Tą platformę miałem od 2007 do 2020 lub 2021r i przemaglowałem 3 CPU na niej. Najpierw E2160 szedł na 3GHz na P5B. Na końcu E5440 też na 4 GHz na P5Q Deluxe.
25 giga ustawione na sztywno od lat
Z tym że ja nie mam problemu żeby na system poświęcić dysk 1TB i tak to u mnie wygląda. Część gier z aplikacji xbox mimo instalacji na innych dyskach i tak wciska część danych na dysk systemowy. Modyfikacje do gier, pluginy do programów itd. większość idzie w katalog dokumenty który jest na dysku systemowym.
Tak czytam te bzdury co niektórzy tu wypisują to normalnie jest śmiech na sali . Ale tu kolego masz rację ja np. nikogo nie znam żeby się złącze 12vhpwr sfajczyło. A jak się boisz nie kupujesz ..👍
👍
Albo
@Elder
to ze sie palą to wiem, ale czym bylo to spowodwane? slabe piny? moze plastik zle odlany i wtyczka nie dolegała?
o wytrzymalosci konektorow nie muisisz mi mowic bo to dobrze znam
Wg specyfikacji stare piny 4.2mm są na max 13 albo 13,5A
nowy 3.0 czyli 12VHPWR jest 8,5A
czyli stare 6/8pin pcie wychodzi 468W a szło 150W (w rzadkich przypadkach niektorych radeonow - R9 nano/fury/295x2 i hd7990 gdzie lecialo ponad 200W to i tak 50% zapasu, nowy konektor teoretycznie dopuszcza 612W a karty biorą 600W
kabel custom jakbym mial robic to wyszedl by 120-130zł - z tym ze nie sprzedam byle komu, bo byle kto podlaczy byle jak i sie spali - i potem co? niesmak albo gorzej - mimo ze zrobilem wszyskto dobrze to fizyki nie przeszkocze
ja jakbym miał taka karte np do pracy i czesto dzialaby z takim obciązeniem to poszedłbym do serwisu i za 100-200zł poprosił o wylutowanie złącza i wlutowanie kabli 1mm bezposrednio do PCB po drugiej stronie 2x8pin do zasilacza bezposrednio i śpie spokojnie
Rekomendowane odpowiedzi