Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, Keller napisał(a):

a smarta warto mieć tylko jak się dużo kupuje rocznie

To zależy, teraz kupiłem w promocji na rok za 30 zł, jedna wysyłka już weszła, jeszcze dwie i już jestem na plusie, a trzy rzeczy na rok to raczej łatwo wykręcić. :)

Opublikowano (edytowane)
W dniu 12.03.2026 o 14:25, duniek napisał(a):

tak, w 99% juz nie odpisuje

ale co ludzie maja w glowach zadajac takie pytania?

i jaka odpowiedz spowoduje to ze kupi? 

i czy wogole ma zamiar kupic

LOL, przecież ludzie nie są doinformowani często i szukają spisku, bo jest wielu oszustów. Więc czasem tak weryfikują sprzedawcę. Albo to że ukrył wadę. Wg mnie nic nienormalnego, ale chyba rzadko byłeś po stronie kupującego lub miałeś gdzieś, że wyjdzie że produkt nie taki jaki być powinien. Ja sam z 3 razy byłem oszukany i teraz dopytuję o co się da, a jak sprzedawca nie odpisuje to jak tam sobie woli. 

5 godzin temu, Zas napisał(a):

To zależy, teraz kupiłem w promocji na rok za 30 zł, jedna wysyłka już weszła, jeszcze dwie i już jestem na plusie, a trzy rzeczy na rok to raczej łatwo wykręcić. :)

No okej, ale mi chodzi że właśnie roczny, a nie miesięczny. Miesięczny to chyba jak ktoś ma jakąś nagłą listę zakupów i musi na już mieć sporo paczek.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)

Może miała tyle środków na koncie vinted, że akurat 3 zeta brakowało.

Mnie denerwuje jak ktoś pyta czy da się kupić bez rzeczy C z zestawu i nie da propozycji cenowej za A i B i muszę sam pytać i czekać na odpowiedź której czasami nie ma.

Wczoraj jakiś typ mocno nalegał na odbiór osobisty ze sprawdzeniem na miejscu, aż dziwne to było. Mówię, że już spakowane w kartonie a ten dalej, że jednak odbiór chce bez sprawdzenia. Obniżam cenę o pakiet ochronny i piszę aby brał wysyłkę i będzie miał czas na sprawdzenie. Kontakt się urwał. Wyglądało to jakby ktoś chciał zwąchać kąty.

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano
3 godziny temu, Pentium D napisał(a):

Wyglądało to jakby ktoś chciał zwąchać kąty.

Ja mam tą przewagę że pracuję w serwisie i tam umawiam odbiór osobisty. Gość jedyne co może zobaczyć to serwis jakich tysiące za pancernymi drzwiami i alarmem.

Opublikowano
W dniu 6.03.2026 o 17:44, Killer85 napisał(a):

Bo obczaił że może dostać z 1200 zł.:E

Za trzecim podejściem się udało ~850zł z przesyłką olx za 1x 32GB Viper Venom 6400 CL32.
Dużo / niedużo? To zależy ;) Akurat potrzebny mi jeden moduł 24 / 32 GB, a ten Patriot to raczej z tych nienajgorszych... 

image.png

Opublikowano

Wystawiłem coś droższego na OLX'ie i się zaczęło.

"Za ile ostatecznie do oddania?"

"Odezwę się jutro"

"Muszę to jeszcze przemyśleć"

I inne takie gówno teksty, które nigdy do niczego nie prowadzą.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.03.2026 o 08:56, allas napisał(a):

Chciałem wystawić kartę na sprzedaż a tu taki zong. Ostatnio sprzedawałem ASrocka RX 6800 i Gigabyte RX 6900 nie było problemu z ochroną marek .

sdasd.png

Nie da się wystawić nawet szrotu za 30zł (kiedyś miałem starą kartę AMD czy powercolor). Wszystko do PSZOKU najlepiej :D 

Edytowane przez Keller
Opublikowano
3 godziny temu, lokiju napisał(a):

Wystawiłem coś droższego na OLX'ie i się zaczęło.

"Za ile ostatecznie do oddania?"

"Odezwę się jutro"

"Muszę to jeszcze przemyśleć"

I inne takie gówno teksty, które nigdy do niczego nie prowadzą.

ostatnio tez mialem goscia na blueraya - milion pytan, na koncu on odbierze osobiscie (niewem jaki sens jak paczkoamt free), prosi o tel, 

a na koncu - jednak troche drogo :D, na szcecie kupił kto inny - wystawilem drugi taki sam w tej samej cenie - 2h wisialo - zaluje ze nie dalem 100 drozej :E 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Keller napisał(a):

Nie da się wystawić nawet szrotu za 30zł (kiedyś miałem starą kartę AMD czy powercolor). Wszystko do PSZOKU najlepiej :D 

Jak się nie da  , marki typu PowerColor , Asrock ,Gigabyte wystawisz bez problemu. Typowy skok na kasę lokalnie prowizja 4,9% a zwykłe 3,08%

Edytowane przez allas
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, duniek napisał(a):

ostatnio tez mialem goscia na blueraya - milion pytan, na koncu on odbierze osobiscie (niewem jaki sens jak paczkoamt free), prosi o tel, 

a na koncu - jednak troche drogo :D, na szcecie kupił kto inny - wystawilem drugi taki sam w tej samej cenie - 2h wisialo - zaluje ze nie dalem 100 drozej :E 

U mnie zaczęło się od "za ile ostatecznie do oddania" a skończyło na "tak biorę odezwę się jutro". Od razu wiedziałem, że się nie odezwie i miałem rację. Muszę czekać na drugiego kupującego co pewnie trochę potrwa bo mam dość wysoką cenę. Jak się sprzedaję od lat to od razu można ocenić po stylu pisania z kim ma się doczynienia. W 99% przypadków jestem wstanie stwierdzić czy ktoś rzeczywiście chcę dokonać zakupu czy tylko marnuje mój czas.

Edytowane przez lokiju
Opublikowano

Od jakiegoś czasu kiedy próbuje sfinalizować zakup na aliexpress to pod koniec, kiedy wpisze kod blik w aplikacji mobilnej ali jest komunikat: Co najmniej jedna  zniżka z pierwotnego zamówienia wygasła.Twoja suma została ponownie obliczona. I jest finalnie do zapłaty 175zł, o ok. 40zł drożej (ze 130zł). Kasy nie pobiera z konta. O co tu chodzi?

Opublikowano (edytowane)

Mam wystawiony na marketplace przedmiot za 50 zł. Napisał do mnie jakiś dziwny typ czy nie wyślę mu za pobraniem. Napisałem, że tylko jeżeli za przesyłkę zapłaci z góry lub niech kupi przez olx albo allegro lokalnie. Odpisał, że będziemy w kontakcie po czym mnie zablokował :boink: Ludzie cofają się w rozwoju.

Edytowane przez lokiju