Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, dawidoxx napisał(a):

Mi się udało kupić swoją PS4 zupełnym fartem i to kilka dni po premierze, kiedy wszędzie już była  lipa z dostępnościa, a ceny w internecie to był kosmos. Pamiętam że wracałem z roboty i wstąpiłem do marketu na zakupy, chyba to był norweski Coop. Już byłem przy kasie i  kątem oka zobaczyłem babę układającą kilka kartonów z konsolami. Fart że stałem kilka metrów od niej to udało mi się chwycić jedną sztukę -  jakieś 20 sekund później już nic nie zostało. Jeszcze sprzęt byl w normalnej cenie a na necie chodził z przebiciem  x3 :D

Nie mylisz aby premiery PS4 z PS5? Na premierę czwórki nie było problemów z dostępnością, konsole były dostępne w sklepach od ręki.

Opublikowano
2 godziny temu, Elvis79 napisał(a):

przed zalogowaniem 26zł po zalogowaniu 40zł, na innym koncie dalej 26zł :E

To ciąg dalszy „ficzerów”: 

- PS5 Pro na premierę za 800 $ (3499 zł)

- PS5 Pro podwyżka (3998 zł) 

- brak napędu w PS5 Pro 

- brak nowych / kontynuacji PlayStation Studio AAA FIRST party 

- ciągle remastery 

- gry usługi typu Concord 

Itd. 

Opublikowano

Zapomniales dodac, ze dla wielu konsola to jedyne zrodlo rozgrywki i exy nie sa zadna karta przetargowa bo gdyby tak bylo nie sprzedano by dzis tej konsoli w takiej ilosci ;)  

Ciagle te exy exy zapominajac, ze ludzie tez graja w inne gry :D 

• Upvote 1
Opublikowano

Jest też artykuł na ITH:

https://ithardware.pl/aktualnosci/ps_store_dynamicznie_zmieniajace_sie_ceny_polska-50232.html

Polski oddział PlayStation nabrał wody w usta i oficjalnie nie odniósł się do sprawy, sugerując jedynie kontakt z obsługą klienta. Użytkownik Padnięty spełnił więc prośbę PlayStation Polska i skontaktował się z obsługą klienta, gdzie konsultant na infolinii powiedział, iż taka jest polityka firmy i sam nie wie, jak działa ten algorytm. Obecnie więc wiemy, że nic nie wiemy.

Czyli klasyczne, nie mamy pańskiego parasola. Aż sprawdziłem u siebie, cenę mam taką samą po i przed zalogowaniem. Pewnie "algorytm" sprawdził moje zakupy cyfrowe z powiedzmy 2 lat, a że wynoszą one zero, stwierdził że więcej nie będę skłonny zapłacić. :E Kabaret. Tak to właśnie wygląda jak firma nie ma konkurencji i panoszy się na rynku. 

• Upvote 1