Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Ogólnie do dobrze byłoby, aby zaprzestawano wydawano dokładnie tego samego w różnym, lepiej lub gorzej oddanym, settingu. 

Zastanawia mnie jaka byłaby reakcja w Polsce, gdyby Ubi wpadło pomysł na zrobieniu AC w Polsce - powiedzmy za czasów Krzyżaków, albo za czasów odsieczy Wiedeńskiej.

Jakby według nich wyglądał taki fikcyjny Maćko z Bogdańca, żyjący w tamtych czasach? A może wynaleźli by jakiegoś kolesia, który akurat przejeżdżał przez Polskę? 

1960                                                                                                                      2025

image.png.ba8e550fa829f995063c27ac823607f4.png     image.png.4298f38901b056e95687dd21c3674c3a.png

Opublikowano
13 godzin temu, lukadd napisał(a):

Tydzień do premiery. Steam top sellers globalnie na 24 miejscu. Słabo

Bo wiecej osob kupuje gry na ich kliencie i staty steam w takim przypadku nie sa zadnym odzwierciedleniem ;) CODa tez wiekszosc kupuje na battlenecie i np na steam sa slabe staty.

Opublikowano

Gdzie nie czytam fora to jakieś 80% ludu pisze, że oni preferują steam i narzekanie na inne klienty.

Obecnie gra wychodzi premierowo na steam, więc można stawiać, że zdecydowana większość pójdzie w steam.

Opublikowano

Premierowo ZAWSZE jest na ich launcherze, Steam to drugorzędna sprawa i co prawda w tym wypadku nie trzeba będzie mieć launchera Ubisoftu ale za to jakaś jego forma zostaje bo logowanie do konta Ubi będzie wymagane cały czas.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Zastanawia mnie jaka byłaby reakcja w Polsce, gdyby Ubi wpadło pomysł na zrobieniu AC w Polsce - powiedzmy za czasów Krzyżaków, albo za czasów odsieczy Wiedeńskiej.

Jakby według nich wyglądał taki fikcyjny Maćko z Bogdańca, żyjący w tamtych czasach? A może wynaleźli by jakiegoś kolesia, który akurat przejeżdżał przez Polskę? 

1960                                                                                                                      2025

Każda postać pierwszoplanowa zazwyczaj w serii jest w jakimś stopniu powiązana z historią gdzie mają miejsca wydarzenia, więc tutaj by nie odpłynęli aż tak żeby dać rdzennego amerykanina w takich czasach jako postać pierwszoplanową, ale już jako pomocnika to już jest całkiem możliwe, jak w wypadku Cernego, i tak wsumie miałbym to gdzieś rozumiejąc pierwszy czy drugi ekran startowy i informacje w nim zawarte, choć u Nas by pewnie się tworzyły bojówki patriotyczne i historyczne które by walczyły o poprawność jak to indianin może być  bohaterem gry rozgrywającej się w Polsce, a z historią naszego kraju to słyszeli o jakimś Mieszku, a nie wiedzą nawet kto jest na banknotach :) 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano

wszyscy ci co mają kod od intela a to tysiące osób pomija całkowicie steam

masz mieć ubiconnect i tyle

mirage jak był w promce to był przypisany do konta epic

mało gram, ale assassyny mam prawie wszystkie, żadnego na steam

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Każda postać pierwszoplanowa zazwyczaj w serii jest w jakimś stopniu powiązana z historią gdzie mają miejsca wydarzenia, więc tutaj by nie odpłynęli aż tak

A zakład, że zatrudnili by kolejnego specjalistę/"historyka", byle im tylko taką postać wynalazł? 

Niezwykły był stosunek do Murzynów Naczelnika Tadeusza Kościuszki. Jego sługą i przyjacielem w czasach wojny o niepodległość Stanów Zjednoczonych był czarnoskóry ordynans Agrippa Hull. 

via https://chwalazapomniana.pl/bez-niewolniczego-pietna-murzyni-w-polskiej-historii/

Z niezwykłego przepychu został zapamiętany także orszak Jerzego Ossolińskiego, który w 1633 roku wjeżdżał do Rzymu. Wydarzenie tamto upamiętnił zresztą malarz Canaletto. Z opisów ówczesnych wyłaniał się niezwykły przepych tej delegacji, w której nie zabrakło afrykańskich paziów prowadzących okazałego białego rumaka polskiego posła.

via https://ciekawostkihistoryczne.pl/2020/06/29/czarnoskorzy-sarmaci-w-szlacheckiej-polsce/

Lekko podkolorują, momentalnie ordynans stanie się rycerzem a paź burmistrzem Kłocka, i "historyk" z Ubi ma już gotowca na nową grę. Przecież to samo zrobiono tutaj. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano

skoro potrafią wymyśleć Tatuażystę z Aushwitz , jakoby historia oparta była na faktach, wspomnieniach tegoż, po czym, pod naciskiem historyków, badaczy autor przyznaje że to postać, historia zmyslona...  ile ludzi przeczytał książkę, ilu obejrzało serial i uwierzyło, graczy przy tym jest ułamek..

po czym powstaje dokument o synu Tatuażysty, tak, dobrze napisałem DOKUMENT

https://www.imdb.com/title/tt34798832/

dalej piorą mózgi...

to czymże jest "bzdurna" gierka z murzynem samurajem

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, lukadd napisał(a):

Gdzie nie czytam fora to jakieś 80% ludu pisze, że oni preferują steam i narzekanie na inne klienty.

Obecnie gra wychodzi premierowo na steam, więc można stawiać, że zdecydowana większość pójdzie w steam.

Niby po co jak gra będzie od premiery w abo?

Opublikowano
Teraz, miro napisał(a):

to czymże jest "bzdurna" gierka z murzynem samurajem

Dla nas w Polsce niczym, ale w Japonii inaczej na to patrzą, tak samo jak my byśmy patrzyli na "zmodyfikowane" wersje Krzyżaków albo Sobieskiego. Najgorsze to były te figurki, ale na szczęście po ogromnej krytyce się z tego wycofali. 

Ale i tak ciężko im życzyć powodzenia. Gdyby tam doszło do prawdziwej zmiany warty, gdyby wycofali się z tych pierdoł, ładnie przeprosili za błędy poprzedniej ekipy, to byłaby inna rozmowa. 

• Like 1
Opublikowano

Jaka będzie sprzedaż dowiemy się po kursie akcji, nastrojach posiadaczy akcji UBI po premierze gry. 

Cały świat patrzy obecnie na ubi, będą analizy. 

Jak sprzedaż będzie słaba czy nie spełniająca oczekiwań to się na pewno o tym dowiemy.

Opublikowano
17 minut temu, ODIN85 napisał(a):

W każdym Asasinie na napisach masz notkę że to fikcja historyczna:E

W większości gier to masz, a jednak gier z Somalijczykami w japońskim settingu na rynku raczej nie ma. 

1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Jak sprzedaż będzie słaba czy nie spełniająca oczekiwań to się na pewno o tym dowiemy.

Póki co idą drogą Veilguarda - portale wieszczą mega zainteresowanie i coraz więcej pre-orderów, jest wysryw artykułów jakie to wszystko piękne i dobre, wybrani youtuberzy wieszczą wielki sukces - mi tam nawet taka propaganda pasuje, jak długo skończy się takim samym wynikiem jak w przypadku Veilguarda. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, lukadd napisał(a):

Wg mojej wiedzy, jeśli na 5 dni przed premierą AC:Shadows nie znajduje się w TOP5 na STEAMie, to czarno ;) to widzę.

/przepraszam za ten żarcik, nic nie mam do białego Shoguna czy czarnego samuraja/

Opublikowano
2 godziny temu, lukadd napisał(a):

Zaraz zaraz, a nie ma przypadkiem tak ze nawet jak bierzesz na steama to musisz miec konto na UBI zeby uruchomic gre pierwszy raz?

Opublikowano
Teraz, tgolik napisał(a):

Wg mojej wiedzy, jeśli na 5 dni przed premierą AC:Shadows nie znajduje się w TOP5 na STEAMie, to czarno ;) to widzę.

/przepraszam za ten żarcik, nic nie mam do białego Shoguna czy czarnego samuraja/

Nawet jak wejdzie, to dalej jeszcze to mało mówi.

Veilguard już na ~tydzień przed premierą był w top3 na steam i co? :E Dalej wyszła bidna sprzedaż względem oczekiwań jak na taką grę AAA i studio do likwidacji :E 

Teraz, Roman_PCMR napisał(a):

Zaraz zaraz, a nie ma przypadkiem tak ze nawet jak bierzesz na steama to musisz miec konto na UBI zeby uruchomic gre pierwszy raz?

Konto tak, ale teraz jak kupujesz na steam to tylko wystarczy powiązać konta i nie musisz instalować launchera od ubi. Tak przynajmniej czytałem.

Opublikowano
9 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

mi tam nawet taka propaganda pasuje, jak długo skończy się takim samym wynikiem jak w przypadku Veilguarda. 

Otóż to, wtedy upadek będzie jeszcze bardziej bolesny :E 

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

A zakład, że zatrudnili by kolejnego specjalistę/"historyka", byle im tylko taką postać wynalazł? 

Niezwykły był stosunek do Murzynów Naczelnika Tadeusza Kościuszki. Jego sługą i przyjacielem w czasach wojny o niepodległość Stanów Zjednoczonych był czarnoskóry ordynans Agrippa Hull. 

via https://chwalazapomniana.pl/bez-niewolniczego-pietna-murzyni-w-polskiej-historii/

Nawet do Rzeczypospolitej z nim przyjechał po wojnie w Stanach ;)

Opublikowano

Ja czekam do wtorku kiedy zejdzie embargo na recki. Wtedy zdecyduje, jak nie bedzie tragedii optymalizacyjnej to biore pre order. O gameplay nie mam obaw bo moje oczekiwania sa bardzo niskie:

Tzn oczekuje od tej gry ze bedzie typowa Ubi-gra. Eksploracja + looting i to mi styka. 

• Upvote 1