest zła ale w starszym gothicu możliwe że z przyzwyczajenia lepiej mi się to obsługiwało, w szczególności blok, odskok, atak na boki (teraz Prawy przycisk myszy, ctrl, alt), brakuje również ataku z biegu, mix nisko średnich do tego tekstury maksymalne i przy 75% 3840x2160 stabilne 60fps i użycie gpu 80-95^% - RX 7800 xt, na laptopie z ryzen 7535hs + Rtx 2050 - niskie - 50% 1920x1080 - 40-50fps.

Edytowane przez Keleris
Opublikowano
W dniu 1.03.2025 o 12:57, Ryszawy napisał(a):

Jak na demo, gdzie spotyka się z sześć postaci, wykonuje z dwa zadania, a teren do zwiedzania nie jest największy, to ilość błędów jest mocno niepokojąca.

Ten build co graliśmy jest ponoć 6 miesięcy stary.

U mnie jedyny błąd to taki, że raz po wczytaniu nie pokazał się dolny pasek z itemami. Musiałem wczytać zapis.

Opublikowano (edytowane)

Demo, to ma być coś co zachęci cię do kupienia pełnej wersji, powiedzmy w dzień premiery, więc z założenia musi to być maksymalnie dobrze dopracowany produkt. Wypolerowany bawełnianą szmatką i pastą polerską. Nie coś, co jest buildem sprzed sześciu miesięcy. Oj tam, oj tam, jakoś to będzie, graliśmy z kolegami pół roku temu i działało. Brakujące tekstury, brakujące audio, wieszające się skrypty...

Tutaj masz sześć postaci, z kilkanaście skryptów, teren 500m2, to jest coś, taki okruch, który powinien błyszczeć, powinien być dopracoway w tydzień, przez ogarnięty zespól, w zasadzie do perfekcji i tyle...

Ja wiem, kiedy się u mnie wyłożyło. Na sejwie, po polowaniu z Draxem. Skrypt zapisał się na stałe w i został on po prostu w tym miejscu, gdzie mu pomagaliśmy. Wielu ma problemy ze zwykłą interakcją z Ratfordem, ja miałem dziwne zachowanie po lekcji fechtunku, bo nie schowałem na czas miecza i musiałem odejść kawałek, żeby zachowanie postaci się zresetowało.

To jest bardzo proste. Nie ma żadnego usprawiedliwienia, dla wypuszczenia dema w takim stanie i tyle...

Bo pomyśl, hmmm... co może pójść nie tak, jeżeli zamiast pięciu postaci, jak w demie, dostaniemy interakcję z kilkudziesięcioma?

Edytowane przez Ryszawy
  • Haha 1
  • Confused 2
Opublikowano (edytowane)

Panie Rysiu mamy 2025r a nie 2000... pora wrócić do rzeczywistości i popatrzeć jak teraz wyglądają premierowe pełne wersje gier, to te demo nic nie odbiega od tego co twórcy teraz wypuszczają jako final bulid 🙂

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

@Ryszawy

A kiedy dema spełniały te założenia? Bo ja nie pamiętam aby tak było kiedykolwiek.

demo to zawsze jakiś wczesny build. Dodatkowo tutaj wystarczy przekonać że jest klimat, bo tacy są odbiorcy gry. Nie będzie nam drewno przeszkadzało, ani jakieś glicze :) 

Teraz są często dema po premierze gry które udostępniają początkowe etapy.

Opublikowano

OK, zdaję sobie sprawę jak to współcześnie wygląda (nowy Stalker), ale jak chcesz sprzedać produkt, to nie możesz bazować na grupie, która kiedyś tam grała w oryginał Gothica i kochają to drewno i niedoróbki, bo sam się prosisz o kłopoty.

Opublikowano

Jak drewno i niedoróbki nie będą powodowały niemożliwości zrobienia questa czy nie daj Boże jak Ci sejwy wywali(KCD2) to nie będzie aż takiego kłopotu. Już twórcy przyzwyczaili do takich rzeczy od kilku lat także ten tego :) gorsze :kupa: się sprzedają taki jest teraz target niestety. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Wyjdzie pod koniec tego roku chyba, że GTA VI pokrzyżuje plany to przełożą na marzec 2026 aby się wstrzelić w 25 rocznicę oryginalnego Gothica co nawet symbolicznie pasuje.

Edytowane przez Gothic
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mam wrażenie ze coś z kolorami przekombinowali.. i z oświetleniem też coś było ruszane, bo na postacie pada ciągły cień.. na pewno w poprzedniej wersji tak to nie wyglądało ;) 

20250509201015_1.jpg

20250509201040_1.jpg

20250509201107_1.jpg

Edytowane przez dawidoxx