Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, VRman napisał(a):

W pełni bym się zgodził, gdybym tylko olał całą historię i realia. A te są takie, że turbanowcy od dawna mówią i robią co się da aby osiągnąć ich główny cel i zdaje się i sens życia - całkowitą zagładę Żydów. W kraju obok uczą dzieci, że "Żyd to podczłowiek", żeby ich zabijać bo jeszcze za to ich w niebie wujek z brodą nagrodzi. Nie wiem jak tłumaczą dzieciom nagrodę w postaci dziwić, ale to już ich problem. 

I ty proponujesz, żeby Żydzi grzecznie poprosili "nie róbcie tak", jak rozumiem?

Norbercie kochany. Argumenty "bo tak", nazywanie siebie geniuszem i  próba wyskakiwania z oszczerstwem z dupy (o teoriach spiskowych) raczej nie przekonają tutaj nikogo do twoich racji.

Jakie teorie spiskowe, człowieku :lol2:

Białe słonie też w moim poście były?

Podaj źródło wskazujące, że wszyscy irańczycy uczą dzieci że żyd to podczłowiek.

Piszesz jakieś farmazony, że dzieciom tłumaczą że dostaną w nagrodę dziewicę. Coś słyszałeś że dzwoni tyle że nie wiesz w którym kościele. 

Tacy fanatycy owszem mieszają młodym chłopakom w psychice i obiecują, że jak zginą w imię wiary to po śmierci dostaną ileś tam dziewic ale to znów jest odłam fanatyków, a nie że każdy irańczyk tak uczy dzieci.

Normalny muzułmanin nie wyznaje przemocy i w koranie nie ma takich zapisów. "Pojęcie "72 dziewic" jest bardziej związane z tradycją hadisową (która jest zbiorem opowieści o życiu i wypowiedziach Mahometa, ale nie jest częścią Koranu).

Do mordu nawołują radykalne odłamy muzułmanów, co ma odniesienie do każdej religii. Nawet wiara katolicka zrzesza całkiem ładne grono fanatyków, a nie jeden zabiłby za swoje przekonania...

Chyba więcej albo przynajmniej tyle samo żydów nawołuje do zabijania irańczyków, co irańczyków do zabijania żydów. Takie konflikty niosą ze sobą wrogość do całej nacji.

Mam bardzo luźne podejście do religii ale szczerze, jak by mi żydki zbombardowały dom albo zabili kogoś z rodziny to nie nadstawię drugiego policzka... też bym był żądny krwi.

Przełóż to teraz sobie w rejon konfliktu i masz odpowiedź jak mało potrzeba żeby głosić takie hasła.

Nienawidzę fanatyków religijnych bez względu na wyznanie. 

Opublikowano
40 minut temu, Badalamann napisał(a):

Okaże się z czasem. Jeśli się uda to rząd będzie prozachodni.

Zarówno Izrael jak inne państwa będą zwalczać tam ISIS czy jakieś siły lojalne wobec obecnego reżimu.

Ale po kolei. Najpierw trzeba całkowicie pokonac reżim obecnie rządzący Iranem. Potem silnie wesprzeć "naszych", być może silnym kontyngentem wojskowym. 

P.S. Szykujemy się na dalszy etap starcia z koalicją antyzachodnią. W NATO wszystkie państwa będą musiały wydawać 5% PKB na obronośc. Dla części państw członkowskich oznacza to kilkukrotny wzrost wydatków.

Nawet jak będzie Zachodni to będzie tak wątły jak inne zachodnie rządy w podobnych krajach.  Skończy się wieloletnią wojną domową rozdzierającą kraj. Może powstaną mniejsze państwa jak Persja. 
Za duże wpływy będą tam mięli różni gracze. Rosja, Chiny, Trucja, Arabowie. 

Teraz, lokiju napisał(a):

Tak bezwzględne profilowanie już w samych Chinach wymagałoby ogromnej mocy obliczeniowej a tych z niskim wskaźnikiem byłoby miliony przy tak dużej populacji. Pomijam już zbieranie danych na temat ludzi sporza Chin, które to korzystają z ich elektroniki.

https://pl.wikipedia.org/wiki/System_zaufania_społecznego

skoro duże korporacje mogą profilować każdego. Meta, ms, apple, google. To czemu niby dla silnego mocarstwa miałby to być problem.

Opublikowano
10 minut temu, Dimazz napisał(a):

skoro duże korporacje mogą profilować każdego. Meta, ms, apple, google. To czemu niby dla silnego mocarstwa miałby to być problem.

Te korpo zachodnie tak wszystko o nas wiedzą, że po tym jak zmieniłem pralkę to jeszcze tydzień mi walili reklamami pralek.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Norrberrto napisał(a):

Podaj źródło wskazujące, że wszyscy irańczycy uczą dzieci że żyd to podczłowiek.

Nie no, wcale nie uczą. Gdzie tam. 

I nie naginaj do "wszyscy" tylko po to, aby technicznie mieć rację. Bo jak na każdy milion, jeden nie będzie, to masz rację. :E

Piszesz jakieś farmazony, że dzieciom tłumaczą że dostaną w nagrodę dziewicę.

To była satyra. Ta religia jest tak durna, że gdy tylko mogę to będą ją wyśmiewał. A czym faktycznie ich indoktrynują, mnie mało interesuje. Jedyne co się liczy to efekt - wyrośnięcie na terrorystę nienawidzącego świata zachodniego i niewiernych. 

Coś słyszałeś że dzwoni tyle że nie wiesz w którym kościele. 

Tacy fanatycy owszem mieszają młodym chłopakom w psychice i obiecują, że jak zginą w imię wiary to po śmierci dostaną ileś tam dziewic ale to znów jest odłam fanatyków, a nie że każdy irańczyk tak uczy dzieci.

Nie pisałem, że każdy. Poza tym chodziło mi bardziej o tych w Gazie, ale ogólnie o tych sympatyzujących z brodaczami nawołującymi do zabijania niewiernych.

Nawet jakby to był tylko 0,1%, to policz sobie ile to będzie zamachowców, morderców i gwałcicieli z 5 miliona.

Normalny muzułmanin nie wyznaje przemocy i w koranie nie ma takich zapisów.

:E

Może ktoś się na to nabierze, ale ja nie. I na "normalnych muzułmaninów" też. 

A potem masz raport, że z EUROPY było np. 50 000 like'ów pod postami informującymi o krwawych atakach ISIS. No ale to na pewno był przypadek, albo akurat sporo ich odwiedzało tych nienormalnych, z innych krajów. Na pewno to zresztą nieprawda, bo by w CNN/BBC/TVN o tym pisali, prawda? 

Prawda?

:D

"Pojęcie "72 dziewic" jest bardziej związane z tradycją hadisową (która jest zbiorem opowieści o życiu i wypowiedziach Mahometa, ale nie jest częścią Koranu).

No i super. Część bzdur nie jest w książce z bzdurami, tylko w innej książce z bzdurami. OK, to wszystko zmienia. 

forum się zglitchowało, tu dopiero czytam i piszę, zaraz skończę edita, to się odniosę:

Do mordu nawołują radykalne odłamy muzułmanów, co ma odniesienie do każdej religii

Tak, tylko jak taki "normalny" muzułmanin nasłucha się radykała, to może się nagle zmienić w tego nienormalnego. A takich radykałów kłądących bzdury do głów jest sporo. W tym całkiem sporo było np. w Anglii. Powiedziałbyś mi o tym 20 lat temu to też bym nie uwierzył. A jednak tak się stało i na pewno stanie jeszcze nie raz, bo politycy się wolą przymilać islamistom. 

Co do każdej religii to nie skomentuję, bo szkoda mojego czasu. O tym już powstało tyle wypowiedzi i nawet memów, że nie sądzę, abyś kogokolwiek poza sobą takimi bzdurami przekonał. 

Weź zajrzyj no w statystyki i zobacz jak wygląda reprezentacja. Kto teraz kogo morduje. Z historią i realiami z roku np. 1500 to mi nie wyskakuj nawet.

Poza tym każda religia jest moim zdaniem szkodliwa, może poza jakimiś niszowymi, gdzie nie chodzi o władzę dla kapłanów. Jestem bardzo anty-religijny, więc tu mnie nie musisz przekonywać, że nie tylko islam ma wyznawców z odklejką. Tyle że to jest stosunek jak 1 do 10000 i to, że się jakiś chrześcijanin przejdzie po markecie z karabinem raz na kilka lat, jest nieporównywalne z atakami islamistów których są setki albo i tysiące każdego roku. 

. Nawet wiara katolicka zrzesza całkiem ładne grono fanatyków, a nie jeden zabiłby za swoje przekonania...

Chyba więcej albo przynajmniej tyle samo żydów nawołuje do zabijania irańczyków, co irańczyków do zabijania żydów.

To długi konflikt. Jest akcja, jest reakcja. Nie pochwalam, ale wcale mnie to nie dziwi, że w drugą stronę też indoktrynują. Nie ma jednak sensu próba przedstawienia obu stron jako równych sobie. Nie pamiętam, żebym słyszał że w "świętej" książce Żydów było coś o tym, że należy wymordować wszystkich nie-Żydów jeśli nie zechcą "dobrowolnie" przyjąć ich wiary.

Takie konflikty niosą ze sobą wrogość do całej nacji.

Mam bardzo luźne podejście do religii ale szczerze, jak by mi żydki zbombardowały dom albo zabili kogoś z rodziny to nie nadstawię drugiego policzka... też bym był żądny krwi.

Słuchaj i oglądaj więcej filmików "made by Hamas" to na pewno będziesz miał mądre opinie :E

Izrael wali w wojskowe cele, a pisanie o biednych cywilach śmierdzi ruską propagandą na kilometr. W Izraelu też zginęli cywile, jakbyś nie wiedział. 

Nienawidzę fanatyków religijnych bez względu na wyznanie. 

Dodajmy "i prawie-religijnych" jak grupy antifa, BLMy, skrajna lewica i ultraskrajna prawica" i się w końcu w czymś zgodzimy. 

"nie daj się omotać byś zaczął zabijać. Żadna idea nie jest warta życia".

śpiewał Kazik 30 lat temu

Edytowane przez VRman
Opublikowano
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Ciężko będzie to zweryfikować. Zaraz się okaże, że drogi czy inne infrastruktura i kilometrówki generalskie to wydatki na zbrojenia.

Decyzja może i jest podjęta, uważam że to bez znaczenia, bo wiadomo, że państwa to oleją.

u nas emeryturki wojskowych ida tez z tego budzetu, jak pojawi sie potrzeba to i emeryturki wzrosna ale pojawi sie dodatkowy podatek od emerytury

nowoczesne problemy potrzebuja nowoczesnych rozwiazan XD

Opublikowano

na onecie znalazłem newsa o tytule

Cytat

"Donald Trump ostrzega. "Gracie na rękę wrogowi. Nie róbcie tego!""

:E

No oni muszą sobie jaja robić. Dopiero co ruscy potępiali wredny atak na suwerenne państwo, które niczym nie sprowokowało, a teraz Trump mówi to. :E

Pani ironia już nie daje rady ze śmiechu i prosi, żeby przestać.

Opublikowano

Nie ma jak odpowiedzieć. 
Stracili zdolności bojowe. Zostały tylko takie nękające. Trochę dronów i rakietek. 
Ich opl już nie istnieje

Myśleli że nic im nie grozi to przekazali część ważnego sprzętu ruskim do walki z Ukrainą a tu bęc

Opublikowano (edytowane)

No tak ale Władek właśnie zapowiedział masową produkcję balistyków krótkiego i średniego zasięgu, z naciskiem na rakiety Oresznik. Użył konkretnie tego wyrażenia, rakiety Oresznik wchodzą do masowej produkcji w trybie natychmiastowym. Powiedział to dzisiaj, po spotkaniu z delegacją Iranu lol. Odległość Teheran - tel aviv to 2kkm :D może w sumie i recepta już poszła, tak samo jak irańskie drony są budowane w Rosji, nie muszą ich ciągać z Iranu bezpośrednio, budują i modyfikują u siebie. Iran ma paliwa w opór żeby trochę postrzelać. No wypadałoby żeby im coś odpalili w formie rewanżu co by Persowie pejsów trochę pomęczyli heh.

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Camis napisał(a):

Czyli tak jak ludzie pisali, nie będzie odpowiedzi USA, a Iran ma podkładkę że coś zrobił. 

Czyli tak jak czułem, ten atak to był zainscenizowany teatr dla obywateli, żeby zachować twarz.

Edytowane przez Kris194