Wojny i konflikty zbrojne na świecie
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez DrLecture · Opublikowano
9070xt w końcu fajna karta AMD w zasadzie od 5700xt… tylko AMD za długo kisi jej potencjał przez fsr. Raz, że wciąż zbyt mało tytułów, dwa, że obecnie jak robią krok do przodu, dlss robi dwa. W jakiejś dłuższej perspektywie może jednak jeszcze pokazać pazur jeśli AMD w końcu się za to sensownie weźmie. Ja akurat zmieniłem na 5070ti z 9070, bo ile można czekać, miało być we wrześniu potem w listopadzie… jeśli komuś jednak nie zależy na jakimś konkretnym tytule, ale ogólnie mieć kartę na parę lat, to w sumie cholera wie co będzie. Potencjał jest, AMD też musi przyspieszyć z fsr, bo jak tak dalej pójdzie, to 2x więcej będzie się wciąż opłacało płacić za 5070ti tylko przez dlss. „czysty raster” jeszcze się tu potrafi przewijać - w obecnych czasach totalną głupotą jest na to patrzeć… ciekawe czy jak była przesiadka z akceleratorów grafiki na gpu to też ludzie się musieli tyle czasu przestawiać się, że te 3dfx już nie miały sensu. YT niestety robi złą robotę, ale czemu nie porównywać obecnych SM wykorzystując je „kompetnie”, skoro generują lepszy obraz, tylko kastrować je z tensorów i podniecać się rasteryzacją. Z czasem jeśli nie będzie mocniejszej innowacji, to cuda pewnie zostaną tylko dodatkiem do tensorów i wcale nie byłoby dziwne jakby w rastrze rtx 6xxx czy 7xxx były słabsze niż 4xxx… Skoro wrażenia z tego co na ekranie są lepsze na nowych SM-ach jako całość (pomijając fg) to co trzeba mieć w głowie, żeby wydajność porównywać na siłę upośledzając gpu… -
Przez DarkeVo · Opublikowano
Tak zdaje sobie z tego sprawę. Wieczorem po pracy sprawdzę to. Mam nadzieję że moze riser nie docisniety albo gdzieś zgięty bo jednak mam małą obudowę. Też zamontuje kartę bez risera dla sprawdzenia oczywiście. Ogólnie wszystko gra nie ma żadnych problemów a wczoraj przed wyłączeniem pc z głupoty odpaliłem gpu z i zdziwienie😅 -
Przez maxmaster027 · Opublikowano
@DarkeVo Nic na tym wydajnosci nie zyskasz x16 vs x8 na Pcie 5.0 daj se spokój -
Przez Badalamann · Opublikowano
Co do wyborów w PL2050 to wygląda że Pełczyńska przegrała, czy widzieli że przegra, więc unieważnili. Jak całe będa powtórzone to pewnie wystartuje sam Holownia, licząc że jemu się uda wygrać z ludźmi platformy. O ile uda im się uniweważnić jakoś też pierwszą turę.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź