Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

No tak, kazda monetyzacja w kazdej grze jest opcjonalna, chyba nie bardzo wiesz jak to dziala :D Zakup gry tez jest opcjonalny :hihot:  Tylko co innego monetyzacja, ktora nie wplywa na gre, a monetyzacja pay2win.

Pay2win w singlu dobre:hihot:

• Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, Sheenek napisał(a):

Tyle ze pomijajac to to i tak dalej ten sam assasyn, niewiele sie tu zmienilo. Wydaje mi sie ze poza uniknieciem kontrowersji niewiele by to zmienilo.

Zgadza się, ale zawsze jest jednak łatwiej przełknąć gorzką pigułkę kolejnej odsłony, jeśli twórcy dają szansę wczuć się w setting, a nie już od początku rzucają kłody pod nogi.

• Like 3
Opublikowano
Godzinę temu, Sheenek napisał(a):

Tyle ze pomijajac to to i tak dalej ten sam assasyn, niewiele sie tu zmienilo.

Poza totalnym spiep... AI :E, które nigdy nie było w tej serii tak słabe. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Pay2win w singlu dobre:hihot:

U ciebie jak zawsze cienko z mysleniem wiec poswiecilem ta chwile na wytlumaczenie ;)

obraz.png.0486f5cd1adce1c6e1a8fc5b60cf65eb.png

Nie dziekuj.

1 minutę temu, Zas napisał(a):

Wszystko co bylo slabe w poprzednich odslonach tutaj jest jeszcze slabsze.

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Czubatka Boża napisał(a):

Czytałem opinie graczy i większość są pozytywne. Sam przekonam się czy było warto czekać na premierę.:D

Postanowiłem oszczędzać PLN kupując gry w przecenach na konsole PlayStation 5.:yuppie:

Czytam wasze opinie o Assassin's Creed Shadows  i widzę źle nie jest.:woot:

Nie jest źle jest tragicznie, chociaż moje doświadczenia z tym produktem to obejrzenie zagrajmy w na YouTube , piractwo potępiam, więc nie mam jak zagrać w gierkę

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Litości. To jest opcjonalne ale ważne żeby clicki się zgadzały.

Opcjonalne, ale mocno nie smaczne, że w gierce single za prawdziwe hajsy możesz sobie kupić lepsze bronie, pancerze, mapy, walutę używaną w grze etc.

Jak zabraknie ci np. hajsów w grze single do zatrudnienia np. zwiadowców to farma jak w mmo, albo zakup monetek w sklepie UBI :E

Edytowane przez lukadd
  • Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

W grze idzie kupic mapy do znajdziek i ukrytych rzeczy na mapie ;) Nie mowiac juz o rozbudowaniu kryjowki za kase. Pay2win w tej grze jest tak mocny, ze mozna doslownie wszytko kupic, zeby wzmocnic postacie. Ale to wystarczy zobaczyc film, ktory wrzuci caleb.

Za duzo mapa i zbierania i cyk gotowa mape kupujemy, kijowy rozwoj uzbrojeniai cyk lepsze uzbrojenie kupujemy, nie chce sie rozwijac kryjowki i cyk mozna ja kupic. Gra jest permanentnie zrobiona pod monetyzacje, zeby obrzydzic granie i kupic od razu to co trzeba grindowac.

Nie mowiac juzo tym, ze mozna kupic "skiny" do konia itp jak z coda gdzie niby tlumacza yasuke jako historyczna postac, po czym wrzucaja takie guano do gry :hihot:

obraz.png.84f0107eae4c474cba2630f66b5a9072.png

Ktoś Ci każe to kupować jak grasz? Czy masz swój rozum i wiesz po co kupiłeś gre?

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Jak zabraknie ci np. hajsów w grze single do zatrudnienia np. zwiadowców to farma jak w mmo, albo zakup monetek w sklepie UBI

I to jest wlasnie cos czego odin nie rozumie, gra jest tak zrobiona, zeby gracz, ktory po prostu sie znudzi wszedl do sklepu i dostal gotowca za kase tu i teraz. Niby legalnie, niby opcjonalnie ;)

2 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

@Phoenix.

No i jak coś kupię to nad kim mam przewagę?

Jak nie wiesz nad kim i pytasz mnie o to, to czas skonczyc rozmowe bo jakbym rozmawial ze sciana ;)

mozg-masz-wypadlo-ci.jpg.2ba2b03d8685cb2cef1533209229daf9.jpg

• Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, lukadd napisał(a):

Dla tego tak niskie liczby sprzedaży tego Assassina pomimo, że to jest w zasadzie jedna z najbardziej znanych światowych marek i światów w grach. Ludzie mają dość.

Bo ja wiem… Sprzedaje się najlepiej z całej serii z tego co piszą. 2 mln graczy i największy wynik na Steam z wszystkich części. Może nie jest to spektakularne ale wychodzi, że Assasiny nigdy takich liczb nie kręciły. Niestety mimo usilnych prób to gra nie jest krapem i Ubi na dno nie poleci. 
https://www.gry-online.pl/newsroom/assassinss-creed-shadows-juz-teraz-ma-jeden-z-najwyzszych-rekordo/zf2cdb4

Opublikowano
4 minuty temu, marcin2468 napisał(a):

Ktoś Ci każe to kupować jak grasz? Czy masz swój rozum i wiesz po co kupiłeś gre?

Nie chodzi o to czy ja to kupie czy nie tylko o sam fakt umieszczanie kolejnego guano w grze. Ja nie kupie ale ktos inny kupi i wesprze ta patologie.

• Like 1
Opublikowano

Dodatkowo taki system wpływa na konstrukcję świata gry. W grze single farmienie waluty jest odpowiednio utrudniane, aby "opcjonalnie" zachęcić ludzi do zakupu tej waluty za prawdziwe hajsy w sklepie :E To jest po prostu nie smacznie w grach single.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Phoenix. napisał(a):

I to jest wlasnie cos czego odin nie rozumie, gra jest tak zrobiona, zeby gracz, ktory po prostu sie znudzi wszedl do sklepu i dostal gotowca za kase tu i teraz. Niby legalnie, niby opcjonalnie ;)

Jak nie wiesz nad kim i pytasz mnie o to, to czas skonczyc rozmowe bo jakbym rozmawial ze sciana ;)

Jp. Jak gra mi się znudzi to na pewno wejdę do sklepu i zapłacę za bzdedy żeby to skończyć:hihot:

A to niby mi coś wypadło:E

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, voltq napisał(a):

Nie jest źle jest tragicznie, chociaż moje doświadczenia z tym produktem to obejrzenie zagrajmy w na YouTube , piractwo potępiam, więc nie mam jak zagrać w gierkę

Katastroficznie i dramatycznie, jak włączyłem dzisiaj grę, to słońce zaszło za chmury, a u sąsiadów korki wywaliło.

• Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Dodatkowo taki system wpływa na konstrukcję świata gry. W grze single farmienie waluty jest odpowiednio utrudniane, aby "opcjonalnie" zachęcić ludzi do zakupu tej waluty za prawdziwe hajsy w sklepie :E To jest po prostu nie smacznie w grach single.

Oni w tym problemu nie widza a tak to wlasnie działa.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, userKAMIL napisał(a):

i największy wynik na Steam z wszystkich części.

Czytaj co czytasz :E Zapoznaj się z premierami poszczególnych Assassinów na Steam. itd.

UBI w obecnej sytuacji potrzebuję miliony i to grube miliony sprzedanych kopii gry. Jeśli gra kosztowała tak jak mówią po netach ~400mln zielonych to potrzebują sprzedać ~10mln kopii gry w premierowej cenie, aby wyjść na zero :E
A nie chwalenia się 2 milionami graczy :E

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, lukadd napisał(a):

Czytaj co czytasz :E Zapoznaj się z premierami poszczególnych Assassinów na Steam. itd.

Nie śledziłem ilości graczy na steam przy wcześniejszych grach ale z tego co piszą przebija to lekko tylko Odyseya wiec te wyniki nigdy nie były jakieś spektakularne?

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

Przecież to mechanizm z gier mobilnych ;)

Robi się gazylion aktywności do powtarzania, aby zdobyć zasoby, coś rozbudować itd., ale jeśli zapłacisz to dostaniesz to szybciej.

Milion badziewia do znalezienia i zrobienia dla nagrody, niczym w gatcha games lub grach online ze skrzyniami z losowany lootem, ale zamiast losowania, po prostu nie wiesz co dostaniesz. Sztuczne poczucie postępu, zaprojektowane po najmniejszej linii oporu, aby dopaminę pompować i wciągnąć gracza poraz piętnasty.

Oh, mistrzowie dilerstwa growego potrafią jeszcze uderzyć w poczucie poprawiania wizerunku i pięcie się po szczeblach hierarchi, przez rozbudowę czegoś, co wymaga głównie czasu. Te jakieś głano mobilne o rozbudowie królestwa robi to bardzo "dobrze" uzależniając graczy, mimo że to szajs. Wiem, bo wyciągnąłem kiedyś, kogoś z tego bagna. :E

Żeby nie było..., nie lubiłem tego zbieractwa również w Elden Ring, ale włożono trochę więcej wysiłku w projekt. AC od dłuższego czasu to po prostu wygenerowana przestrzeń z assetów, często na zasadzie, wygeneruj, skopiuj i lekko zmień oraz dodaj te samo zadanie lub znajdzkę... Kiedyś gry były tak dobre, że chciało się ogrywać je wielokrotnie z różnym podejściem... Teraz kupuje się grę w tym samym stylu, po raz dziesiąty, bo jest tak samo dopaminowa, zamiast odpalić ulubiony tytuł ponownie. Nie wiem, może FOMO robi swoje, czyli strach przed przegapieniem.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
10 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Jp. Jak gra mi się znudzi to na pewno wejdę do sklepu i zapłacę za bzdedy żeby to skończyć:hihot:

A to niby mi coś wypadło:E

Generalnie graj sobie w gre i przeciez nikt nikomu nie mowi, ze ma w to nie grac. Kupiles, jestes zadowolony i ok, ja tego nie podwazam. Tylko jesli gra ma wady, a ma ich sporo to nie staraj sie na sile za kazdym razem jak ktos cos wytknie uaktywnic sie z bzdurnymi argumentami bo tych negatywnych rzeczy nie wybronisz. Przyjales na klate negatynwe rzeczy tej gry i zakceptowales to pozwol wypowiadac sie tym ,ktorzy tego nie akceptuja. Chyba tylko jedyny @caleb59W tym temacie podszedl do tego tak jak sie powinno podjesc, gra, zna problemy gry i ich nie neguje bo wie, ze sie tego nie da usprawiedliwic, a cala reszta staje na glowie i robi fikolki.

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano
3 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Jaki item muszę kupić w tym sklepie żeby skończyć grę?

Słyszałem od kolegi, który słyszał od kolegi, że jego kolega powiedział że jak zapłacisz w sklepie Ubi, to ci przyślą smsem współrzędne jaskini w której ten Item się znajduje.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Generalnie graj sobie w gre i przeciez nikt nikomu nie mowi, ze ma w to nie grac. Kupiles, jestes zadowolony i ok, ja tego nie podwazam. Tylko jesli gra ma wady, a ma ich sporo to nie staraj sie na sile za kazdym razem jak ktos cos wytknie uaktywnic sie z bzdurnymi argumentami bo tych negatywnych rzeczy nie wybronisz. Przyjales na klate negatynwe rzeczy tej gry i zakceptowales to pozwol wypowiadac sie tym ,ktorzy tego nie akceptuja. Chyba tylko jedyny @caleb59W tym temacie podszedl do tego tak jak sie powinno podjesc, gra, zna problemy gry i ich nie neguje bo wie, ze sie tego nie da usprawiedliwic, a cala reszta staje na glowie i robi fikolki.

Jestem świadomy ale przedstawiacie to jakby to było coś nowego.

Zdradzę Ci sekret. Nietylko w grach Ubi to jest.

Opublikowano
43 minuty temu, Zas napisał(a):

Czy ja wiem, zawsze bylo slabe. Nie widze wiekszej roznicy, ale tez nie porownuje 1 do 1.

Poprostu kosze wszystkich jak leci :D

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, lukadd napisał(a):

UBI w obecnej sytuacji potrzebuję miliony i to grube miliony sprzedanych kopii gry. Jeśli gra kosztowała tak jak mówią po netach ~400mln zielonych to potrzebują sprzedać ~10mln kopii gry w premierowej cenie, aby wyjść na zero :E
A nie chwalenia się 2 milionami graczy :E

Skoro akcje leca w dol do premierze to cienko to widze. Logicznym jest to, ze przy dobrej premierze powinny isc w gore i inwestorzy powini byc zadowoleni.

obraz.png.f1af9b7c403d7239d81890ae1559f8a4.png

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1