Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja i tak kupię day one ale ostatnio jakiś tryb narzekania mi się włączył. Nawet na brak OLED'a zacząłem narzekać chociaż praktycznie Switcha nie wyciągam z docka ; d Za długo to już wszystko trwa i człowiek marudny się zaczyna robić ; d

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Gonzo3211 napisał(a):

Wszystko co mnie interesuje z i na xboxie jak dotąd ma 60fps, gdzie tu błąd? Przykłady ostatnio to ww. gears of war 4, far cry 5, fh4, indiana i control.

Masz series S czy X ? Gry z automatu na xboxie działają w 60 fps czy możesz wybrać sobie taki tryb ? I gierki w większości chodziły lepiej czy trzeba czekać i kupić ulepszenie jak z ps4 na ps5.. ?

Moim zdaniem powinni zrobić już tylko OLED i tyle, ale pewnie tak nie będzie :D

Edytowane przez Barosz
Opublikowano

Series S. Jedne gry mają wybór, inne nie. Jedne dostały łatki ulepszające, inne nie. Jest jeszcze fps boost który podbija fps w wybranych tytułach (m.in gears of war)

Po prostu na razie we wszystko co chciałem ograć jest w 60 klatkach.

Opublikowano

Sama premiera Switcha 2 wraz z RDRII na niego wysłałaby bardzo znaczący sygnał wskazujący, że Nintendo wchodzi do wyższej ligi.

Jeśli jesteśmy faktycznie tak blisko premiery to to by wyjaśniało wszelkie przecieki. Konsole są zapewne w zasadzie wyprodukowane i teraz tylko oczekiwanie na zielone światło żeby je wysłać do dystrybucji i do sklepów.

Opublikowano

Dadzą też to na rynek azjatów, obstawiam porty FinalFantasy 16 oraz 7 Remake, Rebirtch. Tak samo wyjdzie pewnie Resident Evil 2,3,4 Remake oraz nowy Monster Hunter Wilds.

Z open worldów to tak jak mówisz @Kris194 RDR2, GTA5 i Elden Ring.

Pierwsze 2-3 lata to będzie ogrom przeportowanych dużych gier AAA Third Party:D

Więc teraz na Switchu będzie od groma gier dla młodszych i starszych odbiorców.

Opublikowano

Wy serio ogrywacie takie kobyły jak RDR2 na handheldzie? Ja wychodzę z założenia że od tego mam PC, wygodniej, no i możliwość modów zawsze. 

Za to gry pokroju Bayonetta itp bym chętnie ograł na kanapie, bo się nadają na pada. 

• Upvote 2
Opublikowano
32 minuty temu, slafec napisał(a):

Widowiskowa i kolorowa Bayonetta idealnie sprawdziłaby się na ogromnym OLEDzie z HDR. Tak samo Zelda, Xenoblade, Mario, Pokemony itd.

No nie wiem, co prawda sprawdzałem tylko BOTW na 48" i wyglądało to dość średnio dla mnie i od tamtej pory grywam tylko na handheldzie.

Najpierw musieliby zrobić porty tych gier z wyższą rozdzielczością/teksturami itd, aby to jakoś wyglądało. 

btw czemu Bayonetta została wypuszczona na PC, ale kolejne części już tylko na SW.:( 

Opublikowano
15 minut temu, slafec napisał(a):

Zakładając, że NS2 z DLSS pozwoli na fakowe 4k i 60 fps w Zeldzie (jak w przeciekach). Wtedy będziesz grał wyłącznie na dużym ekranie?

Ciężko powiedzieć, nie mając porównania. W docku grałem raptem z 5 min i się przeniosłem. Póki co bardzo dobrze mi się gra w handheldzie i zauważyłem, że jestem bardziej skupiony na grze. I mogę grać w każdym miejscu. Minus taki, że przy dłuższych sesjach muszę robić przerwy na ładowanie. 

Odpowiem później jak już będę miał SW2.;) 

11 minut temu, Tankietka napisał(a):

Liczę, że będzie tego więcej day one niż tylko MK9. Inaczej bieda duża.

A ja mam wywalone, jaki będzie lineup. Mam takie zaległości z grami od Nintendo, że jeszcze sporo czasu minie, zanim zabiorę się za nowości. :D 

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Jaycob napisał(a):

Mam takie zaległości z grami od Nintendo, że jeszcze sporo czasu minie, zanim zabiorę się za nowości.

Dlatego czekam na info, potwierdzenie, że obecne gry w pudełku, czy te kilka cyfrowo co mam mogę je odpalić na Switchu 2, najlepiej w jakiejś lepszej jakości, wtedy to pewnie trzeba będzie kupić kilka gier na olx na zaps, bo może zabraknąć xD

Opublikowano

Też chciałbym już wiedzieć. Jak będzie boost to też kupie zawczasu gry na OLX. :E A jak będę robić chamskie remastery i rimejki to już wolę poczekać. Słyszałem, że taki TOTK czy Xeno 3 już ledwo zipie na SW i dlatego wolałbym ograć te gry na mocniejszych bebechach. 

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, Jaycob napisał(a):

Tylko że nie wiadomo czy będzie automatyczny boost. 

Jeśli założymy, że gry będą kompatybilne z NSW2 (a będą) to taki boost na początek będzie w ograniczonym zakresie. Gry na Switcha mają locka albo na 30 albo na 60fps. Tam gdzie gra dropiła poniżej 60fps teraz będzie trzymać stabilne 60. Do gier w 30fps będą potrzebne patche na 60fps. Spodziewam się, że część gier może dostać "upgrade" tylko dla NSW2.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, galakty napisał(a):

Wy serio ogrywacie takie kobyły jak RDR2 na handheldzie? Ja wychodzę z założenia że od tego mam PC, wygodniej, no i możliwość modów zawsze. 

Oczywiście, że lepiej na konsoli/PC ale na Switchu to bym sobie czasem włączył choćby po to by pochodzić sobie po tym świecie i się zrelaksować :)

Opublikowano

Nie wiem jak u Was to było, ale jak miałem długie posiadówki np. w diablo czy w zeldzie to często drętwiały mi kciuki :D Ale sam fakt, że kładziesz się do łóżka i odpalasz sobie fajny tytuł robi robotę.  Chociaż też nie wyobrażam sobie grania w wielkie tytuły jak RDR - bardziej mniejsze odsłony zeldy (2D) coś jakieś platformówki