Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Ma ten pogląd raczej niewielki wpływ. Już po pierwszym roku wojny młodzi Ukraińcy mówili, że swój dawny kraj uważają za skreślony i nie wiążą z nim swojej przyszłości. W wakacje 2023.

Ukraińcy studiujący w Polsce. Na koszt państwa polskiego rzecz jasna.

Rozumiem że rozmawiałeś ze wszystkimi. 

Jeśli podzieliłbyś na przykład 50% na 50% ludzie którzy chcieli wyjechać i wyjechali.

I spytałbyś tych co wyjechali, czy wolą zostać czy wyjechać, to wyjdzie, że 100% chce wyjechać.

Opublikowano
Godzinę temu, VRman napisał(a):

Rozumiem że rozmawiałeś ze wszystkimi. 

Jeśli podzieliłbyś na przykład 50% na 50% ludzie którzy chcieli wyjechać i wyjechali.

I spytałbyś tych co wyjechali, czy wolą zostać czy wyjechać, to wyjdzie, że 100% chce wyjechać.

Wtedy był jeszcze entuzjazm i mielenie orkuff. Demistery i kremlinki przepowiadały niezmordowanie kolejne daty upadku Rosji.

Rozmawiałem ze studentami, niektórzy z nich byli u mnie na korkach, a że wtedy to było w modzie, poznali mnie też z innymi Ukraińcami i sporo pogadaliśmy w dość szerokim gronie. Nawet na wakacje nie chcieli tam wracać. Opinie były zgodne. I jak widać trafne. Od tamtego czasu z Ukrainy wyjechało mnóstwo innych ludzi.

Wtedy mówiło się o możliwym przymusowym wcielaniu do ukro-armii. To też jasno mówili w czym mają taki pomysł.