Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, adashi napisał(a):

Raczej znikoma liczba Polaków wspiera wprost Iran. Najwięcej jest zapewne takich, którzy by sobie życzyli, aby obie strony sprowadziły się nawzajem do poziomu klasy Zimbabwe. I przynajmniej na kilkanaście lat zniknęły ze światowej polityki.

il_570xN.5138943281_t69j.jpg

• Haha 1
  • Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
21 minut temu, adashi napisał(a):

Raczej znikoma liczba Polaków wspiera wprost Iran. Najwięcej jest zapewne takich, którzy by sobie życzyli, aby obie strony sprowadziły się nawzajem do poziomu klasy Zimbabwe. I przynajmniej na kilkanaście lat zniknęły ze światowej polityki.

W naszym interesie jest by Iran wypadł z osi Rosja -Chiny - Iran - Korea Północna

• Like 1
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, crush napisał(a):

<pic>

Ja bym sobie tylko życzył, żeby grali na własnym boisku i żeby się to nie rozłało (choćby w formie zamachów) na cywilizowany świat.

Godzinę temu, huudyy napisał(a):

podziwiam polskich husarów, co wspierają mentalnie Iran w tym konflikcie

Przecież to proste.

Wnioskowanie:

Iran => Rosja => Konfederacja

z drugiej strony
nielubienie Żydów => Braun => to samo

Edytowane przez krukkpl
  • Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, michaelius33 napisał(a):

W naszym interesie jest by Iran wypadł z osi Rosja -Chiny - Iran - Korea Północna

Otóż to.

Myśle że z tego powodu fani konfederosji piszą głupoty z ruskiej propagandy, całkiem przeciwne polskiemu bezpieczenstwu.

Chyba wczoraj im wrzucono i masowo powielaja slogany o tym jak naród Iranu nam pomógł w czasie II WS. 

• Like 1
  • Upvote 6
Opublikowano
2 godziny temu, krukkpl napisał(a):

Ja bym sobie tylko życzył, żeby grali na własnym boisku i żeby się to nie rozłało (choćby w formie zamachów) na cywilizowany świat

Oczywiście. Niech się ludy semickie bawią bez nas.

2 godziny temu, Badalamann napisał(a):

Chyba wczoraj im wrzucono i masowo powielaja slogany o tym jak naród Iranu nam pomógł w czasie II WS. 

Bo pomógł. Jedno nie wyklucza drugiego.

Opublikowano
2 godziny temu, Oldman napisał(a):

Ten news pokazuje dobrze jak USA ma wyjebane na europe w zakresie obronnosci , kabaret :E

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-kompromitacja-sekretarza-obrony-usa-dostal-za-trudne-pytania,nId,21827692

Cytat

- Dostał zdecydowanie zbyt trudne pytania - mówi Interii gen. Roman Polko. - Kiedy byłem w USA, oficerowie pytali mnie, czy Polska jest dalej komunistyczna i prosili, bym wskazał nasz kraj na mapie Europy. Kiedy z tej ich niewiedzy zacząłem się śmiać, zaczęli mnie odpytywać z ich geografii. Więc zanim zaczniemy się z nich naśmiewać zastanówmy się, jak dobrze my znamy tamten region - przestrzega gen. Polko.

Zauważa jednak, że region Europy Środkowo-Wschodniej nie jest tak ważny dla amerykańskiej administracji jak życzyłaby sobie tego m.in. Polska.

Polko ma rację.

• Upvote 3
Opublikowano
3 godziny temu, michaelius33 napisał(a):

W naszym interesie jest żeby żadnej wojny nie było i w żadną się nie pchać. Teraz to nie Iran zaczął tylko Izrael. 

US pójdzie na bliski wschód ratować żydków co wsadzili kija w gniazdo szerszeni? To Chiny wezmą sobie Tajwan. I to w najlepszym przypadku bo tam jak się zacznie to Korea południowa i Japonia też są zagrożone. 

Opublikowano

Ale my w żadnej wojnie udziału nie bierzemy. Co nie zmienia faktu, że im mniej islamistów na świecie, tym lepiej dla nas.

Podobnie jak ruskich.

A, że pejsaci trzymają za jaja każdego POTUSa to chyba wiadomo nie od dziś?

Opublikowano

Po czterech dniach od objęcia stanowiska, po zlikwidowanym w pierwszych nalotach dowódcy sił reżimu, został zlikwidowany Ali Szadmani.

Zginął głównodowadzoący sił irańskich.

Świeży cytat Trumpa: Prezydent USA stwierdził, że Izrael zintensyfikuje swoją kampanię militarną w Iranie. — Dowiecie się w ciągu najbliższych dwóch dni. Dowiecie się. Nikt jak dotąd nie zwolnił tempa — mówił dziennikarzom.

Także zwalczanie reżimu idzie dobrze a jeszcze się rozkręci :D 

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, trepek napisał(a):

Tego :E 

Trzaska mu w zwojach :rotfl2:

Wygadał się że będzie uderzenie z czwartku na piątek, 9 milionów ludzi musi się ewakuować, już są wielokilometrowe korki na wyjeździe z miasta. 

Opublikowano (edytowane)

image.png.d4a38e94cb6668c12a6a0dc2c1b4ea0b.png

Czyli ten debil nadal całą swoją wiedzę o świecie ciągnie z oglądania Carlsona, który jest tak oczywistym ruskim agentem wpływu, że bardziej być nie może.

Ale nazwał go kooky. To nie obraźliwe, jak mówi GPT, bo pierwszy raz widzę to słowo (cocky to znałem, ale to nie to) ale krytyczne, więc może są jakieś iskierki nadziei, że z tym debilem też (jak z Muskiem) się pokłóci. Wyszłoby to światu na dobre, ale nie robię sobie nadziei.

PS. Nie sądzę, żeby USA dołączyło do wojny, choć oczywiście guzik się znam na tych sprawach i mogę się mylić. 

Ale gdzie pretekst? 

Przecież Iran w bazy USA nie walnął z tego co wiem?

No i co z bazą MAGA, programowaną ruską propagandą od wielu lat, że USA nie powinno się nigdzie mieszać a jak się miesza to tylko dlatego, że te wstrętne koncerny zbrojeniowe w USA chcą zarobić?

Ale w sumie OK. Niech mu spadnie poparcie do 5% przez to. Szczerze życzę.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
1 godzinę temu, Camis napisał(a):

przechwytywaniedrt-jpg.9432775

Ankara protestuje i zamierza się dozbroić.

Damaszek zamknął przestrzeń powietrzną nad swoim krajem.

I to by było na tyle z wypocin pana Radka.

Godzinę temu, huudyy napisał(a):

Blinken dalej płacze nad październikową masakrą, gdzie zginęło kilkaset osób, a nie wspomni już o Gazie, gdzie zginęły dziesiątki tysięcy.

Zginęło ponad 1000, chodząc od domu do domu Palestyńczycy zabijali wszystko co się rusza, w tym starców i osoby niepełnosprawne, chełpili się liczbą zabitych, ciągali za sobą trupy jako trofea. Właśnie dlatego Hamas w pełni zasłużył na zerowanko.

57 minut temu, indexinfio napisał(a):

Teraz mamy żydowskie zbrodnie przeciwko ludzkości.

Taaa. Jakoś sporo się na uaktywniło zwolenników irańskiego reżimu.

58 minut temu, Camis napisał(a):

Wygadał się że będzie uderzenie z czwartku na piątek, 9 milionów ludzi musi się ewakuować, już są wielokilometrowe korki na wyjeździe z miasta. 

Nic się nie wygadał, tutaj nie ma przypadków, tym bardziej że o tym mówi wiele wpływowych osób w tym Trump. Pytanie czy faktycznie będzie duża akcja, czy to forma nacisku na ajatollahów.

32 minuty temu, VRman napisał(a):

PS. Nie sądzę, żeby USA dołączyło do wojny, choć oczywiście guzik się znam na tych sprawach i mogę się mylić. 

Może Iran szykuje ostatni akt rozpaczy przed upadkiem gdzie wystrzeli wszystko co ma, a amerykańskie samoloty będą robić za dodatkową OPL?

• Upvote 1