Skocz do zawartości

Gry indie, niezależne, niskobudżetowe - temat oficjalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 22.04.2026 o 04:06, j4z napisał(a):

xD

Niby fajnie, ale te nowe beateupy czy jak to tam fachowo nazwać nie porywają, spróbowałem żółwie, spróbowałem rangersów i jednak wolę kolejny raz zagrać w

czy stare żółwie, jak i xmenów czy Nightshlashers o Simpsonach nie wspominam, jednak kiedyś to było, dalej żywe :) 

Opublikowano
5 godzin temu, Ryszawy napisał(a):

No i całkiem spora afera o recenzję IGN w internetach. W sumie fajnie, bo to po prostu darmowa reklama...

Taa, typ narzeka, że w grach o myszach jest za dużo sera. :E  To jakby marudzić, że woda jest zbyt mokra. Przypominam tylko, ze IGN dał Concord 7/10.

Opublikowano
7 godzin temu, j4z napisał(a):

Mouse PI for Hire spoko gierka, spoko klimat, przyjemny gunplay 

Świetna gierka, bardzo mi się podoba, fajny klimat i mega przyjemnie się w to gra. Z tego co pamiętam to polskie studio jest za nią odpowiedzialne :) Jestem w trakcie ogrywania. A zaraz potem planuje ograć "Replaced", ta gra też zbiera świetne recenzje:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Najbardziej wkurzające w demie było przypisanie niektórych akcji do kontekstu. Na przykład nie dało się wyciągnąć broni, żeby zobaczyć co jest pod jakim guzikiem, jeżeli na ekranie nie było wrogów. Co dla mnie jest bez sensu. Ale może to poprawili w pełnej wersji?

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
4 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Klimat i art w Replaced kusi, ale podobno gameplay niedomaga - słaba responsywność i nierówny poziom trudności trochę zniechęcają. 

No właśnie czytałem, że jest słaba responsywność a poziom trudności w jakichś platformowych aktywnościach potrafi dobić, ale sam sprawdzę za jakieś 2 tygodnie pewnie jak skończę Myszkę :P może do tego czasu wleci jakiś patch na to

Opublikowano
1 godzinę temu, Pavel87 napisał(a):

No właśnie czytałem, że jest słaba responsywność a poziom trudności w jakichś platformowych aktywnościach potrafi dobić, ale sam sprawdzę za jakieś 2 tygodnie pewnie jak skończę Myszkę :P może do tego czasu wleci jakiś patch na to

I jak się w to gra? Gameplay daje radę? Czarno-biała estetyka nie męczy oczu? Jak patrzyłem na gameplaye, to się zastanawiałem, czemu nie dodali chociaż trochę kolorów, żeby wyglądało to jak w Cupheadzie.

Opublikowano (edytowane)

W sumie mogłoby być kolorowe jak cuphead. Klimatu nie straciłoby. Gunplay jest podobny do Quake. Walki z przeciwnikami "na arenach". Brak mapy,  wciskamy przycisk i pędzel nas prowadzi.

Miałem wrażenie, że pierwszego bossa pokonałbym, stojąc w miejscu. Drugi natomiast już fajny i trzeba było się poruszać. 

Podobnie mam jak w ostatnim Quake, max godzinkę i więcej się nie chce, ale na razie jest ochota wracać.

Edytowane przez j4z
  • Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Jaycob napisał(a):

I jak się w to gra? Gameplay daje radę? Czarno-biała estetyka nie męczy oczu? Jak patrzyłem na gameplaye, to się zastanawiałem, czemu nie dodali chociaż trochę kolorów, żeby wyglądało to jak w Cupheadzie.

Hmm, ciężko powiedzieć, ogólnie raptem dwie godziny za mną ale ja też jestem mało obiektywny bo bardzo lubię klimat noir. Sporo filmów czarno białych w swoim życiu obejrzałem. Fajny jest humor, komentarze naszego mysiego detektywa po przejściach, cała otoczka, nawet w humorystycznym wydaniu czuć brud tego miasta. Sam gameplay póki co prosty, gram na normalnym poziomie, ale tak jak pisze @j4z, później pewnie będzie trudniej, dojdą nowe bronie, nowe możliwości, trudniejsi przeciwnicy czy bossowie. Nie wiem czy nazwałbym tę grę platformówką, ale trochę elementów platformowych ma. Myślę, że ogram do końca. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jaka to jest zajebi.. giera. No wszystko tu się zgadza. A do tego te piękne kilku warstwowe ruchome tła ręcznie rysowane z hdr wygląda to przepięknie.

shinobi.png

Edytowane przez Luki_
  • Like 1
Opublikowano

Wygląda ładnie.

Też gram w podobne klimaty, konkretnie w Ninja Gaiden: Ragebound. Pixel art i muzyka są super, ale system walki coś mi nie siedzi. Męczę się, na jednym bossie utknąłem już z 10 razy, a zwykłych wrogów często po prostu przebiegam, żeby tylko dotrzeć do checkpointa. 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Luki_ napisał(a):

Jaka to jest zajebi.. giera. No wszystko tu się zgadza. A do tego te piękne kilku warstwowe ruchome tła ręcznie rysowane z hdr wygląda to przepięknie.

shinobi.png

Co to za gierka? 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Wygląda ładnie.

Też gram w podobne klimaty, konkretnie w Ninja Gaiden: Ragebound. Pixel art i muzyka są super, ale system walki coś mi nie siedzi. Męczę się, na jednym bossie utknąłem już z 10 razy, a zwykłych wrogów często po prostu przebiegam, żeby tylko dotrzeć do checkpointa. 

Czytałem ze udane, mam to na liscie do ogrania. ale moja kupa wstydu rośnie ): Najpierw musze ograć tego Ninja gajdena 4 w gejpasie ciągle go odkładam, bo w cos innego gram xd

23 minuty temu, j4z napisał(a):

O, to ja w to grałem. Nieciekawy ten gameplay był dla mnie. 

Grzeszysz, nie wiesz co dobre (: ! Dla mnie jest super z czasem dochodzą nowe ciosy. I umiejętności specjalne. Walka jest wyważona, bywa wymagająca ale nie irytuje, lokacje zróżnicowane  . Te animacje w czasie zadawania ciosów stop klatkowe bajka.. chyba nigdy mi się nie znudzi. 

Edytowane przez Luki_
Opublikowano
7 minut temu, Luki_ napisał(a):

Czytałem ze udane, mam to na liscie do ogrania. ale moja kupa wstydu rośnie ): Najpierw musze ograć tego Ninja gajdena 4 w gejpasie ciągle go odkładam, bo w cos innego gram xd

No ja właśnie gram w to na gejpassie. :E 

Czwórkę ukończyłem:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No widzisz każdy chwali, wreszcie musze ograć. :placz2: I na to samo narzekasz widzę że graficznie bieda ale lepiej ze reszta jest git.  nie jest długa to nawet dla mnie plus . (:

Edytowane przez Luki_
Opublikowano
W dniu 23.04.2026 o 09:05, Pavel87 napisał(a):

Świetna gierka, bardzo mi się podoba, fajny klimat i mega przyjemnie się w to gra. Z tego co pamiętam to polskie studio jest za nią odpowiedzialne :) Jestem w trakcie ogrywania. A zaraz potem planuje ograć "Replaced", ta gra też zbiera świetne recenzje:

przyjemnie się to ogląda na YT u Tivolta z jego narracją gdzie robi również za lektora. 

polecam. :wariat:

• Like 1
Opublikowano
23 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Wygląda ładnie.

Update: Pograłem dłużej, pokonałem kilku bossów i odblokowałem trochę rzeczy. Gra się niby lepiej, ale jednocześnie dostaje niezły łomot. :E Średnio 10 podejść na bossa, nie wiem, czy to dociągnę do końca. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja juz prawie kończę Shinobi ostatni plansza mi została ale jeszcze mam jakieś dodatkowe wyzwania z dlc. Bede musiał zagrać w tego 2d ninja gaidena, będę wiedział na jakim poziomie jest mój skli czy tez sie będę tak męczył (: Bo wymiataczem nie jestem (: A są tam poziomy trudności czy tylko domyślny? Ninja Gaiden: Ragebound @Jaycob

Edytowane przez Luki_