Kandelabros 113 Opublikowano 8 Września Opublikowano 8 Września 3 godziny temu, leven napisał(a): Ponoć już jest ISO 25H2 A to coś dziwnego? Obrazy zwykle są gotowe na kilka (1-3) miesięcy przed oficjalną premierą, przecież muszą być udostępnione dla OEM'ów odpowiednio wcześniej. Oczywiście to nie musi być ten sam obraz który będzie dostępny publicznie, chociaż zwykle jest, tylko z aktualizacją zbiorczą jeżeli wykryto jakieś grubsze problemy.
SebastianFM 344 Opublikowano 8 Września Opublikowano 8 Września (edytowane) 7 godzin temu, leven napisał(a): Ponoć już jest ISO 25H2 https://pl.easeus.com/manage-partitions/upgrade-to-windows-11-25h2-from-24h2-23h2.html Nie ma, na tej stronie i w ogóle. Edytowane 8 Września przez SebastianFM
Kandelabros 113 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września (edytowane) Geniusz tego "systemu" mnie powala, to jest coś wspaniałego: "Wyszukiwarka" w której muszę znać dokładną nazwę pliku wraz z rozszerzeniem, żeby znaleźć tenże plik. Ja wiem, na pewno się czepiam i używam "systemu" niewłaściwie, gdybym jedyne co robił to odpalał przeglądarkę, Steam i "marszczył freda" do kolejnych RT, PT, DLSS itp., wtedy nie miałbym problemów. Edytowane 9 Września przez Kandelabros 3
AndrzejTrg 2 752 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września 3 minuty temu, Kandelabros napisał(a): Geniusz tego "systemu" mnie powala, to jest coś wspaniałego: "Wyszukiwarka" w której muszę znać dokładną nazwę pliku wraz z rozszerzeniem, żeby znaleźć tenże plik. Ja wiem, na pewno się czepiam i używam "systemu" niewłaściwie, gdybym jedyne co robił to odpalał przeglądarkę, Steam i "marszyczył freda" do kolejnych RT, PT, DLSS itp., wtedy nie miałbym problemów. Aż będę musiał z ciekawości obadać, wsumie mam już prawie 2 lata system, ale chyba z wyszukiwarki nie korzystałem, ale ja tylko kompa używam do tuba i zagrania aktualnie w ER, żadnego bicia niemca po kasku, ponieważ mam radka
Amp 20 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września Ja aż z ciekawości spróbowałem i nic takiego nie miało miejsca...po wpisaniu samego not już pojawił się notatnik
Kandelabros 113 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września 4 minuty temu, Amp napisał(a): Ja aż z ciekawości spróbowałem i nic takiego nie miało miejsca...po wpisaniu samego not już pojawił się notatnik Tak, ale to jest nowy notatnik z MS Store, który u mnie jest odinstalowany. Natomiast "stary" notatnik nadal jest w systemie i można go używać ale jest nie do znalezienia przez "wyszukiwarkę", to samo dotyczy np. "gpedit.msc". Po co mi wyszukiwarka która znajduje tylko to na co "Jaśnie Pan Microsoft" zezwoli? Normalna wyszukiwarka działa tak: 1
ket_rab 227 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Pierwsza kompilacja 26200.5074 a od wczoraj jest druga czyli 26200.6584.
caleb59 1 635 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Ten 25H2 dalej w kanale release preview?
ket_rab 227 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września @caleb59 na UUP dump posiada już katalog 25H2 a kompilacja 26200.6584 to już zbiorcza. 1
Pawcio 84 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września Coś więcej zmienili w 25h2? Czy nic poza poprawą np. błędów z 24h2?
leven 554 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września Miała być aktualizacja we wtorek tak ? Ja jej nie widzę, za to widzę cholerne Denuvo:
LeBomB 2 060 Opublikowano 11 Września Autor Opublikowano 11 Września @leven a nie wstrzymywałeś aktualizacji ze względu na ostatnie błędy z SSD?
ket_rab 227 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Ja z UUP dump patrzyłem tego 25H2 ale siedzę dalej na 24H2.
Toni 35 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września (edytowane) W dniu 11.09.2025 o 19:09, LeBomB napisał(a): @leven a nie wstrzymywałeś aktualizacji ze względu na ostatnie błędy z SSD? Przepraszam, od miesiąca prawie nie wchodzę na Windows 11 i używam Linuxa, czy te wrześniowe poprawki zrobiły coś z tym "niszczeniem dysków"? Naprawili to? Edytowane 12 Września przez Toni
LeBomB 2 060 Opublikowano 12 Września Autor Opublikowano 12 Września @Toni Póki co sam mam wstrzymane aktualizacje jeszcze na 2 tygodnie. Ostatnio coś widziałem, że problemem nie była do końca aktualizacja, bo kłopot mieli głównie testerzy, którzy dostali wersje testowe dysków z innymi firmweare niż te komercyjne, ewentualnie użytkowników, którzy dawno nie aktualizowali firmweare. Dla mnie sprawa nie jest do końca jasna i rozwiązana, poczekam
cervandes 67 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Elo. tpm.msc twierdzi, że w laptopie posiadam moduł 2.0 a windows update w Huawei Matebook D14 twierdzi, że komputer nie spełnia minimalnych wymagań aby przejść aktualizację do windows 11. Pomysły?
LeBomB 2 060 Opublikowano 13 Września Autor Opublikowano 13 Września (edytowane) @cervandes będzie tak twierdził, dopóki w BIOS/UEFI nie ustawisz go na aktywny. Szukaj opcji TPM/TCM i ja zmień albo na Enable, albo na fTPM. To czy będziesz miał enable, czy fTPM zależy od Bios/UEFI ale to dalej to samo z punktu widzenia uruchomienia TPM. Edytowane 13 Września przez LeBomB 1
cervandes 67 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Tak tak, sprawdziłem, że jest włączone, dopiero po włączeniu windows pozwala na sprawdzenie wersji modułu. Już chyba wywęszyłem przyczynę, Ryzen 2500U to pierwsza generacja Zen a ta nie jest wspierana oficjalnie przez windowsa. Trzeba zdaje się zrobić rufusem modyfikowanego instalatora, żeby nie sprawdzał sprzętowo komputera przed instalacją, albo... zmienić komputer. To nie moja maszyna, właściciel biedny nie jest, raz na x lat może zmienić komputer i mieć spokój na lata. To mu zarekomenduję.
LeBomB 2 060 Opublikowano 13 Września Autor Opublikowano 13 Września @cervandes aaaa widzisz, dlatego ważne jest podawanie pełnej specyfikacji posiadanego urządzenia Pytanie w ogóle czemu chce się przesiąść na win11? Ze względu na brak wsparcia na win10? Co takiego na systemie robi, że potrzebuje już teraz win11?
cervandes 67 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września @LeBomB Korzysta z internetu. Banki, VPN służbowy itp. Nie wchodzi w grę używanie innego systemu niż windows, nie wchodzi w grę używanie urządzenia które nie ma już łatek bezpieczeństwa.
luk21pl 42 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września Jak wygląda na ten moment aktualizacja z 10 na 11? Co z danymi ze steam epica itd? Programami wrzuconymi na partycjach D, E,F?
luk21pl 42 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września 1 godzinę temu, j4z napisał(a): U mnie wszystko zostało. Ale powiązanie z steam też zostało czy steam nie wykrył i trzeba było ręcznie wskazywać lokalizację?
Pan Mateoo 459 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września W dniu 11.09.2025 o 17:34, leven napisał(a): Miała być aktualizacja we wtorek tak ? Ja jej nie widzę, za to widzę cholerne Denuvo: O matko ile wpisow wez se to posprzataj moze albo przez plik i opcje albo wpisujac w powershelu Get-EventLog -List | ForEach-Object { Clear-EventLog -LogName $_.Log } Bedzie latwiej ci zarzadzać nowymi wpisami jakby cos waznego bylo
wamak 332 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września (edytowane) 2 godziny temu, luk21pl napisał(a): Jak wygląda na ten moment aktualizacja z 10 na 11? Co z danymi ze steam epica itd? Programami wrzuconymi na partycjach D, E,F? Robiłem aktualizację z pena (odpalany z poziomu windowsa), zaznaczyłem opcję, aby zachować pliki i aplikacje. Wszystko gra jeśli chodzi o programy na D, Steam, EA App, Ubisoft Connect itd. Jeśli zrobisz aktualizację poprzez Windows Update, to też wszystko powinno działać jeśli chodzi o aplikacje. Ja robiłem z pena, bo poprzez WU jakiś błąd był i niepowodzenie aktualizacji. Edytowane 14 Września przez wamak 1
Rekomendowane odpowiedzi