Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Grałem w lidze LFM Assetto Corsa, po tym jak zachowywały się samochody LMP2 i Hybrydy w najlepszym modzie - który był jeżdżony w tej oficjalnej lidzie skasowałem AC i wróciłem do nowszych lepszych gier. Tragedia, szkoda czasu na takie mody.

• Upvote 1
Opublikowano

To raczej nie jest jakiś problem sterowników, bo u mnie śmiga na najnowszych sterach (zresztą tak samo jak na wszystkich wcześniejszych). Może reinstall sterowników na czysto na najnowsze by pomógł, ale to pewnie było już robione. U mnie Smooth Motion robił problemy gdy miałem odpalone OSD z Afterburnera i musiałem dodać do wyjątków i ot tego momentu działa bezproblemowo)

Opublikowano
11 godzin temu, galakty napisał(a):

U mnie też śmiga na najnowszych. 

@JohnyWol a po co Smooth Motion skoro jest DLSS?

Każdy wybiera co kto woli. Ja ostatnio korzystałem z DLAA i Smooth Motion na max detalach. I bardzo fajnie to chodzi. Na DLAA wnętrza wyglądają trochę lepiej niż DLSS :)

Opublikowano
12 godzin temu, JohnyWol napisał(a):

Każdy wybiera co kto woli. Ja ostatnio korzystałem z DLAA i Smooth Motion na max detalach. I bardzo fajnie to chodzi. Na DLAA wnętrza wyglądają trochę lepiej niż DLSS :)

Przecież ja Ci nie bronię, ale SM potrafi sprawiać problemy.

Opublikowano

Ja zagrałem tylko jeden wyścig na RBR w Ferrari 296 GT3, jest fajnie, szkoda że tempo jest powolne ale chyba nie mam co być zły bo pierwsza AC też dopiero po latach nabrała sensu i to głównie dzięki modom oraz CSP :D Daily na simgrid są dobre dla relaksu, po LMU i spoceńcach fajna odmiana. 

Opublikowano
11 godzin temu, Zas napisał(a):

Nie no, żeby już nawet sim-racerów od spoceńców? Że niby dłonie na alcantarze bez rękawiczek się pocą? :E 

LMU się zepsuło pod kątem community, jest zbyt popularne i praktycznie nie da się grać na oficjalnych serwerach, dostać się do wyścigu gdzie nikt przez 20 minut w Ciebie nie uderzy i nie wypchnie z toru to sukces, a system badge który stworzyli to jakiś żart bo nie działa kompletnie i "bezpieczni" kierowcy właśnie najwięcej incydentów powodują xD 

Wczoraj odpaliłem wyścigi B w GT7 i mniej incydentów miałem :E 

Opublikowano (edytowane)

Dlatego dla mnie multi generalnie nie ma sensu. :E 

Jakiś czas temu dla zabawy pograłem trochę w darmowe R3E i to jest totalna loteria, a mozolne wspinanie się po tierach, żeby w końcu grać z kimś sensownym? (W każdej grze z jakimś rankingiem tak to przecież wygląda, czy to w iRacing, czy w LMU, czy w innym ACC.) I do tego pewnie jeszcze odstając wtedy tempem i wlokąc się w ogonie? :E No panie, to rozrywka, a nie obowiązek... że o jakichś regularnych ligach, gdzie dopiero jest poziom i kultura, nie wspomnę.

Za to w single? Odpalam sobie wyścig z sensownym AI (nie jestem kosmitą, więc w każdej grze mi starcza, i to nie ustawione na 120%) i naprawdę bawię się w kierowcę: treningi, quali, wjeżdża klimacik - oprawa przed startem :), a już idealnie, jak jest w pakiecie przewijanie i gra pozwala zapisać rozgrywkę w trakcie wyścigu. :E 

Multi to jest paradoksalnie dobre do czegoś pokroju GRID-a, gdzie rozpierdziel jest poniekąd wpisany w gameplay, ale (umiarkowany) aż tak nie boli, bo trzy-pięć kółek i cyk, za dwie minuty kolejny wyścig w lobby... 

Super się tylko te wszystkie wyścigi ogląda na YT...

Edytowane przez Zas
Opublikowano

Dla mnie multi to esencja ścigania się, nic nie daje takich emocji jak walka drzwi w drzwi na zakręcie czy tuż przed zakrętem, ale... trzeba trafiać na dobrych ludzi którzy szanują czas innych. Najłatwiej w prywatnych ligach, bo podstawowe tryby niestety nie mają żadnego systemu który by ich likwidował. Nawet w iRacing nie bardzo się przejmują że ktoś Ci wywalił plombę na okrążeniu rozgrzewkowym. 

Sensowne AI? Nie istnieje coś takiego, w każdej grze jest słabe :E 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Dla mnie multi to esencja ścigania się, nic nie daje takich emocji jak walka drzwi w drzwi na zakręcie czy tuż przed zakrętem, ale... trzeba trafiać na dobrych ludzi którzy szanują czas innych. Najłatwiej w prywatnych ligach, bo podstawowe tryby niestety nie mają żadnego systemu który by ich likwidował. Nawet w iRacing nie bardzo się przejmują że ktoś Ci wywalił plombę na okrążeniu rozgrzewkowym. 

Sensowne AI? Nie istnieje coś takiego, w każdej grze jest słabe :E 

Niepopularna opinia.

Dla mnie najlepsze są wyścigi z wyłączeniem kolizji. Takie coś było w Project Torque i w starych grach też można było tak ustawić serwer. Dla mnie nie ma nic lepszego bo nic nie wkurza bardziej jak wolny kierowca wygrywający tylko dzięki spychaniu i blokowaniu. A bez kolizji tylko i wyłącznie liczą się umiejętności.

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano (edytowane)

@KiloKush

Nie niepopularna, tylko konsolowa.

W Gran Turismo jest podobnie z tego samego powodu, F1 EA ma również system ghostów zapobiegający wjeżdzaniu i i niszczeniu zabawy innym. Taka społeczność konsolowców i casuali.

Tryb Ghost w którym uważasz, że liczy się skill, to jest skill jazdy Time Trial, ale nie ma niczego wspólnego ze skillem simracera / kierowcy wyścigowego, który jest potrzebny do jazdy wśród innych ludzi.

Zasada jest prosta, chcesz dobrze się ścigać online musisz ścigać się w wyścigach online.

Grałem w Project Torque, ale ktoś kto jeździ w ten sposób, albo dużo czasu spędza w Time Trail jest dumny ze swoich czasów i jest częścią społeczności - na online stanowi problem i jest dokładnie tym graczem którego lepiej w normalnym PCtowym simracingu nie spotykać 

xD

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano
Godzinę temu, MaxxGroo napisał(a):

@KiloKush

Nie niepopularna, tylko konsolowa.

W Gran Turismo jest podobnie z tego samego powodu, F1 EA ma również system ghostów zapobiegający wjeżdzaniu i i niszczeniu zabawy innym. Taka społeczność konsolowców i casuali.

Tryb Ghost w którym uważasz, że liczy się skill, to jest skill jazdy Time Trial, ale nie ma niczego wspólnego ze skillem simracera / kierowcy wyścigowego, który jest potrzebny do jazdy wśród innych ludzi.

Zasada jest prosta, chcesz dobrze się ścigać online musisz ścigać się w wyścigach online.

Grałem w Project Torque, ale ktoś kto jeździ w ten sposób, albo dużo czasu spędza w Time Trail jest dumny ze swoich czasów i jest częścią społeczności - na online stanowi problem i jest dokładnie tym graczem którego lepiej w normalnym PCtowym simracingu nie spotykać 

xD

Kwestia co kto potrzebuję. Ja niestety nie mam czasu na awansowanie/ ligi/ system punktowy. Raz na jakiś czas chce zagrać bez dramy na pierwszym zakręcie.