Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Reddzik napisał(a):

ja żadnego emaila nie dostałem, widocznie za mało gram, albo dlatego, że nie mam abo. 

Ja tez nic nie dostalem. Sporo ludzi dostalo wczoraj te maile, ale na czym to jest bazowane nikt do konca nie wie - jest mnostwo przypadkow ludzi ktorzy maja abo Switcha 1 od Day1, nakupowali mnostwo gier oficjalnym kanalem, maja wsystkie te marketingowe pierdoly wklepane... i tez nic nie dostali. 

Moze trzeba byc zapisanym do jakiegos klubu fanbojow albo cos? 

14 minut temu, Reddzik napisał(a):

Największym minusem brak info o kompatybilności/upgrade dla Xenoblade czy innych tego typu hitach, wybrali sobie dwie Zeldy i są zadowoleni, ale to nie oni mają zadowoleni, tylko MY

No glosno jest o tym, szczegolnie pod katem tego, ze na oficjalnej stronie gdzie reklamuja te upgrade'y, w tle jest obrazek z Xenoblade X, ktory upgrade'a nie dostal xD 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Reddzik napisał(a):

Największym minusem brak info o kompatybilności/upgrade dla Xenoblade czy innych tego typu hitach, wybrali sobie dwie Zeldy i są zadowoleni

Lista z upgradami jest nieco dłuższa:

Cytat

Free updates to improve playability on the Nintendo Switch™ 2 system will be released for select Nintendo Switch games.

By connecting your Nintendo Switch 2 to the internet, you can download free updates that may improve performance or add support for features such as GameShare in select games. The contents of these free updates will differ depending on the game.

https://www.nintendo.com/us/gaming-systems/switch-2/transfer-guide/games-with-free-updates/

Free dostaje m.in. Super Mario Odyssey, ale BOTW i TOTK już będzie płatne. :E  :hmm: I część z tych wybranych gier dostanie lepszą wydajność, a część jakąś pierdołkę typu GameShare.

Opublikowano

Widziałem darmowe ulepszenia, Echoes of Wisdom przeszedłem na premierę i sprzedałem pudełko. Odyssey nie mam, z tej listy mam tylko Pokemon Violet, ale działanie tej gry na Switchu przemilczę, wygląd jak i fpsy są tragiczne, dużo gorzej to wygląda niż np w takim TotK czy BotW.

Odyssey chodzi po 140zł za używkę. Zastanawiam się czy brać Xenoblade Chronicles 2 + dodatek póki ceny jeszcze jakoś takie, bo nie wiadomo jak z upgradem. Na szczęście te dwie Zeldy mam.

A jak wygląda abo online? Przechodzi na Switcha 2? Aktualnie nie mam, ale to zawsze w cdkeysach taniej niż oficjalnie.

Opublikowano

Czasem pogrywam na Switchu, ale zbyt rzadko, żeby sensownie uzasadnić sobie zakup sprzętu w tej cenie, z wyświetlaczem LCD w 2025 roku. Tym bardziej na premierę, gdzie potrzeba kilka miesięcy na intensywne testy gejmingowego luda.

Opublikowano
12 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Czemu w ogole nie podali zadnej specyfikacji odnośnie bebechów cpu/gpu?

IMO to nie ma znaczenia. To i tak customowy procesor zrobiony przez Nvidię, więc porównywanie go do procesorów czy kart graficznych z PC nie ma sensu. Zamiast tego lepiej skupić się na tym, co konsola faktycznie oferuje - na doświadczeniu z grania, a nie na suchych danych technicznych.

26 minut temu, dawidoxx napisał(a):

coś czuje że szybko zobaczymy gry w podobnej jakości i klatkarzu jak na poprzedniku

Możliwe, szczególności bałbym się o optymalizacje gier 3-party.

38 minut temu, Reddzik napisał(a):

To jest na Japonię, z japońskim językiem, tak jak Rosjanie mają swoje tańsze gierki na swój rynek. My to bogaty kraj.

To wiadomo. Płacisz 40% "podatku" za ten sam sprzęt tylko dlatego, że nie mieszkasz w Japonii.

Tak, Polska jest "bogata" - ceny gier należą do jednych z najwyższych na świecie (często trzeba się ubiegać o ich dostosowanie), a zarobki mamy dużo niższe.:E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

nigdy konsoli i gier od N nie ogrywałem, wiec zakup 2 w dobie szajsowatyh  gier na PC jest dla mnie zbawienny :)

Ilość tytułów pewnie starczy na 2-3 lata.

w x komie odpisali ze preorder niebawem będzie dostępny.

Wakacyjne granie na zewnątrz to jest to :)

Edytowane przez zozolek
Opublikowano

Pfffff pierdziele sw2 w tej cenie. To jest przesada. Stać mnie bez problemu ale nie lubię być dymany. Już od dawna byłem pewien, że kupię na premierę ale nie ma opcji, że zapłacę 2,2k za handhelda. Jakby miał ekran OLED to jeszcze, ale skoro gry mają kosztować 90usd a konsola 2,2k to bye Nintendo, wracam do pc. Dla zasady. Serio ktoś ma łeb tam upadł, żeby sprzedawać tablet z LCD za takie pieniądze. Zobaczymy jak to się będzie sprzedawać jak nawet taki zatwardziały fan (nie fanboj) nie ma zamiaru tego kupić. 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Jak powyżej, stać mnie bez problemu, ale 2,2k to już ostre dymanie; do tego gry po 350-400 zł. Podziękuje tym razem.

Edytowane przez Imm
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Macie swoje pre-ordery

Czyli scenariusz już znamy - w dniu premiery 80% switchy wyląduje na OLX'ach, ebayach i FB Marketplace, w cenach 4-5k. 

image.png.b6bd7970bb322d75090fc72d1d040c3a.png

1 godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Zobaczymy jak to się będzie sprzedawać jak nawet taki zatwardziały fan (nie fanboj) nie ma zamiaru tego kupić. 

Wszystko wszędzie wyprzedane. Nic tutaj nie wywalczysz, albo płać i płacz, albo czekaj na emulator i pokaż Nintendo środkowy palec.

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

W DE jeszcze można zamawiać z tego co widziałem. Ogólnie jak ktoś chciał to w kilku sklepach dla pewności złożyć zamówienie i gdzieś by wpadł :E

Ja mam wywalone, może oleda kiedyś jak wyjdzie kupię. I tak jestem zawalony grami nie potrzebna mi kolejna zabawka :E

Edytowane przez lukadd