Pisałem to ze swojej perspektywy. Nie twierdząc, że to MUSI być bezsensowne z punktu widzenia innych osób, czy samego autora, który to zwyczajnie monetyzuje. Powody dlaczego tak uważam już wymieniłem.
Spokojnego.
Też od razu pomyślałem o tym, że w przypadku tego Gigabyte'a P35-DS3 to zwarcie najprędzej będzie na sekcji zasilania procka
Ja tak swego czasu spaliłem jednego Modecom'a FEEL III, który nie wytrzymał kilkukrotnej próby uruchomienia zwartej płyty i pięknie mi wybuchnął pod stołem
Teraz wiem, że nie ma jak przemierzyć niepewne płyty zanim podłączymy je do zasilacza
Te stopki nie mają w ogóle żadnego połączenia, one tylko są po to aby przy w lucie pozycjonowały pozycję banku pamięci z punktami lutowniczymi, jak w zasilaczu działa zabezpieczenie przeciw zwarciowe, po robiłbym pomiary głownie linia 12V od zasilania procesora najpierw
Bawiąc się nieco dłużej na LGA775 człowiek aż zapomniał jaką "rakietą" jest Sandy Bridge w tych samych zastosowaniach
Do OC procka potrzebujesz mieć aktywny Internal PLL Overvoltage, w przeciwnym wypadku właśnie jest ściana na ~4.6GHz
Faktycznie fajne okazały się te GEIL'e na DDR3 Idealnie współgrają na tej platformie
Rekomendowane odpowiedzi