j4z 943 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia Ograne w EA, bardzo eleganckie, polecam. Parkour jeden z lepszych w historii, nie wiem czy nie najlepszy, wliczając AAA. Kurcze w samym trailerze widzę trochę nowości. Możliwe że wrócę jeszcze do tej gry.
Jaycob 1 934 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia Wyszli z wczesnego dostępu? :O To teraz mogę spróbować!
Vulc 2 191 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Wygląda interesująco ten Prince. Nie jestem obecnie na bieżąco z indykami, jakieś rekomendacje? Potrzebuję coś na Legiona do mobilnego popykania na urlopie. Gatunek bez znaczenia.
Lypton 953 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) https://store.steampowered.com/app/1043810/Tactical_Breach_Wizards/ Idealna do mobilnego grania. Śmieszne wymagania, nie wymaga precyzji w sterowaniu i jedna misja per posiedzenie. No i turówek nigdy za wiele. Jest demo. Albo dostępny za psie pieniądze (był w Choice) https://store.steampowered.com/app/601840/Griftlands/ Rogalikowa, mocno fabularna karcianka, w której również i słowne potyczki to karciana partyjka. Edytowane 25 Sierpnia przez Lypton 1
Vulc 2 191 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Kurdę, w sumie obie wyglądają ciekawie. Pierwsza zalatuje na pierwszy rzut oka XCOM'em bez resource management, choć z tego co czytam, to jednak trochę inna bajka. No, ale uwielbiam turówki. Drugą już wziąłem, bo faktycznie groszowe sprawy na Keyshopach. Wrzuciłem też tego Księcia z GP.
Lypton 953 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia TBW to coś w stylu Into the Breach, czyli bardziej gra logiczna, która udaje taktyczną. Jeszcze https://store.steampowered.com/app/1562430/DREDGE/ był w Choice i na kluczykowniach/bazarku kosztuje kilkanaście zł. Ale to był w sumie indykowy hit i mogłeś o nim słyszeć.
Vulc 2 191 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Chyba się skuszę, obczaiłem kilka filmików na YT i wygląda sympatycznie. Tak, Dredge znam i mam w bibliotece, ale jak wiele gier tam wiszących, jeszcze nie odpalałem. Odpaliłem za to The Rogue Prince of Persia. Po godzinie grania zapowiada się zachęcająco, ale... jest kilka ale. Wizualnie gra nie powala, design poziomów wydaje się mocno uproszczony, choć może później się rozkręci. Za to parkour pierwsza klasa, bardzo dobre animacje. Quality wise gry o tej mechanice zawsze będę porównywał do serii Hades i zwłaszcza po świeżym "ukończeniu" Hadesa 2, trochę ciężej się wbić w coś, co nie oferuje takiej jakości. Pomijając już różnice konstrukcyjne. Muszę chwilowo odetchnąć od mainstreamu, trochę się przejadłem "dużymi" produkcjami.
Jaycob 1 934 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Jeśli podoba Ci się Prince, to ogarnij sobie Dead Cells - też od tych samych twórców. Wizualnie super się prezentuje, chociaż to pixel-art. Sam w tego nowego Princa pograłem jakieś 2 godziny i… no nie wiem, czegoś mi brakuje. Nie jest taki płynny jak DC, o którym wspomniałem. Przydałby się jakiś dash pod nogi przeciwników albo blok/parry jak w kozackim Prince of Persia: Lost Crown (polecam!). To bieganie po ścianach też średnio mi leży - zamiast tego wolałbym normalnego double jumpa. Ale dobra, zobaczę jeszcze jak pogram dłużej…
Vulc 2 191 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Dead Cells dawno temu skończone, nie jestem nie bieżąco, ale nie aż tak. Brakuje czegoś, nie? W zasadzie wszystkiego po trochu. Źle nie jest, ale nie ma parcia na dalszą grę.
lukadd 2 915 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Jak nie grałeś to bardzo mi się podobało F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch Albo z innej beczki całkiem fajna giereczka na mobilne granie to DREDGE.
Jaycob 1 934 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia (edytowane) @lukaddUkończyłeś DREDGE? Kiedyś pisałeś, że się znudziło. F.I.S.T także polecam. Edytowane 26 Sierpnia przez Jaycob
Vulc 2 191 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia 14 minut temu, lukadd napisał(a): Jak nie grałeś to bardzo mi się podobało F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch Albo z innej beczki całkiem fajna giereczka na mobilne granie to DREDGE. Nie grałem, obczaję. O Dredge już była wyżej mowa.
lukadd 2 915 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia 10 minut temu, Jaycob napisał(a): @lukaddUkończyłeś DREDGE? Kiedyś pisałeś, że się znudziło. Ta ukończyłem. Z perspektywy czasu całkiem spoko wspominam tą gierkę. Nie pamiętam o co tam chodziło i czy o tą gierkę, ale jak patrzę w logi to zacząłem 9 maja i skończyłem 18tego, sporo właśnie na Steam Decku w nią grając.
brainq 47 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Obecnie ogrywam hollow knight i powiem wam ze ta gra wciągnęła tym dalej tym lepiej.
Jaycob 1 934 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Dodane do kolejki! Demko sztos, mega mi się podobało. A recenzje? W większości pozytywy, prawie 90%! 2
j4z 943 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Za 3 dni premiera, oddawać kartę, bo chce grać!
Jaycob 1 934 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Skończyłem Sea of Stars i szczerze - trochę się zawiodłem, zwłaszcza po tych wszystkich pozytywnych opiniach na Steamie. Pixel-art przepiękny, muzyka fantastyczna, naprawdę czuć klimat klasycznych RPG. Eksploracja i proste, ale satysfakcjonujące łamigłówki też dają frajdę. Ale walka… przez prawie 30 godzin korzystałem z kilku tych samych skilli i po prostu zaczęła mnie nudzić bardzo szybko. Momentami gra wydawała się niezbalansowana, a fakt, że poziom trudności można modyfikować runami, tylko pokazuje, że sami twórcy nie potrafili sami dobrze to zbalansować. Rozwój postaci też praktycznie nie istnieje - awanse na wyższe poziomy nie dają prawie nic w stosunku do włożonego czasu. Fabuła niestety, momentami sprawiała wrażenie pisanej na kolanie - strasznie chaotycznie poprowadzona. Świetna oprawa i muzyka, ale gameplay i historia zostawiają spory niedosyt.
Vulc 2 191 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Przeszedłem demo Shinobi, kawał dobrego kodu. Świetne, płynne animacje, satysfakcjonujący system walki. Poziom trudności jak na razie stosunkowo niski, ale pewnie się rozkręci.
j4z 943 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Poziom do wyboru. Ja gram na średnim i też na razie łatwo, ale długo nie grałem, sam prolog praktycznie. Pewnie później będzie trudniej.
Vulc 2 191 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Domyślny jest poziom Shinobi i taki zostawiłem. Możliwe, że też kupię, fajnie to wygląda.
j4z 943 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Czyli odpowiednik medium prawdopodobnie A jak to wygląda w wyższym klatkarzu? Nie wiem, ile jest na PS5, ale wydawało mi się że z 30. Może dlatego, że na PCMR przyzwyczaiłem się do 120 (aktualnie karta w serwisie).
AndrzejTrg 2 752 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia (edytowane) Miło ta gierka wygląda, i ładowanie mocy jak w DB dupne Edytowane 30 Sierpnia przez AndrzejTrg 1
j4z 943 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia (edytowane) 1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a): ładowanie mocy jak w DB No, też mi się skojarzyło od razu. < 3 Edytowane 30 Sierpnia przez j4z 1
AndrzejTrg 2 752 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia (edytowane) @j4z To jest jakiś powerup czy o co z tym chodzi? Edytowane 30 Sierpnia przez AndrzejTrg
Rekomendowane odpowiedzi