kanon7 820 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca a masz nowsze konsole na rynku? BTW. XSS; "potrzymaj mi piwo" To samo było mówione przy: - PS3 -> GTA IV/V - PS4 -> RDR2
znaFca 244 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca Godzinę temu, kanon7 napisał(a): PS3 -> GTA IV/V To żart? Te gry były nie grywalne. "Hahaha", to pisanie, że gra działająca co chwilę w 20 fps była grywalna. Przykład w raczej lajtowy miejscu. Chyba, że jedyne co ograłeś to jazda od portu do domu w nocy. Wtedy faktycznie gra była wybitna technicznie 🙃 https://youtu.be/5iv0s4qWCuE?is=c158x9JdabA865hT 2
galakty 5 169 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca 4 godziny temu, kanon7 napisał(a): To samo było mówione przy: - PS3 -> GTA IV/V - PS4 -> RDR2 I to samo uważam, nie powinno wyjść.
kanon7 820 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca @znaFca@galakty krótko mówiąc, nie jesteście targetem konsol, tylko czekacie grzecznie na PCMR i tyle - GTA VI.
j4z 1 873 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca (edytowane) Ja GTA5 i RDR2 z radością ograłem na konsolach, ale wtedy nie widziałem 120kl. Na chwilę obecną nie potrafię grać w 60, a o 30 nawet nie chcę myśleć. Nie wiem, co będzie w momencie nastąpienia premiery GTA6 na konsolach... Żeby nie GTA, pewnie sprzedałbym PS5, a tak to trzymam, ale nie wiem... Edytowane 22 Marca przez j4z
Kszyrztow 87 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca 9 godzin temu, galakty napisał(a): Dla mnie w ogóle nieporozumieniem jest, że taka kobyła jak GTA6 ma działać na PS5... Ja wiem że optymalizacja itp, ale to jest stara i słaba konsola. To ma się sprzedać, dopiero potem dobrze działać. 1
Vulc 2 753 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca GTA5 na X360 miejscami działało na granicy przyzwoitości, oferując wątpliwą płynność w okolicach 20-25 klatek i masakryczne pop-upy. Ponad 22 miliony sprzedanych kopii. Zanim ktoś się skapnie jak GTA6 pracuje na PS5, miliony ludzi już zdążą za grę zapłacić. Są duże premiery gier, są naprawdę wielkie i głośne premiery gier. Dopiero później mamy wszystko co wydaje Rockstar. I jeszcze stopień po tym konkretnie seria GTA. Nie wydanie tej produkcji na obecną generację, gdzie nikt nawet przez pół sekundy nie zastanowi się nad kwestią "działania", to czysta abstrakcja. 1
galakty 5 169 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca 9 godzin temu, Vulc napisał(a): Zanim ktoś się skapnie jak GTA6 pracuje na PS5, miliony ludzi już zdążą za grę zapłacić Będzie jak jeden z moich kolegów z roboty "Konsola to konsola, optymalizacja i musi dobrze działać" - zero refleksji
kanon7 820 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca W dniu 22.03.2026 o 12:33, galakty napisał(a): Dla mnie w ogóle nieporozumieniem jest, że taka kobyła jak GTA6 ma działać na PS5 20 godzin temu, j4z napisał(a): Nie wiem, co będzie w momencie nastąpienia premiery GTA6 na konsolach... https://ixbt.games/en/news/2026/03/23/406941-gta-vi-na-nintendo-switch-2-gromkii-insaid-o-planax-rockstar-games.html Ktoś zapomniał że GTA VI wychodzi na Xbox Series S i prawdopodobnie na... Switch 2
kanon7 820 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Nie na premierę, a wiele lat później - tak, to dobrze.
znaFca 244 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Ale w 20 fps to się slajdy przegląda, a nie w gry gra 🤦🏻🤦🏻🤦🏻
znaFca 244 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca https://www.ppe.pl/news/405304/ps5-z-wielka-podwyzka-ceny-pierwsze-zrodla-potwierdzaja-ogromne-zmiany.html?fbclid=IwdGRjcAQyYbNjbGNrBDJho2V4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHnMa5fb4qTsCll7Ko5PJteaO3Q79If_PbW0MjCezSuibdUgvDvq0B-RvZLFS_aem_UeOXx2uIPXjJC02SqXghGA Chyba jednak trzeba kupić i czekać na Wolverin...
dawidoxx 1 169 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Dziwne czasy... kiedyś po 5 latach od premiery producent obniżał ceny, a teraz je podnosi – oczywiście w imię inflacji i rosnących kosztów produkcji 2
VRman 3 323 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) Tak taak. To ta wstrętna inflacja. Wcale nie brak konkurencji po tym, jak MS się praktycznie wycofał z "tradycyjnych" konsol i wcale nie dlatego, że jest okazja podnieść ceny (bo RAM, bo niedobory wafli, bo wojna i w ogóle) Nie to, że koszty dla Sony nie wzrosły, bo pewnie i owszem. Tylko, że to nie jest sprzęt, na którym Sony musi zarabiać. To jest tylko narzędzie do wciskania wszelkich usług, zarabiania na opłatach od wydawanych gier itp. itd. Zaraz mocniejszego pieca się da kupić taniej niż tradycyjnie tanie konsole. Ale cóż. Trzeba przyzwyczajać ludzi do akceptowania wyższych cen. Już to było widać po PS5pro, potem będzie PS6, które może będzie na start o wiele droższe od PS5, ale za to będzie miało wydajność kartofla + PT + AI. A jak ktoś by chciał marudzić, to jaki będzie mieć wybór? Microsoftową pieco-konsolę za sporo wyższą cenę? Zresztą Nintendo za Switcha 2 z tragicznym ekranem i zardzewiałymi podzespołami też doi jak za zboże. No ale przynajmniej za to mamy 60fps, które jest stabilne, chyba że akurat nie jest. No i 4K, chyba, że akurat jest 900p. Ale za to przynajmniej używane gry pudełkowe można kupić tan... No ale i tak taniej niż Pecet i Fifa na tym dobrze chodzi. Edytowane 27 Marca przez VRman 1
ODIN85 4 926 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 4 godziny temu, dawidoxx napisał(a): Dziwne czasy... kiedyś po 5 latach od premiery producent obniżał ceny, a teraz je podnosi – oczywiście w imię inflacji i rosnących kosztów produkcji No chyba podrożały części.
hwdp43 1 928 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca To dobrze ze ostatnio kupilem konsole . Udalo mi sie tak jak w zeszlym roku z kompem zaraz przed podwyzka cen ramu/ssd
sino 99 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 10 godzin temu, ODIN85 napisał(a): No chyba podrożały części. Co niby zdrożało? Przecież też staniało. Przypomnę starsze czasy: https://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_technical_specifications#List_of_revisions https://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3_technical_specifications#Configurations https://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_2_technical_specifications#Central_processing_unit Szukać nm. To dawało oszczędności i teraz też daje, także zasilacz 2x niższej mocy. Od 2020 do 2026 sporo się zmieniło. Nikt im nie nakazuje klepać w przestarzałym procesie. 1
Spychcio 911 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Kto miał kupić to kupił PRO. Nikt normalny chyba nie czekał na spadki cen widząc kryzys z pamięciami RAM oraz SSD. Nie mówiąc już o cenach paliwa (a to wpływa na koszty transportu czyli koszt danego towaru).
j4z 1 873 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Żeby chociaż powiedzieli, jaki klatkarz na zwykłej i na pro. Dla GTA zastanowiłbym się, czy nie łyknąć używki, ograć i sprzedać.
Rekomendowane odpowiedzi