Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Daj przyklad gry ktora mam sprawdzic :) ja podalem swoje przyklady, a pisanie takich twierdzen bez podkladki jest debilne odyncu. Wole stabilne 60Hz, niz te super-duper 40Hz od ktorych idzie sie zrzygac, a nie przyzwyczajac jak ktos tutaj wczesniej stwierdzil.

Opublikowano
49 minut temu, ryba napisał(a):

Daj przyklad gry ktora mam sprawdzic :) ja podalem swoje przyklady, a pisanie takich twierdzen bez podkladki jest debilne odyncu. Wole stabilne 60Hz, niz te super-duper 40Hz od ktorych idzie sie zrzygac, a nie przyzwyczajac jak ktos tutaj wczesniej stwierdzil.

Ryba masz rację 40fps nigdy nie, będzie bardziej responsywne od 60fps albo 120fps. Tryb 40fps (120hz) zastępuje niegrywalny tryb 30fps (60hz) i uwierz na słowo, ale między tymi 30 a 40 klatkami jest przepaść, jeśli chodzi o komfort grania na konsoli.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, ryba napisał(a):

Jestesmy w temacie PS5, oceniam pod katem PS5 :) Filmy i gry PC to co innego. Spina jest o to, ze padaly argumenty jak to super dziala VRR, 40Hz na Oledzie, a to gowno prawda

Faktem jest, że działa to na Oledzie o wiele lepiej niż na TV o innych matrycach. Czasem lepiej, czasem gorzej, ale jest tutaj zauważalny gain. Gram tak od lat, jak wiele innych osób, i nie zgadzam sie, że działa jak gówno. Mam już się umawiać do okulisty?

I tak, piszemy w kontekście grania na konsoli. Oled jest imo nadal lepszym wyborem, zwłaszcza że cena nie stanowi już bariery.

Opublikowano
5 minut temu, Vulc napisał(a):

Faktem jest, że działa to na Oledzie o wiele lepiej niż na TV o innych matrycach. Czasem lepiej, czasem gorzej, ale jest tutaj zauważalny gain. Gram tak od lat, jak wiele innych osób, i nie zgadzam sie, że działa jak gówno. Mam już się umawiać do okulisty?

I tak, piszemy w kontekście grania na konsoli. Oled jest imo nadal lepszym wyborem, zwłaszcza że cena nie stanowi już bariery.

Sprawdzilem to wiecej niz raz i dluzej niz 5 minut, nawet w nocy przy calkowitej ciemnosci. 40Hz jest dla mnie nie do zaakceptowania jesli chodzi o plynnosc. Jesli twierdzicie ze jest spoko, to ja tak samo moge twierdzic ze OLED do PS5 jest przesada i lepsze kolory nie sprawia w magiczny sposob ze przyjemniej sie gra - w skrocie, nie warto.

Opublikowano (edytowane)

aha, czyli jak bedzie miniaturyzacja, bedzie 8 milionow stref, to tez algorytm bedzie winny? nawiazanie liczbowe celowe, ale tylko dla pelnosprytnych.

Edytowane przez ryba
Opublikowano
1 godzinę temu, Winter napisał(a):

4 strony zasrał spamem, a teraz głupie żarty wymyśla. No geniusz po prostu.

To byla parafraza Twoich slow misiu :) na drugi raz przemysl jakie gorzkie zale wylewasz publicznie, szczegolnie po %%.

Spam? Mam prawo do swojej opinii, tak jak OLEDowi fapiarze. Mozecie dalej twierdzic, ze 40Hz to plynny obraz :E Kiedys 24FPS to cinema experience, dzisiaj to 40 na OLED :]

Opublikowano
3 godziny temu, ryba napisał(a):

aha, czyli jak bedzie miniaturyzacja, bedzie 8 milionow stref, to tez algorytm bedzie winny? nawiazanie liczbowe celowe, ale tylko dla pelnosprytnych.

Nie dojdzie do takiej sytuacji to nawet nie byłby Mini LED :E LCD z podwójnymi matrycami też się nie sprawdzają i mają te same problemy co Mini LED.

OLED też ma swoje ograniczenia i wady, które są nie do przeskoczenia ;)

Opublikowano

Super, ale bezsensownie się zwiesiłeś na tych 40Hz, a przecież ludzie podawali inne powody dlaczego preferują Oledy. Weź może sprecyzuj gdzie widzisz problem, bo już idzie się pogubić. Po co ten agresywny ton, ciężko napisać coś bez spiny zamiast rzucać "fapiarzami" w co drugim poście?

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Vulc napisał(a):

Super, ale bezsensownie się zwiesiłeś na tych 40Hz, a przecież ludzie podawali inne powody dlaczego preferują Oledy. Weź może sprecyzuj gdzie widzisz problem, bo już idzie się pogubić. Po co ten agresywny ton, ciężko napisać coś bez spiny zamiast rzucać "fapiarzami" w co drugim poście?

Temat o PS5, a nie telewizorach i filmach, ot co. Mozemy pojsc do innego tematu i rozmowa bedzie inna. Juz napisalem kilkukrotnie, ludzie tu zachwalali tryb jakosci na OLED i 40Hz, a ja to wysmiewam za plynnosc, bo ledwo 60FPS jest dla mnie akceptowalne jak sie czlowiek naumial w 165... Jeszcze raz na spokojnie, duzymi literami zeby kazdy zrozumial. ZACHWALACIE OLED DO PS5 Z TRYBEM WYDAJNOSCI JAKO GAME CHANGER - sorry ale nie :E

3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

ryba: Nie wiem gdzie te wow z OLED, nie widzę różnicy...

Graj w gry, nie benchmarki xD

Edytowane przez ryba
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ryba napisał(a):

Temat o PS5, a nie telewizorach i filmach, ot co. Mozemy pojsc do innego tematu i rozmowa bedzie inna. Juz napisalem kilkukrotnie, ludzie tu zachwalali tryb jakosci na OLED i 40Hz, a ja to wysmiewam za plynnosc, bo ledwo 60FPS jest dla mnie akceptowalne jak sie czlowiek naumial w 165... Jeszcze raz na spokojnie, duzymi literami zeby kazdy zrozumial. ZACHWALACIE OLED DO PS5 Z TRYBEM WYDAJNOSCI JAKO GAME CHANGER - sorry ale nie :E

Graj w gry, nie benchmarki xD

To po uj kupowałeś konsolę jak każdy wie że gry najlepiej wyglądają w trybie 30 -40fps.

Ja nie mam problemu żeby grać w ponad 60fps na pc a za chwilę w 30 na Ps5.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano (edytowane)

GTA VI? Jesli tu bede zmuszony do 30FPS czy fluktuacji 50-60FPS, trudno, jedna gre przeboleje.

I co z tego ze gry wygladaja troche lepiej w trybie jakosci niz wydajnosci? Gram na wydajnosci, bo wlasnie gram w gry, a nie analizowanie obrazu. Ma byc plynne minimum. Wspolczuje, ze jestes w stanie zaplacic worek zlota za sprzet i mowic, ze 30-40FPS jest fajne i przyjemne :D Sa odpowiednie miejsca gdzie to mozna wyleczyc. Jak narazie, to Wy macie bol dupy o to, ze smiem hejtowac Wasze wybory zakupowe :E Ale wolicie mowic ze deszcz pada, niz przyznac, ze 40Hz to plucie w ryj przez producentow.

Edytowane przez ryba
Opublikowano (edytowane)

Ból dupy masz głównie Ty, bo się zwiesiłeś na tych 40Hz. Dodatkowo w dość płytki sposób generalizujesz, próbując wszystkie wypowiedzi wrzucać do jednego worka. Serio, ochłoń trochę, bo śmieszne wygląda ta Twoja niekończąca się napinka. 

Jak wspomniano, dla wielu osób 40Hz będzie jak najbardziej ok, bo na konsolach od zawsze były inne standardy i nie każdy się wychował na pecetowych 120Hz. Co więc chcesz tutaj tak usilnie wyśmiać, jeśli to na razie się z Ciebie śmieją?

Edytowane przez Vulc
Opublikowano

Problem raczej macie Wy, ze mam odmienna opinie i staracie sie usilnie wmowic ze jest ok. Dlatego nigdy nie bylem konsolowcem w pelni i zmiana standardu 24/30 na 40FPS niczego nie naprawia.

Opublikowano

W kontekście czystego konsolowca, poprawia często bardzo dużo, czego nie potrafisz zrozumieć. Dodatkowo kompletnie nie rozumiesz tego, że Twoja odmienna opinia w żaden sposób nie koliduje z tym, że dla kogoś innego takie rozwiązanie jest ok. Na razie to szarpiesz się chyba tylko dla zasady, bo sensu ani celu w tym nie ma.