Vulc 2 191 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września To akurat nie jest żadna tajemnica, Nintendo od zawsze celowało w taki rynek, z powodów raczej oczywistych. Pozostaje tylko kwestia balansu gier, ile nadchodzących produkcji jest się w stanie wyrwać z tego schematu.
Tankietka 218 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) Wyzywanie jest jeśli chce się zebrać wszystko. Masę czasu to zajmuje. Znaczy nie wiem jak będzie tutaj, ale patrząc jak było w Yoshi's Crafted World i Yoshi's Woolly World tutaj będzie podobnie. A co do wyzwania, Mario Tennis w multi będzie ponownie trudniejszy niż cokolwiek z Fire Emblem. "Easy to play, hard to master". Edytowane 13 Września przez Tankietka
Element Wojny 4 775 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) 11 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): No właśnie, zamiast kuć żelazo póki gorące i wydawac nową Bayonetta, astral chain, Xenoblade itp mamy tam zalew gier dla dzieci. I nagle między tym wszystkim w przyszłym roku wyjdzie nowa gra od from software Na switchu były i gry dla dzieci i dla dorosłych, ale konsola miała można powiedzieć dwa lineupy. Teraz wygląda to tak jakby był lineup dla dzieci a dla dorosłych wrzucali czasem jakaś gierkę na odpierdziel. Dla kogo będzie ta gra od from? Na pewno nie dla ludzi grających w yoshiego Słabo jest, bardzo słabo. Line up dla dzieci jest ok (bez rewelacji - mój syn obejrzał wczorajszy direct i kręcił nosem), ale dla dorosłych to tragedia. Oprócz FE nie widzę na ten moment nic, co mógłbym dla siebie kupić przez kolejne 14 miesięcy. A jeszcze bardziej wkurza mnie to, że mając nową konsolę i nową moc, łatki upgrade'owe dla S2 prawie nie wychodzą - może ktoś to zrozumieć? Prawie wszystko co wyszło na S1, mogliby już puścić z podkręconą grafą i rozdziałką w 60 fpsach. A ile jest tych łatek? Kilka, dosłownie kilka. Zamiast tego same kotlety - typu Yakuza 0 DC - po co i dla kogo? No i ile tego sprzedali, bo jak ostatnio sprawdzałem, to mieli na koncie jakieś 40k kopii... Edytowane 13 Września przez Element Wojny
Tankietka 218 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) 13 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Dla kogo będzie ta gra od from? Na pewno nie dla ludzi grających w yoshiego Żebyś się nie zdziwił z tym swoim szufladkowym myśleniem. Patrząc na forum np. polskie PE to wszyscy tak zagrają. Edytowane 13 Września przez Tankietka 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Ta, sugeruj się polskim forum, całe 0,00001% graczy. 1 1
Tankietka 218 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) 17 minut temu, Element Wojny napisał(a): Ta, sugeruj się polskim forum, całe 0,00001% graczy. A czym ty się sugerujesz? Bo twoje wywody wyglądają na jakiegoś starego PC-towego komucha który przed chwilą odkrył Nintendo i chce je naginać do swoich preferencji którym nigdy Nintendo nie hołdowało. No ale tak czy siak jest Mario Tennis Fever i Yoshi and the Mysterious Book ale i jest Fire Emblem: Fortune's Weave i The Duskbloods. Chociaż z tego wszystkiego Mario Tennis Fever w multi będzie stanowił największe wyzwanie, ale betony stylistyki tego nie zrozumieją bo zatrzymają się już na stylistyce właśnie. Edytowane 13 Września przez Tankietka 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) 1 minutę temu, Tankietka napisał(a): A czym ty się sugerujesz? Bo twoje wywody wyglądają na jakiegoś starego PC-towego komucha który przed chwilą odkrył Nintendo i chce je naginać do swoich preferencji którym nigdy Nintendo nie hołdowało. Dane sprzedażowe z IB i japońskie fora/disco na których siedzę od lat. A te teksty o komuchu to zostaw dla swoich kolegów. Edytowane 13 Września przez Element Wojny 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) 32 minuty temu, Tankietka napisał(a): Żebyś się nie zdziwił z tym swoim szufladkowym myśleniem. Patrząc na forum np. polskie PE to wszyscy tak zagrają. Ja sugeruję się neogafem, reseterą, Nintendolife czy redditem. W różnych pollach na forach wśród ocen za direct dominują C i D. Yoshi #nikogo za to jest bardzo dużo narzekania na brak dużych gier. Nawet fanboje widzą, że Nintendo nie jest w formie. Poza tym panuje oburzenie, że zapowiedziano dlc do poksów przed premierą samej gry czy tym, że bananza od początku miała kosztować 90usd a dlc to po prostu wycięty kawałek gry dodany później. Najbardziej pro Nintendo kanał na YouTube jaki znam: To nie jest hejter, zawsze chwalił Nintendo, ale po prostu nie jest debilem. Rzuć okiem na komentarze, porównywanie Nintendo do EA pod względem chciwości czy narzekanie na ceny, np 15 letni remaster Mario 40usd za sztukę. Jak tak czytam góra zagraniczne to na oko z 85% narzeka. Oczywiście niektórym jutuberom się podobało, np RGT chwalił direct, ale w sekcji z komentarzami widać co jego widzowie o tym myślą. I nie nazywaj mnie komuchem co dopiero odkrył Nintendo, zaczynałem od starego gameboya a ze stacjonarnek od N64:) PS 40 baksów za Galaxy 2 digital kiedy cała kompilacja 3d All-stars była za 59usd to żart. Więc oczywiście masz prawo być zadowolonym ale nie zachowuj się jak bachor i nie wyzywaj Element wojny Tokio dlatego, że ma inne zdanie. 32 minuty temu, Element Wojny napisał(a): A jeszcze bardziej wkurza mnie to, że mając nową konsolę i nową moc, łatki upgrade'owe dla S2 prawie nie wychodzą - może ktoś to zrozumieć? Prawie wszystko co wyszło na S1, mogliby już puścić z podkręconą grafą i rozdziałką w 60 fpsach. A ile jest tych łatek? Kilka, dosłownie kilka. Wszystkie gry 1st party powinny dostać update. Edytowane 13 Września przez Henryk Nowak 1
Tankietka 218 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) Ale czekaj, czekaj bo ty już zaczynasz ogólne mieszadło nie na powyższy temat. Napisz o czym chcesz konkretnie popisać a nie wrzucasz rozedrganą sokowirówkę omijając temat czterech gier o których było powyżej. Edytowane 13 Września przez Tankietka
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 1 minutę temu, Tankietka napisał(a): Ale czekaj, czekaj bo ty już zaczynasz ogólne mieszadło nie na powyższy temat. Napisz o czym chcesz konkretnie popisać a nie wrzucasz rozedrganą sokowirówkę omijając temat czterech gier o których było powyżej. Zachęcam do ponownego przeczytania tematu celem zrozumienia skąd wziął się mój wywód. Proszę też o zachowanie kultury wypowiedzi, wszak dopiero co skończył ci się ban 1
Tankietka 218 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) 17 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Ja sugeruję się neogafem, reseterą, Nintendolife czy redditem. W różnych pollach na forach wśród ocen za direct dominują C i D. Yoshi #nikogo za to jest bardzo dużo narzekania na brak dużych gier. Mario 40usd za sztukę. Jak tak czytam góra zagraniczne to na oko z 85% narzeka. Wszyscy narzekają tymczasem Nintendo robi rekordy największe w historii konsol. Może te wasze źródła to właśnie te 0,00001% graczy gdzie siedzą stare, smutne pierdziele z getta, ostatnie niedobitki piszące komcie na forumkach. Ostatni członkowie xd Ale tak, cena za Galaxy, dlcki do Bananzy i Poków to śmiech na sali. No ale co z tego, to tylko stare gry i dlcki. Nie trzeba tego kupować a wprost nie powinno się ; d Jest a tak naprawdę jakby tego nie było. Nintendo dobrze wie kto chce postawić na półce pakiet Galaxy w 4k. Wie, że tacy kolekcjonerzy nie liczą się z ceną za bardzo. Edytowane 13 Września przez Tankietka
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) 8 minut temu, Tankietka napisał(a): Wszyscy narzekają tymczasem Nintendo robi rekordy największe w historii konsol. Może te wasze źródła to właśnie te 0,00001% graczy gdzie siedzą stare, smutne pierdziela z getta. Ale tak, cena za Galaxy, dlcki do Banazy i Poków to śmiech na sali. No ale co z tego, to tylko stare gry i dlcki. Nie trzeba tego kupować a wprost nie powinno się ; d Daruj sobie te denne prowokacje, właśnie przez nie miałeś bana i nie wyciągniesz mnie do tego szamba Wiesz jak działa wolny rynek? Można być na szczycie ale nic nie jest dane na zawsze, więc bardzo łatwo z niego spaść. Nintendo było na szczycie i spadało z niego co najmniej dwa razy, po snesie i po Wii, historia może się powtórzyć. Poza tym widać, że przemawia przez ciebie fanboj bo znowu bronisz korporacji i piszesz o rekordach kiedy my piszemy o grach. Nas nie obchodzą wyniki finansowe i rekordy, nas interesuje to, żebyśmy my mieli w co grać a póki co nie mamy i nie zapowiada się, żebyśmy mieli. Nie jestem takim prostakiem, żeby nazywać kogoś starym, smutnym pierdzielem bo nie umie czytać ze zrozumieniem, więc tego nie zrobię natomiast zachęcam do postarania się by jednak czytać ze zrozumieniem żeby rozumieć ogólny zarys rozmowy i to wobec kogo i czy w ogóle są stawiane jakieś zarzuty. Póki co po przefiltrowaniu śmieciowego spamu wiemy, że ja i Element wojny nie jesteśmy zadowoleni z lineupu na najbliższe miesiące Edytowane 13 Września przez Henryk Nowak 1
Tankietka 218 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) Stare smutne pierdziele z PC-towego getta. Wracać na steama szukać "dorosłych" gier z "wyzwaniem" xdddd Edytowane 13 Września przez Tankietka
Tankietka 218 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 1 minutę temu, Mar_s napisał(a): @Tankietka Cooo, już roztrzęsiony Henryk Nowaczek strzelił z ucha jak zawsze?
Mar_s 2 226 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Po prostu nie prowokuj, można rozmawiać normalnie i bez ciągłego wyzłośliwiania się w każdym wpisie. I nie cytujemy postów bezpośrednio nad naszym, no i nie cytujemy obrazków. 1
Mar_s 2 226 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września No nic, znowu po dobroci nie wyszło, ale tym razem wyprzedziłem @Zhao 1 3
Element Wojny 4 775 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) Poleciał? No w końcu, bo już odechciewało mi się tutaj komentować. @Henryk NowakMożna wrócić do dyskusji Kupiłem wczoraj młodemu ten dodatek do Bananzy, chwilę razem pograliśmy, totalnie bez rewelacji, młody jeszcze łupie ale chyba oczekiwał nieco więcej. Edytowane 13 Września przez Element Wojny
Kszyrztow 59 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Dla mnie ten Direct wygrało Tomodachi Life Living the Dream. Piszę to absolutnie serio, edycja na 3DS-a to było coś pięknego Największe zaskoczenie zaś to chyba ten Virtual Boy... Tego to bym nigdy nie przewidział (gierki w abo jak gierki, ale ta przystawka). Chętni się znajdą. Zapamiętałem też Fatal Frame II: Crimson Butterfly Remake. Reszta bez szału. Ogólnie ten pokaz nie był jakiś mega tragiczny, tylko oczekiwania gawiedzi standardowo zbyt wygórowane. Tych DLC to nawet nie komentuje, Poki nie zdążyły wyjść, a tutaj już dodatek No i MP4 w końcu z datą premiery, choć z zagraniem wstrzymam się chyba i tak do ewentualnego kupna NS2. Liczyłem również, że te 40-lecie Mariana będzie jakoś bardziej celebrowane. Obie części Galaxy to wybitne platformery, ale wciąż odgrzewane kotlety. Nawet jakaś zwykła zajawka na zasadzie "robi się" dużego Mario w 3D załatwiłaby robotę i podgrzała bardziej internet. Od premiery Odyssey minęło 8 lat, no kaman.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września (edytowane) Oglądam już któryś z rzędu materiał poświęcony Pokemonom Z-A, i seryjnie nie kumam, dlaczego ta gra nie dostała voice actingu, choćby podstawowego, minimalnego, dla fabuły głównej. To już jest takie lenistwo i takie pójście na łatwiznę, że szkoda gadać. Nawet przy pomocy AI można było to zrobić. Jest 2025 rok, ogarnijcie się! Edytowane 14 Września przez Element Wojny 1
Gonzo3211 106 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września Godzinę temu, Element Wojny napisał(a): Jest 2025 rok, ogarnijcie się! Ale po co jak i tak pójdzie minimum 15 milionów kopii gier
DżonyBi 1 969 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września (edytowane) Malo tych exclusive'ow i czekam na prima. Konsolka swietnie sie sprawdza tez do gierek typu Hollow Knight Silksong czyli metroidvanii.. Do ogarniecie w cenie 38,90. Wystarczy na czas zakupu zmienic region na RPA. Na S2 smiga w 120Hz, a sama gra niesamowicie umila wieczory przed snem. Edytowane 14 Września przez DżonyBi
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września @DżonyBiKombinuj, a pozniej bedziesz miec cegle zamiast konsoli Nintendo bana sie nie boi
DżonyBi 1 969 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września (edytowane) @RTXnietylko4060tiUSER Nie slyszalem, zeby komus zbanowali konto za to, a 39 zamiast 92 dwoma kliknieciami bylo kuszace. Edytowane 14 Września przez DżonyBi
Rekomendowane odpowiedzi